Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Εισαγωγή

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) ιδρύθηκε το 1992 με κυβερνητική απόφαση και είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Συμβούλιο Ακαδημαϊκής Αξιολόγησης και Διαπίστευσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Με βάση την αρχή «μη κερδοσκοπικός», το ULIM λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους που διέπουν το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Η κοινότητά της αποτελείται από περίπου 6.000 μαθητές και πάνω από 300 ακαδημαϊκό προσωπικό. Είναι ένα ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο που περιλαμβάνει 7 σχολές με τα αντίστοιχα τμήματα.

Οι σχολές (Νόμος, Οικονομικές Επιστήμες, Κοινωνικές και Εκπαιδευτικές Επιστήμες, Γράμματα, Βιοϊατρική και Οικολογία, Διεθνείς Σχέσεις, Οικονομικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία, Πληροφορική, Μηχανική και Σχεδιασμός) που λειτουργούν στο πλαίσιο του ULIM προσφέρουν εθνικά διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών στο Bachelor, Master , και διδακτορικό επίπεδο.

Το Free International University of Moldova προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συνδυάσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, σε ένα πολυ-διεπιστημονικό περιβάλλον, προετοιμάζοντας τους να εισέλθουν σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Με περισσότερο από το 30% του φοιτητικού σώματος να είναι διεθνές, το πανεπιστήμιο συμμετέχει εντατικά σε διαδικασίες διεθνοποίησης με τις σχολές μας προσφέροντας 76 προγράμματα σπουδών σε τέσσερις γλώσσες (Ρουμανικά, Ρωσικά, Αγγλικά και Γαλλικά) σε επίπεδο Bachelor, Master και Doctoral.

Το ULIM ενισχύει σίγουρα τα εκπαιδευτικά του πρότυπα, την έρευνά του και τις καινοτόμες ενότητες. φιλοξενεί διάφορα ξένα πολιτιστικά και γλωσσικά κέντρα (Ινστιτούτο Κομφούκιου, Κορεάτικο Se Jong, Γαλλικό Κέντρο CRU, Βρετανικό Κέντρο, Ισπανικό Κέντρο Θερβάντες), ορίζοντας έτσι προτεραιότητες για την επέκταση των διεθνών οριζόντων μας και την παροχή υπεροχής στους κύριους κλάδους. Με έμφαση στη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών, το Free International University of Moldova προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στις ευκαιρίες απορρόφησης των αποφοίτων σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.

Το Free International University of Moldova έχει γίνει σημαντικός ηθοποιός σε διεθνές επίπεδο, υπόκειται σε παγκόσμιο ανταγωνισμό και πρέπει να αντιμετωπίσει αυτόν τον διαγωνισμό. Η ULIM έχει μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία να δοκιμάσει, με οργανωμένο τρόπο, την ένταξη διεθνών ελίτ πανεπιστημίων μέσω της ενεργού παρουσίας της σε διεθνείς κατατάξεις. Είναι ένας εφικτός στόχος, που περιλαμβάνει προσπάθειες από ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά η οποία είναι σύμφωνη με το μέγεθος, τις φιλοδοξίες και την ποιότητα του Πανεπιστημίου. Οι κατατάξεις στις οποίες το Free International University of Moldova είναι ορατό διεθνώς είναι U-Multirank, Times Higher Education Rankings, UI GreenMetric World University Ranking, Ranking Web of Universities (Webometrics), uniRank University Ranking (uniRank).

Όπως καθίσταται σαφές από την πιο πρόσφατη έκδοση του World University Ranking (U-Multirank 2020), το Free International University of Moldova είναι το ισχυρότερο στον Διεθνή Προσανατολισμό. Το συνολικό προφίλ του εμφανίζει κορυφαία απόδοση σε διάφορους δείκτες, με βαθμολογίες 5 'A' (πολύ καλά) για τις ακόλουθες διαστάσεις: προγράμματα Bachelor και Master ξένων γλωσσών, κινητικότητα, πρακτική άσκηση, διεθνείς συνεργασίες και διεθνές ακαδημαϊκό προσωπικό.

Η ULIM έχει ενταχθεί στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά δίκτυα όπως η European University University Association (EUA), η International Association of Universities (IAU), καθώς και πολλοί άλλοι διεθνείς οργανισμοί και ενώσεις (Agence Universitaire de la Francophonie, European Law Faculty Association, Global Network for Innovation, Magna Charta Universitatum, .etc).

Επιπλέον, σε ετήσια βάση, το Free International University of Moldova υλοποιεί πάνω από 30 έργα, εκ των οποίων έχουν ισχυρή διεθνή διάσταση. Προωθώντας μια πολυεπιστημονική και διεπιστημονική προσέγγιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα, με σαφή εστίαση στη διεθνοποίηση, η ULIM έχει πάνω από 100 διμερείς συμφωνίες που προωθούν τις ανταλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και άλλες διμερείς συμφωνίες με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Τέλος, η φοιτητική πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο, με πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και διαβίωση.

Το ίδρυμά μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εγκαταστάσεις φοιτητών (ξενοδοχείο πανεπιστημίου, σύγχρονη αίθουσα διαμονής, καντίνες, καφετέριες, κλαμπ, εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, βιβλιοθήκη, εργαστήρια υπολογιστών / μέσων, δικαστική κλινική κ.λπ.).

Τοποθεσίες

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Ερωτήσεις