Keystone logo
Estonian University of Life Sciences

Estonian University of Life Sciences

Estonian University of Life Sciences

Εισαγωγή

Estonian University of Life Sciences είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Εσθονία του οποίου οι προτεραιότητες σε ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες παρέχουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των φυσικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την ύπαρξη του Ανθρώπου καθώς και τη διατήρηση της κληρονομιάς και του οικοτόπου. Σύμφωνα με την QS World University Rankings by Subject (2019), το Estonian University of Life Sciences είναι ένα από τα κορυφαία 50 πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας, με την κατάταξη 48. Το πανεπιστήμιο ανήκει επίσης στο κορυφαίο 1% των πιο δημοφιλών ερευνητικών εγκαταστάσεων στον κόσμο, με τον καθηγητή φυτικής φυσιολογίας Ülo Niinemets να είναι ο Εσθονός ερευνητής με τις περισσότερες αναφορές συνολικά.

 • Ένα από τα 6 δημόσια πανεπιστήμια της Εσθονίας
 • 4η σε μέγεθος μεταξύ των δημόσιων πανεπιστημίων της Εσθονίας
 • 4ος σε αριθμό αλλοδαπών φοιτητών

Η ακαδημαϊκή δομή αποτελείται από ινστιτούτα ή ιδρύματα έρευνας και ανάπτυξης, κέντρα και άλλες δομικές μονάδες. Επί του παρόντος, η διδασκαλία και η έρευνα διεξάγονται σε πέντε ινστιτούτα.​

Αποστολή

Το Πανεπιστήμιο δημιουργεί και μοιράζεται γνώση με τους υποστηρικτές της βιοοικονομίας για το καλύτερο της Φύσης και του Ανθρώπου.

Οραμα

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πανεπιστήμιο στον τομέα της βιοοικονομίας.

Βασικές αξίες

Αξιοπιστία

Το Πανεπιστήμιο παραμένει αντικειμενικό, ηθικό, έντιμο, υπεύθυνο, δίκαιο και επαγγελματικό στις δραστηριότητές του. Το Πανεπιστήμιο νοιάζεται για τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του και διασφαλίζει τη συνέχεια της ακαδημαϊκής συνέπειας και των παραδόσεων. Το Πανεπιστήμιο προωθεί έναν βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο σκέψης.

Ακαδημαϊκή ελευθερία

Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας μπορούν να παρουσιάζουν ελεύθερα τις απόψεις και τα ερευνητικά τους ευρήματα χωρίς εξωτερικούς περιορισμούς και κανονισμούς και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της γνώσης και να υπηρετούν την κοινωνία όσο καλύτερα μπορούν.

Ειλικρίνεια

Το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε συνεργασία και μεταφορά γνώσης. Το Πανεπιστήμιο δημιουργεί και προωθεί την ατμόσφαιρα ανεκτικότητας και συνέργειας και τηρεί την αρχή των ίσων ευκαιριών.

Δημιουργικότητα

Το Πανεπιστήμιο είναι καινοτόμο και ανοιχτό σε νέες ιδέες. Το Πανεπιστήμιο αναπτύσσει ένα δημιουργικό περιβάλλον που υποστηρίζει την ακαδημαϊκή περιέργεια του ακαδημαϊκού προσωπικού και των φοιτητών.

Εσθονική γλώσσα και πολιτισμός

Το Πανεπιστήμιο εκτιμά τη διατήρηση και ανάπτυξη του εθνικού πολιτισμού, τη δημιουργική ανάπτυξη της ερευνητικής ορολογίας στην εσθονική γλώσσα, καθώς και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη μητρική μας γλώσσα. Το πανεπιστήμιο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Εσθονίας παρέχοντας έρευνα και εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και εξυπηρετώντας την κοινωνία.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " title=" Κεντρικό κτίριο του <span translate= "no">Estonian University of Life Sciences " src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743 ,c_limit/element/16/162839_UniMainbuilding.png" data-json=" {"author":"","author_url":"","source":""} " alt="162839_UniMainbuilding.png" />

Στατιστική

Αριθμός μαθητών 2512

Πτυχιακές σπουδές 1080
Ολοκληρωμένες μελέτες 478
Επαγγελματικές σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 92
Μεταπτυχιακές σπουδές 654
Διδακτορικές σπουδές 208
συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών φοιτητών

201

Αριθμός προσωπικού 968 (συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού προσωπικού 433)

Τα στοιχεία ενημερώθηκαν στις 18.06.2018

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Υποστήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

  Το Estonian University of Life Sciences (EMU) εργάζεται για να παρέχει στους φοιτητές με αναπηρίες ένα μαθησιακό και κοινοτικό περιβάλλον που τους παρέχει πλήρη συμμετοχή, ίση πρόσβαση και λογική προσαρμογή των αναπηριών τους.

  Προσιτότητα

  Όλα τα κτίρια της ΟΝΕ είναι προσβάσιμα με αναπηρικά αμαξίδια.

  Κατάλυμα

  Το Hostel TORN προσφέρει δωμάτια για φοιτητές σε αναπηρικά καροτσάκια. Προσβάσιμες επιλογές στέγασης θα πρέπει να ζητηθούν το συντομότερο δυνατό - συνήθως αμέσως μετά την αποδοχή της εισδοχής. Οι μαθητές με αναπηρία θα έχουν την πρώτη επιλογή για πλήρως προσβάσιμες κατοικίες. Εάν δεν υπάρχουν μαθητές με αναπηρία μέχρι την προθεσμία κάθε άνοιξη, αυτές οι αίθουσες μπορεί να εκχωρηθούν σε άλλους μαθητές.

  Στάθμευση

  Όλοι οι χώροι στάθμευσης στα κτίρια και τους ξενώνες στην πανεπιστημιούπολη διαθέτουν χώρους για προσβάσιμο πάρκινγκ. Εάν είστε μαθητής με αναπηρία και έχετε ερωτήσεις σχετικά με προσβάσιμο χώρο στάθμευσης, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας μαθητών με ειδικές ανάγκες [email protected].

  Δείπνο

  Όλοι οι χώροι εστίασης βρίσκονται σε προσβάσιμες διαδρομές.

   Απαιτήσεις Βίζας

   Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αίτησης για άδεια διαμονής για φοιτητές εκτός ΕΕ μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες. Φροντίστε να υποβάλετε έγκαιρα την αίτησή σας. Κατά γενικό κανόνα, ο αιτών πρέπει να υποβάλει την αίτησή του για άδεια διαμονής κατά την άφιξή του στην Εσθονία βάσει θεώρησης D.

   Για να υποβάλετε αίτηση για βίζα μακράς διάρκειας (D), απευθυνθείτε σε μια αντιπροσωπεία της Εσθονίας που χειρίζεται τις διαδικασίες έκδοσης βίζας.

   Για να αποκτήσετε βίζα μακράς διάρκειας (D) πρέπει να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:

   1. ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει εκδοθεί εντός των προηγούμενων 10 ετών, περιέχει τουλάχιστον δύο λευκές σελίδες για βίζα και ισχύει τουλάχιστον 3 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης της θεώρησης·
   2. πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης·
   3. φωτογραφία (μέγεθος 35x45 mm).
   4. ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει έξοδα λόγω ασθένειας ή τραυματισμού κατά τη διάρκεια ισχύος της θεώρησης, σε περίπτωση θεώρησης πολλαπλής εισόδου μέχρι το τέλος της πρώτης προβλεπόμενης περιόδου διαμονής·
   5. έγγραφα που υποδεικνύουν το σκοπό του ταξιδιού, π.χ. επιστολή επιβεβαίωσης από τον οικοδεσπότη ή έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αιτών πρόκειται να εργαστεί στην Εσθονία (επιβεβαίωση από τον εργοδότη, εγγραφή βραχυχρόνιας απασχόλησης) ή έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αιτών πρόκειται να σπουδάσει Εσθονία. Κατά την εξέταση μιας αίτησης, ένας προξενικός υπάλληλος μπορεί να ζητήσει πρόσθετα έγγραφα.
   6. κατά την υποβολή της αίτησης, συλλέγονται βιομετρικά δεδομένα – 10 δακτυλικά αποτυπώματα του αιτούντος. τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τα άτομα για τα οποία η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι σωματικά αδύνατη εξαιρούνται από την υποχρέωση να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα·
   7. χρέωση βίζας 100 EUR, παιδιά 6-11 ετών 40 EUR.

   Για να λάβει προσωρινή άδεια παραμονής για σπουδές σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Εσθονίας, ο φοιτητής πρέπει να υποβάλει τα ακόλουθα έγγραφα:

   • Ένα τυπικό έντυπο αίτησης.
   • Το έντυπο με τα δεδομένα που αφορούν στενούς συγγενείς, σύζυγο, μέλη της οικογένειας και εξαρτώμενα πρόσωπα.
   • Επιβεβαίωση εκπαιδευτικού ιδρύματος ή φοιτητικού οργανισμού (ισχύει έως δύο μήνες).
   • Ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα (εκτός εάν ο αιτών είναι κάτω των 15 ετών).
   • Έγγραφο που πιστοποιεί τα νόμιμα εισοδήματα του αιτούντος. Νόμιμη αμοιβή για εργασία, εισόδημα από νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες ή περιουσία, συντάξεις, υποτροφίες, υποστήριξη, παροχές που καταβάλλονται από ξένο κράτος και η διατροφή που εξασφαλίζεται από μέλη της οικογένειας που αποκτούν νόμιμο εισόδημα θεωρούνται νόμιμο εισόδημα.
   • Το έγγραφο ταυτότητας του αιτούντος·
   • Μια έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους 40x50 mm.
   • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο?
   • Έγγραφο που πιστοποιεί την πληρωμή του κρατικού τέλους.
   • Ο αιτών που έχει το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος άλλου κράτους μέλους της ΕΕ απαιτείται να αποδείξει το καθεστώς αυτό κατά την υποβολή αίτησης για την άδεια διαμονής.

   Η άδεια διαμονής για σπουδές μπορεί να εκδοθεί για περίοδο έως 1 έτους αλλά όχι μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη διάρκεια των σπουδών. Εάν ο φοιτητής συνεχίσει τις σπουδές του στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, η άδεια διαμονής του μπορεί να παρατείνεται κατά ένα έτος κάθε φορά, αλλά όχι περισσότερο από ένα έτος συνολικά.

   Φοιτητής που έχει άδεια παραμονής για σπουδές μπορεί να συμμετάσχει στην πρακτική εκπαίδευση σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών χωρίς άδεια εργασίας. Για να εργαστεί διαφορετικά, ο μαθητής πρέπει να έχει άδεια εργασίας και μπορεί να εργάζεται μόνο εκτός σχολικών ωρών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η απασχόληση δεν παρεμποδίζει τις σπουδές.

   Τοποθεσίες

   • Tartu

    Friedrich Reinhold Kreutzwaldi,1a, 51014, Tartu

    Ερωτήσεις