Keystone logo
IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Εισαγωγή

Σχετικά με το IHS

Ιδρύθηκε το 1958, το IHS είναι το διεθνές ινστιτούτο στέγασης και αστικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ που ιδρύθηκε. Για περισσότερα από 60 χρόνια, ήταν η αποστολή μας να αναπτύξουμε ανθρώπινες και θεσμικές ικανότητες, να μειώσουμε τη φτώχεια και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Προσφέρουμε προγράμματα μεταπτυχιακών, διδακτορικών και σύντομων μαθημάτων σε διάφορα αστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικο-χωρικής δυναμικής στο σχεδιασμό, την κλιματική ανθεκτικότητα, την τοπική οικονομική καινοτομία, τη στέγαση από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φύλου, τη βιωσιμότητα και τις πράσινες πόλεις (υποδομή, ενέργεια και νερό), γη δίκαιο και χρηματοδότηση και αναγεννητική διαχείριση φυσικών πόρων.

120113_commonstudentheaderErasmus.jpg

Μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης

Οι μέθοδοι διδασκαλίας και εκμάθησης αγκυροβολούνται στη μοναδική προσέγγιση IHS της διασταύρωσης της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και της έρευνας. Η προσέγγιση IHS έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους μαθητές να διαμορφώσουν πολυδιάστατες λύσεις για τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό συμμετέχει σε διεθνείς αποστολές διδασκαλίας και κατάρτισης ανά πάσα στιγμή, εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη καινοτόμων αστικών λύσεων. Είμαστε υπερήφανοι για τη διεπιστημονική μας προσέγγιση στην εκπαίδευση, μέσω της οποίας διασφαλίζουμε ότι τα αστικά ζητήματα και οι λύσεις της πραγματικής ζωής αντιμετωπίζονται ξανά στο πρόγραμμα σπουδών μας.

120112_Renonedprofessors.jpg

Διευκολυντές

Το IHS συνεργάζεται με παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της αστικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των UN-Habitat, Cities Alliance και ICLEI. Το IHS συνεργάζεται επίσης με κορυφαία ολλανδικά πανεπιστήμια στις Κάτω Χώρες και σε όλο τον κόσμο για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη κατανόηση της αστικής ανάπτυξης. Το Άμστερνταμ, το Γκρόνινγκεν και το TU-Delft είναι μερικά από τα πανεπιστήμια που παραδίδουν διαλέξεις επισκεπτών σχετικά με το branding της πόλης, τα αστικά οικονομικά, την εφοδιαστική, τις μεταφορές, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μόνο μια μικρή επιλογή από τους πρόσθετους ακαδημαϊκούς πόρους που προσφέρει το IHS στους μαθητές μας κάθε χρόνο.

Φοιτητές

Η τάξη IHS αποτελείται από επαγγελματίες μεσαίου επιπέδου με πλούσιες και ποικίλες εμπειρίες από περισσότερες από 45 χώρες. Τα τυπικά υπόβαθρα περιλαμβάνουν αρχιτεκτονική, μηχανική, σχεδιασμό, οικονομία, κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική επιστήμη και στέγαση.

Οι απόφοιτοι του IHS συνέβαλαν εξαιρετικά στην εκπλήρωση της αποστολής μας για τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουν να παίρνουν διαφορετικές θέσεις στον ιδιωτικό, κυβερνητικό και ακαδημαϊκό τομέα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα θέσεων που έλαβαν οι απόφοιτοί μας:

Manager Κυκλική οικονομία διαχειριστή έργου στη Philips

Specialist Ειδικός αστικής διακυβέρνησης και πολιτικής στο UN-Habitat

● Αρχιτεκτονικός σύμβουλος στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης

Advis Σύμβουλος χωροταξικού σχεδιασμού στο GIZ

● Ανώτερος Επιθεωρητής στο Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης

● Διευθυντής στο Κέντρο Περιβαλλοντικά Βιώσιμων Μεταφορών και Κλιματικής Αλλαγής

● Τακτικός Καθηγητής στο Pontificia Universidad Javeriana

120110_getadiplomafromatop100university.jpg

City & Campus

Το IHS βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Erasmus University, Woudestein , στην εμβληματική πόλη του Ρότερνταμ. Τολμηρό στιλ αρχιτεκτονικής, πρωτοπόρος πολεοδομικός σχεδιασμός και περίφημος πολυπολιτισμικός πληθυσμός έφεραν το Ρότερνταμ στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της καλλιέργειας στον αστικό κόσμο. Το IHS είναι περήφανο για την ιστορία του στο Ρότερνταμ, βοηθώντας στην ανοικοδόμηση και επανεφεύρεση της πόλης μετά από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν εντυπωσιακό ορίζοντα, το Ρότερνταμ είναι γεμάτο με εξαιρετικές τοπικές και διεθνείς συγκοινωνιακές συνδέσεις, καθιστώντας το την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε όλα όσα έχουν να προσφέρει η Ολλανδία και η υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχουν καλά συνδεδεμένα συστήματα μεταφοράς και ασφαλείς ποδηλατόδρομοι, κάτι που κάνει το ταξίδι στην πόλη πολύ ευχάριστο. Είναι μια πόλη γεμάτη ποικιλομορφία με 175 διαφορετικές εθνικότητες που αποτελούν τους 600.000 κατοίκους του Ρότερνταμ. Επιπλέον, η εκμάθηση αγγλικών είναι υποχρεωτική στο ολλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά ολόκληρη η χώρα είναι ικανή να μιλά αγγλικά! Το "Make it happen" είναι ένα όραμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη αυτής της φανταστικής πόλης, που απεικονίζεται από τη σύντηξη μεταξύ του λιμανιού, της πόλης του Ρότερνταμ και του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ.

120109_Resized_Girlsoncampusfromtheback.jpg

Εισαγωγές

Από την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, μπορείτε να αρχίσετε να υποβάλλετε αίτηση στα προγράμματα Master μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις εισαγωγής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ .

Προγράμματα που διδάσκονται στο

Αγγλικά

Τοποθεσίες

  • Rotterdam

    Rotterdam, Κάτω Χώρες

    Ερωτήσεις