Keystone logo
Pforzheim University

Pforzheim University

Pforzheim University

Εισαγωγή

Η ίδρυση και η ιστορική ανάπτυξη του Pforzheim University συνδέεται με πολλούς τρόπους με την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας, η οποία σήμερα είναι μια από τις κορυφαίες επιχειρηματικές περιοχές της Ευρώπης. Η ζήτηση για ειδικούς στους διάφορους τομείς της βιομηχανίας κοσμημάτων τα τελευταία 130 χρόνια οδήγησε στην ανάπτυξη ενός σημαντικού εφαρμοσμένου πανεπιστημίου επιστημών με μια ποικιλία σπουδών που δεν υστερεί στη Γερμανία.

Pforzheim University","author_url":"","source":""}" alt="155183_155101_DSC_3099_klein.jpg" />

155183_155101_DSC_3099_klein.jpg

Pforzheim University με περίπου 6.500 φοιτητές είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στη γερμανική πολιτεία Baden-Württemberg. Η συγχώνευση των δύο πρώην ανεξάρτητων και επιτυχημένων πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών για το σχεδιασμό και την οικονομία το 1992 έθεσε τα θεμέλια για το τμήμα μηχανικής του πανεπιστημίου. Σήμερα, το Pforzheim University του σχεδιασμού, της μηχανικής, των οικονομικών και της νομοθεσίας θεωρεί τον εαυτό του ώθηση στην κοινωνία και ένα μοντέλο επαφής με ανθρώπους, πόρους και ιδέες. Μελέτες και εφαρμοσμένες ερευνητικές υπηρεσίες για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων στον τομέα του σχεδιασμού, της μηχανικής και των οικονομικών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι σε θέση να σκέφτονται και να ενεργούν σύμφωνα με τις πρακτικές τους ανάγκες με διαπολιτισμικό τρόπο.

Αίτηση

Η μοναδική ποικιλομορφία των περιοχών εξειδίκευσης με βάση τις καθιερωμένες θεμελιώδεις μελέτες είναι μια εξαιρετική προετοιμασία για τα τεχνικά και διαχειριστικά καθήκοντα των μαθητών. Η Σχολή Design προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελκυστικών μελετών σχετικά με τα κοσμήματα και αντικείμενα της καθημερινής ζωής, την οπτική επικοινωνία, το βιομηχανικό σχέδιο και το σχεδιασμό μόδας και μεταφορών. Η Σχολή Μηχανικών περιλαμβάνει σπουδές στους τομείς της Ηλεκτρολογίας / Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνικής και Τεχνικής Πληροφορικής.

Το πιο εκτενές πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται από το Business School. Προσφέρονται μαθήματα πτυχίου που εστιάζουν στις αγορές και τη διοικητική μέριμνα, το διεθνές μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ, την έρευνα αγοράς και επικοινωνίας, τη διαφήμιση, τον έλεγχο, τη χρηματοδότηση και τη λογιστική, τη φορολογία και τον έλεγχο, τα επιχειρησιακά συστήματα πληροφοριών, τη διεθνή διαχείριση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Pforzheim University έχει προσφέρει ένα πτυχίο στο δίκαιο των επιχειρήσεων από το 1996. Επιπλέον, το Pforzheim University έχει μια ευρεία επιλογή μεταπτυχιακών τίτλων από όλες τις σχολές.

155184_155100_12-GroupFlipchart.jpg

Το διεθνές γραφείο έχει επαφή με περισσότερα από 100 πανεπιστήμια-εταίρους σε όλο τον κόσμο. Αυτό επιτρέπει υποστήριξη για φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν ένα μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σχετική με τις σπουδές τους. Η γνώση ξένων γλωσσών και η κατανόηση των διαπολιτισμικών θεμάτων έχουν γίνει ουσιαστικές στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η διεπιστημονική σκέψη στο Pforzheim University δεν είναι απλώς ζήτημα διοίκησης. Στην πραγματικότητα, τα μαθήματα που αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ διαφορετικών σχολών είναι καλύτερα σε θέση να αντανακλούν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής όπου οι απόφοιτοι επιχειρήσεων συνεργάζονται στενά με μηχανικούς και σχεδιαστές. Το διεπιστημονικό πνεύμα έχει επίσης μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει στην ανάπτυξη και ρύθμιση των πτυχίων του πτυχιούχου και του μεταπτυχιακού. Ο συνδυασμός και η ανάπτυξη του διακριτικού εύρους των διαθέσιμων μαθημάτων και η ποιότητα και η επικαιρότητα των μαθημάτων συμβάλλουν ιδιαίτερα στην επιτυχία του πανεπιστημίου. Τα θετικά αποτελέσματα συνέργειας μέσω της σύνδεσης της θεωρίας και της πρακτικής τεκμηριώνονται σε πολλά έργα και ερευνητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη βιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα. Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας, πολλά κέντρα μεταφοράς Steinbeis και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Κοσμημάτων είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα αυτής της συνεργασίας.

Στο Pforzheim, το άτομο παραμένει το επίκεντρο παρά την ποικιλομορφία των μαθημάτων πτυχίου και τον όγκο των μαθητών. Περισσότεροι από 350 καθηγητές, καθηγητές και οι συνάδελφοί τους φροντίζουν εντατικά τους μαθητές. Στους μαθητές παρέχεται υποστήριξη από την αρχή των σπουδών τους και συχνά ακόμη και μετά το τέλος του μαθήματος, όπου πολλοί καθηγητές αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο του μέντορα. Σε ένα διαγωνισμό με συμμετοχή ολόκληρης της Γερμανίας, το Pforzheim University κατάφερε να δημιουργήσει ένα κέντρο KEIM για ιδρυτές νέων επιχειρήσεων για να καθοδηγήσει τους μαθητές με έμπειρο τρόπο για την αυτοαπασχόληση.

Το πανεπιστημιακό κέντρο πληροφορικής παρέχει υποστήριξη για την πρακτική εκπαίδευση στον τομέα της πληροφορικής. Από το 2003 το κέντρο έχει προσφέρει στους φοιτητές μια πολύ ειδική υπηρεσία. Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία, που λειτουργεί για πρώτη φορά στη Γερμανία, στέλνει στους σπουδαστές ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για να συμβουλεύει τους σπουδαστές εγκαίρως εάν οι διαλέξεις ή τα σεμινάρια πρέπει να ακυρωθούν.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, η ποιότητα των αποφοίτων του πανεπιστημίου από το Pforzheim είναι κοινή γνώση. Όσον αφορά την αποδοχή των αποφοίτων από το Pforzheim, το πανεπιστήμιο έχει αξιολογηθεί ξανά και ξανά ως ένα από τα κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια. Η φροντίδα με την οποία το πανεπιστήμιο χειρίζεται την ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί απόφοιτοι πανεπιστημίου από το Pforzheim University είναι περιζήτητοι εργαζόμενοι σε γνωστές εταιρείες.

155185_155102_Hutewerfen_MBA.jpg

Τοποθεσίες

  • Pforzheim

    Hochschule Pforzheim University Tiefenbronner Str. 65, , 75175, Pforzheim

Προγράμματα

    Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

    Ερωτήσεις