Keystone logo
ESCAC - Escuela superior de Cinema y Audivisuales de catalunya Master στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου
ESCAC - Escuela superior de Cinema y Audivisuales de catalunya

Master στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου

Barcelona, Ισπανία

1 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 11.900 / per year *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* 10.800 € early bird: πριν την 1η Μαΐου 2021

Εισαγωγή

Το μεταπτυχιακό παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη σκηνοθεσία οπτικοακουστικών έργων σε οποιαδήποτε μορφή. Οι μαθητές θα μάθουν για τη δουλειά του σκηνοθέτη και θα παίξουν αυτόν τον ρόλο και εκείνους των άλλων μελών του τμήματος σκηνοθεσίας κατά τη διάρκεια των διαδικασιών προπαραγωγής, γυρισμάτων και μεταπαραγωγής. Θα μάθουν επίσης για τα καθήκοντα που εκτελούνται από άλλα μέλη μιας ομάδας παραγωγής οπτικοακουστικών: διευθυντής φωτογραφίας, καλλιτεχνικός διευθυντής, μοντέρ, σχεδιαστής ήχου, κ.λπ. Όλες αυτές οι γνώσεις και δεξιότητες θα αποκτηθούν μέσω συνεχούς πρακτικής εργασίας σε ασκήσεις οπτικοακουστικής αφήγησης. Αυτή η πρακτική θα συμπληρωθεί με master classes και θεωρητικά σεμινάρια.

Μεθοδολογία

Το μεταπτυχιακό βασίζεται στη μεθοδολογία μάθησης με πράξη: οι μαθητές αναλαμβάνουν πρακτικές συνεδρίες οπτικοακουστικής αφήγησης καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος, στις οποίες ενσωματώνουν τις εννοιολογικές και τεχνικές γνώσεις που αποκτήθηκαν. Οι πρακτικές συνεδρίες στην οπτικοακουστική αφήγηση συμπληρώνονται από θεωρητικά μαθήματα και συνεδρίες θεωρίας και πρακτικής που επικεντρώνονται σε άλλους κλάδους που αποτελούν το μάθημα. Με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν έργα ταινιών μικρού μήκους ατομικά ή ομαδικά. Ανάλογα με την ποιότητα των έργων και μετά από διαδικασία επιλογής που θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή, δύο από αυτά τα έργα θα παραχθούν από την ESCAC σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα και τη χρηματοδότηση που θα κατανεμηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου.

Διδακτικό προσωπικό

Η ομάδα του διδακτικού προσωπικού αποτελείται από ενεργούς επαγγελματίες από τον κλάδο του κινηματογράφου και της διαφήμισης, μαζί με τους ίδιους τους καθηγητές της ESCAC, οι οποίοι συνοδεύουν τους μαθητές στην πρακτική τους εργασία σε καθημερινή βάση. Το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Σκηνοθεσίας της ESCAC περιλαμβάνει τους ακόλουθους επαγγελματίες:

 • Sergi Pérez (El camí més llarg per tornar a casa)
 • Τζέφρι Κάουπερ (Tercer Grado)
 • Roser Aguilar (Lo mejor de mí, Brava)
 • Albert Pintó (Matar a Dios, Malasaña 32)
 • Maria Pau Pigem (Infidels, La Riera)
 • Joan Marimón (El montaje cinematográfico, Muertes creativas en el cine)
 • Lluís Castells (Un monstruo viene a verme, Warcraft: el origen, Anacleto: Agente secreto, Lo imposible)
 • Mar Coll (Tres dies amb la família, Tots volem el millor per a ella)
 • Javi Ruiz (Tres bodas de más, Superlópez, Anacleto: Agente secreto)
 • Έλενα Τραπέ (Las Distancias)
 • Vanesa Sola (Mi querida cofradía)
 • Nely Reguera (María y los demás)
 • Mireia Juárez (Biutiful, Truman, Estiu 1993)

κοινότητα ESCAC

Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος στην ιστορία για να εργαστείτε στον οπτικοακουστικό τομέα: ποτέ δεν υπήρχε τέτοια ποικιλία οθονών διαθέσιμη σε τόσους πολλούς χρήστες. Αυτές οι οθόνες χρειάζονται περιεχόμενο για την παροχή προϊόντων σε παγκόσμιο κοινό και, ως εκ τούτου, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν στην οπτικοακουστική δημιουργία.

Ταλέντο ESCAC . Απόφοιτοι με σταδιοδρομίες αναγνωρισμένες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο έχουν εκπαιδευτεί στη σχολή μας. Σκηνοθέτες, παραγωγοί, κινηματογραφιστές, μοντέρ, επόπτες του VFX, κ.λπ. Θα βρείτε μεγάλο μέρος του ταλέντου της ESCAC στους τίτλους πολλών σπουδαίων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το σύστημα διδασκαλίας μας βασίζεται στο Learning-by-Doing. Θέλουμε να μαθαίνετε όσο το κάνετε, συνοδευόμενοι από τους καλύτερους επαγγελματίες του κλάδου.

Στην ESCAC εκπαιδεύουμε αφηγητές. Θα σας μάθουμε πώς να πείτε την ιστορία σας, ανεξάρτητα από την ειδικότητα που έχετε επιλέξει.

Το έργο των αποφοίτων και της εταιρείας παραγωγής του σχολείου (ESCAC Films) έχει κερδίσει πάνω από 500 εθνικά και διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μικρού Μήκους από το Φεστιβάλ Sundance (2006) ή το τρίτο βραβείο στο Cinefoundation, που παρουσιάστηκε από το Φεστιβάλ Καννών ( 2015).

Διεθνής πανεπιστημιούπολη: κατά τη διάρκεια αυτών των 25 ετών, περισσότεροι από 5.500 φοιτητές 23 διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν επισκεφθεί την πανεπιστημιούπολη μας, κάτι που συμβάλλει στον πολιτιστικό εμπλουτισμό και την ενίσχυση της κοινότητας.

Δέκα ταινίες μεγάλου μήκους που παράγονται για την καθιέρωση πτυχιούχων στον κλάδο μέσω του προγράμματος Opera Prima.

Εργαστήρια για πρόσβαση στη βιομηχανία από νέους επαγγελματίες: ένας ανοιχτός χώρος που διδάσκονται από ενεργούς επαγγελματίες, που απευθύνεται σε πτυχιούχους ή πρώην φοιτητές μεταπτυχιακών στις ειδικότητες VFX, script και Set Construction. Στόχος των εργαστηρίων είναι να κάνουν πράξη τις γνώσεις τους και να ενθαρρύνουν τις δεξιότητές τους στο πλαίσιο πραγματικών παραγωγών σε ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και σειρές της ESCAC Films, καθώς και τη συνεργασία με εταιρείες του κλάδου.

Η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από την CILECT (ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε από τις καλύτερες σχολές κινηματογράφου στον κόσμο) και είμαστε η μόνη σχολή κινηματογράφου στην Ισπανία που αναγνωρίζεται επίσημα.

Η ESCAC εκπαιδεύει τους μαθητές της με βάση τις διασταυρούμενες δεξιότητες, παρέχοντας γνώσεις και εργαλεία για να αναπτύξουν αργότερα μια καριέρα σε οποιονδήποτε τομέα δημιουργίας περιεχομένου.

Δεδομένα ενδιαφέροντος

Προϋποθέσεις εισαγωγής

Για να γίνετε δεκτοί στο μάθημα πρέπει να παρουσιάσετε ένα χαρτοφυλάκιο.

Γλώσσα

Αγγλικά

Ημερομηνίες

Από 20 Σεπτεμβρίου 2021 έως 23 Ιουνίου 2022

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Οι πρακτικές συνεδρίες γυρισμάτων περιλαμβάνουν προγράμματα του Σαββατοκύριακου.

Τυπικότης

Στην ιστοσελιδα. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές τοποθεσίες της ESCAC στην Terrassa (Βαρκελώνη). *Σε περίπτωση έκτακτων περιστάσεων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, το μεταπτυχιακό μπορεί να περιλαμβάνει περιεχόμενο ροής.

Δίδακτρα προγράμματος

Εγκαταστάσεις

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις