Keystone logo
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Εισαγωγή

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής και των Θρησκευτικών Σπουδών.

Η Σχολή μας είναι μία από τις παλαιότερες θεολογικές σχολές στον κόσμο. Από το 1432 η Σχολή έχει αγγίξει τις ζωές πολλών φοιτητών, που εργάζονται και ζουν σε όλο τον κόσμο. Η Σχολή Θεολογίας και Θρησκευτικών Σπουδών θεωρείται ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ακαδημίας, της Εκκλησίας, του σημερινού πολιτισμού και της κοινωνίας, με ιδιαίτερο χώρο για την καθολική παράδοση. Η έρευνα και η διδασκαλία της Σχολής χαρακτηρίζονται πάντοτε από τον προσεκτικό χειρισμό του παρελθόντος, από μια βαθιά δέσμευση σε σχέση με το παρόν και από μια ελπιδοφόρα πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ περισσότερο από την παρούσα μέρα και την εποχή. Μια δεσμευμένη ομάδα καθηγητών και ερευνητών προσπαθεί να εκπαιδεύσει όλους τους σπουδαστές (διεθνώς ή αλλιώς) με τέτοιο τρόπο ώστε να τις προετοιμάζει για οποιαδήποτε μελλοντική επαγγελματική δουλειά στους πολλούς τομείς στους οποίους τα προγράμματά μας παρέχουν πρόσβαση. Οι επαγγελματικές δυνατότητες είναι ποικίλες: οι αποφοίτες μας εργάζονται στην εκπαίδευση, την έρευνα, την ποιμαντική φροντίδα, τις κοινωνικές οργανώσεις κλπ. Η δουλειά τους κάνει πραγματικά μια διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Σχολή προτίθεται να προχωρήσει στη μελέτη της χριστιανικής θεολογίας σε διάλογο με άλλες παγκόσμιες θρησκείες και άλλες ανθρωπιστικές επιστήμες. Μια σύγχρονη θεολογία πρέπει να ενδιαφέρεται για τις κουλτούρες των οποίων οι θρησκείες είναι ξεχωριστές. Σε ό, τι αφορά τις άλλες θρησκείες του κόσμου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις «θρησκείες του βιβλίου»: το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός.

Η Σχολή ενδιαφέρεται έντονα για τη σχετική και ξεχωριστή συμβολή στην κοινωνία όλων των φοιτητών, των καθηγητών και των μελών του προσωπικού, καθεμιά με τον δικό τους τρόπο. Παρέχει ένα ζωντανό περιβάλλον για θεολογική έρευνα, διδασκαλία και υπηρεσία, για την οποία η Σχολή λαμβάνει διεθνή αναγνώριση και εκτίμηση. Το Τμήμα μας καλωσορίζει κάθε χρόνο πολλούς νέους διεθνείς φοιτητές που συμμετέχουν στο πλήρες πρόγραμμα στα αγγλικά που προσφέρεται από τη Σχολή μας. Χάρη στην πλούσια ποικιλία στο υπόβαθρο και την κληρονομιά, αυτοί οι μαθητές προσθέτουν τη δική τους γεύση σε μια ήδη διεγερτική πληθώρα ιδεών και απόψεων.

Αυτοί οι σπουδαστές και πολλοί άλλοι ξένοι ερευνητές έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η Σχολή μας έχει στη διάθεσή της μία από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες θεολογικές βιβλιοθήκες στον κόσμο. Στην καρδιά της πόλης, η Σχολή μας είναι επίσης μια εξαιρετική τοποθεσία για τα πολλά συνέδρια και συμπόσια που διοργανώνουν οι συνάδελφοί μας.

Οι ιστοσελίδες του Τμήματος μας έχουν πολλά να προσφέρουν: πρακτικές πληροφορίες αλλά και πληροφορίες για τη Σχολή και την ιστορία της, ένα ιστορικό που είμαστε υπερήφανοι, τόσο υπερήφανοι που σήμερα εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε την παράδοση για να συνδυάσουμε την εις βάθος έρευνα, άριστη εκπαίδευση και ουσιαστική υπηρεσία στο έργο που ονομάζεται Θεολογική Σχολή και Θρησκευτικές Σπουδές.

ΠΡΟΧΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ KU LEUVEN

Καλωσορίσατε στο Katholieke Universiteit Leuven, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση βασισμένη σε πρωτοποριακές διεθνείς επιστημονικές έρευνες και εξαιρετικές, ευρύτατες εγκαταστάσεις φοιτητών. Το Leuven είναι μια γραφική ιστορική πόλη, αλλά αυτή που είναι γεμάτη ζωή και ζει σε ρυθμό σπουδαστή.

Βρίσκεται στο Βέλγιο, στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης, το KU Leuven υπήρξε κέντρο εκμάθησης για σχεδόν έξι αιώνες. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου και ιδρύθηκε το 1425 ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ως κορυφαίος ευρωπαϊκός ερευνητικός πανεπιστήμιο και συνιδρυτής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Ερευνών (LERU), το KU Leuven προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διεθνών προγραμμάτων μάστερ, τα οποία υποστηρίζονται από υψηλής ποιότητας, καινοτόμες, διεπιστημονικές έρευνες.

Από την ίδρυσή της, η KU Leuven έχει έδρα στην πόλη που μοιράζεται το όνομά της. Το Leuven είναι μια ευχάριστη, ασφαλή και πολυσύχναστη φοιτητική πόλη, όπου η πλούσια ιστορία των αιώνων συναντά την αιχμή της επιστήμης. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προγράμματα σπουδών σε πανεπιστημιουπόλεις σε 11 βελγικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών, της Γάνδης και της Αμβέρσας.

Δήλωση αποστολής

Το KU Leuven εκπληρώνει την αποστολή του παρέχοντας υψηλής ποιότητας διεπιστημονική έρευνα και εκπαίδευση με καθολική υπογραφή.

Διαπιστεύσεις

Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

Τοποθεσίες

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Προγράμματα

Ερωτήσεις