Keystone logo
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Εισαγωγή

Πανεπιστήμιο CY Cergy Paris

Από την 1η Ιανουαρίου 2020, το Πανεπιστήμιο Cergy-Pontoise και το EISTI συγχωνεύτηκαν με ένα νέο όνομα: CY, Cergy Paris Université. Αποτελείται από 24.000 μαθητές. Η ESSEC συνδέεται με την CY ως συνεργαζόμενο ίδρυμα.

Οι προσφορές ακαδημαϊκών μαθημάτων αποτελούνται από ένα προπτυχιακό πανεπιστήμιο (CY SUP) και από πέντε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά σχολεία, τέσσερα εντός του πανεπιστημίου, με το πέμπτο να είναι το ESSEC.

Εκτός από το ESSEC, τα άλλα μεταπτυχιακά σχολεία με επικεφαλής το πανεπιστήμιο CY είναι:

 • Η CY Tech ειδικεύεται στην Επιστήμη των Υπολογιστών, στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, στην Πολιτική Μηχανική, στη Βιοτεχνολογία και στη Χημεία, στα Οικονομικά και στη Διοίκηση.
 • CY Arts and Humanities, εκπροσωπούμενη από την Εθνική Ανώτερη Σχολή Τεχνών Paris-Cergy (ENSAPC), την Εθνική Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτονικής των Βερσαλλιών (ENSAV), την Εθνική Ανώτατη Σχολή Σχεδιασμού Τοπίου (ENSP) και το National Heritage Institute (INP). )
 • CY Education, εκπροσωπούμενη από ιδρύματα INSPE, EPSS και ILEPS.
 • CY Law and Political Sciences, εκπροσωπούμενη από την πανεπιστημιούπολη Sciences Po St-Germain-en-Laye.

CY Tech

Βρίσκεται στο Greater Paris και στο Pau, το CY Tech είναι κυρίως μια Σχολή Μηχανικών Μεταπτυχιακών Σπουδών. Έχει κερδίσει το καθεστώς «Grande Ecole», την υψηλότερη αναγνώριση που δηλώνεται από το Γαλλικό Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης & Έρευνας. Η CY Tech είναι επίσης μέλος του «Conférence des Grandes Ecoles» (CGE), μιας γαλλικής ένωσης που συγκεντρώνει ελίτ ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πληρούν αυστηρά κριτήρια σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης, την εκπαιδευτική προσέγγιση και το διεθνές και εταιρικό δίκτυο. Προσβάσιμο μετά την ολοκλήρωση ενός διπλώματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μέσω μιας ειδικής προπαρασκευαστικής τάξης μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε αυτούς τους τέσσερις τομείς: Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Επιστήμη Υπολογιστών, Πολιτικός Μηχανικός, Βιοτεχνολογία & Χημεία. Δύο πανεπιστημιακά τμήματα έχουν ενσωματωθεί στο CY Tech: το Ινστιτούτο Επιστημών & Τεχνικών (IST) και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Διοίκησης (IEG), το οποίο διευρύνει τη συνολική μας παράδοση μαθημάτων σε αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς.

Η προσφορά μαθημάτων CY Tech είναι δομημένη με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Ένα πενταετές πρόγραμμα Grande Ecole Engineering.
 • Προπαρασκευαστικά μαθήματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγούν στην εγγραφή στο πρόγραμμα Grande Ecole.
 • Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα;
 • Προγράμματα συνεχούς κατάρτισης: Εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό Master;
 • International Master με πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται εκτός Γαλλίας.
 • Ph.D. προγράμματα.

Η αποστολή μας, οι αξίες μας

Η αποστολή της CY Tech είναι να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προσδοκίες τόσο των φοιτητών όσο και της βιομηχανίας. Μέσω καινοτόμων προγραμμάτων και ανταλλαγών καθηγητών, επιδιώκουμε να παρέχουμε στους φοιτητές μας μια ολοένα και πιο ελκυστική εκπαιδευτική εμπειρία. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα τόσο στους κλάδους της Μηχανικής όσο και στη Διοίκηση. Οι φοιτητές αποκτούν επίσης πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμιες διοικητικές δεξιότητες μέσω πρακτικής άσκησης και εμπειρίες σπουδών στο εξωτερικό με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Από την ίδρυση του CY Tech, το ίδρυμα προσαρμόστηκε σταδιακά στην εξελισσόμενη οικονομία που προσφέρει ένα εκτεταμένο και διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται σε ένα σύγχρονο όραμα του σημερινού κόσμου. Οι στόχοι του είναι:

 • με γνώμονα την πρόκληση να προετοιμάσει τους μαθητές και το προσωπικό ως παγκόσμιους πολίτες και δια βίου μαθητές που νοιάζονται και ενεργούν για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας·
 • αφοσιωμένοι στις αρχές της διαφάνειας και της ένταξης δημιουργώντας ανοιχτούς πόρους και συνεργατικές πλατφόρμες, υποστηρίζοντας ανοιχτές επιστημονικές ατζέντες και χορηγώντας τους μηχανισμούς πρόσβασης, κινητικότητας και συμπερίληψης που απελευθερώνουν το πνευματικό και κοινωνικό μας δυναμικό.

153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

CY Tech International Συμμετοχή

Η διεθνής συμμετοχή της CY Tech είναι αδιαμφισβήτητη και περιλαμβάνει εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, ακαδημαϊκές ανταλλαγές καθώς και επιλογές διπλού πτυχίου. Το ίδρυμά μας ανανέωσε πρόσφατα μια Χάρτα Erasmus για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η αναγνώριση καταδεικνύει την εξειδίκευσή μας στην κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού σε ισχυρή συνεργασία για καινοτομία και καλές πρακτικές στο πλαίσιο της πολιτικής Erasmus +. Το Πανεπιστήμιο CY είναι μέλος του Campus France, της επίσημης υπηρεσίας για την προώθηση της γαλλικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η CY Tech έχει επίσης ευθυγραμμιστεί με διάφορους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA κ.λπ.), οι οποίοι στοχεύουν στην προώθηση της προόδου της διεθνούς εκπαίδευσης.

Η CY διαθέτει ένα Κέντρο Γλωσσών και είναι επίσης Εξουσιοδοτημένο Εξεταστικό Κέντρο ETS TOEIC. Το πανεπιστήμιό μας βραβεύτηκε πρόσφατα με το σήμα "Bienvenue en France", το οποίο διακρίνει τα γαλλικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει εγκαταστάσεις υποδοχής αφιερωμένες σε διεθνείς φοιτητές. Η CY δημιουργεί σταθερούς δεσμούς με κινεζικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός Γαλλο-Κινεζικού Ινστιτούτου για να διεθνοποιήσει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές του ευκαιρίες. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η πρόσφατη ανάπτυξη μιας συμμαχίας έξι ομοϊδεατών πανεπιστημίων, με έδρα το Βέλγιο, τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, με τίτλο EUTOPIA. Η αποστολή της EUTOPIA είναι να οικοδομήσει μακροπρόθεσμα μια μοναδική και τολμηρή συμμαχία μετασχηματιστικών και δεσμευμένων θεσμών. Η συμμαχία έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς εντός των περιφερειακών κοινοτήτων, των θεσμικών δομών και των τοπικών εταιρειών. Οι φοιτητές, οι ερευνητές και το προσωπικό της EUTOPIA συνεργάζονται για να οικοδομήσουν ένα νέο ακαδημαϊκό μοντέλο, που αντικατοπτρίζει μια ανοιχτή και ενωμένη Ευρώπη, με σεβασμό στους πολίτες και το περιβάλλον.

Τα διπλώματα CY Tech απαιτούν επίσημη πιστοποίηση γλώσσας στα Αγγλικά ως Ξένη Γλώσσα ως μέρος των εθνικών κριτηρίων αναγνώρισης διπλωμάτων. Η CY Tech θα έχει υπογράψει 250 πανεπιστημιακές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 διεθνών επιλογών διπλού πτυχίου. Ένας σημαντικός αριθμός προγραμμάτων συνεργασίας επιτρέπει στο ίδρυμα να ενισχύσει την εισερχόμενη κινητικότητα μέσω της παροχής μαθημάτων που διδάσκονται στα αγγλικά για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Σύμφωνα με το παγκόσμιο όραμα της CY Tech, το ίδρυμά μας σχεδιάζει να ανοίξει μια πανεπιστημιούπολη στη Σιγκαπούρη στο εγγύς μέλλον.

Τι κάνει τη CY Tech διαφορετική;

Το φιλόδοξο όραμά μας: το CY, που ορίζεται ως ένα πανεπιστήμιο διαφορετικού, κοινωνικού προσανατολισμού και διεθνούς κύρους, επιδιώκει να εκπαιδεύσει τις νέες γενιές στις περίπλοκες προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας σε αρμονία με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, την ακαδημαϊκή αριστεία και την ποιοτική εμπειρία των φοιτητών.

Μια θέση υψηλού προφίλ κατάταξης: Εθνικές και διεθνείς κατατάξεις, που αναγνωρίζονται από πολλά εξειδικευμένα μέσα και ιστότοπους, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι προσφορές μαθημάτων CY θεωρούνται από τις καλύτερες στους τομείς της Μηχανικής, της Διοίκησης, των Μαθηματικών &amp. Οικονομικά, διεθνοποίηση και επαγγελματική ένταξη.

Έρευνα αιχμής & Δραστηριότητες μεταφοράς τεχνολογίας: Η έρευνα και η μεταφορά τεχνολογίας βρίσκονται στο επίκεντρο της δυναμικής της CY Tech, της οποίας οι αποστολές συμβάλλουν στην οικειοποίηση της επιστημονικής γνώσης. Η CY Tech επιβεβαιώνει το όραμά της και ακολουθεί μια ενεργή πολιτική στην καινοτομία μεταφοράς τεχνολογίας των ερευνητικών της δραστηριοτήτων, που διεξάγεται από αναγνωρισμένους ερευνητές πλήρους απασχόλησης στα δεκατέσσερα εργαστήρια της και πέντε ανοιχτά εργαστήρια στις επιστήμες μοντέλων και πειραματικών επιστημών.

Ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων που προσφέρονται στο Campus:

 • Τέσσερις βιβλιοθήκες με περισσότερες από 2 εκατομμύρια δημοσιεύσεις.
 • Τέσσερις πανεπιστημιακές κατοικίες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις στέγασης.
 • Φοιτητικές αθλητικές εγκαταστάσεις με πάνω από 30 ατομικές & ομαδικές δραστηριότητες.
 • Τέσσερα φοιτητικά εστιατόρια, τέσσερις καφετέριες.
 • 47 φοιτητικοί σύλλογοι.
 • Ένα πλήρες πακέτο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός «κουπόνι πολιτιστικής κάρτας», ένα ειδικό πάσο που προσφέρει εκπτώσεις σε κρατήσεις για θέατρα και κινηματογράφους και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεγάλο Παρίσι.

Ετικέτα «Bienvenue en France»: Αυτή η εθνική αναγνώριση, που απονέμεται από το πανεπιστήμιό μας, ενισχύει την τεχνογνωσία μας αφιερωμένη σε διεθνείς φοιτητές, κυρίως στους ακόλουθους τομείς:

 • Ποιότητα και προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις πληροφοριών και υποδοχής.
 • Υπηρεσίες υποστήριξης εκμάθησης;
 • Στεγαστικές εγκαταστάσεις και ανάπτυξη ζωής στην πανεπιστημιούπολη.
 • Μεταπτυχιακές υπηρεσίες εξέλιξης σταδιοδρομίας και αποφοίτων.

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία

Τοποθεσία: Μεγάλο Παρίσι

Η Περιφέρεια του Παρισιού έχει πολλά να προσφέρει στους ξένους φοιτητές, όπως ιστορία, τέχνη και πολιτισμός, πέρα από τα ακαδημαϊκά της & επιστημονική αριστεία. Είναι ένα μοναδικό μέρος για να μάθετε, να ανακαλύψετε, να μελετήσετε, να ασχοληθείτε και να ανταλλάξετε, ένα μέρος όπου ο διάλογος, η αδελφότητα, η ελευθερία και η δημιουργικότητα θα κυριαρχούν πάντα. Το Παρίσι περιλαμβάνεται στην κατάταξη των καλύτερων φοιτητικών πόλεων QS εδώ και πολλά χρόνια. Σε απόσταση μόλις 25 λεπτών από το παγκοσμίου φήμης Les Elysées, ή La Défense (μία από τις μεγαλύτερες φουτουριστικές επιχειρηματικές συνοικίες της Ευρώπης με ουρανοξύστες) βρίσκεται η πόλη Cergy-Pontoise. Η ιστορική καρδιά της περιοχής Cergy-Pontoise ευδοκιμεί σε ένα ιστορικό παρελθόν που συχνά βρέθηκε στο σταυροδρόμι της ιστορίας της ίδιας της Γαλλίας, όπως όταν βρισκόταν εκεί η Βασιλική Αυλή. Η φήμη του επεκτάθηκε μέσω της μακροχρόνιας κατοικίας του Camille PISSARRO, ο οποίος ζωγράφισε τα ποικίλα τοπία της πόλης και της κοντινής εξοχής σε πολυάριθμα έργα, τα οποία βρίσκονται τώρα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Ευλογημένος με μια πλούσια κληρονομιά, ο Cergy-Pontoise έγινε, στις 30 Μαρτίου 2006, μέλος του εθνικού δικτύου πόλεων και χωρών Τέχνης και Ιστορίας. Αυτή η ετικέτα, που δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας, ενσωματώνει μια πολιτική που στοχεύει στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής. Σήμερα, το Cergy είναι γνωστό ως ένας ζωντανός φοιτητικός κόμβος.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Cergy

   Avenue du Parc, 95000, Cergy

   • Pau

    2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

    • Saint-Germain-en-Laye

     Saint-Germain-en-Laye, Γαλλία

     Ερωτήσεις