Keystone logo
Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Εισαγωγή

Σχετικά με τη Σχολή

Η Δρ. Lazar Vrkatic Σχολή Νομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών είναι διαπιστευμένος φορέας ανώτερης εκπαίδευσης που παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον τομέα του δικαίου, της αγγλικής γλώσσας, της επιστήμης ασφάλειας και εγκληματικότητας και της επιχειρηματικής ψυχολογίας. Υπάρχει επίσης ένα μεταπτυχιακό μάθημα στη Ψυχοθεραπεία.

119949_pexels-photo-1179804.jpeg

Πάνω από δέκα χρόνια, το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό της, η σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία και τη φροντίδα των μαθητών έχουν καθιερώσει τη Σχολή ως κορυφαίο ανεξάρτητο ακαδημαϊκό ίδρυμα στη χώρα.

Απασχολεί πάνω από 100 καθηγητές και βοηθούς πλήρους και μερικής απασχόλησης σε πέντε προγράμματα σπουδών. Το φοιτητικό σώμα αριθμεί περίπου 1.400 διαιρεμένο μεταξύ δύο κέντρων διδασκαλίας στο Νόβι Σαντ και Νις. Από το 2006, πάνω από 2.000 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή και σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν λάβει μεταπτυχιακά.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Μπολόνια. Καλλιεργούμε την αρχή της μελέτης και της εργασίας σε μικρές ομάδες, με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή. Οι εγκαταστάσεις στο Novi Sad και Nis είναι ενημερωμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μεμονωμένων προγραμμάτων σπουδών.

Εκτός από τις κανονικές τάξεις, διοργανώνουμε διαλέξεις, φόρουμ και συνέδρια τα οποία είναι σημαντικά για τους σπουδαστές μας αλλά για την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες καθιστούν τη Σχολή ένα φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών, ένα χώρο που ενθαρρύνει την επιστημονική προσέγγιση, τη συζήτηση και τη συζήτηση για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Μέχρι σήμερα, η Σχολή έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό εγχειρίδια, μονογραφίες και περιοδικά στην κοινωνική επιστήμη και τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη φροντίδα των μαθητών μας. Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε εκπαίδευση ανώτατου επιπέδου, να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μελλοντική σταδιοδρομία τους.

Ιστορία

Η Δρ. Lazar Vrkatic Σχολή Νομικών και Επιχειρησιακών Σπουδών άρχισε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 2006 στο κτίριο της πρώην Privredna Banka AD στο Νόβι Σαντ - στη γωνία των οδών Miletili και Grckockolska. Η ιδέα του καθηγητή Vrkatic ήταν ότι ένας αξιόπιστος θεσμός θα μπορούσε να στεγαστεί σε ένα κτίριο που θα ανταποκρινόταν στους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Η επιλογή έπεσε σε ένα από τα ωραιότερα νεο-μπαρόκ κτίρια στο Νόβι Σαντ. Αρχικά, μισθώθηκε μόνο η αριστερή πτέρυγα στην οδό Grckoskolska, αλλά καθώς ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε, δύο χρόνια αργότερα αυτό επεκτάθηκε για να καταλάβει ολόκληρο το κτίριο.

Οι άδειες για την εκπαίδευση εκπαιδεύτηκαν από την Επαρχιακή Γραμματεία Επιστήμης και Παιδείας. Τα διάφορα προγράμματα σπουδών - Νομικά, Επιχειρηματική Ψυχολογία, Διαχείριση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Επιχειρήσεων και Πολιτικής Ασφάλειας και Αγγλική Γλώσσα, έλαβαν όλες τις άδειες. Εντούτοις, δεδομένου ότι αυτές ήταν έγκυρες μόνο μέχρι τη διαπίστευση, εξαρχής η Σχολή επικεντρώθηκε στην επίτευξη της ποιότητας, των προτύπων και των επιπέδων διδασκαλίας που προβλέπει ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προσπάθεια απέδωσε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στις 12 Απριλίου 2008, η Επιτροπή Διαπίστευσης και Διασφάλισης Ποιότητας εξέδωσε πιστοποιητικό διαπίστευσης, κάνοντας τη Σχολή τον πρώτο ιδιωτικό φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σερβία, έχοντας εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά τα τεχνικά, ακαδημαϊκά και προσωπικά πρότυπα. Μετά τη διαπίστευση ως φορέα, δόθηκε επίσης έγκριση για όλα τα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά επίπεδα.

119950_pexels-photo-1925536.jpeg

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε επίσης έξω από την έδρα της Σχολής: στη Νις, όπου ένα κτίριο ενοικιάστηκε σε όχι. 17 Οδός Milojko Lesjanin βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα με το Νόβι Σαντ, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διαπίστευση της μονάδας ανώτερης εκπαίδευσης στη Nis, η οποία ήταν επίσης διαπιστευμένη ως η πρώτη του είδους στη χώρα.

Η βασική ιδέα του ιδρυτή, ο καθηγητής Vrkatic, ήταν να εξασφαλίσει ότι οι υψηλοί επιτελείς θα επιβραβεύονται για τις προσπάθειές τους και θα τους παροτρύνουν να προχωρήσουν περαιτέρω, ενώ άλλοι θα ενθαρρυνθούν να δουν ότι η απόκτηση γνώσεων είναι χρήσιμη, επιθυμητή και θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα σύστημα απονομής βραβείων για εισερχόμενους πρωτοεμφανιζόμενους μαθητές, δηλαδή σπουδαστές με εξαιρετικά γυμνάσια που επιλέγουν να εγγραφούν στην Σχολή και άλλοι που προέρχονται από αναδοχές ή παιδικά σπίτια. Ο καθηγητής Vrkatic πίστευε ότι αυτό θα έδειχνε ότι η Σχολή αξιολόγησε την προηγούμενη δουλειά και τη δέσμευση των φοιτητών που προσπάθησαν να υπερέχουν ακόμη και στο γυμνάσιο.

Μετά τον τραγικό θάνατο του καθηγητή Vrkatic, τον Ιούνιο του 2008 η οικογένειά του αποφάσισε να ιδρύσει ένα ίδρυμα στο όνομά του που θα συνέχιζε την πρωτοποριακή του αποστολή, θα διατήρησε τη μνήμη του έργου του ως ακαδημαϊκού και παιδαγωγού και πάνω απ 'όλα θα τιμήσει την ανθρωπιά του. Ο καθηγητής Dr. Lazar Vrkatic Foundation απονέμει σήμερα τρία είδη υποτροφιών: το πρώτο για τους καλύτερους αποφοίτους του γυμνασίου, το δεύτερο για τους καλύτερους φοιτητές της Σχολής και το τρίτο για τους καλύτερους αποφοίτους της Δημοκρατίας της Σερβίας στον τομέα της φιλοσοφίας. Η πρόθεση του Ιδρύματος είναι να προωθήσει τα ιδανικά του καθηγητή Vrkatic, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησής του για το μεγάλο πνευματικό και γνωστικό δυναμικό των νέων μέσω της εργασίας τους στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη γνώση και την έρευνα ως τρόπο προσωπικής βελτίωσης και συμβάλλοντας στην ευρύτερη κοινωνική και ανθρωπιστική προσπάθειες. Τα πιστοποιητικά υποτροφιών παραδίδονται παραδοσιακά την Ημέρα της Σχολής, στις 12 Φεβρουαρίου.

119948_pexels-photo-1122865.jpeg

Δεδομένου ότι ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπει επαναπιστοποίηση ανά πενταετία, η Δρ Lazar Vrkatic Σχολή Νομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών έγινε το πρώτο επαναπιστοποιημένο ίδρυμα στη Σερβία στις 21 Ιουνίου 2013, αποκτώντας μια πλήρη «νέα εμφάνιση». Συγκεκριμένα, στις αρχές του 2011, προέκυψε μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε: η Σχολή ανταποκρίθηκε σε μια προσφορά της Intesa Bank για την αγορά του κτιρίου στο 76 Bulevar Oslobodjenja, έτσι το καλοκαιρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010/2011 ξεκίνησε σε ένα νέο, άρτια εξοπλισμένο κτίριο.

Η Σχολή λειτούργησε ως ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι το 2014, όταν αποφασίστηκε η ένταξή της στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Το όφελος ήταν αμοιβαίο - το πανεπιστήμιο καλωσόρισε ένα έγκυρο και αξιόπιστο ίδρυμα και η Σχολή ξεπέρασε τα διοικητικά προβλήματα που σχετίζονται με το όνομά του.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου επαναδιαπραγμάτευσης (2013-2015), η Επιτροπή Διαπίστευσης και Διασφάλισης Ποιότητας εξέδωσε πιστοποιητικά για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στα ακόλουθα προγράμματα σπουδών: Νομικά, Επιχειρηματική Ψυχολογία, Αγγλική Γλώσσα και Επιστήμη Ασφάλειας και Εγκλημάτων, -εκδόθηκε με το νέο της όνομα (πρώην Εταιρική και Αστική Διαχείριση Ασφάλειας). Η επιχειρηματική οικονομία και η ψυχοθεραπεία πιστοποιήθηκαν αργότερα και θα επαναπροσδιοριστούν μετά τη λήξη της πενταετούς περιόδου.

Έγιναν επίσης προετοιμασίες για τη διαπίστευση δραστηριοτήτων επιστημονικής έρευνας. Έχοντας εκπληρώσει τα κριτήρια και τους όρους που προβλέπονται από τους κανόνες αξιολόγησης των εργασιών επιστημονικής έρευνας, στις 10 Μαρτίου 2015, η Επιτροπή για τη διαπίστευση των επιστημονικών οργανισμών έρευνας της Δημοκρατίας της Σερβίας ενέκρινε τη Σχολή για ερευνητικές εργασίες στην κοινωνική επιστήμη και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, Νόμος, Ψυχολογία, Οικονομικά και Αγγλική Γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών της ύπαρξής του, 2.006 μαθητές αποφοίτησαν με πτυχίο BA, εκ των οποίων 891 πήγαν για να λάβουν MA. Η Σχολή παρέμεινε σε στενή επαφή με τους περισσότερους από αυτούς, βοηθώντας τους να οικοδομήσουν επιτυχημένες επαγγελματικές σταδιοδρομίες. Το Τμήμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πρώτης Ευκαιρίας της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πιο επιτυχημένους φοιτητές να αποκτήσουν αρχική επαγγελματική εμπειρία στο ίδρυμα από το οποίο αποφοίτησαν.

Για τη συμβολή της στην κοινότητα στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής δραστηριότητας γενικότερα, η Δρ. Lazar Vrkatic Σχολή Νομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων είναι ο Χάρτης του καπετάνιου Misa Anastasijevic, το βραβείο Ljubomir Ljuba Stojic, επιστολή εκτίμησης από την Εθνική Τράπεζα της Σερβίας και άλλους.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τα πρώτα δέκα χρόνια της ύπαρξής του, η Δρ. Lazar Vrkatic Σχολή Νομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών δεν θεωρεί ότι έχει φτάσει στο τέλος της διαδρομής της "ανά Aspera ad Astra". Αντίθετα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις πολλές μελλοντικές προκλήσεις, αλλά με εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να τα ξεπεράσει και στο πνεύμα που το οδήγησε μέχρι στιγμής.

Τοποθεσίες

 • Novi Sad

  Bulevar oslobođenja 76, 21000, Novi Sad

 • Niš

  Vojvode Mišića 48, 18000, Niš

  Προγράμματα

  Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

  Ερωτήσεις