Keystone logo
Klaipeda University

Klaipeda University

Klaipeda University

Εισαγωγή

Η 1η Ιανουαρίου 1991 είναι η ημέρα της επίσημης έναρξης των δραστηριοτήτων του Klaipeda University. Αυτή είναι η ημερομηνία που έδωσε στην πόλη Klaipeda το καθεστώς της πανεπιστημιακής πόλης και άνοιξε περισσότερες ευκαιρίες στην περιοχή της Δυτικής Λιθουανίας και στους κατοίκους της να ακολουθήσουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και καριέρα στις επιστήμες.

Σήμερα, Klaipeda University είναι ένα δυναμικό, αναπτυσσόμενο πολυεπιστημονικό πανεπιστήμιο που για περισσότερες από τρεις δεκαετίες έχει βελτιώσει τις κατευθύνσεις των επιστημονικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει δύο ερευνητικά ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Περιοχής της Βαλτικής και το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών, όπου ένας μεγάλος αριθμός ερευνητών επικεντρώνεται στην έρευνα και ταυτόχρονα διδάσκει φοιτητές. Οι τρεις σχολές – αυτές της Θαλάσσιας Τεχνολογίας και των Φυσικών Επιστημών, των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας – είναι τα τμήματα όπου κυριαρχεί το ακαδημαϊκό πνεύμα και αναπτύσσονται επιστημονικά έργα.

Το KU θέτει έναν φιλόδοξο στόχο να γίνει ηγέτης των πανεπιστημίων στην περιοχή της Βαλτικής. Στον κόσμο της επιστήμης, τα προσόντα και η φήμη των θαλάσσιων ερευνητών που εργάζονται στο KU αντικατοπτρίζονται στην Κατάταξη της Σαγκάης (Academic Ranking of World Universities): σύμφωνα με αυτήν, το KU συγκαταλέγεται στα 200 πανεπιστήμια στον κόσμο καλύτερα στον τομέα των ωκεανογραφικών επιστημών .

Κάθε χρόνο, 3.000 πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές σπουδάζουν στο KU. Τις τρεις δεκαετίες, σχεδόν 40.000 απόφοιτοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εδώ: δάσκαλοι, διευθυντές επιχειρήσεων, πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, επιστήμονες, νοσηλευτές, ακτινολόγοι, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Το 2019, Klaipeda University έγινε μέλος του EU-CONEXUS, μιας συμμαχίας πανεπιστημίων στην Ευρώπη. Η εξειδίκευση της EU-CONEXUS που εκπροσωπεί εννέα εταίρους – πανεπιστήμια από παράκτιες πόλεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες – είναι η βιώσιμη ανάπτυξη έξυπνων παράκτιων πόλεων. Το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των δομών επιστήμης και σπουδών είναι ότι τα κοινά προγράμματα σπουδών πτυχίου και μεταπτυχιακού έχουν ήδη ξεκινήσει, οι προσπάθειες έχουν ενωθεί στην επιστημονική έρευνα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, ανοίγονται νέες ευκαιρίες για κινητικότητα ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών και νέες πολιτιστικές και αναπτύσσονται αθλητικές παραδόσεις.

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια ευρύχωρη περιοχή στο βόρειο τμήμα της πόλης Klaipeda. Ένα μέρος της ακαδημαϊκής πανεπιστημιούπολης καταλαμβάνεται από ένα χαρακτηριστικό συγκρότημα πρωσικών στρατώνων που χτίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, στη συνέχεια ανακαινίστηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και εξυπηρετούσαν ειρηνικούς σκοπούς για τρεις δεκαετίες. Δίπλα στο ιστορικό συγκρότημα έχουν ανεγερθεί νέα κτίρια: Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών, KU Business Incubator, συγκρότημα αιθουσών διδασκαλίας AULA MAGNA και κοιτώνας. Τα αναπτυξιακά σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ακόμη κοιτώνα, ενός νέου αθλητικού κέντρου, κτιρίων εργαστηρίου και άλλα.

Διαπίστευση

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα εξωτερικής αξιολόγησης, το 2012, Klaipeda University διαπιστεύτηκε για έξι χρόνια. Το Κέντρο Αξιολόγησης Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αξιολογεί τις δραστηριότητες ενός ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τέσσερις τομείς αξιολόγησης: στρατηγική διαχείριση, σπουδές και δια βίου μάθηση, έρευνα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τον αντίκτυπο στην περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη. Το 2018, επεκτάθηκε η διαπίστευση του Klaipeda University .

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η Πανεπιστημιούπολη φαίνεται γοητευτική, ενώ συνδυάζεται από νέα σύγχρονα επιστημονικά κτίρια και παλιό εκφραστικό κτιριακό σύνολο από κόκκινα τούβλα, που άφησαν εδώ μια έντονη αίσθηση αυθεντικότητας.

Ένα πολύ κεντρικό σημείο για τους ξένους φοιτητές – το Ideas Factory και το Διεθνές φοιτητικό γραφείο – το σπίτι σας στο KU.

Δύο φοιτητικές εστίες. Ο νεότερος κοιτώνας είναι σούπερ μοντέρνος και απέχει μόλις 3 λεπτά από την κύρια πανεπιστημιούπολη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταλύματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Το Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει 11 υποτροφίες για φοιτητές από τις χώρες της ανατολικής συνεργασίας και το Καζακστάν. Στους εισακτέους και φοιτητές που παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις θα χορηγείται μείωση των διδάκτρων κατά 100% καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

  Βραβεία & Διαπιστεύσεις</div>

  112η θέση μεταξύ των Ανατολικών
  ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

  Κατάταξη QS

  βρίσκεται ανάμεσα στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια

  Στον τομέα της Ωκεανογραφίας παγκοσμίως

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  • Sports Club @Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών
  • Καφετέρια @Πανεπιστημιούπολη
  • Βοτανικός Κήπος @Βόρειο τμήμα της πόλης

  Klaipeda, μια πόλη που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας. Πρωτεύουσα για τους λάτρεις της θάλασσας και της φύσης, με τις ανεξερεύνητες παραλίες, τις όμορφες ποδηλατικές πίστες, τους φιλόξενους δρόμους, τα αιωρούμενα σκάφη και τα ομιλούντα γλυπτά. Θα βρείτε την πόλη εύκολα προσβάσιμη σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, γοητευτική όλες τις εποχές και τρελή το καλοκαίρι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα!

  Τοποθεσίες

  • Klaipėda

   H. Manto gatvė,84, 92294, Klaipėda

  Ερωτήσεις