Keystone logo
© 2023 © Kristiania University College
Kristiania University

Kristiania University

Kristiania University

Εισαγωγή

Kristiania University College είναι ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Νορβηγία. Kristiania βρίσκεται στο Όσλο και είναι ένα ίδρυμα με σκοπό τη διδασκαλία και την έρευνα. Όλο το οικονομικό πλεόνασμα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού και μαθησιακού περιβάλλοντος. Kristiania προσφέρει προγράμματα σπουδών και μαθήματα σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης που είναι προσαρμοσμένα σε άτομα με διαφορετικά προσόντα, ικανότητες και ευκαιρίες. Kristiania θα εκπαιδεύσει υποψηφίους που θα παρέχουν στην κοινωνία τεχνογνωσία, τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Kristiania είναι ένα ίδρυμα που σκοπό έχει τη διδασκαλία και την έρευνα. Όλο το οικονομικό πλεόνασμα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού και μαθησιακού περιβάλλοντος του κολεγίου.

Kristiania παρέχει έρευνα και εκπαίδευση σε επίπεδο επαγγελματικής σχολής, πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού στη διαχείριση, την οργάνωση, το μάρκετινγκ, την επικοινωνία, την πληροφορική, τις επιστήμες υγείας, την καινοτομία και την τέχνη. Με περισσότερους από 18.000 φοιτητές, 800 υπαλλήλους και μια μεγάλη εκπαιδευτική προσφορά στο Όσλο, στο Μπέργκεν και στο διαδίκτυο, Kristiania είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας και Kristiania Vocational School είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σχολείο της Νορβηγίας.

Η αποστολή της Kristiania είναι να συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Νορβηγίας μέσω της ανάπτυξης και διάδοσης της γνώσης με γνώμονα τα προβλήματα και την εφαρμογή, σε στενή συνεργασία με την επαγγελματική ζωή, βασισμένη στο καλύτερο στην έρευνα και την καλλιτεχνική δουλειά. Προκειμένου να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο, Kristiania εργάζεται για να διαπιστευτεί ως το πρώτο ανεξάρτητο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.

Εισαγωγές

Για πολλές από τις σπουδές μας, πρέπει να υποβάλετε μια εισαγωγική εξέταση εκτός από την αίτησή σας. Για ορισμένες από τις μελέτες, πρέπει επίσης να υποβάλετε ένα έντυπο αυτοαξιολόγησης και ορισμένες πρέπει να παρακολουθήσουν δοκιμαστικά ή οντισιόν.

Απαιτήσεις Βίζας

Η υπηκοότητά σας καθορίζει τι είδους βίζα ή άδεια σπουδών χρειάζεστε για να σπουδάσετε στη Νορβηγία. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την αίτηση για βίζα και άδεια σπουδών, επικοινωνήστε με την πλησιέστερη Νορβηγική Πρεσβεία/Προξενείο ή επικοινωνήστε με τη Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (UDI).

 • Πολίτες από σκανδιναβικές χώρες
  Πολίτες από σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γροιλανδία και Åland) που σκοπεύουν να ζήσουν στη Νορβηγία για περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να πάνε στην Εφορία (Skatteetaten) για έλεγχο ταυτότητας και να υποβάλουν ειδοποίηση αλλαγής διεύθυνσης το αργότερο 8 ημέρες μετά την άφιξή σας στη Νορβηγία. Πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού στον ιστότοπό τους εκ των προτέρων.
 • Πολίτες από χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ
  Οι πολίτες από χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Νορβηγία, αλλά απαιτείται να δηλώσουν τη διαμονή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών Εργαζομένων (SUA), εντός 3 μηνών από την άφιξή τους στη Νορβηγία. Πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού εκ των προτέρων στην Πύλη Εφαρμογών UDI.

  Οι πολίτες από χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ που σκοπεύουν να μείνουν στη Νορβηγία για περίοδο μικρότερη των 90 ημερών δεν χρειάζεται να δηλώσουν τη διαμονή τους.
 • Πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ
  Οι πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια σπουδών για σπουδές στη Νορβηγία.
 • Κατά την υποβολή αίτησης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Kristiania University College, οι πολίτες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει να τεκμηριώνουν την οικονομική τους ικανότητα. Αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί με ένα από τα ακόλουθα:
  • πρόσφατο επίσημο τραπεζικό αντίγραφο στο όνομά σας
  • μια επιστολή που επιβεβαιώνει ότι δικαιούστε υποτροφία/φοιτητικό δάνειο από τη χώρα σας
  • μια εγγυητική επιστολή χορηγού και την πρόσφατη επίσημη τραπεζική κατάσταση του χορηγού


Το ποσό που απαιτείται για ένα ακαδημαϊκό έτος είναι τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης για ένα ακαδημαϊκό έτος. Το ποσό μπορεί να τεκμηριωθεί σε οποιοδήποτε νόμισμα.

Αυτό αργότερα θα αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της αίτησης για άδεια σπουδών. Αμέσως μετά την εισαγωγή, οι διεθνείς μεταπτυχιακοί φοιτητές καλούνται να μεταφέρουν αυτό το ποσό σε καταθετικό λογαριασμό φοιτητών που διατηρεί το Kristiania University College.

Αμέσως μετά την εισαγωγή, οι πολίτες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άδεια σπουδών είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του UDI. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αίτησης για άδεια σπουδών μπορεί να διαρκέσει 7-8 εβδομάδες.

Ως μέρος της αίτησης για άδεια σπουδών, αυτό το ποσό πρέπει να κατατεθεί σε νορβηγικό τραπεζικό λογαριασμό, καθώς η UDI απαιτεί οικονομική εγγύηση για σπουδές στη Νορβηγία. Δεν είναι δυνατό να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό στη Νορβηγία πριν από την άφιξη. Ως εκ τούτου, Kristiania University College διαθέτει λογαριασμό όπου μπορεί να κατατεθεί το απαιτούμενο ποσό. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς της κατάθεσης θα είναι διαθέσιμες μετά την αποδοχή.

Κανονικά απαιτείται να εγγραφείτε αυτοπροσώπως στο τοπικό γραφείο μετανάστευσης εντός 7 ημερών από την άφιξή σας στη Νορβηγία. Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και των κανόνων καραντίνας, η Αστυνομία είναι πιο ευέλικτη με αυτές τις προθεσμίες. Πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού εκ των προτέρων μέσω της Πύλης Εφαρμογών UDI. Λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπεται να εισέλθετε στο Αστυνομικό Τμήμα πριν ολοκληρώσετε τον απαιτούμενο χρόνο καραντίνας.

Μετά την εγγραφή στην αστυνομία, θα λάβετε ταχυδρομική κάρτα διαμονής και νορβηγικό αριθμό ταυτότητας. Η άδεια διαμονής ισχύει συνήθως για ένα έτος και πρέπει να ανανεωθεί για το δεύτερο έτος σπουδών. Όταν σας χορηγείται άδεια σπουδών στη Νορβηγία, σας χορηγείται αυτόματα άδεια να εργάζεστε έως και 20 ώρες την εβδομάδα και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων αργιών.

Μόλις λάβετε τον νορβηγικό αριθμό ταυτότητάς σας, μπορείτε να ανοίξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό στη Νορβηγία και Kristiania University College θα μεταφέρει τα χρήματα της κατάθεσής σας στον λογαριασμό σας. Τα χρήματα θα σας επιστραφούν μόλις ανοίξετε έναν νορβηγικό τραπεζικό λογαριασμό. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε την κατάθεσή σας, πρέπει να επισκεφτείτε προσωπικά το οικονομικό μας τμήμα με μια υπογεγραμμένη επιστολή με τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η επιστολή πρέπει να περιέχει τον αριθμό ταυτότητας του φοιτητή, το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό λογαριασμού. Εάν δεν χορηγηθεί η άδεια σπουδών σας ή εάν αποσυρθείτε πριν από την προθεσμία που καθορίζεται στη φοιτητική σας σύμβαση, τα χρήματα που καταθέσατε θα σας επιστραφούν.

Τοποθεσίες

 • Oslo

  Kirkegata 24.26, Oslo, 0107, Oslo

  Ερωτήσεις