Keystone logo
Istanbul Aydin University

Istanbul Aydin University

Istanbul Aydin University

Εισαγωγή

Το «Προς ένα λαμπρό μέλλον» είναι το σύνθημα του Istanbul Aydin University της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι περίεργο να συναντήσουμε τους αποφοίτους μας στο αποκορύφωμα της καριέρας τους. Istanbul Aydin University είναι πόλη και πανεπιστήμιο με πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και με το έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό γνωστό για τα επιστημονικά του έργα στη χώρα μας και στον κόσμο.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν μπαίνετε στην πανεπιστημιούπολη θα είναι η ζωτικότητά του. Μπορεί να συναντήσετε ένα συμβάν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στο Πανεπιστήμιο Aydın της Κωνσταντινούπολης με συνεχή ενέργεια και δραστηριότητα. Στο IAU, εκτός από τη θεωρητική εκπαίδευση, γνωρίζουμε τη σημασία της κατανόησης της πρακτικής εκπαίδευσης όπου μπορεί να βρεθείτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία μικρού μήκους, στη μέση διεξαγωγής έρευνας ή μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να συνοδεύει ένα τραγούδι.

Δεν είναι περίεργο να βρίσκετε μαθητές του IAU όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό. Ενώ το Istanbul Aydin University της Κωνσταντινούπολης έχει πολλούς εξερχόμενους φοιτητές, καλωσορίζει επίσης πολλούς εισερχόμενους διεθνείς φοιτητές. Έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων της επιστημονικής έρευνας και της ανώτερης τεχνολογίας και με την αρχή «Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο», λαμβάνοντας βήματα προς τις ξένες γλώσσες, τα τρόφιμα, τη μηχατρονική και τα εργαστήρια υπολογιστών οι μαθητές έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην πιο προηγμένη τεχνολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαίο ότι Istanbul Aydin University διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνολογικό κέντρο της Τουρκίας.

Με την υποβολή αίτησης και την απόκτηση του βραβείου ECTS Label και DS Label της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Istanbul Aydin University άνοιξε τώρα ευρωπαϊκές πόρτες για φοιτητές που αποφοίτησαν με δίπλωμα IAU.

Με την εφαρμογή του συστήματος εφαρμογών πεδίου, Istanbul Aydin University εξαλείφει το μειονέκτημα των φοιτητών ότι είναι "άπειροι". Κατανόηση της δια βίου μάθησης υποστηρίζοντας τους μαθητές μας μετά την αποφοίτησή τους. Το κέντρο σταδιοδρομίας μας παρέχει συνεχή εξυπηρέτηση στους μαθητές μας με σχεδιασμό σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτηση, πολλοί από τους μαθητές μας συνεργάζονται με τις συνεργαζόμενες συνεργασίες μας για την τοποθέτηση στα καριέρα των ονείρων τους. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, οι μαθητές αποκτούν επίσης εμπειρίες είτε μέσω των ανοιξιάτικων φεστιβάλ μας, ακαδημαϊκών σεμιναρίων, είτε μέσω ιστοριών της ζωής των διάσημων ανθρώπων και των εμπειριών τους.

«Το πιο προτιμώμενο πανεπιστήμιο του Ιδρύματος από την ίδρυσή του» Το Istanbul Aydin University , με τις πανεπιστημιουπόλεις του στο Bahcelievler και τη Φλόρια, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των φοιτητών και με τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά κέντρα, τα παγκοσμίου φήμης ερευνητικά κέντρα και τις ακαδημαϊκές μονάδες και είναι ιδανικό για να γίνει "Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο", προσφέρει νέες ευκαιρίες με κάθε μέρα που περνάει και συνεχίζει να αναπτύσσεται στο δρόμο του "Προς ένα λαμπρό μέλλον".

Οραμα

Το Πανεπιστήμιο Aydın της Κωνσταντινούπολης υιοθετεί την κατανόηση της αριστείας στην εκπαίδευση.

Το όραμά μας είναι να γίνουμε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου επικρατεί βιώσιμη καινοτομία και τα άτομα που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα εκπαιδεύονται αποκτώντας επαγγελματική ικανότητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα που συμβαδίζουν με τις αλλαγές.

Αποστολή

Η αποστολή του Πανεπιστημίου Aydın της Κωνσταντινούπολης είναι:

 • Να είναι ένα ίδρυμα που εξυπηρετεί την κοινότητα μέσω της εκπαίδευσης που προωθεί τη βασική και εφαρμοσμένη διεπιστημονική έρευνα και επαγγελματικές ικανότητες και διαθέτει μια υγιή υποδομή που ενημερώνεται, ενισχύοντας τεχνολογικά τη διαδικασία μετατροπής της γνώσης σε παραγωγή,
 • Να διατηρήσει μια πανεπιστημιούπολη ώστε να έχει πτυχιούχους όχι μόνο ικανούς στους τομείς του επαγγέλματός τους αλλά και ικανούς παράγοντες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και να γνωρίζει το επαγγελματικό περιβάλλον με τις υπάρχουσες πολιτιστικές διαφορές.
 • Για τη δημιουργία εθνικών και διεθνών συνεργασιών με ακαδημαϊκά περιβάλλοντα, επιχειρήσεις και ΜΚΟ,
 • Να προωθήσει τα άτομα και την κοινωνία στη διά βίου μάθηση.
 • Να γίνει το κέντρο έλξης στην εθνική και διεθνή σκηνή για φοιτητές και ακαδημαϊκούς.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Κέντρο Τεχνολογίας

Το Istanbul Aydın University Technology Center είναι ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα που έχει δημιουργηθεί για να παρέχει μια πλούσια επιστημονική ατμόσφαιρα για την εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού που συμβάλλει στις βιομηχανικές εξελίξεις. Το Κέντρο έχει γίνει μια εκπαιδευτική προσέγγιση μαζί με εργαστήρια πολλαπλών χρήσεων και αποτελείται από 12 εργαστήρια στους επιστημονικούς τομείς της μηχανοτρονικής, της μηχανικής, των τροφίμων, της γενικής χημείας, της φυσικής, της σπονδυλωτής ηλεκτρονικής, της κλωστοϋφαντουργίας, της μικροσκοπίας, της γενετικής και PCR σε πραγματικό χρόνο και της αυτοκινητοβιομηχανίας. . Το κέντρο είναι επίσης ανοιχτό σε βιομηχανικές εταιρείες για ανάλυση και έρευνα.

Βιβλιοθήκη

Η περιοχή όπου βρίσκεται η σύγχρονη Τουρκία ήταν η πατρίδα διαφόρων πληθυσμών διαφορετικών πολιτισμών που ήταν οι πηγές των πολιτισμών του κόσμου. Πολλοί από αυτούς τους πολιτισμούς κατέγραψαν και διέσωσαν τις γνώσεις τους για να τις περάσουν στις μελλοντικές γενιές, και αυτές οι προσπάθειες μετατράπηκαν σε βιβλιοθήκες, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να επιβιώσουν μέχρι την εποχή μας.

Ως μέρος μιας τόσο πλούσιας κληρονομιάς που έδινε ιδιαίτερη σημασία στη συσσώρευση και την ανταλλαγή γνώσεων, Istanbul Aydin University έχει δημιουργήσει τις βιβλιοθήκες του και τις εξόπλισε με ένα μηχανογραφημένο σύστημα.

Οι βιβλιοθήκες της IAU αποτελούνται από υλικό όπως χιλιάδες βιβλία, περιοδικά. Περιοδικά, CD και βίντεο για την παροχή πηγών για ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δραστηριότητες και για ατομική βελτίωση. Οι βιβλιοθήκες της IAU, έχοντας μια υποδομή υψηλής τεχνολογίας και δυναμική, παρέχουν συνήθεις υπηρεσίες βιβλιοθήκης καθώς και μια ατμόσφαιρα εικονικής βιβλιοθήκης σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

Τα υλικά ταξινομούνται από το Ψηφιακό Σύστημα Dewey και είναι προσβάσιμα με παραγγελία ανοιχτού ραφιού. Το Dewey System λειτουργεί σε θεματική βάση και παρέχει εύκολη πρόσβαση στα επιθυμητά υλικά. Οι βιβλιοθήκες Bahçelievler και Florya είναι αλληλένδετες. Ως εκ τούτου, είναι δυνατό για τους φοιτητές να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό από οποιαδήποτε πανεπιστημιούπολη. Αυτές οι βιβλιοθήκες παρέχουν πρόσβαση στο κέντρο τεκμηρίωσης του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης (YOK) της Τουρκίας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να προσεγγίσουν εκατομμύρια βιβλία και έγγραφα από τη βιβλιοθήκη της IAU που λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα.

Ιατρικές εγκαταστάσεις

Οι Μονάδες Υγείας εξυπηρετούν τους φοιτητές και τους καθηγητές μας 18 ώρες την ημέρα με τρεις γιατρούς και τέσσερις νοσοκόμες σε μια πλήρως εξοπλισμένη κλινική στις πανεπιστημιουπόλεις Bahcelievler και Florya.

Επιπλέον, τα κρατικά κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία παρακάτω εφαρμόζουν έκπτωση σε όλους τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και το προσωπικό όπως: Acibadem Hospital, Bogazici Medical Center, Acibadem Clinic, Memorial Hospital, Acibadem Eye Health Center, Yaşam Hospital και Dogan Hospital.

Εγκαταστάσεις Αθλητισμού & Αναψυχής

Στο πανεπιστήμιό μας, εκτός από τις δραστηριότητες που γίνονται τακτικά και προγραμματισμένα, πραγματοποιούνται πολλές αθλητικές δραστηριότητες, με πρωτοπόρους το Κέντρο Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του Φοιτητικού Συμβουλίου και των συλλόγων.

Το Πανεπιστήμιο İstanbul aydın, το οποίο ενδιαφέρεται για οποιονδήποτε τομέα του αθλητισμού, έχει πολλά πρωταθλήματα σε μπράτσα, μπόουλινγκ, μπάσκετ και επίσης έχει λάβει θέση σε θέσεις εκπροσώπησης της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον αθλητισμό, να συνεισφέρουν στη σωματική και ψυχική τους υγεία, να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις με την παραγωγή, το μοίρασμα και τη δημιουργία λύσεις.

Οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπόουλινγκ, βόλεϊ, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκακιού και χερσαίας πάλης, που ιδρύθηκαν με τις συνεισφορές των μαθητών μας, παρακολουθούν όχι μόνο τους αγώνες του ίδιου του πανεπιστημίου αλλά και τους αγώνες μεταξύ άλλων πανεπιστημίων.

  Εισαγωγές

  Για Προπτυχιακά Προγράμματα

  Η τοποθέτηση σε επαγγελματικές σχολές (120 ECTS-2ετής σύντομοι κύκλοι) και προπτυχιακές (240 ECTS- 4ετής πρώτος κύκλος και 300/360 ECTS και 5/6 ετών «μακρός» πρώτος κύκλος στην Οδοντιατρική (5 έτη) , τα προγράμματα σπουδών κτηνιατρικής (5 έτη) και ιατρικής (6 έτη) γίνονται αποκλειστικά με βάση τις βαθμολογίες που λαμβάνονται από την Εξέταση Επιλογής Φοιτητών (ÖSS). Οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις κάνουν τις επιλογές τους για τα προγράμματα σπουδών και στέλνουν τη λίστα τους στο The Student Selection και Κέντρο Τοποθέτησης (ÖSYM). Το ÖSYM λαμβάνει όλες τις αιτήσεις, ομαδοποιεί τις αιτήσεις σε σχέση με τον τύπο βαθμολογίας και τοποθετεί τους φοιτητές σε μία από τις επιλογές που έχουν κάνει. Φοιτητές που έχουν ξεκινήσει σπουδές και έχουν επιτύχει μόρια σε άλλα πανεπιστήμια εντός ή εκτός της χώρας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αναγνώρισή τους Το αρχείο αναγνώρισης είναι μοναδικό για κάθε μαθητή και ως εκ τούτου η διαδικασία διενεργείται αναλόγως πριν από την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.

  Οι μαθητές που είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιο ή ιδιωτικό λύκειο, επαγγελματικές ή τεχνικές σχολές) που έχουν τοποθετηθεί από το Κέντρο Επιλογής και Τοποθέτησης Μαθητών (ÖSYM) σε ένα από τα προγράμματά μας μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους. Οι φοιτητές με αποδεικτικό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το πρόγραμμα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο. Οι εγγραφές ανοίγουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

  Για Μεταπτυχιακά Προγράμματα

  Οι εισαγωγές Τούρκων Πολιτών στα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται τόσο σε Μεταπτυχιακό όσο και σε Διδακτορικό Επίπεδο από τις μεταπτυχιακές σχολές του IAU γίνονται στο πλαίσιο των Κανόνων & Κανονισμών μας για Μεταπτυχιακά Προγράμματα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Απαιτήσεις Βίζας

  Οι απαιτήσεις βίζας διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα στην οποία διαμένετε. Είναι σοφό να επικοινωνήσετε με την πλησιέστερη τουρκική πρεσβεία/προξενείο για λεπτομέρειες σχετικά με την απαίτηση βίζας.

  Τοποθεσίες

  • Istanbul

   Beşyol, İnönü Cd. No:38, 34295, Istanbul

   Ερωτήσεις