Keystone logo
Fukuoka Prefectural University

Fukuoka Prefectural University

Fukuoka Prefectural University

Εισαγωγή

Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας και περιλαμβάνει δύο σχολές (τη Σχολή Ολοκληρωμένων Ανθρωπίνων Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών και τη Σχολή Νοσηλευτικής) καθώς και ένα μεταπτυχιακό σχολείο με δύο ξεχωριστά μεταπτυχιακά μαθήματα, το Fukuoka Prefectural University αποτελεί εδώ και καιρό ένα επίκεντρο για την εκπαίδευση και έρευνα και έχει παίξει πρωτοποριακό ρόλο στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας ευημερίας. Σε απάντηση στις προκλήσεις του 21ου αιώνα (όπως η ταχέως γηράσκουσα κοινωνία της Ιαπωνίας, οι εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία και οι αλλαγές στη φύση της ιατρικής περίθαλψης), το Fukuoka Prefectural University υποβλήθηκε σε διεξοδική διαδικασία ανανέωσης το 2006. Στη συνέχεια, έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια ταλέντων και στην καλλιέργεια επαγγελματιών ικανών να αντιμετωπίσουν τις προαναφερθείσες προκλήσεις, να οδηγήσουν κοινότητες και να συμβάλουν στην κοινωνία γενικότερα.

Σε αναγνώριση των τεχνολογικών εξελίξεων και της δυναμικής φύσης της εκπαίδευσης, το Fukuoka Prefectural University αγκάλιασε πρόσφατα την ηλεκτρονική μάθηση ως μέσο για να γίνει πιο προσιτή στην κοινωνία. Ως αποτέλεσμα, η εννοιολογική απόσταση μεταξύ δασκάλου και μαθητή έχει περιοριστεί σημαντικά, ενισχύοντας έτσι το άτομο και αποκαλύπτοντας ευκαιρίες για αυτο-μελέτη και αυτοδιδασκαλία. Αυτή η έμφαση στην ατομική μελέτη και εξερεύνηση συμπληρώνεται από τα εξαιρετικά εξειδικευμένα και εθνικά αναγνωρισμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρονται τόσο από τη Σχολή Ολοκληρωμένων Ανθρωπίνων Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών όσο και από τη Σχολή Νοσηλευτικής. Perhapsσως εδώ είναι πιο εμφανής η δέσμευσή μας να παράγουμε τους ηγέτες και τους καινοτόμους του αύριο. Οι απόφοιτοί μας συνήθως γίνονται, για παράδειγμα, υποδειγματικοί κοινωνικοί λειτουργοί, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, νοσηλευτές, δάσκαλοι, υπάλληλοι φροντίδας παιδιών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η τοποθεσία μας στους πρόποδες του βουνού Hikosan χρησιμεύει ως μια συνεχής υπενθύμιση της στενής σχέσης μας με τη φύση και την τοπική κοινότητα. Ένα διαρκές πνεύμα συνεργασίας και φιλίας ενδυναμώνει τους μαθητές μας και τους ενθαρρύνει να συμβάλλουν, όπου και όποτε είναι δυνατόν, στην ευημερία των ντόπιων πολιτών. Οι μαθητές μας έχουν μια επάξια φήμη ως ενθουσιώδεις εθελοντές σε τοπικό επίπεδο και επίσης διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινωνίας. Για το σκοπό αυτό, το πανεπιστήμιο προσφέρει μια σειρά από συναρπαστικά προγράμματα ανταλλαγής και προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό, καθώς και γλωσσική κατάρτιση στα αγγλικά, κορεατικά και κινέζικα.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό της κοινωνίας, το Fukuoka Prefectural University έχει δημιουργήσει μια σειρά ιδρυμάτων στην πανεπιστημιούπολη που έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούν ανεκμετάλλευτες πηγές ταλέντων. Αυτά τα ιδρύματα περιλαμβάνουν το Ερευνητικό Κέντρο Δια βίου Πρόνοιας, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας για την Προαγωγή της Υγείας και το Κέντρο Σχολικής και Παιδικής Υποστήριξης για Σχολική Άρνηση. Στην καρδιά αυτού του δικτύου φιλανθρωπικών και ερευνητικών ιδρυμάτων βρίσκεται το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς και Εθελοντικής Υποστήριξης, το οποίο ειδικεύεται στην προώθηση ανταλλαγών και συνεργασιών με την τοπική κοινότητα και προσφέροντας διάφορα διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών.

Fukuoka Prefectural University στην προώθηση της τοπικής περιοχής έλαβε παγκόσμια αναγνώριση με τη συμπερίληψη των έργων του Yamamoto Sakubei, που απεικονίζει τα ανθρακωρυχεία του Tagawa, στο Μητρώο Μνήμης του Κόσμου της UNESCO. Αυτό το επίτευγμα είναι από πολλές απόψεις αντιπροσωπευτικό του ήθους του πανεπιστημίου μας, τονίζοντας ότι δεν έχει μόνο τη στενή σχέση μεταξύ του πανεπιστημίου και της γύρω κοινότητας αλλά και μεταξύ ατόμων. Αυτό, πιστεύω, είναι η ουσία της Fukuoka Prefectural University και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτύξουμε περαιτέρω την πανεπιστημιούπολη και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές μας εγκαταστάσεις, έτσι ώστε όλοι όσοι έρχονται εδώ, είτε ως φοιτητές είτε ως πολίτες, να αισθάνονται προνομιούχοι και χαρούμενος.

Τοποθεσίες

 • Tagawa

  Tagawa, Ιαπωνία

  Προγράμματα

   Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

   Ερωτήσεις