Keystone logo
Linköping University

Linköping University

Linköping University

Εισαγωγή

Είστε περίεργοι για το πώς είναι να σπουδάσετε στο LiU; Ελάτε μαζί μας για μια συζήτηση για το πώς είναι να ζείτε και να σπουδάζετε στις πανεπιστημιουπόλεις μας στη Σουηδία. Προσφέρουμε δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια και ηχογραφήσεις τόσο για υποψήφιους όσο και για φοιτητές πτυχίου που γίνονται δεκτοί όλο το χρόνο. Επισκεφθείτε τη σελίδα Γνωρίστε μας στο διαδίκτυο .

Σχετικά με το Linköping University

Linköping University δεν θα αναπαυθεί ποτέ στις δάφνες του.

Σε στενή συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία, το Linköping University (LiU) διεξάγει διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σε τομείς όπως η επιστήμη των υλικών, η πληροφορική και η ακοή. Στο ίδιο πνεύμα, το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολλά από τα οποία έχουν σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό, οδηγώντας σε προσόντα όπως για παράδειγμα γιατροί, δάσκαλοι, οικονομολόγοι και μηχανικοί.

Το πανεπιστήμιο έχει 32.000 μαθητές και 4.000 εργαζόμενους σε τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις. Μαζί αναζητούμε απαντήσεις στις περίπλοκες ερωτήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Οι σπουδαστές μας είναι από τις πλέον επιθυμητές στην αγορά εργασίας και οι διεθνείς βαθμολογίες τοποθετούν σταθερά το LiU ως κορυφαίο παγκόσμιο πανεπιστήμιο.

Η LiU πέτυχε το πανεπιστημιακό καθεστώς το 1975 και η καινοτομία είναι η μοναδική μας παράδοση.

Ιστορία του Linköping University

Το 1975 το έκτο πανεπιστήμιο της Σουηδίας ιδρύθηκε στο Linköping. Από τότε το Linköping University (LiU) έχει αυξηθεί σημαντικά, επεκτείνοντας το Norrköping και τη Στοκχόλμη.

Το Linköping αποτελεί σημαντικό κέντρο εκμάθησης από τους μεσαιωνικούς χρόνους, όταν ο καθεδρικός ναός του Linköping προσέφερε ένα σχολείο με εκτεταμένες διεθνείς επαφές και τη δική του αίθουσα σπουδών στο Παρίσι. Το 1627 η Καθημερινή Σχολή έγινε το τρίτο ανώτερο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία και το 1843 άρχισε να λειτουργεί ένα κολέγιο για καθηγητές δημοτικών σχολείων. Στο Norrköping ιδρύθηκε το 1902 το Fröbel Institute - το πρώτο σχολείο της Σουηδίας για την εκπαίδευση των προσχολικών καθηγητών.

Από το πανεπιστήμιο μέχρι το πανεπιστήμιο

Αυτό που αργότερα θα γίνει το Linköping University άρχισε να διαμορφώνεται στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σουηδία επεκτάθηκε και το 1965 το σουηδικό κοινοβούλιο αποφάσισε να ιδρύσει υποκατάστημα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης μαζί με ένα πανεπιστημιακό κολέγιο μηχανικής και ιατρικής στο Linköping.

Το φθινόπωρο του 1967, το υποκατάστημα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις στο κέντρο του Linköping. Εκεί οι πρώτοι σπουδαστές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις κοινωνικές επιστήμες και τις φυσικές επιστήμες. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησαν οι μονάδες μηχανικής και ιατρικής.

Το 1970 η εκπαίδευση και η έρευνα άρχισαν να κινούνται στο πρόσφατα χτισμένο Campus Valla, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Τα κτήρια Α και Β ήταν τα πρώτα που ολοκληρώθηκαν. Την ίδια χρονιά τα διάφορα μέρη συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν το Linköping University , συμπεριλαμβανομένων των σχολών μηχανικής, της ιατρικής και των τεχνών και των επιστημών.

Το νέο πανεπιστημιακό κολλέγιο ήταν το πρώτο στη Σουηδία που προσέφερε προγράμματα σπουδών στη Βιομηχανική Μηχανική και Διαχείριση και Εφαρμοσμένη Φυσική και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αρχίζοντας από το 1969. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1975, το Linköping University ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα επιστήμης και τεχνολογίας της Σουηδίας.

Το 1975 ήταν επίσης το έτος κατά το οποίο το Linköping University College έγινε το Linköping University , το έκτο πανεπιστήμιο της Σουηδίας. Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση του σουηδικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του 1977, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκε επίσης στο Linköping University .

Διεπιστημονική έρευνα και εκμάθηση βασισμένη σε προβλήματα

Linköping University εργάζεται πάντα με την καινοτομία στην εκπαίδευση και την έρευνα. Το 1980 το νεοσυσταθέν Τμήμα Θεματικών Σπουδών υιοθέτησε μια προσέγγιση που ήταν νέα στη Σουηδία. Η έρευνα οργανώθηκε σε διεπιστημονικά θέματα, όπως η Τεχνολογία και η Κοινωνική Αλλαγή ή η Νερό και οι Περιβαλλοντικές Μελέτες. Οι επιστήμονες εργάστηκαν πέρα από τα όρια για να λύσουν σύνθετα προβλήματα. Η LiU ήταν επίσης η πρώτη στη Σουηδία για να εισαγάγει μεταπτυχιακά σχολεία έρευνας για διάφορα θέματα. Το μοντέλο αργότερα εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη του πανεπιστημίου και έγινε εθνική επιτυχία.

Η νέα Σχολή Επιστημών Υγείας (Hälsouniversitetet), η οποία συστάθηκε το 1986, συνδυάζει εκπαίδευση που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Εισήγαγε μια ριζικά τροποποιημένη μεθοδολογία, που ήταν η πρώτη στη Σουηδία που χρησιμοποίησε τη μάθηση βασισμένη σε προβλήματα, PBL. Αργότερα, το LiU έγινε το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου που επέτρεψε στους φοιτητές από διαφορετικά προγράμματα επιστήμης υγείας να θεραπεύσουν τους πραγματικούς ασθενείς σε ένα τμήμα εκπαίδευσης που διαχειρίζεται φοιτητές.

Επέκταση στο Norrköping - και στη Στοκχόλμη

Ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Πανεπιστημίου ήταν η έναρξη του Campus Norrköping το 1997. Ορισμένα προγράμματα είχαν προηγουμένως λειτουργήσει από το Norrköping, αλλά ο αριθμός των σπουδαστών αυξήθηκε δραστικά σύμφωνα με τις κυβερνητικές προσπάθειες για την επέκταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ιστορικά εργοστάσια στην πρώην βιομηχανική περιοχή γέμιζαν και πάλι τη ζωή, καθώς ήταν γεμάτα με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, καφέ, βιβλιοθήκη και φυσικά μαθητές.

Linköping University επεκτάθηκε επίσης στη Στοκχόλμη όταν η αξιόπιστη σχολή επίπλων Carl Malmsten επιδίωξε συνεργάτη από τον ακαδημαϊκό τομέα. Τα σχέδια επίπλων Malmsten και τα προγράμματα χειροτεχνίας έγιναν μέρος του LiU το 2000. Μετά από σχεδόν 60 χρόνια στο Södermalm στο κέντρο της Στοκχόλμης, η Malmstens μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις στο νησί Lidingö το φθινόπωρο του 2009. Το LiU πήρε την τέταρτη πανεπιστημιούπολη.

Buro Millennial / Pexels

122631_pexels-photo-1438072.jpeg

LiU σε αριθμούς

Μερικά σημαντικά στοιχεία για το Linköping University .

Εκπαίδευση

 • 32.000 φοιτητές (ισοδύναμο πλήρους απασχόλησης 17.907)
 • 21.400 στην Campus Valla
 • 5.500 στο Campus Norrköping
 • 3.900 στην πανεπιστημιακή πανεπιστημιούπολη (US)
 • 2.100 μαθητές από απόσταση και φοιτητές σε άλλες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Campus Lidingö

(Μερικοί μαθητές λαμβάνουν μαθήματα σε περισσότερες από μία πανεπιστημιουπόλεις.)

 • 120 προγράμματα σπουδών, από τα οποία 27 είναι διεθνή προγράμματα στα αγγλικά
 • 550 μαθήματα ενός ατόμου
 • Συμφωνίες ανταλλαγής με 400 πανεπιστήμια σε 50 χώρες
 • 2.400 διεθνείς φοιτητές
 • 2.200 βαθμούς πρώτου κύκλου
 • 2.700 βαθμοί δευτέρου κύκλου

Έρευνα και επιστημονική κατάρτιση

 • 300 καθηγητές
 • 1.200 διδακτορικοί
 • 40 βαθμούς πτυχίου
 • 140 βαθμούς διδακτορικών σπουδών

Προσωπικό

 • 4.000 εργαζόμενοι (ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης 3.156)

Τοποθεσίες

 • Linköping

  Linköping University, , Linköping

 • Norrköping

  Bredgatan 33, 602 21 Norrköping, , Norrköping

  • Linköping

   9HWF+26 Linköping, , Linköping

   • Linköping

    CJ3C+CV Linköping, , Linköping

    • Lidingö

     942V+89 Lidingö, , Lidingö

     • Linköping

      Linköping, Σουηδία

      Ερωτήσεις