Keystone logo
IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

Εισαγωγή

Καλώς ήρθατε στο IPSA Graduate School of Engineering που ειδικεύεται στα αεροσκάφη, το διάστημα και την έξυπνη κινητικότητα!

IPSA, όπου το όνειρο της αεροναυπηγικής μηχανικής γίνεται πραγματικότητα

Από την ίδρυσή της το 1961, η IPSA καθοδηγείται από τη συνεχή μέριμνα να συνδυάζει την εκπαίδευση που παρέχεται στους φοιτητές με τις ανάγκες των εταιρειών. Έτσι, το Master μας στην Αεροναυπηγική Μηχανική αποτελείται από ειδικότητες και εξειδικεύσεις που αποτελούν τα βασικά στοιχεία για την απόκτηση και εμβάθυνση ουσιαστικής και σταθερής γνώσης στον τομέα. Το πρόγραμμα αυτό εξελίσσεται και ενημερώνεται συνεχώς υπό την καθοδήγηση και το έργο του Τμήματος Ανάπτυξης της Σχολής.

Το diplôme d'ingénieur , ισοδύναμο με μεταπτυχιακό στην Αεροναυπηγική Μηχανική που απονέμεται από την IPSA, πιστοποιεί την ικανότητα των αποφοίτων να αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με την αεροναυπηγική και το διάστημα. Η εκπαίδευση IPSA επιτρέπει επίσης στους αποφοίτους να εργαστούν σε συναφείς προηγμένους τομείς της αεροναυπηγικής και του διαστήματος, ιδιαίτερα στις χερσαίες μεταφορές, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνικές και τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική.

Εκπαίδευση

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα βασίζεται σε μια ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκών και πρακτικών δραστηριοτήτων: διαλέξεις, σεμινάρια, σεμινάρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμού, έργα που σχετίζονται με βιομηχανικά περιβάλλοντα και πρακτική άσκηση. Ο μαθητής είναι ο κύριος παράγοντας στην εκπαίδευσή του επιλέγοντας μια κύρια και διαφορετική επιλογή που του επιτρέπει να εξατομικεύσει τα μαθήματά του και να αποκτήσει τεχνογνωσία σε έναν τομέα της επιλογής του. Τα επιχειρηματικά συνέδρια και το διεθνές άνοιγμα παρέχουν πρόσθετες δεξιότητες στην οικοδόμηση της κριτικής σκέψης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων των μαθητών.

Γλώσσα

Ο πλοίαρχος διδάσκεται κυρίως στα αγγλικά. Ορισμένα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά από το δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οι φοιτητές επωφελούνται από εντατικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας καθώς πρέπει να φτάσουν στο επίπεδο Β2 στα γαλλικά στο τέλος των ετών σπουδών για να αποκτήσουν το πτυχίο τους.

Μια Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών κοντά στον κλάδο

Σε περισσότερα από 60 χρόνια ύπαρξης, η IPSA έχει σφυρηλατήσει σχέσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με σημαντικούς παίκτες στον αεροδιαστημικό τομέα. Αυτοί οι εταίροι, συναντούν εθελοντικά φοιτητές και συζητούν διάφορες πτυχές (επιστημονικές, τεχνικές, πολιτιστικές και οικονομικές) του επαγγέλματος του μηχανικού. Αυτή η εγγύτητα με τον κλάδο επιτρέπει στην IPSA, μέσω του Συμβουλίου Ανάπτυξης της, να ευθυγραμμίσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες του κλάδου. Οι απόφοιτοι που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου επιστρέφουν εύκολα στη σχολή τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους μελλοντικούς μηχανικούς της IPSA.

Το πάθος είναι το κύριο κίνητρο

Αν υπάρχει ένα σχολείο όπου υπάρχει πάθος, αυτό είναι το IPSA. Τα έργα των συλλόγων, λόγω της πολυπλοκότητάς τους, αποκαλύπτουν την παθιασμένη πλευρά των Ipsaliens. Η IPSA διοργανώνει επίσης διάφορες εκδηλώσεις για να μπορέσουν οι μαθητές της να ζήσουν το πάθος τους, όπως συνέδρια αεροναυπηγών στη Γαλλία, προσομοιωτές πτήσης, παρουσία σε διάφορες αεροπορικές εκθέσεις και συγκεντρώσεις.

Στατιστική

IPSA σε αριθμούς

 • 3 σχηματισμοί
  • Master of Engineering
  • Πτυχίο Μηχανικού (στα Γαλλικά)
  • Προπτυχιακές Σπουδές Μηχανικών (στα Γαλλικά)
 • 3 πανεπιστημιουπόλεις: Παρίσι, Τουλούζη, Λυών
 • 2.000 μαθητές
 • 3.000 απόφοιτοι
 • +80 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο
 • 700 συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες
 • 70 φοιτητικοί σύλλογοι
 • 3.000 πτυχιούχοι σε καίριες θέσεις σε εταιρείες
 • Το 90% των μαθητών προσλήφθηκαν εντός 3 μηνών από την αποφοίτησή τους

  Τοποθεσίες

  • Paris

   63 boulevard de Brandebourg 94200 IVRY-SUR-SEINE FRANCE, 94200, Paris

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις