Keystone logo
ESB

ESB

ESB

Εισαγωγή

Το όραμά μας: Το πνεύμα των «κατασκευαστών» από τη φύση

Η εξερεύνηση, ο σχεδιασμός, η δημιουργία πρωτοτύπων και η δοκιμή βρίσκονται στο επίκεντρο της προσέγγισής μας στην εκπαίδευση. Η υλοποίηση των έργων, σε συνδυασμό με τη συνεργατική και διεπιστημονική εργασία σε συνδυασμό με πειράματα κλίμακας 1, αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά της σχολής επιστήμης και τεχνολογίας που ενισχύει τον πολιτισμό και το πνεύμα των «κατασκευαστών».

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πόροι του πλανήτη παρέχουν ατελείωτες ευκαιρίες για να προστατευθεί και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Έτσι, η ESB έχει κάνει αυτό το όραμα μέρος της ταυτότητάς της, να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς μηχανικούς και τεχνικούς στον τομέα του ξύλου και των βιολογικών υλικών.

130167_VueducielESBCESB-PhotoGaelArnaud.jpg

Ο στόχος μας: Εξερευνήστε τη φύση, δημιουργήστε ένα βιώσιμο μέλλον

Το ESB ιδρύθηκε το 1934 με πρωτοβουλία των Γαλλικών Υπουργείων Γεωργίας, Εθνικής Παιδείας και Βιομηχανίας και είναι ένα από τα κορυφαία γαλλικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ειδικεύονται στις επιστήμες του ξύλου και στις τεχνολογίες. Δεσμευμένο στην καινοτομία με το ξύλο και τα υλικά βιολογικής προέλευσης, το σχολείο έχει διευρύνει αυτό το όραμα σε κάθε έναν από τους τομείς εξειδίκευσής του: εκπαίδευση, έρευνα και μηχανική Ε&Α στην υπηρεσία των εταιρειών.

Σε ένα πλαίσιο περιβαλλοντικών προκλήσεων, το ξύλο και τα υλικά βιολογικής προέλευσης αποτελούν ανανεωμένους πόρους για να επινοήσουν ένα βιώσιμο μέλλον. Φυσικά και ανανεώσιμα, αυτά τα φυτικά υλικά είναι σύμμαχοι της κυκλικής οικονομίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και πτυχία

Το ESB είναι μη ιδιωτικό ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, αναγνωρισμένο και υποστηριζόμενο από ακαδημαϊκές και επιστημονικές αρχές. Το σχολείο συμμετέχει σε διάφορα δίκτυα και είναι γνωστό σε όλη τη Γαλλία και διεθνώς.

Εκπαιδεύουμε μηχανικούς και τεχνικούς σε ξύλινες επιστήμες και βιο-προερχόμενα υλικά: BTS (πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης), πτυχίο, επαγγελματικό πτυχίο, πτυχίο πλοίαρχος, ειδικευμένο μάστερ, διδακτορικό δίπλωμα.

130161_LaboratoiredanatomieduboisCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Έρευνα: Αποκαλύπτοντας το δυναμικό βιοαποικοδομημένων υλικών

Το LIMBHA (εργαστήριο για την καινοτομία, τα υλικά ξύλου, τη στέγαση και τη μάθηση) είναι το εργαστήριο της ESB, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται σε δύο θέματα: την κυκλική οικονομία και την άνεση στο περιβάλλον στέγασης. Η ομάδα εκπαιδευτικών-ερευνητών και Ph.D. οι σπουδαστές παράγουν γνώση και παρέχουν έμπνευση και εισροές για εταιρείες καθώς και προγράμματα κατάρτισης.

Εταιρείες: Ένας αξιόπιστος συνεργάτης

Η ESB συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων κατάρτισης, που επιτρέπουν στις εταιρείες να βρουν μια ποικιλία προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες πρόσληψης (πρακτική άσκηση, απασχόληση, εργασία-μελέτη). Διευκολύνουμε την επαγγελματική ένταξη των σπουδαστών μας με τη διοργάνωση εκδηλώσεων (επισκέψεις εργοστασίων και εργοταξίων, μικρές επιχειρήσεις, εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια, μαρτυρίες).

Η πειραματική διεξαγωγή συγκεκριμένων έργων από τον εταιρικό κόσμο είναι εμπορικό σήμα της ESB. Κάθε χρόνο εκτελούνται περισσότερα από 50 προγράμματα σχολικών επιχειρήσεων.

130168_EtudiantsautravailCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Το οικοσύστημα: Συνδυασμός γνώσεων και δεξιοτήτων

Εμπνευσμένο από τη φύση, πεπεισμένο ότι το ξύλο και τα βιολογικά υλικά είναι τα κλειδιά για τη βιομηχανία ξυλείας, η ESB συνδυάζει γνώσεις και δεξιότητες, για να συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Για να επεκτείνουμε το πεδίο δράσης μας, συνεργαζόμαστε με τοπικά και εθνικά δημιουργικά οικοσυστήματα που συμμετέχουν σε έργα που συμβάλλουν στην αξιοποίηση φυσικών υλικών.

Έχουμε εμπλακεί σε πολλές γόνιμες πρωτοβουλίες με τους εταίρους, τις εταιρείες, τα πανεπιστήμια και τους συναφείς τομείς.

Διεθνείς σχέσεις: Άνοιγμα στον κόσμο

Ανοιχτό στον κόσμο, η ESB διαφοροποιεί και επεκτείνει τη διεθνή της ταυτότητα και το άνοιγμά της καλωσορίζοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο και παρέχοντας ευκαιρίες σε όλους να σπουδάσουν στο εξωτερικό χάρη στις διάφορες συνεργασίες που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 20 χρόνια.

Η διεθνής διάσταση είναι θεμελιώδης για την κατάρτιση και τα σχέδια, επιτρέποντας στους μαθητές να αποκτήσουν τεχνικές, γλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες.

130169_EtudiantsESBCamusChantrerieNantes.jpg

Nantes: Μια ευρωπαϊκή πρωτοποριακή μητρόπολη

Αναγνωρισμένο ως πράσινο κεφάλαιο το 2013 και πρωτεύουσα της καινοτομίας το 2019, η Νάντη είναι μια πόλη όπου είναι ευχάριστη η μελέτη, η άνθηση και η δημιουργία.

Η Nantes διαθέτει πολλά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα. Η περιοχή διαθέτει επίσης μια δυναμική αγορά εργασίας με μεγάλες ευκαιρίες για νέους πτυχιούχους.

Το ESB βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά της πράσινης πανεπιστημιούπολης του Chantrerie, ανάμεσα στην αστική αφθονία και τα ήσυχα πάρκα.

Τοποθεσίες

  • Nantes

    Atlanpôle - BP 10605 Rue Christian Pauc F - 44306 Nantes Cedex 3, , Nantes

Ερωτήσεις