Keystone logo
Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Εισαγωγή

φωτογραφία ευγενική προσφορά Julius Maximilians Universität Würzburg

133816_university.jpg

Ιστορία

Το Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) , που ιδρύθηκε το 1402, είναι ένα από τα πανεπιστήμια του γερμανόφωνου κόσμου που έχουν μακρά και πλούσια παράδοση. Πολλοί διάσημοι μελετητές και επιστήμονες έχουν κάνει το σημάδι τους εδώ, όπως ο Carl Siebold, ο Rudolf Virchow και ο Franz Brentano.

Μέχρι στιγμής, 14 βραβευθέντες Νόμπελ διεξήγαγαν την έρευνά τους εδώ, συμπεριλαμβανομένου του Wilhelm Conrad Röntgen, ο οποίος ανακάλυψε τις ακτινογραφίες στο Würzburg. Το 1985, ο φυσικός Klaus von Klitzing έλαβε αυτή τη διάκριση για την ανακάλυψη του κβαντικού αποτελέσματος Hall. Ο Harald zur Hausen έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για να ανακαλύψει ότι οι ιοί προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Επιπλέον, έντεκα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Würzburg έλαβαν το βραβείο Leibniz - το πιο διακεκριμένο γερμανικό βραβείο έρευνας.

Το Julius-Maximilians-Universität επεκτείνεται συνεχώς: Από τη δεκαετία του 1960, έχει εξαπλωθεί σε ένα λόφο στην ανατολική άκρη της πόλης, που ονομάζεται Hubland. Έχει δημιουργηθεί μια καταπράσινη πανεπιστημιούπολη, που συγκεντρώνει μεγάλα τμήματα Επιστήμης και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Αυτό φιλοξενεί επίσης την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, το καντίνα και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Το 2011, η περιοχή αυτή επεκτάθηκε κατά 39 εκτάρια, προσφέροντας τεράστιο χώρο για χώρους νέων ινστιτούτων και αίθουσες σεμιναρίων.

Αποψη

Τα νέα προγράμματα σπουδών και η εισροή νέων φοιτητών συνεχίζουν να τονώνουν την ανάπτυξη. Τα νέα κτίρια για το Κέντρο Πειραματικής Βιοϊατρικής του Rudolf Virchow και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μια νέα κεντρική αίθουσα διαλέξεων και κτιρίου σεμιναρίων για όλες τις σχολές, ένα κτίριο επιστημονικών εργαστηρίων, ένα νέο κυλικείο και η ανακαίνιση της σχολής Χημείας και Φαρμακευτικής δείχνουν ότι η JMU κινείται προς τα εμπρός.

Γεγονότα και αριθμοί

Περισσότεροι από 28.000 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.300 νέοι από το εξωτερικό, είναι εγγεγραμμένοι σε δέκα σχολές. Αυτά μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις βασικούς τομείς: Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Νομικά και Οικονομικά, Επιστήμες της Ζωής και Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία. Το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο του παρέχουν απασχόληση για 10.000 άτομα. Περίπου 3000 είναι στο ακαδημαϊκό προσωπικό, περισσότεροι από 400 είναι καθηγητές.

Σχολές και Κέντρα

Σχολές

 • Καθολική Θεολογία
 • Νόμος
 • Φάρμακο
 • Τέχνες, Ιστορικές, Φιλολογικές, Πολιτιστικές και Γεωγραφικές Μελέτες
 • Ανθρωπιστικές επιστήμες
 • Βιολογία
 • Χημεία και Φαρμακευτική
 • Μαθηματικά και Πληροφορική
 • Φυσική και Αστρονομία
 • Επιχειρηματική Διοίκηση και Οικονομία

Κεντρικές Επιστημονικές Μονάδες

 • Βοτανικός κήπος
 • Μεταπτυχιακά σχολεία
 • Μουσείο Martin von Wagner
 • Ορυκτολογικό Μουσείο
 • Κέντρο Rudolf Virchow
 • Ερευνητικό Κέντρο για τις Μολυσματικές Νόσους
 • Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης
 • Κέντρο Διδακτικής των Μέσων
 • Κέντρο ψυχολογικής συμβουλευτικής για ταλέντο

Κέντρα εξυπηρέτησης

 • Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου
 • Κέντρο Πληροφορικής
 • Κέντρο Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής
 • Κέντρο Γλωσσών

φωτογραφία ευγενική προσφορά Julius Maximilians Universität Würzburg

133817_university_springtime.jpg

Σπουδές

Ευκαιρίες Μελέτης

Το JMU προσφέρει περισσότερα από 250 προγράμματα σπουδών. Οι σπουδές Bachelor και Master περιλαμβάνουν τα ακόλουθα προγράμματα:

Εκπαίδευση Τέχνης, Ιστορία της Τέχνης, Αεροπορία και Διαστημική Τεχνολογία, Βιοχημεία, Βιολογία, Βιοϊατρική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Πληροφορική, Επιχειρησιακά Μαθηματικά, Καθολική Θεολογία, Χημεία, Κλασικές Σπουδές, Υπολογιστικά Μαθηματικά, Αγγλικά / Αμερικανικές Σπουδές, Ευαγγελική Θεολογία, Χημεία Τροφίμων, Λειτουργικά Υλικά, Γεωγραφία, Γερμανικές Σπουδές, Ιστορία, Ανθρώπινοι Παράγοντες στα Υπολογιστικά Συστήματα, Βιολογία, Νότιας Ασίας, Επιστήμες της Ζωής, Γλωσσολογία, Μαθηματική Φυσική, Μαθηματικά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Επικοινωνίας, Σύγχρονη Κίνα / Κινεζικές Σπουδές, Μουσειολογία, Μουσική Εκπαίδευση, Μουσικολογία, Τεχνολογία Νανοτεχνολογίας, Φιλοσοφία, Φιλοσοφία & Θρησκεία, Φυσική, Πολιτικές και Κοινωνικές Σπουδές, Ιδιωτικό Δίκαιο, Ψυχολογία, και την Τεχνολογία, την Ειδική Αγωγή και την Αθλητική Επιστήμη. Τα προγράμματα στην Ιατρική, την Οδοντιατρική, τη Φαρμακευτική, το Δίκαιο και την Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών σε σχεδόν όλα τα είδη σχολείων καταλήγουν στην κρατική εξέταση.

Περαιτέρω εκπαίδευση

Εκτός αυτού, υπάρχουν παράλληλα μαθήματα και μεταπτυχιακά μαθήματα στην πειραματική ιατρική, το ευρωπαϊκό δίκαιο και σε άλλους τομείς σπουδών. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης κάποια μαθήματα περαιτέρω εκπαίδευσης, όπως η Ψυχολογική Ψυχοθεραπεία, η Διαχείριση Προμηθειών και Προμηθειών και το Executive Master of Business Integration (MBA). Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης συντονίζει τα μαθήματα μερικής απασχόλησης για επαγγελματίες, οι οποίοι επεκτείνονται συνεχώς.

Διδακτορικά και μεταπτυχιακές σπουδές

Ως σημαντικό στοιχείο για την προώθηση νέων ταλέντων, η JMU προσφέρει διδακτορικά διπλώματα σε όλους τους τομείς σπουδών, ακόμη και σε διεπιστημονικούς τομείς, με εντατική διδασκαλία και συμπληρωματικά διεπιστημονικά μαθήματα. Τα πανεπιστημιακά σχολεία του Πανεπιστημίου Würzburg για διδακτορικούς φοιτητές από όλους τους κλάδους δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Ερευνα

Στην κορυφή στη Γερμανία και τον κόσμο

2018 ο Julius-Maximilians-Universität Würzburg πέτυχε τον διαγωνισμό για τις πιο καινοτόμες ερευνητικές ιδέες στη Γερμανία με την κοινή του πρόταση για το Σύμπλεγμα Αριστείας "Πολυπλοκότητα και Τοπολογία στα Κβαντικά Υλικά", που διεξάγεται από τις ομάδες φυσικής της JMU και της TU Dresden.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει πολυάριθμα συνεργατικά ερευνητικά κέντρα, μεταπτυχιακά σχολεία και ερευνητικές ομάδες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών (DFG). Αυτές οι ερευνητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου έχουν εξασφαλισθεί για το Würzburg παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Julius-Maximilians-Universität είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους γερμανικούς οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στους επιστήμονες υψηλού επιπέδου και στους επιστήμονες καθώς και στα διεπιστημονικά ερευνητικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στους τομείς της Ιατρικής, της Επιστήμης και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Επιτυχία στην κατάταξη

Οι ακαδημαϊκές βαθμολογίες συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση του πανεπιστημίου. Στο συνολικό αποτέλεσμα της Κατάταξης της Σαγκάης το 2018, το JMU είναι ένα από τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και στα κορυφαία 14 στη Γερμανία. στη Βιοϊατρική η ταξινόμηση Shanghai έχει τοποθετήσει την JMU στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία της "Βιοϊατρική μηχανική".

Και η τελευταία παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη της Ανώτατης Ανώτατης Εκπαίδευσης τοποθετεί το Πανεπιστήμιο του Würzburg στην 159η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 1.258 πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν παγκοσμίως.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εξαιρετική ιατρική περίθαλψη και έρευνα υψηλού επιπέδου προς όφελος ασθενών: Αυτό είναι το σύνθημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η επιστήμη και η θεραπεία των ασθενών συνδέονται τόσο στενά ώστε οι ασθενείς πάντοτε να επωφελούνται από τα τελευταία πρότυπα στην ιατρική θεραπεία.

Το νοσοκομείο ήρθε στο 14ο από τα 1.100 νοσοκομεία σε όλη τη Γερμανία στην κατάταξη FOCUS. 2017 το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη σε περίπου 62.000 άτομα και βλέπει 261.000 εξωτερικούς ασθενείς. Ένα νέο Κέντρο Επιχειρησιακής Ιατρικής (ZOM) εγκαινιάστηκε στην Ιατρική Σχολή το 2004 και ακολούθησε το 2009 το νέο Κέντρο Εσωτερικής Ιατρικής (ZIM). Το 2017, το Πανεπιστημιακό Κέντρου Καρδιακής Αποτυχίας Πανεπιστημίου Würzburg μεταφέρθηκε σε ένα νέο ερευνητικό κτίριο κοντά στο ZIM. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για περισσότερα νέα κτίρια.

Κοσμοπολίτικο και φιλικό προς την οικογένεια

Διεθνείς δεσμοί

Το Julius-Maximilians-Universität διατηρεί πολυάριθμες συνεργασίες με πανεπιστήμια στην Αφρική, την Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και την Ευρώπη και ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις αυτές. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές σχέσεις σε επίπεδο ινστιτούτων και υπηρεσιών. Η διεθνοποίηση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την JMU. Οι φοιτητές του παρουσιάζονται με ποικίλες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν μερικές από τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Σε αντάλλαγμα, νέοι από ξένα πανεπιστήμια συνεργατών έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στο Würzburg.

Αποφοίτων

Το δίκτυο αποφοίτων του Πανεπιστημίου συγκεντρώνει ένα εξαιρετικά διαφορετικό μίγμα ανθρώπων. Τα μέλη του έχουν μια πλούσια εμπειρία που ωφελεί τόσο τους φοιτητές όσο και τους διδάσκοντες.

Σκοπός της εργασίας αποφοίτων είναι η διατήρηση αυτής της εμπειρίας στο πανεπιστήμιο και η δυνατότητα των αποφοίτων μας να συμμετέχουν στην πανεπιστημιακή ζωή. Όλοι οι απόφοιτοι μας, καθώς και όλοι οι σημερινοί μας άνθρωποι, καλούνται να εγγραφούν στην πύλη των αποφοίτων στην αρχική σελίδα του πανεπιστημίου.

Οικογένεια και Παιδιά

Το JMU πιστοποιήθηκε ξανά το 2015 ως φιλικό προς την οικογένεια πανεπιστήμιο. Συνεχίζει να βελτιώνει την ισορροπία μεταξύ σπουδών ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας και οικογένειας. Η οικογενειακή υπηρεσία του πανεπιστημίου παρέχει συμβουλές και πληροφορίες για όλες τις πτυχές αυτού του ζητήματος. Βοηθά στην οργάνωση ημερήσιων περιποιήσεων και παιδικών σταθμών και οργανώνει ένα ολοήμερο πρόγραμμα για μαθητές κατά τη διάρκεια των διακοπών. Διαχειρίζεται επίσης μια εγκατάσταση που παρέχει βραχυπρόθεσμη φροντίδα για βρέφη.

Πανεπιστήμιο και Βιομηχανία

Το πανεπιστήμιο είναι σημαντικό για την επιχειρηματική κοινότητα: ως συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα με προσανατολισμό στην εφαρμογή και ως εκπαιδευτικός των διευθυντών του αύριο ειδικότερα. Το πανεπιστήμιο διατηρεί στενούς δεσμούς ανάμεσα στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, ώστε οι τελευταίες τεχνολογίες να βρουν γρήγορα και απ 'ευθείας το δρόμο τους από το εργαστήριο στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το πανεπιστήμιο διασφαλίζει τις εφευρέσεις και τα αποτελέσματα της έρευνας με δικαιώματα ιδιοκτησίας και άδειες επιχορηγήσεων. Και παρέχει υποστήριξη στους μελετητές και τους επιστήμονες που θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία.

φωτογραφία ευγενική προσφορά Julius Maximilians Universität Würzburg

133818_campus.jpg

Πανεπιστημιούπολη

Νέοι και ζωντανές

Το πανεπιστήμιο και η πόλη του Würzburg ήταν πάντα στενά συνδεδεμένα. Σε πληθυσμό περίπου 125.000, οι μαθητές από το JMU, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Μουσικής, μαζί με περίπου 34.000 ανθρώπους, εξασφαλίζουν ότι το Würzburg παραμένει νέος και ζωντανός. Το Würzburg βρίσκεται σε μια λοφώδη αμπελουργική περιοχή που θυμίζει τη μεσογειακή περιοχή. Ο ποταμός Κύριος ρέει μέσα από την πόλη, δίδοντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα σε πολλά από τα αξιοθέατα της. Πάρτε την παλιά κύρια γέφυρα, για παράδειγμα: τα εντυπωσιακά πέτρινα αγάλματα, την όμορφη θέα του φρουρίου και το ιστορικό κέντρο της πόλης - όλα αυτά κάνουν για μια μεγάλη ατμόσφαιρα!

Η ζωή δίπλα στο ποτάμι

Πολλές φοιτητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται δίπλα στον ποταμό Μάιν με τους περιπάτους, τα λιβάδια και τους κήπους μπύρας: ανακαλύπτοντας τη μουσική και τον πολιτισμό της γειτονικής μας ηπείρου στα Κύρια λιβάδια κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης φεστιβάλ Αφρικής της Ευρώπης, περπατώντας ξυπόλητοι στην άμμο στην παραλία της πόλης απολαμβάνοντας συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε μια πλωτή σκηνή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Docks του Würzburg - όλα αυτά και πολλά άλλα προσφέρονται στο Würzburg. Ένα άλλο δημοφιλές γεγονός είναι το Φεστιβάλ Μότσαρτ, όπου το "Serenade No. 13" εκτελείται σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο Court Garden of Residence.

Σχετικά με την πόλη

Οι αποστάσεις στο κέντρο της πόλης του Würzburg μπορούν να καλύπτονται εύκολα με τα πόδια. Οι αθλητικοί άνθρωποι μπορούν να φτάσουν σε όλους τους προορισμούς με ποδήλατο. Δεν υπάρχει έλλειψη αθλητικών επιλογών στην πόλη. υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές, δρομολόγια τρένων και οδοιπορικά, που οδηγούν κατά μήκος του ποταμού Main ή μέσω των αμπελώνων. Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων, που κυμαίνονται από capoeira έως yoga.

Πολιτιστική Προσφορά του Πανεπιστημίου

Το JMU ωφελεί επίσης πολιτιστικά την πόλη και την ευρύτερη περιοχή: οι συναυλίες του Ινστιτούτου Μουσικής Έρευνας ή οι εκθέσεις στα μουσεία του πανεπιστημίου εμπλουτίζουν την πολιτιστική σκηνή. Για το ευρύ κοινό, το πανεπιστήμιο διοργανώνει διαλέξεις, αναγνώσεις και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Επιπλέον, υπάρχουν εργαστήρια για μαθητές, παιδικό πανεπιστήμιο, πανεπιστήμιο μαθητών σχολείων και προγράμματα σπουδών για ηλικιωμένους. Όλα αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με άλλες πολιτιστικές προσφορές και εγκαταστάσεις αναψυχής στο Würzburg - θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ υπαίθρου και φεστιβάλ κρασιού - δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον για να ζήσουν και να εργαστούν.

φωτογραφία ευγενική προσφορά Julius Maximilians Universität Würzburg

133815_Wurzburg.jpg

Διαπιστεύσεις

Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

Τοποθεσίες

 • Würzburg

  Sanderring 2, D-97070, Würzburg

  Ερωτήσεις