Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Μαθητική Συνεδρία

Η μετακόμιση σε μια νέα χώρα, η έναρξη σπουδών και μια νέα ζωή είναι ένα μεγάλο βήμα. Ευτυχώς για εσάς, οι μαθητές μας έχουν ήδη περάσει από τη διαδικασία! Ως εκ τούτου, θα ήθελαν να σας προσκαλέσουν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για φοιτητές από φοιτητές.

Εισαγωγή

Linnaeus University είναι ένα σύγχρονο, διεθνές πανεπιστήμιο στα νοτιοανατολικά της Σουηδίας. Βρισκόμαστε σε δύο πόλεις που αγαπούν τη φύση, μία δίπλα στη Βαλτική θάλασσα και μία περιτριγυρισμένη από λίμνες στην πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης.

Σπουδές στο Linnaeus University

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι κάτι περισσότερο από μια μόρφωση. Μελέτη σημαίνει να κάνεις νέους φίλους, να μάθεις για μια νέα κουλτούρα, να ερωτευτείς, να χτίσεις καριέρα, να μάθεις μια νέα γλώσσα, να αποκτήσεις ποδήλατο και να γίνεις μέλος μιας κοινότητας. Linnaeus University είναι γεμάτο ζωή. Επιλέξτε ένα πανεπιστήμιο όπου η ζωή είναι δυνατή.

Φοιτητική ζωή

Η πανεπιστημιακή ζωή έχει πολλά να προσφέρει, από τη συνάντηση με φίλους στη φοιτητική παμπ μέχρι την παρακολούθηση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η φοιτητική ένωση και οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν ό, τι μπορούν για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός όταν είστε φοιτητής. Αν βρείτε τη χαρά και την εκπλήρωση στη φοιτητική σας ζωή, θα κερδίσετε επιπλέον ενέργεια για τις σπουδές σας. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι που πρέπει να κάνετε. Οι σπουδαστές είναι σπουδαίοι για τη διοργάνωση διαγωνισμών γεμάτης διασκέδαση, πάρτι, συναυλίες και εκδρομές.

Αν έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχετε στη φοιτητική ένωση ή σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, μπορείτε να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες και εμπειρίες που μπορεί να αποδειχθούν ανεκτίμητες όταν υποβάλλετε αίτηση για εργασία αργότερα στη ζωή.

Η Ένωση Linnaeus εργάζεται για να διασφαλίσει ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, αλλά στοχεύει επίσης να προσφέρει ευχάριστες δραστηριότητες εκτός από τις σπουδές σας. Υπάρχουν πολλές φοιτητικές οργανώσεις και σύλλογοι στο πανεπιστήμιο που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αναψυχής για τους φοιτητές.

Το ESN (Erasmus Student Network) είναι η μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Αποτελείται από ένα δίκτυο τοπικών τμημάτων που διοργανώνουν εκδηλώσεις για φοιτητές που πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές, καθώς και από ντόπιους φοιτητές. Τα τμήματα ESN στο Linnaeus University είναι το ESN Kalmar και το ESN Växjö (VIS). Και τα δύο τμήματα διοργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις όπως μπάρμπεκιου, αθλητικές δραστηριότητες και θεματικές βραδιές με τυπικές σουηδικές παραδόσεις που εκπροσωπούνται, καθώς και εκδρομές εντός και εκτός Σουηδίας.

Το πρόγραμμα φίλων

Το πρόγραμμα φίλων ταιριάζει με διεθνείς φοιτητές με (κυρίως Σουηδούς) μαθητές. Οι φίλοι βοηθούν τους διεθνείς φοιτητές με καθημερινές ερωτήσεις, εισάγοντάς τους στη σουηδική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής, καθώς και το πώς είναι σαν να είσαι φοιτητής στο Linnaeus University .

Φοιτητικές ενώσεις

Υπάρχουν περίπου 70 φοιτητικοί σύλλογοι στο Linnaeus University , όπου εσείς ως φοιτητής μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Δείτε τις φοιτητικές ενώσεις.

Maybeσως προτιμάτε αθλητικές εκδηλώσεις, να παίζετε μουσική σε μια φοιτητική ορχήστρα, να παρακολουθείτε ταινίες, να τραγουδάτε ή να ασχολείστε με τη συγγραφή θεμάτων που σας επηρεάζουν ως μαθητές; Το να είσαι ενεργός στη φοιτητική ζωή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις νέους φίλους, να μπορέσεις να αναπτυχθείς σε ένα από τα ενδιαφέροντά σου και να συνεργαστείς σε μια ομάδα με ανθρώπους που αγαπούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Διεθνείς δυνατότητες

Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Linneus, θα αποκτήσετε διαπολιτισμικές προοπτικές τόσο μέσω των διδασκαλιών, της αλληλεπίδρασης με διεθνείς φοιτητές, της λογοτεχνίας διεθνών μαθημάτων και των προσκεκλημένων καθηγητών από άλλες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευρύνετε τους ορίζοντές σας και θα καλωσορίσετε τις προκλήσεις και τις διαφορετικές προοπτικές τόσο του εαυτού σας όσο και του περιβάλλοντός σας. Οι διεθνείς εμπειρίες σας κάνουν να μεγαλώνετε ακαδημαϊκά, προσωπικά και επαγγελματικά.

Στατιστική

Περισσότερα στοιχεία για το Linnaeus University:

 • Ιδρύθηκε το 2010 μέσω συγχώνευσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Kalmar και του Πανεπιστημίου Växjö.
 • Βρίσκεται στο Kalmar και στο Växjö.
 • 44.000 εγγεγραμμένοι φοιτητές.
 • 2.200 εγγεγραμμένοι διεθνείς φοιτητές.
 • 6ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Σουηδία σε αριθμό φοιτητών.
 • 780 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε περισσότερες από 80 χώρες.
 • Προγράμματα 100 βαθμών σε επίπεδο πρώτου κύκλου, 8 από αυτά διδάσκονται στα αγγλικά.
 • Προγράμματα 80 βαθμών σε επίπεδο δεύτερου κύκλου, τα 35 από αυτά διδάσκονται στα αγγλικά.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Kalmar και Växjö

  Linnaeus University βρίσκεται σε δύο πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σουηδίας - το Kalmar και το Växjö. Και οι δύο πόλεις βρίσκονται στην περιοχή Småland, μια κομητεία όπου η θάλασσα και η φύση είναι πάντα κοντά.

  Kalmar - Η φοιτητική πόλη δίπλα στη θάλασσα

  Η πόλη του Kalmar βρίσκεται στην ακτή, κάτι που ο Linnaeus University εκμεταλλεύτηκε πρόσφατα χτίζοντας νέα πανεπιστημιακά κτίρια ακριβώς δίπλα στο λιμάνι και συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο σε ένα μέρος. Καθώς το λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Kalmar, οι μαθητές μπορούν να κάνουν τις καθημερινές τους επαγγελματικές δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης και να γεμίσουν την πόλη με τη βουή των δραστηριοτήτων. Το Kalmar έχει περίπου 65.000 κατοίκους και μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα - κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο όταν έχετε το παλιό Κάστρο Kalmar ακριβώς στη γωνία από την πανεπιστημιούπολη. Η πόλη έχει ψηφιστεί ως «Η καλοκαιρινή πόλη της Σουηδίας», ίσως χάρη στις πολλές μέρες του ήλιου, τις παραλίες που υπάρχουν γύρω από την πόλη και τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες.

  Växjö - Μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη

  Τα πάντα στην πανεπιστημιούπολη στο Växjö βρίσκονται σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια - φοιτητικά καταλύματα, αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εστιατόρια και παμπ, λίμνες και εγκαταστάσεις αναψυχής. Η πανεπιστημιούπολη είναι γεμάτη ζωή και ενέργεια και είναι ένας φυσικός τόπος συνάντησης όλων των φοιτητών και ενδιαφερόντων. Το Växjö έχει περίπου 90.000 κατοίκους και έχει ανακηρυχθεί ως η πιο πράσινη πόλη στην Ευρώπη" λόγω των περιβαλλοντικά ορθών λύσεων που εφαρμόζονται. Το όνομα Växjö μεταφράζεται σε "η πόλη των λιμνών", κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, έχοντας ένα από τα Οι πολλές λίμνες δίπλα στην πανεπιστημιούπολη.Με τα γύρω δάση, γίνεται το τέλειο μέρος για περπάτημα και τζόκινγκ.

   Εισαγωγές

   Βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ στον τρόπο υποβολής αίτησης.

   Απαιτήσεις Βίζας

   Αίτηση για άδεια παραμονής μέσω του Σουηδικού Γραφείου Μετανάστευσης.
   Γενικές πληροφορίες, κάντε κλικ στο Διαβάστε περισσότερα.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Διαθέτουμε υποτροφίες για φοιτητές που σπουδάζουν μεταπτυχιακά προγράμματα. Είναι δυνατό να λάβετε έως και 75 τοις εκατό μείωση των διδάκτρων για ένα πλήρες πρόγραμμα.

   Επίσης, δείτε τις υποτροφίες του Σουηδικού Ινστιτούτου στη διεύθυνση https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   Για έναν φοιτητή που σπουδάζει προπτυχιακά/προπτυχιακά προγράμματα, δεν προσφέρουμε υποτροφία από το πρώτο έτος.

   Στατιστικά Αποφοίτων

   Κατάταξη

   • Κατάταξη Times Higher Education 2021. Linnaeus University τοποθετείται μεταξύ των 100 κορυφαίων πανεπιστημίων στον τομέα Ποιοτική εκπαίδευση και μεταξύ των κορυφαίων 200 στην περιοχή Κλιματική Αλλαγή. Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη. Στο συνολικό αποτέλεσμα, το Linnaeus University τοποθετείται στη θέση 301–400 σε σύνολο 1.115 πανεπιστημίων.
   • Κατάταξη Σαγκάη 2020. Το Linnaeus University περιλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων 800–900 από τα 18.000 πανεπιστήμια στον κόσμο.

   Μαρτυρίες Φοιτητών

   Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

   Η πανεπιστημιακή ζωή έχει πολλά να προσφέρει, από τη συνάντηση με φίλους στη φοιτητική παμπ μέχρι την παρακολούθηση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η φοιτητική ένωση και οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν ό, τι μπορούν για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

   Τοποθεσίες

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Προγράμματα

    Chat with students

    Ερωτήσεις