Keystone logo
INSA Toulouse

INSA Toulouse

INSA Toulouse

Εισαγωγή

15343_Toulouse.jpg

Σχετικά με το INSA Toulouse

Με 14.000 αποφοίτους παρόντες σε όλους τους οικονομικούς τομείς, το «Institut National des Sciences Appliquées» της Τουλούζης, μια διεθνής, πολυεπιστημονική, κρατική σχολή μηχανικών, αναγνωρίζεται για την αριστεία της πενταετούς εκπαίδευσής του που προσελκύει φοιτητές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου και έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στο Baccalaureat.

10 βασικά σημεία INSA

Μαθήματα σπουδών, ευρέως γνωστά και αναγνωρισμένα:

 • Ένα καλά εδραιωμένο δίκτυο αποφοίτων που εργάζονται σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο πάνω από το 10% των πτυχιούχων μηχανικών στη Γαλλία αποφοιτούν από τον Όμιλο INSA.

Διεθνής, πρωταρχική εστίαση:

 • Διεθνή προγράμματα, πολυπολιτισμικές πανεπιστημιουπόλεις, διπλά πτυχία, περισσότεροι από 3.600 διεθνείς φοιτητές και πάνω από 1.100 διεθνείς συμφωνίες κ.λπ.

Έρευνα, αιχμή:

 • Πάνω από 50 ερευνητικές μονάδες. Επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις για εφαρμογή σε επιχειρήσεις και βιομηχανία.

Αξίες, ενοποιώντας:

 • Με βάση την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την αριστεία, αναπτύσσοντας κοινωνικά συνειδητοποιημένους μηχανικούς.

Διδασκαλία, διαφορετικά:

 • Ευελιξία, επιχειρηματικότητα… Μηχανικοί υψηλού επιπέδου με ανοιχτό μυαλό, εξαιρετική κουλτούρα και γεύση για το άθλημα.

Πτυχίο ευκαιρίες, καινοτόμες:

 • Ατομικά προσαρμοσμένα, εξατομικευμένα μαθήματα καθοδήγησης και θεματικών μαθημάτων… Καινοτόμα και «à la carte» έργα.

Φοιτητές υψηλής επίτευξης:

 • Η είσοδος είναι ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα πτυχίου, με βάση το ακαδημαϊκό ιστορικό, τους βαθμούς και τα κίνητρα.

Συνέταιροι:

 • Πρακτική άσκηση, προσκεκλημένοι ομιλητές, ερευνητικές συμβάσεις, γνωριμίες εργασίας, τεχνογνωσία κ.λπ.

Προοπτικές απασχόλησης, εξαιρετικές:

 • 1,5 μήνας για να βρω την πρώτη δουλειά.

Campus, ζωντανή:

 • Αθλητισμός, πολιτισμός, τέχνες, σύλλογοι κ.λπ.

Μια εκπαίδευση που υποστηρίζεται από έρευνα ανώτατου επιπέδου

Το INSA-Toulouse παρέχει μια σειρά από 8 ειδικότητες μηχανικής , συμπεριλαμβανομένων των επιστημών υπολογιστών, του πολιτικού μηχανικού, της μαθηματικής μηχανικής και της βιοχημικής μηχανικής. Τα μαθήματά του, που συνδέονται με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, υποστηρίζονται από τη δραστηριότητα ερευνητικών εργαστηρίων αιχμής , που υποστηρίζονται από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους, για παράδειγμα στους τομείς των νέων υλικών για την αεροναυπηγική, των τεχνικών προστασίας του περιβάλλοντος και των νανο-αντικειμένων.

Πρωτοποριακή παιδαγωγική για μακρόχρονη μάθηση

Καθ 'όλη τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα, σύνθετα έργα και προβλήματα στα οποία εργάζονται σε ομάδες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών όταν τους ζητηθεί. Δεν υπάρχουν ερωτήσεις, διαλέξεις κλπ. Είναι η αρχή πίσω από αυτή την ενεργητική προσέγγιση μάθησης, που πειραματίστηκε από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Αμερική και τη Βόρεια Ευρώπη και τώρα υποστηρίζεται από την UNESCO.

Οι μηχανικοί είναι ανοιχτοί στον κόσμο

Η διεθνής διάσταση αποτέλεσε προτεραιότητα για την INSA από τότε που άνοιξε και δημιουργήθηκαν σταδιακά διεθνή τμήματα . Στην πανεπιστημιούπολη, ένας στους πέντε φοιτητές είναι διεθνής φοιτητής.

Το INSA καλωσορίζει τους φοιτητές με ένα ευρύ φάσμα προφίλ: φοιτητές με ένα τεχνολογικό "Baccalaureat" , οι μαθητές επιλέγουν μια συνεταιριστική εκπαίδευση που εναλλάσσει περιόδους ακαδημαϊκής μελέτης και βιομηχανικής εμπειρίας και φοιτητές συνεχούς εκπαίδευσης.

Η ύπαρξη ανοιχτού κόσμου συνεπάγεται επίσης τη δέσμευση του φοιτητή στην κοινότητα, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα και δίνει τις μονάδες ECTS ως μέρος του μαθήματος.

Μερικές φιγούρες

 • Δημιουργία: 1963
 • 450 πτυχιούχοι MSc μηχανικών κάθε χρόνο και περίπου 2.900 φοιτητές εγγράφονται
 • Το 70% των φοιτητών σε καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη
 • Πάνω από 450 μόνιμο προσωπικό
 • Ένα δίκτυο αποφοίτων με περισσότερους από 15.000 μηχανικούς (83.000 με τον Όμιλο INSA).

Διαπιστεύσεις

Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

Τοποθεσίες

 • Toulouse

  135 Avenue de Rangueil, 31077, Toulouse

Ερωτήσεις