Keystone logo
© John Paul Swaminathan
Don Bosco International Media Academy

Don Bosco International Media Academy

Don Bosco International Media Academy

Εισαγωγή

Το DBIMA είναι μια σχολή κινηματογράφου που ιδρύθηκε από επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και βραβευμένους ειδικούς του κινηματογράφου. Τα μαθήματα είναι μοναδικά προσαρμοσμένα για να προετοιμάσουν τους μαθητές για τη νέα δημιουργική οικονομία στον κινηματογράφο. Προσφέρουμε ευρωπαϊκό πτυχίο τεχνών στον κινηματογράφο και τον οπτικοακουστικό τομέα και ένα ευρωπαϊκό Master of Arts στον κινηματογράφο και στον οπτικοακουστικό τομέα. Καθώς διδάσκονται σε μικρές τάξεις, κάθε μαθητής λαμβάνει ατομική διδασκαλία. Παρέχουμε επίσης βιομηχανική τεχνολογία σε επίπεδο ελίτ, παρέχοντας πρακτική εμπειρία και πλεονέκτημα βοηθώντας τους να βρουν μελλοντική απασχόληση. Οι μαθητές στην πανεπιστημιούπολη μας αναπτύσσονται με τις γνώσεις και τις ευκαιρίες με τη σκέψη για την ηγεσία, την εκπαίδευση και τα εργαλεία.

Μαθαίνω Συνεργάζομαι Ανακαλύπτω Πιστοποίηση

Μάθετε βασικές δεξιότητες και αναπτύξτε τα ταλέντα σας μέσα σε ένα ομαδικό περιβάλλον. Εργαστείτε σε ελκυστικά έργα.

Γνωρίστε και δημιουργήστε με άλλους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Κάντε μια ζωή φίλους, συνεργάτες και μελλοντικούς συναδέλφους. Έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Παρίσι και να παρακολουθήσετε ένα μάθημα «Ταξίδια σπουδών» για να δείτε διάφορα μέρη της Γαλλίας και της Ευρώπης. Τα διπλώματά μας είναι πιστοποιημένα από την EABHES για την Ευρώπη και αναγνωρίζονται σε περισσότερες από 138 χώρες παγκοσμίως.

Γιατί DBIMA;

Τα μαθήματα DBIMA, που ιδρύθηκαν από εργαζόμενους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και έμπειρους καθηγητές, είναι μοναδικά σχεδιασμένα για να προετοιμάσουν τους μαθητές για τη νέα δημιουργική οικονομία στον κινηματογράφο. Διδασκόμενος σε μικρές τάξεις, κάθε μαθητής λαμβάνει χρόνο διδασκαλίας ένας προς έναν και εφοδιάζεται με τον δικό του υπολογιστή υπολογιστή εξοπλισμένο με το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του κλάδου σε όλο τον κόσμο.

Παρέχουμε επίσης βιομηχανική τεχνολογία επιπέδου ελίτ που δεν είναι διαθέσιμη στα περισσότερα σχολεία, παρέχοντας στους μαθητές μας ουσιαστική πρακτική εμπειρία και ένα πλεονέκτημα βοηθώντας τους να βρουν μελλοντική απασχόληση.

Αναπτύξτε τις γνώσεις σας και τις ευκαιρίες σας με ηγεσία σκέψης, εκπαίδευση και εργαλεία.

Στόχοι & Ήθος

Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης αναπτύσσεται γρήγορα παγκοσμίως, αναμένεται να φτάσει περίπου τα 6.709,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2030. Αλλά η εκπαίδευση στις τέχνες και τα μέσα ενημέρωσης είναι δαπανηρή, στερώντας από παθιασμένους και ταλαντούχους νέους την ευκαιρία να σπουδάσουν και να αποκτήσουν απασχόληση σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα.

Η αποστολή της Don Bosco International Media Academy είναι να προσφέρει σε κάθε μαθητή ανεξαρτήτως οικονομικών μέσων την καλύτερη εκπαίδευση σε ένα τεχνικά προηγμένο και καλλιτεχνικά υποστηρικτικό περιβάλλον.

Αυτή η αποστολή βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης αποστολής της Salesian Society of Don Bosco, που αναγνωρίζεται από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως ως ένας διεθνής οργανισμός που διακρίνεται για την εκπαίδευση των μειονεκτούντων και των νέων που κινδυνεύουν.

Στόχοι Παιδαγωγικοί

 • Παρέχετε μια επαγγελματική, καλλιτεχνική και τεχνικά ορθή εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην προετοιμασία των μαθητών για τις αναδυόμενες ευκαιρίες στη νέα δημιουργική οικονομία στον κινηματογράφο.
 • Προσδιορίστε τα ταλέντα, τις δυνάμεις και τα πάθη του κάθε μαθητή και βοηθήστε τον να σχεδιάσει μια πορεία προς την επιτυχία.
 • Δώστε στους μαθητές πρακτικές οδηγίες σχετικά με τον πραγματικό εξοπλισμό και το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθούν στα επαγγελματικά τους, όχι για τις λιγότερο δαπανηρές ημιεπαγγελματικές εναλλακτικές που χρησιμοποιούνται από πολλά ιδρύματα.
 • Βοηθήστε τους αποφοίτους φοιτητές να συνδεθούν με ευκαιρίες εργασίας με μια διαδικτυακή αγορά εργασίας που βλέπουν επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.
 • Παρέχετε μια αναλογία δασκάλου προς μαθητή πολύ χαμηλότερη από τα περισσότερα ιδρύματα.

Στόχοι Κοινωνιολογικοί

 • Διατηρήστε τα δίδακτρα προσιτά και χωρίς αποκλεισμούς σε όσους δεν θα είχαν διαφορετικά τα μέσα να σπουδάσουν σε αυτόν τον τομέα.
 • Παρέχετε εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα σε επιλεγμένους ταλαντούχους υποψηφίους από όλο τον κόσμο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τα δίδακτρα, επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Προωθήστε την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς επαγγελματιών στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Οι καλλιτέχνες και οι τεχνίτες δεν είναι μόνο εξοπλισμένοι με τεχνικές δεξιότητες αλλά με βαθιά δέσμευση και πάθος για αυτό που κάνουν. Μελλοντικοί πολίτες προικισμένοι με συνείδηση, εμπνευσμένοι να ανταποδώσουν και να βοηθήσουν στην ειρήνη και την αρμονία στην ανθρωπότητα καθ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Διαπίστευση EABHES

Τα προγράμματα Bachelor και Master μας είναι διαπιστευμένα από την EABHES η οποία εγγυάται:

 • Ενισχυμένη διεθνής πρόσληψη και φήμη λόγω της συμμετοχής τους στη Διαδικασία της Μπολόνια και της συμμόρφωσης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
 • Ανταγωνιστικά ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων λόγω της διεθνούς αναγνώρισης των προγραμμάτων σας.
 • Διασφάλιση ποιότητας ακαδημαϊκών προγραμμάτων και διαχείρισης σχολείων χάρη στις υπηρεσίες ελέγχου και εποπτείας της EABHES για Διαπίστευση.
 • Η σταθερότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη πηγάζουν από το στέρεο επιχειρησιακό πλαίσιο που δημιουργείται με βάση την ολιστική και συνεργατική προσέγγιση της Διαπίστευσης EABHES.
 • Φοιτητική κινητικότητα λόγω διεθνούς αναγνώρισης των πιστωτικών μονάδων ECTS.
 • Συμβολή στην παιδαγωγική καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία μέσω της Κοινότητας EABHES, του τόπου ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και διευκόλυνσης του διεθνούς διαλόγου στην εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Σε μια από τις πιο ζωντανές και δημιουργικές γειτονιές του Παρισιού, διάσημη για τους γαλλικούς θρύλους όπως ο Maurice Chevalier και η Édith Piaf, οι μαθητές απολαμβάνουν και εμπνέονται από την πλούσια πολιτιστική ιστορία της πόλης.

Οι μαθητές μελετούν μαζί και μπορούν να επισκεφτούν μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας κλάσης κάνοντας τον χρόνο τους στο Παρίσι αξέχαστο και ικανοποιητικό.

  Στατιστική

  Φοιτητές του DBIMA έρχονται από όλο τον κόσμο. Παθιασμένοι με τη δημιουργία ταινιών, στοχεύουν να γίνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες και να ενσωματωθούν αμέσως μετά τις σπουδές τους στον επαγγελματικό κόσμο. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και οι μαθητές πρέπει να περάσουν το Απολυτήριο Λυκείου ως ελάχιστη απαίτηση. Οι περισσότεροι μαθητές μας είναι μεταξύ 18 και 29 ετών.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Don Bosco, το DBIMA προσφέρει μειώσεις διδάκτρων (έως και 30%) σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών που επιδεικνύουν οικονομικές ανάγκες και προσωπικές δυσκολίες. Μια ειδική επιτροπή εξετάζει κάθε αίτημα των πρώτων αιτούντων.

   Τοποθεσίες

   • Paris

    Rue Alexandre Dumas,75, 75020, Paris

   Ερωτήσεις