Keystone logo
© TESS
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Εισαγωγή

Η εταιρεία ESCP Business School ιδρύθηκε το 1819 και έχει δημιουργήσει γενιές ηγετών και επιχειρηματιών. Με τις έξι αστικές πανεπιστημιουπόλεις στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Τορίνο και τη Βαρσοβία, η πραγματικά ευρωπαϊκή ταυτότητα του ESCP Business School του επιτρέπει να προσφέρει ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό στυλ στον τομέα των επιχειρήσεων και μια σφαιρική άποψη σε θέματα διεθνούς διαχείρισης. Κάθε χρόνο, το ESCP Business School υποδέχεται πάνω από 6.500 φοιτητές και 5.000 στελέχη από περισσότερες από 120 διαφορετικές χώρες, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη προσφορά μαθημάτων διαχείρισης και εξειδικευμένων προγραμμάτων (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD και Executive Education). Το ESCP Business School είναι Πολυδιαπιστευμένο: AACSB, EQUIS, EFMD MBA EFMD EMBA – Ακολουθήστε μας στο Twitter @ESCPeurope

Αν και η επωνυμία ESCP Business School εξελίχθηκε σε σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας, παρέμεινε πάντα πιστή στα τρία πρώτα της γράμματα. Ξεκινώντας το 1819 με το όνομα Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie και αμέσως μετά μετονομάστηκε σε Ecole Supérieure de Commerce, εξελίχθηκε σε ESCP πενήντα χρόνια αργότερα το 1869. Μετά τη συγχώνευση με το αδελφό του σχολείο, το European School of Management (EAP), το 1999, το σχολείο ονομάστηκε ESCP-EAP για περίπου μια δεκαετία. Το 2009, το όνομα του σχολείου μετατράπηκε σε ESCP Europe, κάνοντας ρητή αναφορά στην ευρωπαϊκή κληρονομιά και θέση του. Το 2019, το σχολείο έγινε ESCP Business School .

Το διεθνές εύρος του ESCP Business School είναι ορατό από την πρώιμη ηλικία του. Ήδη η τάξη του 1824 μετρούσε το 30% των ξένων φοιτητών με 15 διαφορετικές εθνικότητες, ανάμεσά τους επτά Ισπανοί, πέντε Βραζιλιάνοι, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις Γερμανοί και δύο Αμερικανοί. Η γλωσσική εκπαίδευση ήταν ένα ουσιαστικό μέρος του πρώτου προγράμματος σπουδών του, το οποίο περιλάμβανε, εκτός από τη γαλλική γραμματική, και μαθήματα αγγλικών, γερμανικών και ισπανικών. Από το 1825, συνολικά δέκα γλώσσες διδάσκονταν στο ESCP Business School και οι μαθητές έπρεπε να μελετήσουν τουλάχιστον τρεις από αυτές.

Περίπου ενάμιση αιώνα αργότερα, ο ESCP Business School ήταν και πάλι πρωτοπόρος στη δημιουργία μιας σχολής επιχειρήσεων πολλών πανεπιστημιουπόλεων. Προκειμένου να ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό κάλεσμα της Σχολής, άνοιξαν πανεπιστημιουπόλεις στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1973, ακολουθούμενες από την Ισπανία το 1988, την Ιταλία το 2004 και τη Βαρσοβία το 2015. Στο πλαίσιο ενός ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένου κόσμου, η φιλοδοξία του ESCP Business School σήμερα είναι να εκπαιδεύσει πραγματικά Ευρωπαίους διευθυντές ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ ανθρωπιστικών αξιών και εκπαίδευσης διαχείρισης. Το ESCP Business School γίνεται ένα πραγματικό Ευρωπαϊκό Σχολείο ανοιχτό στον κόσμο.

Αποστολή και Αξίες

ESCP Business School συνδέει και διαμορφώνει τον επιχειρηματικό κόσμο προάγοντας τη γνώση και την πρακτική διαπολιτισμικής διαχείρισης.

Διδάσκοντας τη διαχείριση από μια διεπιστημονική προοπτική στο υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής αριστείας, αναπτύσσουμε πολιτιστικά ευφυείς, πολύγλωσσους ηγέτες, οι οποίοι είναι ανοιχτόμυαλοι, προσαρμοστικοί και υπεύθυνοι.

Ως διευθυντές και επιχειρηματίες, οι απόφοιτοι του ESCP Business School είναι εξοπλισμένοι για να ηγηθούν και να εμπνέουν σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Στατιστική

Βασικά στοιχεία

 • Η πρώτη σχολή επιχειρήσεων στον κόσμο (εκ. 1819)
 • 6 πανεπιστημιουπόλεις: Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι, Τορίνο και Βαρσοβία
 • 140 ακαδημαϊκές συμμαχίες στην Ευρώπη και τον κόσμο σε 47 χώρες
 • Πολυδιαπιστευμένα: AACSB, EQUIS, EFMD MBA, EFMD EMBA
 • Τακτικές κατάταξη μεταξύ των καλύτερων σχολών επιχειρήσεων του κόσμου
 • Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τη βαθιά ευρωπαϊκή ταυτότητα του Σχολείου
 • 7.100+ μαθητές σε προγράμματα σπουδών που εκπροσωπούν 120 διαφορετικές εθνικότητες
 • 5.000 συμμετέχοντες (Εκπαιδευτική Εκπαίδευση)
 • 160 καθηγητές που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και εκπροσωπούν πάνω από 33 εθνικότητες στις πανεπιστημιουπόλεις μας
 • 800+ επαγγελματίες και ειδικοί
 • 100+ εθνικότητες σε 6 πανεπιστημιουπόλεις
 • 65.000 Ενεργοί απόφοιτοι σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Πανεπιστημιούπολη

  ESCP Business School ενός διασυνοριακού σχολείου επιχειρήσεων πολλαπλών χώρων ενσαρκώνει την καρδιά της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Με τις έξι αστικές πανεπιστημιουπόλεις του σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, το ESCP Business School συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας διαχείρισης και επιτρέπει στο σχολείο να προσφέρει έναν μοναδικό τύπο διαπολιτισμικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης:

  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΜΑΔΡΙΤΗ
  • ΠΑΡΙΣΙ
  • TORINO
  • ΒΑΡΣΟΒΙΑ

   Απαιτήσεις Βίζας

   Βερολίνο, Γερμανία

   Βίζες και άδειες παραμονής

   Εάν μένετε στη Γερμανία για περισσότερες από 90 ημέρες και δεν έχετε ήδη βίζα ή άδεια παραμονής από άλλο κράτος μέλος Σένγκεν της ΕΕ, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα δύο μήνες πριν από την αναχώρησή σας, επικοινωνώντας με την πλησιέστερη γερμανική πρεσβεία.

   Εάν έχετε ήδη έγκυρη βίζα ή άδεια διαμονής από άλλο κράτος μέλος Σένγκεν της ΕΕ ή εάν εισέρχεστε στη Γερμανία χωρίς βίζα (Ανδόρα, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Σαν Μαρίνο, Νότια Κορέα ή ΗΠΑ), πρέπει να υποβάλετε αίτηση για γερμανική άδεια παραμονής εντός 90 ημερών από την άφιξή σας.

   Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

   Σημαντικές πληροφορίες για πολίτες της ΕΕ και της Ελβετίας.

   Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020 και από την 1η Ιανουαρίου 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εφαρμόσει ένα σύστημα μετανάστευσης βάσει πόντων (PBS).

   Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021, εάν επιθυμείτε να σπουδάσετε περισσότερους από έξι μήνες σε επίπεδο πτυχίου (π.χ. προγράμματα Bachelor και Master in Management) και δεν ζείτε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο ή δεν έχετε δικαιώματα βάσει της Συμφωνίας Αποχώρησης, θα πρέπει να πληροίτε συγκεκριμένες απαιτήσεις και υποβάλετε αίτηση μέσω του PBS (Student Visa Point-Based System) για να το κάνετε. Θα χρειαστεί επίσης να περάσετε σχετικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ποινικού μητρώου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

   Μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο για έως και έξι μήνες χωρίς αίτηση για βίζα και μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, της επίσκεψης στην οικογένεια και των φίλων και βραχυπρόθεσμων σπουδών (π.χ. MBA στη Διεθνή Διοίκηση και προγράμματα MSc). Μπορείτε να εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο με ταυτότητα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 (για επισκέψεις μικρότερες των έξι μηνών).

   Το καθεστώς των Ιρλανδών πολιτών θα συνεχίσει να προστατεύεται ως μέρος των ρυθμίσεων της Κοινής Ταξιδιωτικής Περιοχής και επομένως δεν θα απαιτείται άδεια για να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός από πολύ περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, και οι Ιρλανδοί πολίτες δεν θα απαιτείται να υποβάλουν αίτηση βάσει των νέων σημείων- βασισμένο σύστημα μετανάστευσης.

   Μαδρίτη, Ισπανία

   Τα έγγραφα που απαιτούνται για να ταξιδέψετε στην Ισπανία διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

   • Εάν είστε πολίτης χώρας της ΕΕ, της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν, θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα.
   • Εάν προέρχεστε από άλλη χώρα, απαιτείται να έχετε έγκυρη τρέχουσα βίζα για να εισέλθετε στην Ισπανία. Συμβουλευτείτε τις πληροφορίες που ενημερώθηκαν στο ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών:

   Επικοινωνήστε με την Ισπανική Πρεσβεία ή το Προξενείο στη χώρα διαμονής σας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την αναχώρησή σας για να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης βίζας (προθεσμίες, δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε κ.λπ.).

   Άδειες παραμονής

   Εάν σκοπεύετε να μείνετε στην Ισπανία για περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση εντός 30 ημερών από την άφιξή σας στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης για Tarjeta de estudiante extranjero (Κάρτα Ξένου Φοιτητή).

   Παρίσι, Γαλλία

   Βίζες και άδειες παραμονής

   Υπάρχουν διάφορα είδη βίζας διαθέσιμα στη Γαλλία. Η διαδικασία για τη λήψη άδειας διαμονής ποικίλλει ανάλογα με το είδος της βίζας που αποκτάτε.

   Επικοινωνήστε με το Γαλλικό Προξενείο ή το Campus France στη χώρα διαμονής σας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την αναχώρησή σας για να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης βίζας (προθεσμίες, δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε κ.λπ.).

   Οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο δεν χρειάζονται βίζα.

   Οι μη Ευρωπαίοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για:

   Βίζα μακράς διάρκειας σπουδών (Visa de long séjour pour études – VLS-TS)

   Αυτή η βίζα είναι αυτή που χρειάζεστε εάν βρίσκεστε στη Γαλλία, στην Πανεπιστημιούπολη του ESCP στο Παρίσι για ένα εξάμηνο ή ένα ακαδημαϊκό έτος.

   Σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να εκδοθεί προσωρινή βίζα μακροχρόνιας μελέτης. Θα διαρκέσει έως και έξι μήνες και είναι μη ανανεώσιμο.

   Μόλις λάβετε τη σχετική βίζα σας, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την άδεια παραμονής στη Γαλλία (Carte de Séjour), εντός δύο μηνών από την άφιξή σας στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού. Το Γραφείο Φοιτητών Υποθέσεων στην πανεπιστημιούπολη του Παρισιού θα σας βοηθήσει με αυτή τη διαδικασία OFII μόλις βρεθείτε στο Παρίσι.

   Ειδική βίζα για προ-μάστερ φοιτητές εκτός ΕΕ

   Visa «Εισαγωγικές εξετάσεις» (ή «étudiant-concours»)

   Έχετε κάνει αίτηση για αυτήν τη βίζα εάν λάβατε μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις μας στη Γαλλία.

   Με τη συγκεκριμένη βίζα, θα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανεώσιμη άδεια διαμονής ενός έτους χωρίς να επιστρέψετε στη χώρα σας.

   Τορίνο, Ιταλία

   Θεωρήσεις

   Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ πρέπει να ζητήσουν φοιτητική βίζα. Για να αποκτήσετε αυτή τη βίζα, πρέπει να επικοινωνήσετε με το ιταλικό προξενείο στη χώρα διαμονής σας.

   Άδειες παραμονής

   Εάν είστε πολίτης εκτός ΕΕ, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής (“Permesso di soggiorno per motivi di studio”). Η άδεια παραμονής εκδίδεται από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα («Questura - Ufficio Stranieri») της πόλης της φοιτήτριας στην Ιταλία. Το γραφείο φοιτητικών υποθέσεων θα σας υποστηρίξει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   • Οι υποτροφίες ESCP απονέμονται με βάση την αξία ή την οικονομική ανάγκη και την πορεία σπουδών σας στο ESCP.
   • Οι υποτροφίες ESCP καλύπτουν μόνο δίδακτρα. Τα ποσά των υποτροφιών αφαιρούνται από τον λογαριασμό των διδάκτρων.
   • Οι υποτροφίες ESCP δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνιστούν έξοδα διαβίωσης.

   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προθεσμίες υποτροφιών, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του προγράμματός σας.

   Κατάταξη

   Αποτελέσματα κατάταξης FT 2023

   • #1 Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά
   • #3 Executive MBA
   • #4 Master in Management
   • #4 Ευρωπαϊκά Σχολεία Επιχειρήσεων
   • #13 Εκπαίδευση στελεχών
   • #14 Παγκόσμια προσαρμοσμένα προγράμματα
   • #17 Ανοικτά προγράμματα σε όλο τον κόσμο

   Τα αποτελέσματα της κατάταξης του Economist

   • #4 Master in Management
   • #1 Απασχολησιμότητα μεταξύ διαφορετικών υπαλλήλων προσλήψεων
   • #1 Ποικιλία γλωσσών σε προσφορά
   • #1 Πρόσβαση σε προγράμματα ανταλλαγών στο εξωτερικό

   Τα αποτελέσματα κατάταξης QS 2023

   • #12 MBA στη Διεθνή Διοίκηση στην Ευρώπη
   • #7 MSc σε Big Data και Business Analytics παγκοσμίως
   • #4 MSc στο Μάρκετινγκ και τη Δημιουργικότητα παγκοσμίως
   • #6 Master in Management παγκοσμίως

   Διαπιστεύσεις

   Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

   Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα

   Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.

   Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.

   Τοποθεσίες

   • Paris

    ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République, 75543, Paris

    • Madrid

     ESCP Europe Campus Madrid c/Arroyofresno 1, 28035 Madrid Spain , 28035 , Madrid

     • London

      ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road , NW3 7BG, London

      • Berlin

       ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10, 14059, Berlin

       • Turin

        ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis , 10134, Turin

        • Warsaw

         ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St. , 03-301, Warsaw

         Προγράμματα

         Ερωτήσεις