Keystone logo
© GBS Malta
Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Εισαγωγή

GBS Malta ειδικεύεται στην παροχή διαμορφωτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο μεταπτυχιακού και πτυχίου — με έμφαση στην επαγγελματική εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Ως ίδρυμα με μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών από όλο τον κόσμο, είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν ποικίλο φοιτητικό πληθυσμό που φιλοδοξεί να επιταχύνει την πορεία της σταδιοδρομίας του.

Οι μαθητές στη Μάλτα βρίσκονται σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης. Το διεθνές αεροδρόμιο συνδέει τη Μάλτα με όλες τις μεγάλες πόλεις σε όλη την ήπειρο και με την περιοχή του Κόλπου. Μόλις φτάσουν οι μαθητές, θα εκτιμήσουν την ποικιλομορφία του φιλόξενου μεσογειακού νησιού μας, με μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων για εμπειρία και όμορφο καιρό όλο το χρόνο.

Οι μαθητές μας αποφοιτούν με ένα μείγμα στοχευμένης ακαδημαϊκής, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με σιγουριά στη μελλοντική τους σταδιοδρομία με παγκόσμια αναγνωρισμένα βρετανικά προσόντα που έχουν εγκριθεί από το συμβούλιο του MFHEA.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Μελέτη με GBS

GBS Malta βρίσκεται στην καρδιά του St. Julians, με όλα όσα χρειάζεστε στη διάθεσή σας. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για διδασκαλία και μάθηση, ενώ υπάρχουν ειδικοί χώροι για μελέτη, έρευνα και κοινωνικοποίηση. Η βεράντα του τελευταίου ορόφου μας έχει θέα στη γύρω περιοχή και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε τους συμφοιτητές σας.

Έμπειροι καθηγητές, όλοι ειδικοί στον τομέα τους, θα διασφαλίσουν ότι τα μαθήματα σας είναι ελκυστικά και εμπνευσμένα.

Η ομάδα υποστήριξης σπουδαστών είναι εκεί για να σας βοηθήσει με οποιαδήποτε ακαδημαϊκή ή κοινωνική βοήθεια μπορεί να χρειαστείτε. Η ομάδα είναι καλά εξοπλισμένη για να σας βοηθήσει με τις διατυπώσεις Visa από τη διαδικασία εισδοχής έως τη μετά την εγγραφή σας.

GBS Malta Campus

Η πανεπιστημιούπολη έχει καφετέριες, καφετέριες και τοπικά καταστήματα στο κατώφλι, και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία για όλα όσα έχει να προσφέρει η Μάλτα – μόλις 10 λεπτά από τη Sliema, 30 λεπτά από τη Βαλέτα και πέντε λεπτά με τα πόδια από μια μικρή αμμώδη παραλία.

 • αίθουσες διδασκαλίας με τεχνολογία αιχμής
 • εργαστήριο υπολογιστών για μελέτη και διαδικτυακή έρευνα
 • φοιτητική βιβλιοθήκη και αποκλειστικό ήσυχο χώρο μελέτης
 • δωρεάν Wi-Fi για όλους τους μαθητές
 • βεράντα στον τελευταίο όροφο για συναναστροφή

  Απαιτήσεις Βίζας

  Εάν σχεδιάζετε να σπουδάσετε στη Μάλτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείτε φοιτητική βίζα.
  Μετά από 4 έως 5 εβδομάδες στη Μάλτα, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για μια ηλεκτρονική άδεια παραμονής που θα σας επιτρέψει να παραμείνετε στη Μάλτα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Η απόκτηση μιας ηλεκτρονικής άδειας διαμονής σάς επιτρέπει να ζείτε, να σπουδάζετε και να εργάζεστε με μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας στο GBS Malta .

  Φοιτητική Βίζα Μάλτας

  Η αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξης Visa θα σας παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια για όλα τα στάδια της διαδικασίας έκδοσης βίζας.
  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μάθετε τυχόν απαιτήσεις βίζας που μπορεί να έχετε, δίνοντάς σας μια σαφέστερη κατανόηση της διαδικασίας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να φέρετε ορισμένα πρωτότυπα έγγραφα στη Μάλτα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία έκδοσης βίζας.
  Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την υποβολή αίτησης για φοιτητική βίζα και οι ακόλουθες πληροφορίες θα τονίσουν μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε.

  Ποιος χρειάζεται βίζα για σπουδές στη Μάλτα;

  Εάν δεν είστε από την Ελβετία ή από χώρα της ΕΕ/ΕΟΧ, θα χρειαστείτε φοιτητική βίζα για σπουδές στη Μάλτα. Εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε με GBS Malta , τότε θα σπουδάσετε είτε πτυχίο πλήρους απασχόλησης είτε μεταπτυχιακό. Αυτά τα μαθήματα πλήρους φοίτησης θα έχουν διάρκεια άνω των τριών μηνών, επομένως θα χρειαστείτε μια ηλεκτρονική άδεια διαμονής εάν είστε υπήκοος εκτός ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετίας.

  Πώς να υποβάλετε αίτηση για Visa;

  Στο GBS Malta , θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές μας έχουν μια θετική εμπειρία αίτησης βίζας.
  Αυτή η σελίδα θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία της αίτησης βίζας — δίνοντάς σας μια καλύτερη εικόνα των απαιτήσεων σε όλη την αίτησή σας για βίζα.
  Οι απαιτήσεις που αναφέρονται εδώ υπόκεινται σε αλλαγές λόγω αλλαγών εσωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση της Μάλτας, αλλαγών εξωτερικής πολιτικής και άλλων παραγόντων. Σας συμβουλεύουμε να παραμένετε ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τη βίζα επικοινωνώντας με την πλησιέστερη πρεσβεία της Μάλτας ή την Ύπατη Αρμοστεία στη χώρα σας. Η τήρηση αυτής της συμβουλής θα διασφαλίσει ότι είστε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την υποστήριξη της αίτησής σας για βίζα.

  Φοιτητική Βίζα και Ηλεκτρονική Άδεια Διαμονής

  Η Visa είναι η επίσημη άδεια, η οποία εξουσιοδοτεί προσωρινά τα άτομα να ταξιδέψουν σε μια ξένη χώρα, επομένως πρέπει να ελέγξετε εάν απαιτείται να υποβάλετε αίτηση για βίζα για να ταξιδέψετε στη Μάλτα.
  Από την άλλη πλευρά, η ηλεκτρονική άδεια διαμονής είναι το έγγραφο που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να παραμείνετε στη Μάλτα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Μετά την άφιξη και την εγγραφή οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική Άδεια Διαμονής. Αυτή η άδεια θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως ταυτότητα και θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε εντός της ζώνης Σένγκεν, μαζί με έγκυρο διαβατήριο.
  Αν και μπορεί να μην χρειάζεστε βίζα για να εισέλθετε στη Μάλτα, οι περισσότεροι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής, επομένως είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με τις πληροφορίες πριν φτάσετε στη Μάλτα.

  Ποια έγγραφα χρειάζονται για αίτηση φοιτητικής βίζας Μάλτας;

  Ακολουθεί μια λίστα κοινών εγγράφων που μπορεί να σας ζητηθεί να παρέχετε:

  • Έντυπο Αίτησης Βίζας
  • Πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου
  • Έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτικό έγγραφο
  • Ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση
  • Επιβεβαιωμένο δρομολόγιο ταξιδιού
  • Απόδειξη επαρκών κεφαλαίων για σπουδές και κάλυψη εξόδων διαβίωσης
  • Πρωτότυπη επιστολή αποδοχής από το GBS HE Malta
  • Τραπεζικά αντίγραφα (τελευταίοι 3 μήνες από την ημερομηνία αίτησης θεώρησης)
  • Αντίγραφο τραπεζικής κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί διεθνώς
  • Απόδειξη διαμονής διαμονής
  • Απόδειξη καταβολής διδάκτρων (50% κατάθεση ή πλήρης)
  • Πρωτότυπο φωτοαντίγραφο του τρέχοντος διαβατηρίου
  • Αποδεικτικό επαρκούς γλωσσικής επάρκειας
  • Πρόγραμμα μαθημάτων (παρέχεται από την ομάδα GBS Malta )
  • Έντυπο GDPR (παρέχεται από την ομάδα GBS Malta )

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Το να έχετε ξεκάθαρη άποψη για τα οικονομικά σας ως φοιτητής παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα των σπουδών σας. Πρέπει να κατανοήσετε πώς να διαχειριστείτε το κόστος σπουδών και διαβίωσης για μια φοιτητική εμπειρία με περιττά άγχη — επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στις σπουδές σας. Οι πληροφορίες που παρατίθενται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις διαθέσιμες επιλογές για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του φοιτητή και των προσωπικών σας περιστάσεων.

  Υποτροφίες

  Η κυβέρνηση της Μάλτας παρέχει υποτροφίες σε τοπικούς και διεθνείς φοιτητές. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Απασχόλησης, καλύπτοντας δίδακτρα και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των φοιτητών. Οι διαθέσιμες υποτροφίες περιλαμβάνουν το πρόγραμμα υποτροφιών της κυβέρνησης της Μάλτας, την υποτροφία της Κοινοπολιτείας και το πρόγραμμα Erasmus+.

  Φοιτητικά δάνεια

  Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Μάλτας παρέχει χρηματοοικονομική βοήθεια για φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Μάλτα. Τα δάνεια καλύπτουν δίδακτρα, έξοδα διαβίωσης και άλλα σχετικά έξοδα. Οι φοιτητές υποχρεούνται να αποπληρώσουν το δάνειο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

  Εργασία & Μελέτη

  GBS Malta μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ευκαιρίες εργασίας που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το επίπεδο της επαγγελματικής σας εμπειρίας και να προσθέσετε αξία στο βιογραφικό σας για το μέλλον. Οι διεθνείς φοιτητές επιτρέπεται να εργάζονται με μερική απασχόληση έως και 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών. Θα πρέπει να ελέγξετε τους κανονισμούς σχετικά με τις άδειες εργασίας πριν αναλάβετε εργασία.

  Εργοδοτική Χορηγία

  Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εργοδότες χορηγούν τους εργαζομένους τους μέσω της περαιτέρω εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης θα καλύψει ορισμένα ή όλα τα έξοδα χρηματοδότησης των φοιτητών και τα σχετικά έξοδα για μεταπτυχιακές σπουδές.

  The Get Qualified Scheme (GQS)

  Το πρόγραμμα GQS προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους φοιτητές για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου. Αυτό το πρόγραμμα καλύπτει το 70% των δαπανών μαθημάτων έως και 10.000 € ανά φοιτητή σε διαπιστευμένα μαθήματα με εγκεκριμένα ιδρύματα. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών με έγκυρο δελτίο ταυτότητας και να είστε κάτοικος Μάλτας για τουλάχιστον 2 χρόνια για να είστε επιλέξιμοι.

  Αυτοχρηματοδότηση

  Εάν σκέφτεστε να κάνετε αυτοχρηματοδότηση για να καλύψετε ιδιωτικά τις χρηματοοικονομικές απαιτήσεις των σπουδαστών σας, πιθανότατα θα χρειαστεί να έχετε τις οικονομίες σας. Αυτή δεν είναι μια κοινή επιλογή για φοιτητές ακόμη και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά GBS Malta μπορεί να σας βοηθήσει με προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των σπουδών σας με αυτοχρηματοδότηση.

  Γονική Υποστήριξη

  Πολλοί από τους διεθνείς φοιτητές μας βοηθούνται μέσω των σπουδών τους με οικονομική βοήθεια από γονείς, φίλους ή άλλους συγγενείς. Αυτή η υποστήριξη μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της δυνατότητας διαχείρισης των χρηματοδοτικών δεσμεύσεων των φοιτητών, εκτός από την ανεκτίμητη υποστήριξη στη ζωή έξω από την τάξη.

  Τοποθεσίες

  • Saint Julian's

   GBS Malta, M. Mangion, West Block Level 5/6 San Ġiljan, STJ 3180, Maltac, STJ 3180, Saint Julian's

   Ερωτήσεις