Keystone logo
© ©UCLouvain
Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Εισαγωγή

Το Economics School of Louvain (ESL) εδρεύει στο UCLouvain Belgium στο Louvain-la-Neuve. Προσφέρει κορυφαίας ποιότητας μεταπτυχιακά προγράμματα στα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ που διδάσκονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς καθηγητές, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προχωρημένων και διεπιστημονικών μαθημάτων σε Μακροοικονομία / Δημόσια Οικονομικά / Εργασίας / Βιομηχανική Οργάνωση / Διεθνή Οικονομικά / Οικογενειακή Οικονομία / Ανάπτυξη Οικονομίας / Οικονομετρία / Θεωρία Παιγνίων / Θεωρία Κοινωνικής Επιλογής / Οικονομικά της Φτώχειας / Τα Οικονομικά του Τρίτου Τομέα/ Οικονομικά της Συμπεριφοράς. Το ESL παρέχει από τις καλύτερες προετοιμασίες για Ph.D. προγράμματα και υψηλού επιπέδου επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι απόφοιτοι επαινούν το ESL για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών του. Τα βασικά πλεονεκτήματα του ESL περιλαμβάνουν i) την αριστεία διδασκαλίας και έρευνας (το ESL είναι στο top 10 της Ευρώπης, το 1ο βελγικό τμήμα οικονομικών στην ερευνητική κατάταξη των κορυφαίων 100 σχολών οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου Tilburg) και ii) μια ισχυρή διεθνή εμπειρία: η ESL έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργαζόμενα πανεπιστήμια για ανταλλαγές και διπλά/κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα, και iii) υψηλό επίπεδο έρευνας που στηρίζει τη διδασκαλία που διεξάγεται σε διεθνούς φήμης κέντρα.

Οι μελέτες και οι έρευνες που πραγματοποιούνται στη σχολή επικεντρώνονται στον άνθρωπο στην κοινωνία: στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά και σχετίζεται με τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι το σπίτι των προγραμμάτων σπουδών στις οικονομικές επιστήμες, τη διαχείριση, τις πολιτικές επιστήμες, την ανθρωπολογία, την επικοινωνία, τις ανθρώπινες και κοινωνικές επιστήμες, τις επιστήμες εργασίας, τη δημογραφία και την ανάπτυξη.

Ο στόχος προς τον οποίο εργάζονται τα προγράμματα και η έρευνα της σχολής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, δεδομένου ότι οι παράγοντες που είναι εγγενείς σε έναν τέτοιο στόχο είναι τόσο αλληλοεξαρτώμενοι καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορεί να υποβληθεί σε πειράματα. Η ανθρώπινη συμπεριφορά, (καθώς οι άνθρωποι είναι το αντικείμενο έρευνας για παράδειγμα), είναι απρόβλεπτη. Η μελέτη των ανθρώπινων όντων δεν είναι επομένως εύκολη υπόθεση και απαιτεί μια σταθερή πορεία εκπαίδευσης.

Το εύρος των τομέων που καλύπτονται από αυτά τα προγράμματα έρευνας και σπουδών μπορεί να δώσει μια εξήγηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για αυτά. Ταυτόχρονα, δικαιολογεί την προσοχή που δίνουμε στην επίτευξη μιας ευρείας αίσθησης πειθαρχικής διαφάνειας, η οποία θα πρέπει να επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες.

Ανθρωπολογία της σύγχρονης Ευρώπης

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το UCLouvain είναι ένα πανεπιστήμιο πολλαπλών τοποθεσιών! Louvain-la-Neuve, Brussels Woluwe, Brussels Saint-Louis, Brussels Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur και Charleroi: οκτώ πανεπιστημιουπόλεις όπου το UCLouvain προσφέρει την εκπαιδευτική του προσφορά κοντά σε φοιτητές. Όπου αναπτύσσει ενεργά θεμελιώδη και εφαρμοσμένη έρευνα. Όπου δημιουργεί δεσμούς με τον κοινωνικο-οικονομικό κόσμο, για ακόμη μεγαλύτερη αριστεία. Εκεί που υποδέχεται μαθητές, Βέλγους και ξένους, τεχνίτες του κόσμου του αύριο.

Louvain-la-Neuve

Σε απόσταση 30 χλμ. από τις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Βαλλωνικής Μπραμπάντ, ο ιστότοπος Louvain-la-Neuve υποδέχεται περισσότερους από 20.000 φοιτητές στις έντεκα σχολές του.

Δημιουργήθηκε το 1971 από το πανεπιστήμιο, αυτή η πόλη είναι μια από τις νεότερες στην Ευρώπη. Μια πόλη στην ύπαιθρο προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον διαβίωσης για φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και κατοίκους. Μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες συναυλιών και εκθέσεων, πισίνες και αθλητικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες, καταστήματα και χώροι πρασίνου συμβάλλουν στην ποιότητα του περιβάλλοντος.

Το εξ ολοκλήρου πεζόδρομο αστικό του κέντρο προωθεί την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα ακαδημαϊκά κτίρια και παρέχει ένα περιβάλλον όπου φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και κάτοικοι συναντώνται και σχηματίζουν έναν μοναδικό κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό ιστό.

Ζώντας στην πανεπιστημιούπολη

Φοιτητικές ενώσεις

Το UCLouvain είναι το ίδρυμα που υποδέχεται τους περισσότερους φοιτητές στο γαλλόφωνο Βέλγιο. Από τη δημιουργία του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές έχουν οργανωθεί σε διαφορετικές ομάδες για να ζωντανέψουν τις πανεπιστημιουπόλεις.

Αυτές οι ενώσεις επιτρέπουν στους μαθητές να βιώσουν ένα πλούσιο και ευχάριστο πανεπιστημιακό μάθημα ενώ αναπτύσσουν διαφορετικές εξωακαδημαϊκές δεξιότητες (διαχείριση έργου, ομαδική εργασία, ανάληψη ευθύνης κ.λπ.).
Το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει και εποπτεύει τους φοιτητικούς συλλόγους μέσω διαφόρων κανονισμών, την παροχή χώρων και εξοπλισμού ή τη χορήγηση επιδοτήσεων.

Βιβλιοθήκες

Οι βιβλιοθήκες του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν είναι ανοιχτές σε όλους, είτε είστε φοιτητής είτε όχι. Το δίκτυο των Κέντρων Εκμάθησης Louvain σας παρέχει ενθαρρυντικά μέρη που προωθούν την ενεργό, συνεργατική και πειραματική μάθηση.

Πανεπιστημιακά εστιατόρια

Ψάχνετε για ένα υγιεινό, γρήγορο και οικονομικό μέρος για φαγητό; Οι self-services μας είναι εκεί για εσάς! Θα βρείτε ένα καθημερινό σπέσιαλ, μια πρόταση, ένα χορτοφαγικό και ένα ποικίλο μενού. Στο Louvain-La-Neuve, έχετε ακόμη και την επιλογή: το Sablon σας καλωσορίζει με την ευρύτερη προσφορά του και τους μεγάλους χώρους του, ενώ το Galilée θα σας σαγηνεύσει με τη ζεστασιά του και τους φιλόξενους χώρους του! Σας προσφέρουμε τακτικά νέα προϊόντα, όπως το Giant burger, λαχανικά την Πέμπτη ή σπιτικές κροκέτες.

Πολυχώρο πανεπιστήμιο

Το UCLouvain είναι ένα πανεπιστήμιο πολλαπλών τοποθεσιών!

Louvain-la-Neuve, Brussels Woluwe, Brussels Saint-Louis, Brussels Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur και Charleroi: οκτώ πανεπιστημιουπόλεις όπου το UCLouvain προσφέρει την εκπαιδευτική του προσφορά κοντά σε φοιτητές. Όπου αναπτύσσει ενεργά θεμελιώδη και εφαρμοσμένη έρευνα. Όπου δημιουργεί δεσμούς με τον κοινωνικο-οικονομικό κόσμο, για ακόμη μεγαλύτερη αριστεία. Εκεί που υποδέχεται μαθητές, Βέλγους και ξένους, τεχνίτες του κόσμου του αύριο.

  Εισαγωγές

  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ, 1-ΕΤΟΣ)

  Πρόσβαση βάσει αίτησης: η πρόσβαση μπορεί να χορηγηθεί είτε απευθείας είτε με την προϋπόθεση ολοκλήρωσης πρόσθετων μαθημάτων έως 60 πιστωτικές μονάδες ECTS ή να απορριφθεί.

  Η πρόσβαση μετά τον έλεγχο του αρχείου σημαίνει ότι, με βάση το πλήρες αρχείο που υποβάλλεται, η πρόσβαση στο πρόγραμμα μπορεί:
  - είτε να είσαι άμεσος
  - ή απαιτούν πρόσθετη εκπαίδευση για μέγιστο αριθμό 60 μονάδων ECTS
  - ή να απορριφθεί (εάν το αρχείο δεν πληροί τα κριτήρια που αναφέρονται παρακάτω)

  • Οι φοιτητές που δεν κατέχουν ένα από τα ακαδημαϊκά πτυχία της Ομοσπονδίας Βαλλονίας-Βρυξελλών (βλ. παραπάνω) έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα οικονομικά (60 ή 120) με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα συνημμένα κριτήρια:
  • Κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα (κέντρα ENIC-NARIC) που πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση ακαδημαϊκού πτυχίου πρώτου κύκλου στα οικονομικά ή παρόμοιο και έχουν λάβει τουλάχιστον 60% (ή 12/20) μέσο όρο συνολικά επιτυχών ακαδημαϊκά έτη στο πανεπιστήμιο καταγωγής τους
  • Να έχουν επικυρώσει - μέσα στα τελευταία 7 χρόνια - όλα ή τα περισσότερα από τα θέματα που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για την πρόσβαση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα οικονομικά, συγκεκριμένα
   o Μικροοικονομία
   o Μακροοικονομία
   o Στατιστική στην οικονομία και τη διαχείριση II
   o Μαθηματικά στα οικονομικά και στη διοίκηση II
   o Οικονομετρία
   o Ένα μεταξύ: Δημόσια οικονομία, Βιομηχανική οικονομία, Ευρωπαϊκή οικονομία, Θεωρία παιγνίων και οικονομία της πληροφορίας, άλλα
  • Αποδείξτε καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η απόδειξη ικανότητας παρακολούθησης διδακτικών ενοτήτων στα Αγγλικά ΠΡΕΠΕΙ να επισυναφθεί στο αρχείο αίτησης εισαγωγής:
  • είτε ένα πανεπιστημιακό αντίγραφο που αποδεικνύει ότι έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 3 οικονομικά μαθήματα στα αγγλικά κατά την προηγούμενη πανεπιστημιακή σας σταδιοδρομία.
  • ή αποδεικτικό επιτυχίας σε τεστ αγγλικών επιπέδου Β2 του CEFR: Common European Framework of Reference (Common European Framework).
   Αυτό το επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα μια εξέταση TOEFL (iBT) τουλάχιστον 79 και μια δοκιμασία IELTS 6,5 (λαμβάνονται επίσης υπόψη και άλλες πιστοποιημένες εξετάσεις).

  Η απόφαση εισαγωγής θα λάβει επίσης υπόψη τη γενική ποιότητα του φακέλου εισαγωγής, τις ημερομηνίες απόκτησης των προαπαιτούμενων στα οικονομικά, το βιογραφικό σημείωμα, τα κίνητρα και το πλήρες ιστορικό του φοιτητή. Αυτά τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι απαραίτητα αλλά όχι επαρκή.
  Ωστόσο, αυτό μπορεί να παραιτηθεί υπό την προϋπόθεση σημαντικής και δεόντως πιστοποιημένης επαγγελματικής εμπειρίας ποιότητας (με απόφαση της κριτικής επιτροπής).

  Εκτός από αυτές τις προϋποθέσεις, προσθέστε:
  Για την εστίαση στο ECON2MD - Teaching :
  Οι μαθητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στον διδακτικό στόχο ΠΡΕΠΕΙ να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία επαρκούς γνώσης της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο C1 του CEFR: Common European Framework of Reference)).

  Για το ETRI2MA - Εστίαση έρευνας: :
  o Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος καθορίζει, βάσει του αρχείου, τυχόν πρόσθετη εκπαίδευση που ΠΡΕΠΕΙ να προσθέσει ο φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
  o Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα σπουδών Erasmus Mundus Joint Master Degree QEM (το «Master in Models and Methods of Quantitative Economics») ΠΡΕΠΕΙ επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις που αφορούν αυτό το πρόγραμμα.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Μετανάστευση / Βίζα

  Για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές που διαμένουν για περισσότερους από τρεις μήνες:

  • Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, του Μονακό, της Νορβηγίας ή της Ελβετίας δεν χρειάζονται βίζα.
  • Οι πολίτες οποιασδήποτε άλλης χώρας πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα στην πρεσβεία ή το προξενείο του Βελγίου της χώρας καταγωγής το συντομότερο δυνατό.

  Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τα άτομα που διαμένουν για περισσότερους από τρεις μήνες απαιτείται να εγγραφούν στον δήμο («Administration communale», που συχνά αναφέρεται απλώς ως «κοινή») κατοικίας εντός οκτώ ημερών από την άφιξή τους στο Βέλγιο. Αυτή η εγγραφή ισχύει για ένα έτος (πενταετής για υπηκόους ΕΕ) και πρέπει να υποβληθεί εκ νέου για ανανέωση ένα μήνα πριν από τη λήξη της

  Οι ερευνητές και οι διδάσκοντες που απασχολούνται στο UCLouvain ενδέχεται επίσης να απαιτήσουν βελγική άδεια εργασίας.

  Στατιστικά Αποφοίτων

  Κατάταξη

  Το UCLouvain ανέβηκε 15 θέσεις στην 180η στον κόσμο στην κατάταξη QS World University Rankings 2024. Παραμένει το κορυφαίο γαλλόφωνο βελγικό πανεπιστήμιο. Τα δυνατά του σημεία; Η έρευνα και η απασχολησιμότητα των αποφοίτων της.

  Το UCLouvain έχει πηδήξει 15 θέσεις στην 180η θέση στην κατάταξη QS World University Rankings 2024, ενώ παραμένει το κορυφαίο γαλλόφωνο πανεπιστήμιο του Βελγίου. Βρίσκεται στο κορυφαίο 12% των πανεπιστημίων παγκοσμίως σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης QS, το οποίο, μαζί με τις κατατάξεις Times Higher Education (THE) και Shanghai, είναι ένα από τα πιο φημισμένα. Το να είσαι σε αυτήν την κορυφαία ομάδα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ιδρυμάτων που αξιολογούνται.

  Από τότε που συμπεριλήφθηκε στην κατάταξη της QS, το UCLouvain, παρά τον ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό, ήταν πάντα στα 200 κορυφαία, μεταξύ των πανεπιστημίων με πολύ μεγαλύτερους διδακτικούς και ερευνητικούς πόρους.

  Δύο στοιχεία διακρίνουν το UCLouvain, σύμφωνα με την κατάταξη της QS. Πρώτον, το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων της, στο 89%, αποδεικνύει ότι τα μαθήματα του UCLouvain ανταποκρίνονται στις ανάγκες του επαγγελματικού κόσμου. Στο Βέλγιο, το δίπλωμα UCLouvain παραμένει δείκτης αριστείας, με το UCLouvain μεταξύ των τριών κορυφαίων βελγικών πανεπιστημίων με την καλύτερη φήμη μεταξύ των εργοδοτών.

  Δεύτερον, η αριστεία της έρευνάς της υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο. Η κατάταξη QS υπογραμμίζει την ενεργό συμμετοχή της UCLouvain σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα και τον αριθμό των αναφορών των ερευνητών της, όπου βρίσκεται επίσης στην πρώτη τριάδα του Βελγίου.

  Για την έκδοσή της για το 2024, η κατάταξη QS αξιολόγησε 2.963 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 104 χώρες, εκ των οποίων τα 1.499 μπήκαν στην κατάταξη. Περιλαμβάνονται εννέα βελγικά πανεπιστήμια. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τα εξής:

  • Έρευνα και ανάπτυξη (αξίας 50%). Αυτό περιλαμβάνει την ακαδημαϊκή φήμη (30%), που μετρήθηκε με διεθνή έρευνα, και τον αριθμό των επιστημονικών αναφορών (20%), η οποία στοχεύει στην αξιολόγηση του αντίκτυπου της έρευνας στα πανεπιστήμια.
  • Απασχολησιμότητα (20%). Αυτό μετράται από έρευνα φήμης των εργοδοτών (15%) και το ποσοστό των αποφοίτων στην απασχόληση (5%).
  • Ακαδημαϊκή εποπτεία (10%). Αριθμός ακαδημαϊκών σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών. Το κριτήριο αυτό δεν είναι ευνοϊκό για τα βελγικά πανεπιστήμια, τα οποία στοχεύουν να είναι προσβάσιμα σε όλους και των οποίων οι οικονομικοί πόροι δεν μπορούν να αυξηθούν.
  • Διεθνής δέσμευση (15%). Μετρά τη διεθνή προοπτική των πανεπιστημίων μέσω της ελκυστικότητάς τους σε ξένους φοιτητές και ακαδημαϊκούς (10%) και της συμμετοχής τους σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα (5%).
  • Βιώσιμη ανάπτυξη (5%). Αξιολογεί τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των πανεπιστημίων.

  Τοποθεσίες

  • Ottignies-Louvain-la-Neuve

   Place Montesquieu, 3, 1348, Ottignies-Louvain-la-Neuve

  Ερωτήσεις