Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Εισαγωγή

Ο Κόρβινους με μια ματιά

Το Corvinus University είναι το πιο διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ουγγαρίας στους τομείς των οικονομικών, της διαχείρισης και των κοινωνικών επιστημών. Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως και στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου, ξεκίνησε στη Βουδαπέστη τη δεκαετία του '20 στην αυτόνομη Οικονομική Σχολή του Ουγγρικού Βασιλικού Πανεπιστημίου Επιστημών.

Πιστεύουμε στη συνεχή ανάπτυξη. Δεν πρέπει να ικανοποιηθούμε με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Αποφασίστηκε λοιπόν ότι από τον Ιούλιο του 2019 ο Corvinus θα διατηρηθεί από κρατικό ίδρυμα και όχι από το ίδιο το κράτος. Ενώ αυτό το μοντέλο επιτρέπει πιο ευέλικτες λειτουργίες, εξασφαλίζει επίσης μακροπρόθεσμο και προβλέψιμο σχεδιασμό.

Ο στόχος μας είναι αρκετά φιλόδοξος: να μετατραπεί σε διεθνές πανεπιστήμιο, να γίνει ο κορυφαίος θεσμός της Κεντρικής Ευρώπης στον τομέα των οικονομικών, της διαχείρισης και των κοινωνικών επιστημών έως το 2030.

Χρονοδιάγραμμα

1899: Ιδρύθηκε ο άμεσος πρόδρομος του Corvinus, η Ανατολική Εμπορική Ακαδημία

1917: Μετά από πρόταση του Γενικού Διευθυντή Elemér Balogh, ο Hangya Szövetkezet (Συνεταιρισμός Παραγωγών, Διανομέων και Καταναλωτών) προσφέρει ένα ταμείο ενός εκατομμυρίου ουγγρικών κορωνών προς όφελος του μελλοντικού πανεπιστημίου Οικονομικών

1920: Στις 5 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο Νόμος XXXI του 1920 σχετικά με την ίδρυση της Οικονομικής Σχολής του Ουγγρικού Βασιλικού Πανεπιστημίου Επιστημών. Η πρώτη τελετή έναρξης της θητείας πραγματοποιείται στις 31 Οκτωβρίου.

1934: Η Σχολή Οικονομικών ενσωματώνεται στο Τεχνολογικό και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Palatine Joseph

1948: Γεννήθηκε το αυτόνομο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας

1950: Το πανεπιστήμιο μετακομίζει στο πρώην Αρχηγείο Τελωνείων που βρίσκεται στο Fővám tér

1953: Το Πανεπιστήμιο μετονομάστηκε σε Karl Marx University of Economic Sciences

1956: Πραγματοποιείται συνέλευση με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και φοιτητών που υιοθετεί μια λίστα 22 σημείων που περιέχει βασικά εθνικά αιτήματα πολιτικής. Στις 23 Οκτωβρίου οι μαθητές συμμετέχουν σε μια αξιοπρεπή πορεία προς το Μνημείο Bem. Η εκπαίδευση διακόπτεται έως την 1η Φεβρουαρίου 1957.

1968: Ο Kálmán Szabó γίνεται πρύτανης και εφαρμόζει μια σημαντική μεταρρύθμιση όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών.

1970: Το πρώτο του είδους του στην Ουγγαρία, το Κολλέγιο Προηγμένων Σπουδών Rajk László ιδρύθηκε υπό την ηγεσία της Attila Chikán

1989: Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των σχολών, δημιουργείται η Σχολή Επιχειρήσεων, η Σχολή Οικονομικών και η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

1990: Το πανεπιστήμιο μετονομάστηκε στη Βουδαπέστη Πανεπιστήμιο Οικονομικών Επιστημών

1996: Το Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο CEMS Alliance των κορυφαίων σχολών επιχειρήσεων και εταιρειών του κόσμου.

2007: Εγκαινιάζεται το κτίριο "C" στη γωνία των οδών Közraktár και Czuczor, η πανεπιστημιούπολη στην πλευρά του Pest περιλαμβάνει τώρα τρία κτίρια μαζί με το Αρχηγείο Τελωνείων και το Salt House

2019: Δημιουργείται ένα κοινό πρόγραμμα MBA με ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Διαπίστευση

Διαπίστευση EQUIS από EFMD

Το Corvinus Business School είναι διαπιστευμένο για 3 χρόνια για 1η φορά, 2018.

Με αυτήν τη διαπίστευση, η CBS μπήκε στον κύκλο των κορυφαίων 2% σχολών επιχειρήσεων στον κόσμο που κατέχουν αυτήν την αναγνωρισμένη διαπίστευση

Διαπιστεύσεις EPAS από το EFMD

Εκτελεστικό πρόγραμμα MBA 4η φορά για 3 χρόνια

Πρόγραμμα Bachelor in Business and Management 3η φορά για 5 χρόνια

Ετικέτα BSIS

Corvinus Business School, BSIS με ετικέτα, 2018 για 2η φορά

Το σύστημα Business School Impact System (BSIS) έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίζει την έκταση των επιπτώσεων ενός σχολείου στο τοπικό του περιβάλλον - την πόλη ή την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Διαπίστευση EAPAA

Η πιστοποίηση κατέχει μόνο δύο δωδεκάδες πανεπιστήμια στην Ευρώπη και μόνο τέσσερα από την Κεντρική τιμή από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Corvinus.

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση - 1η φορά για 7 χρόνια

Κατάταξη, βραβεία

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις πολυάριθμες ακαδημαϊκές επιτυχίες.

Επιτυχία στην Ουγγαρία

Με βάση τον αριθμό των υποψηφίων πρώτης θέσης, το Corvinus Business School ήταν και πάλι το πιο δημοφιλές σχολείο. Έχει επίσης ηγετική θέση όσον αφορά την αριστεία των μαθητών που γίνονται δεκτοί.

Σύμφωνα με το περιοδικό HVG, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων Corvinus είναι η 1η στην Αριστεία των Φοιτητών. Η αριστεία των φοιτητών υποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι σχεδόν το 98% των φοιτητών που έχουν εισαχθεί έχει τουλάχιστον μία εξέταση γλωσσών και η σχολή είναι επίσης η 10η στην κατάταξη των εθνικών σχολών. Στην κατάταξη των οικονομικών σχολών, το Corvinus Business School πήρε την 1η θέση στην κατηγορία της Αριστείας των Φοιτητών, ενώ το Corvinus School of Economics πήρε την 1η θέση στην κατηγορία της Αριστείας των Δασκάλων.

Στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του OTDK, οι μαθητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων πήραν το σύνολο και στις 20 1η, 2η και 3η θέση το 2019. Στο Τμήμα Οικονομικών του OTDK, ο Corvinus κέρδισε περισσότερο από το 50% του 1ου θέση. Διδακτορικό Ο υποψήφιος του Corvinus ανταμείφθηκε με το νεοσυσταθέν βραβείο Roska Tamás.

Διεθνής επιτυχία

Το Corvinus Business School κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη σύμφωνα με την Eduniversal και κέρδισε επίσης την πιστοποίηση EQUIS στο ετήσιο συνέδριο του EFMD.

Το Corvinus Business School κατατάχθηκε επίσης μεταξύ των πρώτων 100 καλύτερων σχολών επιχειρήσεων από την κατάταξη Financial Times Business Schools.

Βάσει της αξιολόγησης των μαθητών και των ψήφων των ακαδημαϊκών διευθυντών, ο Corvinus ανακηρύχθηκε το 3ο καλύτερο από τα 32 μέλη του CEMS το 2019 στην κατηγορία της Σχολής της Χρονιάς CEMS.

Το Corvinus Science Shop είχε ως αποτέλεσμα μια διεθνώς αναγνωρισμένη αύξηση το 2019: στα πλαίσια των μαθημάτων που διευθύνονταν από 29 καθηγητές, δόθηκε η ευκαιρία σε 765 φοιτητές να επεξεργαστούν τις ερωτήσεις που έθεσαν οι 40 συνεργάτες μας και, ως αποτέλεσμα, δημιούργησαν ένα σημαντικό θετικό κοινωνικός αντίκτυπος.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Αναλογιστικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά της Corvinus School of Economics πήρε την 31η θέση μεταξύ των 40 καλύτερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του κόσμου στην κατάταξη του Eduniversal στην κατηγορία Ασφαλίσεις, Κίνδυνοι & Αναλογιστικές Επιστήμες.

Το 2019, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση απέκτησε τη διεθνή διαπίστευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαπίστευσης Δημόσιας Διοίκησης (EAPAA) για την περίοδο 2019-2026, η οποία ήταν η δεύτερη φορά στην περίπτωση του ουγγρικού προγράμματος και για πρώτη φορά περίπτωση του αγγλικού προγράμματος. Επιπλέον, ο αριθμός των φοιτητών που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις υποτροφιών του προγράμματος Bachelor in Applied Economics έχει αυξηθεί κατά 30 τοις εκατό, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των υποψηφίων πρώτης θέσης.

Το Περιφερειακό και Περιβαλλοντικό Οικονομικό MA της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων πήρε μια ευγενική θέση ανάμεσα σε περισσότερα από 1000 πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη του Eduniversal: πήρε την 36η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων προγραμμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Τοποθεσίες

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Ερωτήσεις