Keystone logo
© Uni.
KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Εισαγωγή

Ποιοι είμαστε?

Η Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών (Kask) και το Βασιλικό Ωδείο αποτελεί τη Σχολή Καλών Τεχνών του University College Γάνδης. Το σχολείο φέρνει σε επαφή ταλαντούχους και κίνητρα φοιτητές με εξαιρετική εκπαιδευτικούς, ενεργό καλλιτέχνες, σχεδιαστές και θεωρητικοί της τέχνης και του σχεδιασμού από όλο τον κόσμο. Η δήλωση της αποστολής του σχολείου καθορίζει τα κύρια καθήκοντά της: την ανάπτυξη των τεχνών, της εκπαίδευσης και της έρευνας σε μια διεθνή προοπτική.

Το ποικίλο φάσμα των καλλιτεχνικών κλάδων στην Kask & Ωδείο, κάνει για αμοιβαία έμπνευση και σχετικά ανοιχτά προγράμματα κατάρτισης. Όπως διεπιστημονικότητα στις τέχνες γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, δεν υπάρχει περιθώριο για διασταυρούμενη γονιμοποίηση στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μας. Επίσης, οι φοιτητές θα εισαχθούν σε κάποια από τις πολλές θεωρητικές και καλλιτεχνικές ερευνητικά έργα καθηγητές μας που ασχολούνται με.

Οι πανεπιστημιουπόλεις Kask & Ωδείο βρίσκεται στο επίκεντρο της Γάνδης. Γάνδη είναι πολύ δεκτικοί στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή και ιδιαίτερα φιλόξενο για τους μαθητές. Εκτός του ότι είναι ενταγμένες σε αυτό καλλιτεχνικά πλούσιο περιβάλλον, το ίδιο το σχολείο είναι ένα πολιτιστικό ηθοποιός, διοργάνωση εκθέσεων, συναυλιών, φεστιβάλ, διαλέξεις και προβολές ταινιών και συν-παραγωγή του διεθνούς περιοδικού τέχνης.

ιστορία

Το σημερινό Σχολείο των Τεχνών ενώνει δύο αρχαία και αναγνωρισμένους φορείς. Η Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών (Kask) ιδρύθηκε πριν από 260 χρόνια και είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γάνδη. Ιδρύθηκε το 1751 από τον καλλιτέχνη Philippe-Carel Marissal. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι, Marissal εντυπωσιάστηκε από την ακαδημία. Σύμφωνα με την αυστριακή κυριαρχία, η «βασιλική» σήμα κατατεθέν χορηγήθηκε στην ακαδημία της Γάνδης από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία το 1771. Τα πεδία σχέδιο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και γραφικές τέχνες συνεχίσουν να εκπληρώνουν μια κεντρική θέση στο πρόγραμμα. Με τα χρόνια, η ακαδημία έχει προσθέσει νέους τομείς, όπως η εγκατάσταση και η τέχνη των μέσων ενημέρωσης, φωτογραφία, κινούμενα σχέδια και ταινίες, καθώς και το σχεδιασμό, το δράμα και την αρχιτεκτονική τοπίου.

Το Βασιλικό Ωδείο, που ιδρύθηκε από τον Joseph-Martin Mengal το 1835, είναι πάνω από 150 ετών. Ακριβώς όπως Marissal, Mengal επίσης σπουδάσει στο Παρίσι. Στη συνέχεια ο ίδιος περιπλανήθηκε σε όλη την Ευρώπη με το στρατό του Ναπολέοντα. Σύμφωνα με την περίοδο, Mengal έγραψε πατριωτικά τραγούδια καθώς και ειδύλλια και όπερες. Έχει αναδειχθεί ως ένα ειδικό κέρατο. σχολείο Mengal είναι εγγεγραμμένοι άμεσα 300 μαθητές το 1835, λίγα χρόνια αργότερα υπήρχαν 800 μαθητές. Ο καθένας από 10 ετών ήταν ευπρόσδεκτη.

Κατά τον 20ο αιώνα, ωδείο εκπαίδευσης εξελίχθηκε σε υψηλότερη τέχνη εκπαίδευση ακαδημαϊκό επίπεδο για τους υποψηφίους με το Απολυτήριο και οι προσφορές έχουν επεκταθεί για να περιλάβει την τζαζ, την ποπ μουσική, μουσική παραγωγή και τις μουσικές κατασκευή οργάνων.

Kask και το Βασιλικό Ωδείο υπήρξαν τμήματα του University College της Γάνδης από το 1995. Με περισσότερους από 18.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο College της Γάνδης είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο κολέγιο στη Φλάνδρα. Αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα κλίμακας κατά την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής διοίκησης, τη διαχείριση των υποδομών, την ανάπτυξη της έρευνας και προσφέροντας κοινωνικές παροχές. Τοποθετώντας τα προγράμματα τέχνης σε μια δομή, όπως η Σχολή των Τεχνών εγγυάται ενεργά τη συγκεκριμένη ποιότητα των προγραμμάτων τέχνης στην πράξη. Το Σχολείο των Τεχνών το κάνει αυτό μέσα στο HoGent και σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Μια ισχυρή ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και θεωρητικής έρευνας στο Σχολείο των Τεχνών, και η δημιουργία ατελιέ που μοσχεύματος σε νέα τεχνολογικά μέσα και τις νέες καλλιτεχνικές μορφές, μαρτυρεί την ακλόνητη βούληση για τη βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων και να αντανακλά τη δυναμική της καλλιτεχνικό πεδίο δράσης στα προγράμματα.

Πράσινο Track

Πράσινο Track είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από περισσότερους από 40 οργανισμούς εντός των τεχνών και του τομέα του πολιτισμού που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν γύρω από την οικολογία και την αειφορία. Το Σχολείο των Τεχνών της Γάνδης είναι ένα μέρος αυτής της οργάνωσης από το 2014 και συμβάλλει σε αυτά τα ιδανικά με διαφορετικούς τρόπους.

Ως σχολείο, δεσμευόμαστε να εκπαιδεύσει τους μαθητές μας σε καθιστώντας τα πιο συνειδητοποιημένοι για το περιβάλλον. Εμείς το κάνουμε τόσο στα μαθήματα, αλλά και σε όλη την ίδια τη σχολική πολιτική. Στόχος μας για μια βιώσιμη πολιτική και να προσπαθήσουμε να έχουμε κατά νου το οικολογικό μας αποτύπωμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θα τονώσει τις δύο φοιτητές και καθηγητές σε μια δημιουργική προσέγγιση της βιώσιμης, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και διεργασίες. Αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα γενιά καλλιτεχνών με τους οποίους αυτά τα ιδεώδη έρθει φυσικά.

Χάρη στη συμμαχία μας με την Πράσινη Track μπορούμε επίσης να επωφεληθούν από τη γνώση και την εμπειρία των άλλων μελών και να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών μέσα και γύρω από Γάνδη.

gent.greentrack.be

Τοποθεσίες

  • Ghent

    The Royal Academy of Fine Arts in Ghent Campus Bijloke Jozef Kluyskensstraat 2 , 9000, Ghent

Ερωτήσεις