Keystone logo
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Εισαγωγή

Copenhagen Business School (CBS) ιδρύθηκε το 1917. Σήμερα το CBS είναι ένα από τα 8 πανεπιστήμια της Δανίας, με περισσότερους από 21.000 φοιτητές και 1.500 υπαλλήλους – καθηγητές, διδακτορικούς φοιτητές και διοικητικό προσωπικό.

Το CBS είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα της Δανίας στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και της οικονομίας με ευρεία έννοια. Το πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί να παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις επιχειρήσεις και συνεχή εκπαίδευση για το κοινό και, ιδιαίτερα, τον ιδιωτικό τομέα.

Τα προγράμματα βασίζονται σε μια ισχυρή και διεθνούς φήμης ερευνητική βάση την οποία η CBS εργάζεται σταθερά για να ενισχύσει. Η CBS διαθέτει ένα Κέντρο Αριστείας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Δανίας και έχει λάβει πέντε Ευρωπαϊκές Επιχορηγήσεις του Συμβουλίου Έρευνας.

Το CBS έχει δεσμευτεί να μεταδίδει γνώση και νέες ιδέες στους ηγέτες των αυριανών επιχειρήσεων και στην κοινωνία γενικότερα. Η κύρια συνεισφορά του σε αυτόν τον τομέα είναι η έρευνα και η εκπαίδευση που βασίζεται στην έρευνα, και επομένως οι επενδύσεις στην έρευνα και τα υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας για τη συμβολή του CBS στην κοινωνία.

Ως ιδιωτικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, η CBS λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής της από την κυβέρνηση. Οι κρατικές επιχορηγήσεις στον πανεπιστημιακό τομέα συνίστανται κυρίως σε μια εκπαιδευτική επιχορήγηση βάσει δραστηριότητας και σε μια βασική ερευνητική επιχορήγηση, η οποία είναι, κατ 'ουσίαν, ιστορικά καθορισμένη για κάθε πανεπιστήμιο. Ελάχιστα κάτω από τα δύο τρίτα της εισοδηματικής βάσης της CBS προέρχεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σχετικά με το Copenhagen Business School

Copenhagen Business School ιδρύθηκε το 1917 και ενσωματώθηκε ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα της Δανίας το 1965.

Σήμερα το CBS ρυθμίζεται από τον νόμο περί πανεπιστημίων της Δανίας του 2003 υπό το Υπουργείο Επιστημών, Καινοτομίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 • Το CBS είναι μια από τις μεγαλύτερες σχολές επιχειρήσεων στην Ευρώπη με σχεδόν 20.000 φοιτητές.
 • Το CBS προσφέρει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα σπουδών που βασίζονται στην έρευνα σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. επίπεδα καθώς και εκτελεστικά και άλλα προγράμματα μετά την εμπειρία.
 • Το CBS δημιουργεί και παρέχει πρωτότυπη και σχετική γνώση μέσω της δημοσίευσης, της συμμετοχής στο δημόσιο διάλογο, της παροχής συμβουλών και της βάσης δεδομένων των ειδικών Experts@CBS.
 • Το CBS αναπτύσσει και μοιράζεται τη γνώση σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και οργανισμούς και συμβάλλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Το CBS είναι

 • Το Δανό μέλος της CEMS (η Παγκόσμια Συμμαχία στη Διοίκηση Εκπαίδευσης).
 • Μέλος του PIM (Partnership in International Management).
 • Ανάμεσα στα 8 δανικά και σουηδικά πανεπιστήμια που αποτελούν το πανεπιστημιακό δίκτυο του Øresund με περισσότερους από 165.000 φοιτητές και περισσότερους από 10.000 ερευνητές.
 • Διαπιστευμένο τριπλό στέμμα.
 • Διαπιστευμένο από το EQUIS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Βελτίωσης Ποιότητας).
 • Διαπιστευμένο από το AMBA (Association of MBAs).
 • Διαπιστευμένο από το AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Από το 2000, το CBS είναι διαπιστευμένο από την EQUIS και από το 2007 και από την AMBA.

Την 1η Αυγούστου 2011, το CBS διαπιστεύτηκε από την AACSB (Association to advance collegiate schools of Business) ως το πρώτο σχολείο στη Σκανδιναβία. Το CBS απέκτησε έτσι «το τριπλό στέμμα», μια αναγνώριση που μοιράζονται μόνο 59 σχολές επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Πανεπιστημιούπολη

Το CBS βρίσκεται κυρίως σε τέσσερα μοντέρνα κτήρια στο Frederiksberg, κοντά στην καρδιά της Κοπεγχάγης.

Τόσο το κύριο συγκρότημα στο Solbjerg Plads, το αρχιτεκτονικά αναγνωρισμένο κτήριο του αρχιτέκτονα Henning Larsen στο Dalgas Have όσο και το Kilen (η Σφήνα) αντικατοπτρίζουν το χαρακτηριστικό σκανδιναβικό στυλ.

Το CBS έχει ανακατασκευάσει επίσης μέρη του πρώην εργοστασίου πορσελάνης Royal Copenhagen και όλα τα μέρη του CBS Campus βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το CBS διευκολύνει την επαφή με διαφορετικές επιλογές διαμονής για φοιτητές ανταλλαγής και επισκέπτες καθηγητές.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, το CBS επεκτείνει την πανεπιστημιούπολη με τρία νέα αμφιθέατρα κοντά στο σταθμό του μετρό Flintholm. Τα αμφιθέατρα έχουν συνολικά 600 θέσεις.

Συνολική επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα (τμ): 118.550

 • 600 τεμάχια διαθέσιμα για φοιτητές, εργαστήρια πολυμέσων, εργαστήρια διερμηνείας και κέντρο πόρων εκμάθησης.

Εγκαταστάσεις φοιτητών

Οι εγκαταστάσεις των σπουδαστών περιλαμβάνουν εργαστήρια πολυμέσων, εργαστήρια διερμηνείας, αίθουσες διαλειμμάτων για ομαδική εργασία και εργασία, προσωπικούς υπολογιστές και Κέντρο Εκμάθησης Πόρων. Οι υπολογιστές αντικαθίστανται με νέα μοντέλα τουλάχιστον κάθε τρίτο χρόνο. Τα βύσματα για φορητούς φορητούς υπολογιστές είναι άμεσα διαθέσιμα και ασύρματες συνδέσεις είναι εγκατεστημένες στα κύρια κτίρια.

Διαπίστευση

Το CBS συμμετέχει τόσο σε διεθνείς όσο και σε εθνικές διαπιστεύσεις. Οι κύριοι σκοποί των διεθνών διαπιστεύσεων είναι 1) διεθνές branding και 2) εκμάθηση διεθνών βέλτιστων πρακτικών για την ποιότητα στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη διοίκηση.

Από το 2000 το CBS είναι διαπιστευμένο από την EQUIS και από το 2007 και από την AMBA. 1 Αυγούστου 2011 το CBS έλαβε διαπίστευση από το AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) ως το πρώτο σχολείο στη Σκανδιναβία. Η CBS απέκτησε έτσι το «The Triple Crown», μια αναγνώριση που μοιράζονται μόνο περίπου 50 σχολές επιχειρήσεων παγκοσμίως. Αυτές οι σχολές ανήκουν όλες στις απόλυτες κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων και περιλαμβάνουν σχολές όπως το INSEAD, το London Business School, το IMD και το Rotterdam School of Management.

Τρεις Διαπιστεύσεις - Διαφορετική εστίαση

Οι τρεις διαφορετικές ετικέτες διαπίστευσης θεωρούνται απαραίτητες λόγω της διαφορετικής αναγνώρισής τους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και επειδή – παρά τις πολλές ομοιότητες – εστιάζουν σε διαφορετικό στοιχείο.

Το EQUIS εστιάζει έντονα στην έρευνα, τη διεθνοποίηση και τη συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ το AACSB εστιάζει έντονα στη διακυβέρνηση, τα προσόντα του διδακτικού προσωπικού, τη μάθηση και την εκπαίδευση. Το AMBA εστιάζει αποκλειστικά σε προγράμματα MBA/MPA.

Το σύστημα διαπίστευσης της Δανίας θεσπίστηκε με νόμο το 2007. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προγράμματα CBS πρέπει να περάσουν από εθνική διαπίστευση τα επόμενα χρόνια. Αυτή η εργασία διαχειρίζεται η ACE Δανίας.

Τοποθεσίες

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Προγράμματα

Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

Ερωτήσεις