Keystone logo
Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Εισαγωγή

Καλώς ήλθατε στο HOST ! Σκέφτεστε να σπουδάσετε εδώ; Ή σας ενδιαφέρει μια περίοδο σπουδών ή πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό; Είστε φοιτητής πανεπιστημίου ή μέλος του προσωπικού που θα ήθελε να μάθει περισσότερα για την κινητικότητα του προσωπικού ως μέρος της έρευνας, της διδασκαλίας ή της επαγγελματικής ανάπτυξης ή για την έναρξη διεθνούς πανεπιστημιακής συνεργασίας; Στη συνέχεια, η υπηρεσία HOST International δεν είναι μόνο αυτό που ψάχνατε!

Βγείτε

Η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς σε μια περίοδο παραμονής στο εξωτερικό είναι μια αξέχαστη και πλούσια εμπειρία. Είτε σπουδάζετε είτε κάνοντας μια πρακτική άσκηση είτε εργάζεστε στο εξωτερικό, η διαμονή σας στο εξωτερικό θα σας επιτρέψει όχι μόνο να βελτιώσετε τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητές σας αλλά και την εμπειρία σας και το επαγγελματικό και προσωπικό σας δίκτυο. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το βιογραφικό σας σημείωμα - ένα περιουσιακό στοιχείο για ολόκληρη τη ζωή σας!

Γιατί το HOST;

Hochschule Stralsund - Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι ένα νέο και καινοτόμο πανεπιστήμιο πανεπιστημιούπολης στα βορειοανατολικά της Γερμανίας. Με τον σύγχρονο εξοπλισμό, την εξαιρετική σχέση προσωπικού-φοιτητή και τη φανταστική θέση του δίπλα στο Strelasund, ένα βραχίονα της Βαλτικής Θάλασσας, το HOST προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για σπουδές, έρευνα και ποιότητα ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταφέρνει τακτικά να κερδίσει κορυφαίες θέσεις στις γερμανικές βαθμολογίες πανεπιστημίων.

Πρακτική-προσανατολισμένη, Δυναμική, Διεθνής

Οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από 27 διαπιστευμένα προγράμματα πανεπιστημίου και μεταπτυχιακού στα γερμανικά ή τα αγγλικά και ένα πρόγραμμα Diplom. Τα προγράμματα που προσφέρονται περιλαμβάνουν όχι μόνο παραδοσιακά μαθήματα όπως Μηχανική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, αλλά και νέα και καινοτόμα προγράμματα όπως η Ασφάλεια και τα Κινητά Συστήματα, η Μηχανική Motorsport ή οι Στρατηγικές Ανάπτυξης του Τουρισμού. Σήμερα, περίπου 2.200 φοιτητές από 36 χώρες σπουδάζουν στα τρία σχολεία - Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μηχανική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο σε άλλα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών στις μεγαλύτερες πόλεις - αλλά εκτός από τον σαφή προσανατολισμό στην πράξη, είναι πάνω από όλα η προσωπική εποπτεία που εγγυάται την επιτυχία της μελέτης. Και: το Πανεπιστήμιο δεν έχει μόνο μια χαλαρή ατμόσφαιρα, αλλά και μια φιλική προς την οικογένεια πιστοποίηση και είναι πλήρως προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζετε HOST!

Καινοτομία Motor για την Αντιμετώπιση της έλλειψης εμπειρογνωμόνων

Το HOST είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς για την εκπαίδευση ειδικών υψηλής ειδίκευσης στο Mecklenburg-Vorpommern. Οι απόφοιτοι των εξαιρετικά ταξινομημένων προγραμμάτων μας αναζητούν πολύ, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε όλη τη Γερμανία και στο εξωτερικό. Σχεδόν όλα τα προγράμματα μπορούν επίσης να μελετηθούν ως μέρος ενός διπλού προγράμματος με μεγάλη πρακτική. Για να καταστεί αυτό δυνατό, το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες. Παράλληλα, με την πρακτική έρευνα, το HOST είναι ένας σημαντικός παροχέας ώθησης για τη βιομηχανία του κράτους.

Δραστηριότητες και τη Βαλτική στην πανεπιστημιούπολη HOST

Και καθώς η μελέτη είναι, φυσικά, ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όχι όλα, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται στην πανεπιστημιούπολη. Οι ομάδες σπουδαστών, η Baltic Racing και η ThaiGer, για παράδειγμα, αναπτύσσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα στο υψηλότερο επίπεδο. Πρόσφατα, ο HOST μπόρεσε ακόμη να γιορτάσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων σπουδαστών της SUS υποστηρίζουν εταιρείες σε ολόκληρη την περιοχή. Το Carpe Diem eV διοργανώνει πάρτι, πολιτιστικές εκδηλώσεις και το θρυλικό Campusspektakel. Η πανεπιστημιούπολη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων. Και φυσικά, το Πανεπιστήμιο έχει το δικό του ιστιοπλοϊκό σωματείο. Και μην ξεχνάτε ότι η κοντινότερη αμμώδης παραλία απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την πανεπιστημιούπολη ...

Υψηλή ποιότητα ζωής, χαμηλό κόστος ενοικίασης

Η μελέτη στο Stralsund έχει ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: το κόστος διαβίωσης είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι σε πολλές άλλες πανεπιστημιακές τοποθεσίες. Η εύρεση ενός φθηνού διαμερίσματος με πολύ καλό επίπεδο στο κέντρο της πόλης δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα στο Stralsund. Ταυτόχρονα, οι φοιτητικές υπηρεσίες, φυσικά, προσφέρουν φτηνά δωμάτια στις αίθουσες διαμονής. Επισήμανση: το φοιτητικό χωριό "Holzhausen" βρίσκεται ακριβώς στην πανεπιστημιούπολη!

Το Stralsund και η γύρω περιοχή παρέχουν εξαιρετική ποιότητα ζωής. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να δει από το νησί Rügen - το ηλιόλουστο νησί της Γερμανίας. Δεν είναι ένα, αλλά δύο εθνικά πάρκα κοντά επιτρέπουν φανταστική εμπειρία φύσης. Η Χανσεατική πόλη αποτελεί τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί αξιοθέατο για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πολλές δραστηριότητες αναψυχής και ένα πλούσιο πολιτιστικό και κομματικό πρόγραμμα διασφαλίζουν ότι η πόλη επεκτείνεται συνεχώς.

Θα θέλατε να αποκτήσετε έναν εξαιρετικό βαθμό και να γνωρίσετε ένα επιπλέον ειδικό μέρος; Ελάτε στο Stralsund. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο κοσμοπολίτικο μας πανεπιστήμιο!

Τοποθεσίες

  • Stralsund

    Zur Schwedenschanze,15, 18435, Stralsund

    Ερωτήσεις