Keystone logo
IRIS Sup'

IRIS Sup'

IRIS Sup'

Εισαγωγή

Η επιλογή του IRIS Sup 'είναι η εγγύηση μιας αναγνωρισμένης από το κράτος εκπαίδευσης, προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις του κόσμου της εργασίας, που προορίζεται για όσους επιθυμούν να ασκήσουν ή να εξελιχθούν επαγγελματικά σε ένα διεθνές πλαίσιο.

IRIS Sup «το σχολείο ΙΡΙΣ

Δημιουργήθηκε από IRIS το 2002, IRIS Sup «είναι ένα ιδιωτικό τεχνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που πρωτοκολλήθηκε στη Πρυτανείας του Παρισιού, που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές και επαγγελματίες σε διάφορους τομείς σε ένα διεθνές πλαίσιο.

Εκδίδει τίτλους αναγνωρισμένους από το κράτος, επίπεδο 7 που έχουν καταχωριστεί στον Εθνικό Κατάλογο Επαγγελματικών Πιστοποιήσεων (RNCP).

Γεωπολιτική και επαγγελματική πρακτική

IRIS Sup κατάρτιση των σπουδαστών προσφοράς»:

  • η γνώση που απαιτείται για την κατανόηση των διεθνών ζητημάτων και να αναπτύξουν την ικανότητά τους για την ανάλυση και τις προτάσεις για να βοηθήσει την απόφαση στις οργανώσεις?
  • επαγγελματικά εργαλεία, με ένα μεγάλο μερίδιο δοθεί στη μάθηση μέσα από την προσομοίωση και θέση σε εργασιακή κατάσταση, από το 1ο έτος?
  • να ωριμάσουν και να αναπτυχθούν τα σχέδια της σταδιοδρομίας τους, μέσα σε ειδικά εργαστήρια.

Επιλέξτε την αποφοίτηση

Το IRIS Sup 'προσφέρει εκπαίδευση στην εφαρμοσμένη γεωπολιτική που οδηγεί σε δύο τίτλους επιπέδου 7 που αναγνωρίζονται από το κράτος: Διεθνής αναλυτής στρατηγικής (ASI) και Διεθνής Διευθυντής Προγράμματος - Ανθρωπιστική και Ανάπτυξη (MPI-HD ). Προσβάσιμο με bac + 3, τα μαθήματα διαρκούν δύο χρόνια. Οι κάτοχοι bac + 4 μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο 2ο έτος.

> Το 1ο έτος στο IRIS Sup '(bac + 4)

Το ιδιωτικό δίπλωμα θεμελιωδών σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις (RI 1) σηματοδοτεί το 1ο έτος στο IRIS Sup '. Υποχρεωτικό πέρασμα για bac + 3 χωρίς επαγγελματική εμπειρία, φέτος μπορεί επίσης να επιτρέψει σε φοιτητές με υψηλότερο επιστημονικό πτυχίο να αποκτήσουν σταθερά θεμέλια σε πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά ζητήματα, προτού ειδικευτούν στο 2ο έτος.

> Μαθήματα 2ου έτους (bac + 5)

International Strategy Analyst (ASI)
3 μαθήματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους για ανάλυση, δράση και υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε διεθνή περιβάλλοντα:
- Γεωπολιτική και προοπτική*
- Γεωοικονομία και διαχείριση κινδύνων*
- Άμυνα, ασφάλεια και διαχείριση κρίσεων*.

Διεθνής Διαχειριστής Προγράμματος - Ανθρωπιστική και Ανάπτυξη (MPI-HD) *
Ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του για την ανάλυση του πλαισίου παρέμβασης στον τομέα, τη διαχείριση της διαχείρισης κύκλου έργου (PCM) και τον προγραμματισμό, μαζί με τρεις διαδρομές (στρατηγική, επιχειρησιακή, υπεράσπιση).
Οι δεξιότητες αποκτώνται με την εκτέλεση έργων σε συνεργασία με φορείς διεθνούς αλληλεγγύης (ΜΚΟ, ενώσεις, κοινωνικοί επιχειρηματίες).

* Τα μαθήματα προσφέρονται επίσης εξ αποστάσεως.

ποικιλομορφία Πλούσια προσφορές

Στο IRIS Sup», δεν είναι κλώνοι. Φοιτητής ή επαγγελματική, γαλλικά ή αλλοδαπά, το καθένα έρχεται με το ταξίδι, την εμπειρία, τους στόχους της, και θα εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς οι διδασκαλίες της ποικιλίας προέλευσης των φοιτητών και των ενδιαφερόμενων μερών.

IRIS Sup «κάθε χρόνο περίπου το 20% των φοιτητών που εκπροσωπούν τριάντα εθνικότητες.

Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη σε κάθε διεθνή δραστηριότητα, είναι μερικά μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά.

56141_14608745_1108732885849348_3579966449716116051_o.jpg

Παρακολούθηση και εκπαιδευτική υποστήριξη

Με περισσότερους από 560 μαθητές πρόσωπο με πρόσωπο και εξ αποστάσεως, το IRIS Sup' παραμένει μια δομή στην οποία η ανωνυμία δεν έχει θέση. Στην αρχή της χρονιάς κάθε μαθητής υπογράφει εσωτερικό κανονισμό, που θα διέπει τις σχέσεις του με τους δασκάλους και την εκπαιδευτική ομάδα. Η παρουσία είναι υποχρεωτική και οι εργασίες πρέπει να επιστραφούν εντός των καθορισμένων προθεσμιών. Ο διάλογος με τη διοίκηση είναι συνεχής: είτε υπάρχει διοικητικό είτε παιδαγωγικό ερώτημα, κάθε μαθητής θα βρίσκει πάντα κάποιον να επικοινωνήσει.

Οι φοιτητές του IRIS Sup έχουν μια αίθουσα εργασίας όπου είναι διαθέσιμα τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού και του διεθνούς τύπου, καθώς και 200 ηλεκτρονικά περιοδικά στην πύλη CAIRN. Αρκετοί σταθμοί υπολογιστών με σουίτα γραφείου, Internet και Wi-Fi, είναι ανοικτής πρόσβασης.

Ανοίξτε μαθήματα κατάρτισης σχετικά με τον επαγγελματικό κόσμο

- Ένας οργανισμός ευνοϊκός για εναλλασσόμενες σπουδές / πρακτική: δυνατότητα πρακτικής άσκησης ή απασχόλησης 3 ημέρες την εβδομάδα, παράλληλα με μαθήματα από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο και στη συνέχεια με πλήρη απασχόληση από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο.


- Επικοινωνία με επαγγελματίες: όλοι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται σε εταιρείες, ενώσεις, διεθνείς οργανισμούς ή στην ανώτερη δημόσια διοίκηση. Τα μαθήματά τους συνδυάζουν έτσι θεωρητικές συνεισφορές, πρακτικές εφαρμογές και καθημερινή εμπειρία λειτουργιών σε ένα διεθνές περιβάλλον. Τα έργα εκτελούνται με και για οργανισμούς εταίρους.


- Σύνδεση με δραστηριότητες IRIS: παράλληλα με τα μαθήματά τους, οι φοιτητές του IRIS Sup μπορούν να παρακολουθήσουν συνέδρια και να συνεργαστούν σε δραστηριότητες IRIS (Διεθνής και στρατηγική αναθεώρηση, αίτηση για πρακτική άσκηση στο τμήμα εκδόσεων ή ως βοηθός έρευνας...),
Το δίκτυο αποφοίτων: δημιουργήθηκε το 2008, το IRIS Sup' Alumni στοχεύει να συγκεντρώσει ένα δίκτυο που έχει πλέον περισσότερους από 2.600 αποφοίτους!


- Επαγγελματικές και διεθνείς εμπειρίες: με επικεφαλής προπονητές, εργαστήρια για τον προβληματισμό σχετικά με το επαγγελματικό τους έργο και τις μεθόδους εύρεσης πρακτικής άσκησης / εργασίας που περιλαμβάνονται σε όλα τα προγράμματα. Οι διαχειριστές συμβάσεων πρακτικής και εργασιακής μελέτης δημοσιεύουν επίσης ανακοινώσεις για μαθητές, τις οποίες λαμβάνουν επίσης για εξατομικευμένες συμβουλές. Οι μαθητές του IRIS Sup εκτιμώνται πλέον σε αρκετές εκατοντάδες ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς. Ένας διεθνής διευθυντής σχέσεων αναπτύσσει προσφορές στο εξωτερικό, διεθνή κινητικότητα και παρακολουθεί ξένους φοιτητές.

56145_IMG_4787.JPG

Ενημερωμένη εκπαίδευση κάθε χρόνο

Στο IRIS Sup μετράει η γνώμη κάθε ηθοποιού: φοιτητές, καθηγητές (όλοι επαγγελματίες), καθηγητές πρακτικής άσκησης και συμβάσεις μαθητείας, συνεργάτες, πτυχιούχοι που βρίσκονται σε μεταπτυχιακές... Ερωτηματολόγια αξιολόγησης, ανάπτυξη συμβουλών με εξωτερικούς επαγγελματίες, εκπαιδευτικές συναντήσεις, συναντήσεις και οι επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις παρέχουν την ευκαιρία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους να συνδυάζονται απόψεις και να αναπτύσσεται συνεχώς το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Η προσαρμογή της κατάρτισης στις προσδοκίες των εργοδοτικών οργανώσεων αποτελεί μόνιμη μέριμνα.

Τα κοινά σημεία σε όλη την εκπαίδευση

Η επιλογή (επιλεξιμότητα στο φάκελο, είσοδος στη συνέντευξη), ο ρυθμός σπουδών, ο γεωπολιτικός συνδυασμός και οι επαγγελματικές πρακτικές, των επαγγελματιών ομιλητών που αναγνωρίζονται στους τομείς τους, είναι τα κοινά χαρακτηριστικά.
Οι μέθοδοι επικύρωσης της εκπαίδευσης, προσαρμοσμένες σε κάθε μάθημα, είναι στενές: συνεχής έλεγχος (παρακολούθηση, διαλέξεις, σημειώσεις ανάγνωσης, ασκήσεις, προσομοιώσεις κ.λπ.), εξετάσεις (Ιανουάριος και τέλος Μαΐου). διατριβή και προφορική άμυνα (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) · έκθεση πρακτικής (Σεπτέμβριος).

Συχνές ερωτήσεις για το σχολείο

56144_IMG_4730.JPG

Τοποθεσίες

  • Paris

    2 bis rue Mercoeur, 75011 , Paris

Ερωτήσεις