
Master of Science με ειδίκευση στην Ενέργεια και τη Διοίκηση για την Αειφόρο Ανάπτυξη
Växjö, Σουηδία
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
2 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
15 Jan 2026
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
01 Sep 2026
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
SEK 310.000
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
Μαθητική Συνεδρία
Η μετακόμιση σε μια νέα χώρα, η έναρξη σπουδών και μια νέα ζωή είναι ένα μεγάλο βήμα. Ευτυχώς για εσάς, οι μαθητές μας έχουν ήδη περάσει από τη διαδικασία! Ως εκ τούτου, θα ήθελαν να σας προσκαλέσουν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για φοιτητές από φοιτητές.
Εισαγωγή
Η κλιματική αλλαγή έχει γίνει ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα του κόσμου, το οποίο χρειάζεται την επείγουσα προσοχή μας. Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και πολυδιάστατο. Η ενέργεια και η διαχείρισή της είναι οι βασικοί παράγοντες για την αντιμετώπιση όχι μόνο της κλιματικής πρόκλησης αλλά και άλλων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για εσάς ως μηχανικό ή τεχνολόγο για να διερευνήσετε και να κατανοήσετε συμβιωτικές και συστημικές σχέσεις μεταξύ ενέργειας, κλίματος και βιώσιμης ανάπτυξης και να εφαρμόσετε καινοτόμες λύσεις.
Τα τρέχοντα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας διακινδυνεύουν τη μελλοντική μας ικανότητα να συντηρούμε τον εαυτό μας στον πλανήτη. Τα συστήματα παραγωγής και χρήσης ενέργειας πρέπει να βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές και να είναι έξυπνα για το κλίμα, και ολόκληρο το σύστημα πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικό, αποδοτικό ως προς τους πόρους και οικονομικά αποδοτικό. Η γνώση που αποκτάτε σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι καθοριστική για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων που σχετίζονται με την ενέργεια και το κλίμα μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ηγεσίας.
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μάθετε για τα ακόλουθα:
- Διάφορα περιβαλλοντικά παραδείγματα και εργαλεία περιβαλλοντικής ανάλυσης, ανάλυση κύκλου ζωής, περιβαλλοντικές καινοτομίες και περιβαλλοντική λογιστική, τα οποία είναι σημαντικά για τη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων.
- Πώς η πράσινη χρηματοδότηση είναι το κλειδί για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς και για την επιτάχυνση της στροφής προς μια κοινωνία με αποδοτική χρήση των πόρων και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας. Αυτό για να κατανοήσουμε πώς ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εμπλακεί σε έξυπνες τεχνολογίες για το κλίμα, δυνατότητες κλιμάκωσης, μετασχηματιστικές καινοτομίες και πράσινο κεφάλαιο, όταν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν επαρκούν πλέον για να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες προκλήσεις βιωσιμότητας.
- Πώς η εξωτερική αναφορά των ενεργειών που σχετίζονται με την ενέργεια και τη βιωσιμότητα επεκτείνει τη λογοδοσία των εταιρειών στην κοινωνία στην οποία λειτουργούν οι εταιρείες.
- Διάφορα μέσα ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικές καινοτομίας και ο αντίκτυπός τους στις επενδυτικές αποφάσεις και τη δημόσια συμπεριφορά από την άποψη της βιωσιμότητας.
Μια διεπιστημονική και έμπειρη ομάδα με βαθιά γνώση σε θέματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης θα διδάξει τα μαθήματα. Τα μαθήματα συμπληρώνονται από προσκεκλημένες διαλέξεις από ειδικούς από τη βιομηχανία, κυβερνητικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Ευκαιρίες καριέρας
Αρκετές εταιρείες στην περιοχή υποστηρίζουν την εκπαίδευση στην Ενέργεια και τη Διαχείριση και θα συμβάλουν ενεργά στα διάφορα μαθήματα του προγράμματος. Αυτά λένε οι εταιρείες για το πρόγραμμα:
PWC: Βλέπουμε ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενέργεια και τη διαχείριση για την αειφόρο ανάπτυξη είναι ενδιαφέρον για εμάς με βάση πρωτίστως την εστίαση όλων των πελατών μας σε αυτά τα θέματα. Οι πελάτες και οι επαφές απαιτούν όλο και περισσότερο αυτού του είδους τις συμβουλές.
IKEA: Βλέπουμε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενέργεια και τη Διαχείριση ως σημαντικό μελλοντικό πόρο ικανοτήτων. Η ενέργεια θα είναι ένας σημαντικός μελλοντικός τομέας όπου η τεχνολογική ανάπτυξη και οι ενεργειακές προοπτικές για τη μελλοντική παραγωγή και ανάπτυξη προϊόντων. Η προοπτική των καταναλωτών είναι επίσης σημαντική, ως βάση των καταναλωτών για αποφάσεις και αγορές, καθώς και παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια.
Volvo Construction Equipment: Βλέπουμε ότι το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ενέργεια και τη Διοίκηση για την Αειφόρο Ανάπτυξη είναι ενδιαφέρον για εμάς, επειδή μπορεί να παρέχει μια αυξημένη γκάμα πόρων με γνώσεις για την εκτέλεση εργασιών όπου το περιβάλλον και η κοινωνική βιωσιμότητα είναι καλά ενσωματωμένα στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτή η ικανότητα είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε κάθε κλάδο με τις προκλήσεις και τις προσαρμογές πόρων που είναι συνεχείς και απαραίτητες για την κοινωνία.
VIDA: Βλέπουμε μεγάλη ανάγκη για εξειδικευμένη τεχνογνωσία στη βιοενέργεια, από το δάσος σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής έως διάφορες πιθανές περιοχές χρήσης. Το προτεινόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα σήμαινε επίσης καλές ευκαιρίες για αυξημένη συνεργασία μεταξύ Linnaeus University και της δασικής βιομηχανίας.
Bixia: Εργαζόμαστε ενεργά για να επιτρέψουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Θεωρούμε θετικά την επένδυση του Linnaeus University στην αυξημένη ικανότητα και έρευνα στον τομέα της ενέργειας και της αειφορίας και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενέργεια και τη διαχείριση για την αειφόρο ανάπτυξη.
Διεθνείς δυνατότητες
Στο Linnaeus University , έχετε πολλές ευκαιρίες να διευρύνετε τη διεθνή προοπτική σας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματός σας, μπορείτε να επιλέξετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό μέσω σπουδών ανταλλαγής για να αποκτήσετε διεθνή εμπειρία. Εάν το κάνετε, θα πραγματοποιήσετε μέρος των σπουδών σας σε ένα από τα πολλά συνεργαζόμενα πανεπιστήμια μας σε όλο τον κόσμο.
Επίσης στο σπίτι, μπορείτε να αποκτήσετε διεθνή εμπειρία. Πολλά μαθήματα περιέχουν διαπολιτισμικά στοιχεία. Για παράδειγμα, με τη μορφή λογοτεχνίας μαθημάτων ή προσκεκλημένων ομιλητών από άλλες χώρες. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ενώσεις μαζί με φοιτητές από ένα ευρύ φάσμα άλλων προγραμμάτων και χωρών ή να συναντήσετε διεθνείς φοιτητές μέσω του προγράμματος φίλων μας.
Διδακτέα ύλη
Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα κοινό εξάμηνο σε μαθήματα τεχνολογίας και επιστήμης σχετικά με την κλιματική κατάσταση, τα συστήματα καινοτομίας και τον υπολογισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ο δεύτερος όρος αποτελείται από ένα μπλοκ οικονομικών ειδικών μαθημάτων για τεχνικούς, για την ανάπτυξη των εννοιών της οργάνωσης και της καινοτομίας της εταιρείας, της διαχείρισης βιωσιμότητας και της χρηματοδότησης.
Το έτος 2 προσφέρει εστίαση στη εις βάθος γνώση των αποτυπωμάτων των προϊόντων, των ενεργειακών στρατηγικών των οργανισμών και της ανάπτυξης προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο φοιτητής ολοκληρώνει με ένα σε βάθος πτυχιακό έργο στον τομέα, κατά προτίμηση σε συνεργασία με εταιρείες. Τα μαθήματα του προγράμματος δίνονται στα αγγλικά.
Τα μαθήματα του προγράμματος μπορούν, σε συμφωνία με τον υπεύθυνο του προγράμματος, να ανταλλάσσονται με αντίστοιχα μαθήματα της εξειδίκευσης του προγράμματος. Κατά την ανταλλαγή μαθημάτων, ο υπεύθυνος προγράμματος ελέγχει ότι οι στόχοι του προγράμματος εξακολουθούν να επιτυγχάνονται.
Οι προϋποθέσεις για τα μαθήματα και οι τοπικοί κανόνες για πτυχία στο Linnaeus University πρέπει πάντα να πληρούνται.
Μαθήματα στο πρόγραμμα
Έτος 1
- Ενέργεια και Κλίμα * (7,5 μονάδες, A1N)
- Διάδοση καινοτομιών για ένα βιώσιμο δομημένο περιβάλλον* (7,5 μονάδες, A1N)
- Μέθοδοι Περιβαλλοντικής Ανάλυσης * (7,5 μονάδες, A1N)
- Επιστημονική θεωρία και μέθοδος * (7,5 μονάδες, A1N)
- Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Αειφορία, (7,5 μονάδες, A1N)
- Διαχείριση βιώσιμων καινοτομιών σε οργανισμούς, (7,5 μονάδες, A1N)
- Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Χρηματοδότηση, (7,5 μονάδες, A1N)
- Περιβαλλοντική Λογιστική, 7,5 μονάδες, A1N)
Έτος 2
Μαθήματα επιλογής που περιλαμβάνουν 30 μονάδες στον τομέα της τεχνολογίας ή των επιχειρήσεων
διοίκηση, μπορούν επίσης να επιλεγούν άλλα μαθήματα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος (λαμβάνοντας υπόψη τυχόν διεθνείς ανταλλαγές).
Θα προτείνονται τα ακόλουθα μαθήματα:
- Ενεργειακές πολιτικές * (7,5 μονάδες, A1N)
- Ανάλυση Κύκλου Ζωής (LCA) * (7,5 μονάδες, A1N)
- Διαχείριση ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον * (7,5 μονάδες, A1N)
- Ανεξάρτητη εργασία * (30 μονάδες, Α2Ε)
* μαθήματα στον κύριο χώρο