Keystone logo
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Εισαγωγή

ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ISAD έχει ως στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και του Σχεδιασμού. Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, το Ινστιτούτο συμμετέχει σε μια συνεχή εξέλιξη και μεταβαλλόμενη διαδικασία που του επιτρέπει να ενημερώνει εάν η διεύθυνση των διδακτικών ή οι εκπαιδευτικοί που είναι σήμερα νέοι επαγγελματίες που ασχολούνται ενεργά είτε με το ελεύθερο επάγγελμα είτε με Το κρίσιμο ή συντακτικό πεδίο. Μια αλλαγή που σε καμία περίπτωση δεν έχει προκαλέσει τραυματισμό στο αρχικό πνεύμα του Ινστιτούτου το οποίο στηρίζεται στις ομάδες εργασίας, στην παρουσία των εκπαιδευτικών, στην κοινωνική ζωή των μαθητών, στην εναλλάξιμη εμπειρία και στους εκπαιδευτικούς επίσης. Το πνεύμα της κοινότητας, όπου ένας καλός ανταγωνισμός δεν αποκλείει τη συνεργασία και την αμοιβαία ανταλλαγή.

Milan Galleria

ιστορία

Ιδρύθηκε το 1980 Από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, το ISAD είναι ένα 100% ιταλικό σχολείο με φιλοσοφία που αποσκοπεί στην ανταλλαγή αρχιτεκτονικών ιδεών και πρακτικών και τη δημιουργία επαγγελματικών σχεδιαστών. Το ISAD έχει πρόσφατα επιβεβαιωθεί ότι είναι "η Μιλάνο Σχολή Εσωτερικού Σχεδιασμού".

1982 Το πρώτο μάθημα του σχεδιασμού κήπων και αργότερα το πρώτο μάστερ στο σχεδιασμό τοπίου. Ένα μάθημα που έχει δημιουργήσει σχεδόν όλους τους σχεδιαστές κήπων στην περιοχή του Μιλάνου και στη βόρεια Ιταλία.

1983 Το πρώτο διήμερο πορεία "ναυτικής αρχιτεκτονικής" για το σχεδιασμό ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών, που προσφέρεται σήμερα ως εργαστήριο για το "σχεδιασμό εσωτερικών σκαφών".

1984 Εργαστήριο και βραχυπρόθεσμο σεμινάριο σχεδίασης κοσμημάτων με τον Ivo Misani, "The Cellini Project". Η πρώτη πορεία των "εσωτερικών χώρων της φωτογραφίας" με τη Λουκιανάνα Μούλα. Το ISAD είναι μια πασαρέλα από διάσημους καθηγητές σύγχρονου σχεδιασμού.

1992 Το πρώτο μάθημα του "εκτιμητή αντίκες τέχνης" που κατέχουν διεθνείς καθηγητές στον τομέα της αρχαιότητας.

1993 Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η «ιστορία» των επαγγελματικών εμπειριών του Achille Castiglioni, που έχει σχεδιάσει μια αποκλειστική έκθεση για το ISAD στη σκηνή ενός κινηματογραφικού θεάτρου του Μιλάνου σε συνεργασία με τις πιο διάσημες εταιρίες σχεδιασμού που παρήγαγαν τα αριστουργήματα του. Το Catiglioni έχει διασκεδάσει το κοινό με ζωντανές παραστάσεις και ιστορίες που εξηγούν τη δημιουργία του καθενός από τα προϊόντα του που ήταν τα κύρια στοιχεία του σκηνογραφικού σκηνικού σχεδιασμού.

1995 Η αρχή της συνεργασίας του ISAD με την Κίνα. Το Πανεπιστήμιο Tong Ji της Σαγκάης καλεί το ISAD να διοργανώσει συνέδρια σχετικά με το ιταλικό σχέδιο και την εκπαίδευση του ISAD. Το ISAD καλείται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την αναδιάρθρωση του εσωτερικού πύργου Shanghai World Plaza. Ως νικητής του διαγωνισμού, η ISAD, εκπροσωπούμενη από την αρχιτέκτονα Marinella Jacini, σήμερα διευθυντή του Ινστιτούτου, σχεδιάζει και υλοποιεί όλους τους κοινούς και δημόσιους χώρους του πύργου. Οι εργασίες στην Κίνα προχωρούν με τη συμμετοχή σε έργα ανταγωνισμού και στη συνέχεια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κτιρίου Mansion World Financial Centre στο Πεκίνο και του «Διεθνούς Κτιρίου Ναυτιλίας» στη Σαγκάη.

αρχιτεκτονική

1998 Σε συνεργασία με την Atelier Mendini, το ISAD προωθεί εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου στα Γραφεία Atelier Mendini και στον βιομηχανικό χώρο της κεντρικής έδρας της Prada μέσω της Orobia με τον Jacopo Foggini.

1999 Για το άνοιγμα της νέας πανεπιστημιούπολης μέσω του Orobia στο Μιλάνο, το ISAD οργανώνει σε συνεργασία με την Atelier Mendini, 3 βραδιές εκδηλώσεων με θέμα το χρώμα, το "Color is music".

2000 Με την ευκαιρία της τρίτης χιλιετίας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων: ο Enrico Baleri, ο Marco Ferreri, ο Franco Raggi, ο Aldo Cibic, ο Fabio Novembre (φοιτητής ISAD στη δεκαετία του 80), ο Federico Bucci, ο Alessandro Vicari, ο Matteo Vercelloni, ο Luca Scacchetti . Μια εβδομάδα εργαστηρίου σχεδίασης με τον John Brookes, έναν υψηλότατο Βρετανό σχεδιαστή κήπων.

2001 Το ISAD απονέμεται από την Provincia di Milano το Καλύτερο Πρόγραμμα για το μάθημα "Beyond Barriers, design for disabled" σε συνεργασία με την ομάδα HB.

2003 Εσωτερικός διαγωνισμός "Design with copper" που ξεκίνησε από το Ιταλικό Ινστιτούτο Χαλκού. Εσωτερικός διαγωνισμός "Plasticreativity" που ξεκίνησε η εταιρεία Makroform. Τα πρωτότυπα των νικητών έργων παρουσιάζονται σε μια έκθεση ISAD κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχεδιασμού του Μιλάνου.

2004 Η αρχή της σύμπραξης με την Ένωση Ροταριακού Σχεδιασμού: ο ανταγωνισμός που ξεκίνησε μεταξύ των φοιτητών των σχολών σχεδιασμού της μόδας στο Μιλάνο για το σχεδιασμό προϊόντων που υλοποιούνται με την τεχνολογία περιστροφικού σχεδιασμού.

2005 Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Comune di Romano Banco για προτάσεις αστικού σχεδιασμού για το δήμο και την περιοχή.

2005 ISAD 25η επέτειος! Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις:

 • "25η ISAD ιστορίες" έκθεση των φοιτητών έργων έργου?
 • "3 ραντεβού για την 25η επέτειο ISAD" διαλέξεις για το σχεδιασμό:
 • Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν έργα με τους Piero Lissoni και Fabio Novembre, τον συντονιστή Enrico Morteo
 • Φωτογραφία στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό στην Ιταλία από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα με τους Gabriele Basilico και Maurizio Galimberti, τον συντονιστή Alberto Moioli
 • Interiors Made in Italy - το έργο εσωτερικού σχεδιασμού στην Ιταλία από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα με τους Jacopo Gardella, Piero De Martini και Matteo Vercelloni, τον συντονιστή Giampiero Bosoni.
 • "1980/2005 Σχεδιασμός, Επιχειρήσεις, Προϊόντα" και αντιπαράθεση προϊόντων σχεδιασμού της δεκαετίας του '80 και των ετών 2000, με τη συμμετοχή των Abet Laminati, Alessi, Cassina, Cappellini, Fontana Arte, Luceplan, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Σχέδιο Σχεδίου Εκθέσεων από την Way SpA.
Σχεδιασμός χρώματος

2008 Η εταιρία "Caffè Parigi Ltd" του Δουβλίνου αναθέτει στην ISAD τη διοργάνωση ενός εργαστηρίου εσωτερικού σχεδιασμού που βασίζεται σε έναν εσωτερικό διαγωνισμό για μεταπτυχιακούς φοιτητές για τον σχεδιασμό ιδεών ενός "Bar Concept Bar" στις αποβάθρες της πόλης του Δουβλίνου.
Οι σχεδιαστές του νικητήριου έργου καλούνται στο Δουβλίνο για την υλοποίηση του έργου υπό την επίβλεψη ενός τοπικού γραφείου αρχιτεκτονικής.

2009 Η διάσημη εταιρία Colombo Design εκχωρεί στην ISAD ένα εργαστήριο σχεδίασης για νέα προϊόντα χειρολαβών και αξεσουάρ μπάνιου. Οι συμμετέχοντες, που επιλέγονται μέσω κανονισμών, υλοποιούν εκτελεστικά έργα των νέων προϊόντων. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιείται στο Triennale di Milano και τα νικητήρια έργα έχουν βραβευτεί με τα πρωτότυπα για την παραγωγή των σχετικών αντικειμένων.

2010 Η πρώτη έκδοση του Master στην "Υλικά Σχεδιασμού - Σχεδιασμός κλωστοϋφαντουργικών εμπειριών" που συντονίζεται από τον Giorgio Correggiari. Ο Δάσκαλος, με τη χορηγία του Δήμου του Μιλάνου, το Τμήμα του Συμβουλίου "Ricerca, Innovazione e Capitale Umano" με τη συνεργασία των τμημάτων "Turismo, Marketing Territoriale, Identità", "Cultura", "Attività produttive e Politiche del Lavoro" Του έργου MIND (Δίκτυο για το σχεδιασμό του Μιλάνου) που περιλαμβάνει τις σχολές σχεδιασμού του Μιλάνου για την αριστεία. Το μάθημα έχει ως στόχο να εμβαθύνει τη γνώση των υλικών του σχεδιασμού σε όλες τις πιθανές εφαρμογές στη μόδα και το σχεδιασμό γενικότερα. Ο πλοίαρχος περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή σημαντικών εταιριών μόδας και σχεδίου, φημισμένων σχεδιαστών, στιλίστα, δημοσιογράφων, κριτικών και κοινωνιολόγων.

Κατά τη διάρκεια του μήνα Απρίλη και της εβδομάδας Design του Μιλάνου, το ISAD καλείται να συμμετάσχει στο Salone Satellite στο Salone Internazionale del Mobile, όπου η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπα των έργων των τελευταίων φοιτητών.

2011 Το ISAD συμμετέχει στο πρόγραμμα Milano Summer School που διοργάνωσε ο Comune di Milano με τα σύντομα μαθήματα Σχεδιασμού Καταστημάτων, Σχεδιασμού Ξενοδοχείων, Εκθεσιακού Σχεδιασμού, Φωτογραφίας και Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού Τηλεοπτικών Σκηνών, Σχεδιασμού Εσωτερικών Σκαφών, με την προσθήκη δύο νέων σειρών μαθημάτων : Σχεδιασμός για παιδιά και κατοικίδια ζώα Fantasy Design.

Ο πλοίαρχος στη διαδικασία σχεδιασμού και μηχανικής σκαφών ξεκινά, συντονισμένος από τον αρχιτέκτονα Marco Amadio. Διοργάνωση εκδήλωσης και έκθεσης "ISAD_Lab 14_7" προς τιμήν του Giorgio Correggiari.

2012 "Design Materials - Design Textile experiences" Ο Δάσκαλος γίνεται "New Tech Style Design", 1ου επιπέδου διαπιστευμένο Master σε συνεργασία με την POLI.Design.

Master σχεδίασης εσωτερικών χώρων Master και Master Design Master είναι και οι δύο Masters του 1ου επιπέδου που είναι διαπιστευμένοι από το EABHES (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

2013 Το βασικό μάθημα εσωτερικού σχεδιασμού γίνεται τριετής και γίνεται διαπιστευμένο ως πτυχίο Bachelor από το EABHES (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Το ISAD επεκτείνει την εκπαιδευτική του προσφορά με δύο σημαντικά επαγγελματικά εργαστήρια σχετικά με τη βιώσιμη αρχιτεκτονική:

 • "Κτίριο με ξύλο"
 • "Κτίριο πρώτης γης"
Λογότυπα σχεδιασμού

Τοποθεσίες

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Ερωτήσεις