Keystone logo
Luleå University of Technology

Luleå University of Technology

Luleå University of Technology

Εισαγωγή

Luleå University of Technology

Το Luleå University of Technology αντιμετωπίζει έντονη ανάπτυξη με παγκόσμια ηγετική ικανότητα σε διάφορους τομείς έρευνας. Η έρευνά μας διεξάγεται σε στενή συνεργασία με βιομηχανίες όπως η Bosch, η Ericsson, η Scania, η LKAB, η SKF και τα κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια. Το Luleå University of Technology έχει συνολικό κύκλο εργασιών 1,7 δισεκατομμυρίων SEK ετησίως. Αυτή τη στιγμή έχουμε 1.650 υπαλλήλους και 15.500 φοιτητές.

Το Luleå University of Technology είναι το βορειότερο τεχνικό πανεπιστήμιο στη Σκανδιναβία, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της βόρειας Σουηδίας, μόλις 100 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, με δραματικές διαφορές μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα. Από το θεαματικό βόρειο φως, το άφθονο χιόνι και η παγωμένη θάλασσα μέχρι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σε μερικές από τις παραλίες και το 24ωρο επιτρέπουν γενναιόδωρες δυνατότητες για υπαίθριες δραστηριότητες το χρόνο.

Η τοποθεσία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από μερικές από τις πιο δραστήριες περιοχές εξόρυξης και εξερεύνησης στην Ευρώπη. Το πανεπιστήμιο έχει ισχυρή θέση στην εκπαίδευση και την έρευνα σχετικά με την εξερεύνηση, την εξόρυξη, τη μεταλλουργία και το περιβάλλον. Αυτό αντικατοπτρίζεται από τη μακρά παράδοση αλληλεπίδρασης με την εξερεύνηση και τη βιομηχανία εξόρυξης και τη χρηματοδότηση της έρευνας από τη βιομηχανία.

Luleå University of Technology"}" />

123680_170518-ltu2-046.jpg

φωτογραφία ευγενική προσφορά του Luleå University of Technology

Όραμα και Στρατηγικές 2030

Όραμα 2030

Luleå University of Technology - Όραμα 2030:

 • Διαμορφώνουμε το μέλλον μέσα από την καινοτόμο εκπαίδευση και τα πρωτοποριακά αποτελέσματα της έρευνας. Με βάση τη θέση μας στην περιοχή της Αρκτικής, δημιουργούμε παγκόσμιο κοινωνικό όφελος.

Συνολικοί στόχοι

Οι δύο γενικοί στόχοι του Luleå University of Technology για το έτος 2030 είναι:

 • Είμαστε ένα πανεπιστήμιο με γνώμονα την πρόκληση, αναγνωρισμένο για τη συμβολή του σε μια ανταγωνιστική και βιώσιμη κοινωνία.
 • Χαρακτηρίζονται από διεπιστημονική και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα.

Βασικές στρατηγικές

Προκειμένου να εφαρμόσουμε το όραμά μας και τους γενικούς μας στόχους, εστιάζουμε σε έξι κύριες στρατηγικές.

 • Με σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες, εξασφαλίζουμε ποιότητα, συνάφεια και προβολή.
 • Μέσα από στρατηγικά δίκτυα και συμμαχίες, τοποθετούμε τον εαυτό μας και έχουμε αντίκτυπο στην κοινωνική ανάπτυξη.
 • Με υποδομή υψηλής ποιότητας, επιβεβαιώνουμε το προφίλ μας και ενισχύουμε τη συνεργασία μας.
 • Μέσω της διεθνοποίησης, ενισχύουμε και διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας και συμβάλλουμε στο παγκόσμιο κοινωνικό όφελος.
 • Μέσω της ψηφιοποίησης και της νέας τεχνολογίας, προωθούμε καινοτόμα περιβάλλοντα διδασκαλίας και εκμάθησης καθώς και αποδοτικές και προσβάσιμες υπηρεσίες.
 • Με μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς που αποτελείται από θάρρος, ανοιχτό πνεύμα και εμπιστοσύνη, δημιουργούμε ανάπτυξη και καινοτομία.

Luleå University of Technology"}" />

123682_170518-ltu2-041.jpg

φωτογραφία ευγενική προσφορά του Luleå University of Technology

Βιωσιμότητα

Το Luleå University of Technology αναπτύσσει μια ελκυστική και βιώσιμη κοινωνία μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης. Πολλά από τα ερευνητικά μας θέματα αφορούσαν διάφορες πτυχές της βιωσιμότητας, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η διαχείριση των αποβλήτων και η ανακύκλωση. Η αειφορία είναι επίσης ένα βασικό ζήτημα στο έργο μας για την ανάπτυξη του καλύτερου μαθησιακού περιβάλλοντος της Σουηδίας.

Γίνετε φοιτητής στο Luleå University of Technology

Όταν γίνετε φοιτητής στο Luleå University of Technology , θα έχετε μια παγκόσμια εκπαίδευση.

Έχουμε χιόνι!

Είτε ψάχνετε για φρέσκιες χιονοδρομικές πίστες, υπέροχες αποστολές κορυφής κατά μήκος βουνοπλαγιών ή σκι, το Luleå University of Technology προσφέρει το καλύτερο σκι της Σουηδίας. Από τον Οκτώβριο έως το μεσαίο καλοκαίρι υπάρχει κάτι για όλους, κάτω από τον ήλιο των μεσάνυχτων ή στο σκοτάδι των μέσων του χειμώνα.

Έρευνα παγκόσμιας κλάσης

Το Luleå University of Technology βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διάφορων τομέων έρευνας που έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνία. Μερικοί από τους ερευνητές μας είναι πρώην φοιτητές στο πανεπιστήμιο και σήμερα αναγνωρίζονται διεθνώς. Για παράδειγμα, ένα όργανο σύντομα θα προσγειωθεί στον Άρη για να ψάξει νερό και ίσως να βρει ζωή στον πλανήτη.

Το Πανεπιστήμιο της Βιομηχανίας

Οι εταιρείες όπως εμάς, τόσο σε ερευνητικές συνεργασίες όσο και όταν πρόκειται να λάβουμε βοήθεια από τους μαθητές μας σε μαθήματα και εργασίες διατριβών.

Ως φοιτητής στο Luleå University of Technology , επωφελείστε από τη στενή συνεργασία μας με τις εταιρείες και την κοινωνία.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να συνδεθείτε με εργοδότες. Πολλά από τα μαθήματά μας δίνονται σε μορφή έργου όπου ένα απότομο έργο εργάζεστε για την επίλυση μιας εργασίας για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό. Μπορεί επίσης να είναι η είσοδος σας σε μια μελλοντική δουλειά, μια ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκαν πολλοί από τους πρώην μαθητές μας. Ορισμένες καινοτομίες που αναπτύχθηκαν στα μαθήματα του έργου μας έχουν γίνει τόσο επιτυχημένες που οδήγησαν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το περιβάλλον μελέτης στο Luleå University of Technology

Στο Luleå University of Technology , υπάρχουν φωτεινά και φρέσκα καταλύματα με πολλούς κοινωνικούς χώρους για φοιτητές και καφετέριες και εστιατόρια σε σχεδόν κάθε κτίριο.

Τοποθεσίες

 • Luleå

  Lulea university of technology, 97187, Luleå

Ερωτήσεις