Keystone logo
© Domus Academy
International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

Εισαγωγή

Ιστορία και Αποστολή

"Ξέρεις, ξέρουν πώς να είναι, ξέρουν πώς να το κάνουμε". Είναι για αυτούς τους τρεις ακρογωνιαίους λίθους που University IULM έχει βάση τη διδασκαλία της αποστολής του, αντλώντας έμπνευση από τις αρχές της UNESCO. Λαμβάνοντας δύναμη από τον προορισμό της ενσωμάτωσης των πολιτιστικών γνώσεων και των επαγγελματικών ικανοτήτων, το Πανεπιστήμιο έχει από πολύ την ίδρυσή της πριν από 40 χρόνια παρουσιάστηκε πάντα ως σημείο συνάντησης μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των αγορών εργασίας.

Το Istituto Universitario di Lingue Moderne (IULM) ιδρύθηκε το 1968 από τον Fondazione Scuola Superiore ανά Interpreti e Traduttori, υπό την έμπνευση του γερουσιαστή Carlo Bo και τον καθηγητή Silvio Baridon. Από την αρχή η ιδέα πίσω από το σχέδιο ήταν να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αγορών εργασίας με βάση τις αναλύσεις των σημερινών τάσεων.

Οι 70

IULM, όπως ήταν τότε γνωστό, εστιάζει την προσοχή του στη μελέτη των γλωσσών, μια απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο όλο και περισσότερο στις διεθνείς αγορές και τα πλαίσια επικεντρώνεται στην ενίσχυση των τεχνών και των αγορών του πολιτισμού.

Οι 80

Το Πανεπιστήμιο ήταν το πρώτο στην Ιταλία για να αντιληφθεί πώς ο κόσμος της επικοινωνίας και της κοινωνίας των καταναλωτών ήταν εξελίσσεται, και, κατά συνέπεια, είδε την ανάγκη να ενημερώσετε τα μαθήματα της, παρέχοντας μια ειδική σειρά από εργαλεία. Είναι σε αυτή την περίοδο στην οποία βασίζεται το Scuola di Speciale Relazioni Pubbliche.

Οι 90

Η δεκαετία που σηματοδοτεί την οριστική ενίσχυση της θέσης του Πανεπιστημίου στον τομέα της επικοινωνίας: Τμήμα Επικοινωνίας και Ψυχαγωγίας Σπουδών έχει συσταθεί παράλληλα με την πρώτη Σχολή του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας. Το 1998 το Πανεπιστήμιο παίρνει το σημερινό της όνομα: Libera Università di Lingue e Comunicazione IULM.

Από το 2000 μέχρι σήμερα

Συνεχίζοντας παράλληλα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη δυναμική του κόσμου της εργασίας, Πανεπιστήμιο IULM είναι επίσης αποφασισμένη, με στόχο να παρέχει στους φοιτητές του με την πολιτιστική εκπαίδευση μέσω καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών. Ιδρύθηκε ως σημείο αναφοράς για τη διδασκαλία στους τομείς των γλωσσών και της επικοινωνίας, έχει πλέον καταστεί ένα κέντρο αριστείας στους τομείς του τουρισμού και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με 4 Σχολές του, Πρώτος Κύκλος Βαθμός Μαθήματα, Β Κύκλου Πτυχίο Μαθήματα, Μαθήματα πολλές μάστερ και τα μαθήματα μετά την εμπειρία, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα πλήρες φάσμα των μαθημάτων σε όλα τα επίπεδα.

Αποστολή

Η αποστολή του Πανεπιστημίου IULM είναι να εκπαιδεύσει και να διδάξουν επαγγελματίες σε θέση να αναλάβει τις προκλήσεις και να πιάσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις διεθνείς αγορές και τα σενάρια, ενώ διαμορφώνουν επίσης τους άνδρες και τις γυναίκες γνωρίζουν τη δική τους ευημερία και αξίζει.

IULM εγγυάται φοιτητές του βαθιά πολιτισμική συνείδηση ​​και μια σταθερή πανεπιστημιακή εκπαίδευση - ένα μίγμα θεωρίας και πρακτικής: υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο στο να βοηθήσουν τους μαθητές να εισαγάγετε με επιτυχία τον κόσμο της εργασίας, αλλά και στην υποβοήθησή τους βρείτε προσωπική ικανοποίηση στη ζωή τους.

Πανεπιστήμιο IULM έχει την ίδια δει πάντα ως πρωτοπόρος: όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε θέση να προβλέψει τις τάσεις και προσαρμογή στις αλλαγές, που λειτουργεί ως μια δυναμική συνομιλητή σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα. Σήμερα είναι μια καλά εδραιωμένη ίδρυμα της κοινωνικοοικονομικής τους μηχανισμούς της περιοχής επιρροής της: μια προνομιούχα κατάσταση που του επιτρέπει να προσεγγίσουν σημαντικά μη-ακαδημαϊκούς φορείς και ιδρύματα, προκειμένου να προτείνουν κοινά έργα που μπορούν να παράγουν προστιθέμενη αξία για τη διδασκαλία και την έρευνα.

IULM εν συντομία

Όχι μόνο λόγια. Η αξία του Πανεπιστημίου IULM βρίσκεται επίσης σε στοιχεία της.

διεθνείς σχέσεις

Μάθετε τον κόσμο για να χτίσει το μέλλον. Αυτή είναι η πολιτική της διεθνοποίησης των IULM. Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει την ανταλλαγή με ξένα πανεπιστήμια και επιχειρήσεις για τους φοιτητές, αποφοίτους και καθηγητές.

IULM καλωσορίζει πολλούς ξένους φοιτητές, καθώς και επισκέπτες καθηγητές και οργανώνει δραστηριότητες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας έργα ή σε συνεργασία με διαπανεπιστημιακής δίκτυα για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προσανατολισμένη έργα.

Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένες δυνατότητες για τους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις στο εξωτερικό, ενθαρρύνοντάς τους να δοκιμάσουν νέα και προκλητική εμπειρία και την άσκηση του ίδιου εμπλουτισμού που προέρχεται από μια συνάντηση με άλλους πολιτισμούς. Δίνει, επίσης, αποφοίτους και φοιτητές την ευκαιρία να αποκομίσουν τα οφέλη των πολύτιμων και επαγγελματικά τυγχάνουν εμπειρίες εργασίας. Για το σκοπό αυτό, IULM έχει επίσης λάβει μέρος σε αρκετές σχετικών έργων και τη χορήγηση υποτροφιών για τρία ή έξι μηνών εμπειρία εργασίας σε διάφορους τομείς επιχειρηματικής σε όλη την Ευρώπη.

Για τη διευκόλυνση της κινητικότητας των σπουδαστών και την ακαδημαϊκή αναγνώριση των σπουδών στο εξωτερικό, IULM έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Αρχικά σχεδιάστηκε για τη μεταφορά πίστωσης, το ECTS έχει εξελιχθεί σε ένα σύστημα συσσώρευσης που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα: θεσμικά, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό.

Ένα άλλο αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ενοποίηση του δικτύου του Πανεπιστημίου των σχέσεων με τους άλλους κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη και με πολλά ιδρύματα και εταιρείες που εμπλέκονται στην παροχή εμπειρίες εργασίας.

Τοποθεσίες

  • Milan

    Via Carlo Bo, 1 , 20143, Milan

Ερωτήσεις