Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Εισαγωγή

Ιστορία και τρέχουσα εστίαση

Η ιστορία του Πανεπιστημίου και της Σχολής ξεκίνησε με την ίδρυση του Τμήματος Γεωργίας στο Τσεχικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Πράγας το 1906, με διάταγμα του αυτοκράτορα Φραντς Ιωσήφ. Ο καθηγητής Stoklasa, μια κορυφαία προσωπικότητα στις γεωργικές επιστήμες εκείνη την εποχή διορίστηκε ως ο πρώτος Κοσμήτορας.

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε ως ανεξάρτητο όργανο με κυβερνητικό διάταγμα στις 8 Ιουλίου 1952. Η Γεωπονική Σχολή, όπως ήταν γνωστό τότε, ήταν μία από τις τρεις ιδρυτικές σχολές σε αυτό το νέο Πανεπιστήμιο. Έκτοτε, η Σχολή ήταν το κύριο κέντρο για την εκπαίδευση και την κατάρτιση εμπειρογνωμόνων, κυρίως για γεωργικές επιχειρήσεις, έρευνες και κρατικές διοικήσεις.

33348_1.JPG

Πιο πρόσφατα, η Σχολή επέκτεινε την εστίασή της και το 2005 άλλαξε το όνομά της σε Σχολή Αγροβιολογίας, Τροφίμων και Φυσικών Πόρων (FAFNR). Αυτή η αλλαγή ονόματος χαρακτηρίζει τη στροφή από την κατά κύριο λόγο γεωργική εκπαίδευση και έρευνα σε μια ευρύτερη εστίαση που περιλαμβάνει νεοεμφανιζόμενα ζητήματα στη διαχείριση των φυσικών πόρων και την ποιότητα των τροφίμων.

Σήμερα, η Σχολή Αγροβιολογίας, Τροφίμων και Φυσικών Πόρων είναι ένα σύγχρονο και σεβαστό εκπαιδευτικό και επιστημονικό ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 4000 φοιτητές και 300 εργαζόμενους, με ισχυρή θέση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι απόφοιτοι της σχολής απασχολούνται στη γεωργία, την κηπουρική, την κτηνοτροφία, την προστασία των καλλιεργειών, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την αγροτική επιχείρηση, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη διαχείριση των αποβλήτων, την αρχιτεκτονική του τοπίου, την αγροτική ανάπτυξη και άλλους τομείς σημαντικούς για την εθνική οικονομία. Οι απόφοιτοί μας βρίσκουν δουλειά όχι μόνο ως διευθυντές, αλλά μπορούν να εργαστούν σε κρατική διοίκηση, ερευνητικά ιδρύματα και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ως ιδιώτες επιχειρηματίες.

33349_w.JPG

Ποιοι είμαστε

Με σχεδόν 4.000 φοιτητές και 300 υπαλλήλους, το FAFNR είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σχολή στο Τσεχικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής (CULS) και η μεγαλύτερη σχολή με παρόμοιο επίκεντρο στην Τσεχία, αναγνωρισμένη και σεβαστή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα κτίριά μας είναι καλά εξοπλισμένα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και, λόγω του υψηλού επιπέδου συνεχούς τεχνικής και προσωπικής ανάπτυξης, η σχολή ευημερεί κατά τη διάρκεια της 110χρονης παράδοσής της στην παροχή εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της γεωργίας, των τροφίμων και των φυσικών πόρων.

Τι προσφέρουμε

Παρέχουμε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων. Προσφέρονται διάφορα προγράμματα σπουδών που επικεντρώνονται στη γεωργική και κηπουρική παραγωγή, την αρχιτεκτονική του κήπου και του τοπίου, την αναπαραγωγή ζώων συντροφιάς, τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, την τροφή και την ανθρώπινη διατροφή και πολλά άλλα. Διεξάγουμε εκτεταμένη έρευνα, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη διαπίστευση των προγραμμάτων μας και επιτρέπει υψηλό επίπεδο πρακτικής κατάρτισης με ενεργή συμμετοχή των φοιτητών. Διατηρούμε στενή συνεργασία με τους κορυφαίους παραγωγούς και παρόχους υπηρεσιών του κλάδου, όπου εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας και οι απόφοιτοί μας ενδέχεται να βρουν δουλειά.

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε την αριστεία και την ευρεία αναγνώριση στους τομείς των ειδικοτήτων μας. Ως εκ τούτου, πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στην τεχνική υποδομή. Υποστηρίζουμε τη συνεχή επιδίωξη βελτιωμένων επιστημονικών και παιδαγωγικών προσόντων των εργαζομένων μας και υποστηρίζουμε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα που είναι συγκρίσιμα με τα διεθνή πρότυπα. Ένας αυξανόμενος αριθμός και ποιότητα επιστημονικών δημοσιεύσεων, απόφοιτοι υψηλής απασχόλησης, η τόνωση της ζήτησης για τη συμμετοχή μας σε διεθνείς κοινοπραξίες και δίκτυα και η διατήρηση μόνιμης συνεργασίας με τους ηγέτες της βιομηχανίας, είναι μεταξύ των βασικών μας στόχων και χρησιμεύουν ως σημαντικοί δείκτες για τη μελλοντική μας κατεύθυνση.

Τοποθεσίες

  • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

Ερωτήσεις