MSc στην Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή
Lund University
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Lund, Σουηδία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Επισκόπηση προγράμματος
Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα τρόφιμα και που θέλουν να εργαστούν με καινοτόμα μελλοντικά τρόφιμα, για παράδειγμα ως μέρος της λύσης σε σημαντικά ζητήματα υγείας όπως ο υποσιτισμός και η παχυσαρκία. Το πρόγραμμα καλύπτει το σχεδιασμό και την παραγωγή τροφίμων με οφέλη για την υγεία. Θα μάθετε για θέματα όπως η χημεία τροφίμων, η επεξεργασία τροφίμων, η χημεία επιφανειών και κολλοειδών, η μικροβιολογία, η διατροφή και η ανάλυση τροφίμων. Είναι επίσης δυνατό για τους μαθητές να επιλέξουν μαθήματα με έμφαση στο περιβάλλον και την αειφορία.
Το πρόγραμμα είναι στενά ευθυγραμμισμένο με τις ανάγκες της αγοράς και δίνεται μεγάλη έμφαση στις επιστήμες της μηχανικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα συναντήσετε όχι μόνο κορυφαίους ερευνητές στο τμήμα, αλλά και προσκεκλημένους ομιλητές από διάφορες εταιρείες τροφίμων που συνεργάζονται, για παράδειγμα, με την ανάπτυξη προϊόντων και το μάρκετινγκ. Οι δεσμοί μας με την τοπική βιομηχανία είναι ισχυροί και η εστίασή μας στην καινοτομία είναι υψηλή. Πολλοί από τους ερευνητές μας έχουν μετατρέψει τα αποτελέσματα της έρευνας σε επιτυχημένες επιχειρηματικές επιχειρήσεις, όπως οι Oatly, Optifreeze, Probi και Solve.
Τα μαθήματα διαθέτουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική μάθηση και διασφαλίζουμε ότι οι μαθητές μας κατανοούν τόσο το «γιατί» και το «πώς» των θεμάτων που μελετούν. Πολλά έργα επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα και συχνά περιλαμβάνουν επισκέψεις σε τοπικές εταιρείες καθώς και σε βιομηχανικούς συμβούλους που βοηθούν τους μαθητές να καθοδηγούν τα έργα τους. Για να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα, συνιστούμε στους φοιτητές να έχουν γνώσεις λειτουργιών μονάδας, θερμοδυναμικής και εργαστηριακών δεξιοτήτων από το πτυχίο τους.
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, θα:
- Έχουν επιτύχει υψηλό επίπεδο ευρειών δεξιοτήτων στην τεχνολογία τροφίμων και τη διατροφή για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις της επισιτιστικής ασφάλειας.
- Βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες μέσω συζητήσεων, συζητήσεων και εξασκώντας γραπτές και προφορικές παρουσιάσεις έργων.
- Να είναι σε θέση να προτείνει συνθήκες επεξεργασίας για τη βιομηχανική παραγωγή προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας όσον αφορά τις θρεπτικές και αισθητηριακές ιδιότητες και όσον αφορά τις πρώτες ύλες, την ευκολία, την ενέργεια και τη βιωσιμότητα.
Διδακτέα ύλη
Δομή προγράμματος
Υποχρεωτικά μαθήματα:
- Χημεία Τροφίμων και Διατροφή (7,5 μονάδες)
- Μικροβιολογία Τροφίμων (7,5 μονάδες)
- Μηχανική Τροφίμων (7,5 μονάδες)
- Food Technology for Formulation (7,5 μονάδες)
- Η σχέση μεταξύ της βιομηχανίας τροφίμων, της κοινωνίας και των καταναλωτών (7,5 μονάδες)
- Έργο Ανάπτυξης Προϊόντων Τροφίμων (15 μονάδες)
Εναλλακτικά υποχρεωτικά μαθήματα, «Ειδίκευση»:
- Τουλάχιστον ένα από τα:
- Τεχνολογία ενζύμων (7,5 μονάδες)
- Προβιοτικά (7,5 μονάδες)
- Χημεία Επιφανειών και Κολλοειδών (7,5 μονάδες)
Εναλλακτικά υποχρεωτικά μαθήματα «Αειφορία»:
- Τουλάχιστον ένα από τα:
- Περιβαλλοντικά Θέματα (7,5 μονάδες)
- Βιομηχανική Περιβαλλοντική Διαχείριση (7,5 μονάδες)
- Ποιότητα και ασφάλεια προϊόντων (7,5 μονάδες)
Μαθήματα επιλογής:
- Χρωματογραφική Ανάλυση (7,5 μονάδες)
- Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία (7,5 μονάδες)
- Πράσινη Χημεία και Βιοτεχνολογία (7,5 μονάδες)
- Λειτουργίες Μονάδας στη Βιοτεχνολογία και τη Βιομηχανία Τροφίμων (7,5 μονάδες)
- Σουηδικά για αρχάριους (7,5 μονάδες)
- Μεταφορά θερμότητας (7,5 μονάδες)
- Σχεδιασμός πειραμάτων (7,5 μονάδες)
- Packaging Logistics (7,5 μονάδες)
- Bio Analytical Chemistry (7,5 μονάδες)
- Μεταγενέστερη Επεξεργασία στη Βιοτεχνολογία (7,5 μονάδες)
- Προχωρημένο μάθημα σε οποιοδήποτε τομέα (15 μονάδες)
Συνολικά μαθήματα: 90 μονάδες, μεταπτυχιακό έργο (30 μονάδες)
Αποτέλεσμα προγράμματος
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, θα:
- Έχουν επιτύχει υψηλό επίπεδο ευρείας δεξιότητας στην τεχνολογία τροφίμων και τη διατροφή για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων της επισιτιστικής ασφάλειας.
- Έχετε βελτιώσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες μέσω συζητήσεων, συζητήσεων και εξάσκηση γραπτών και προφορικών παρουσιάσεων έργων.
- Να είστε σε θέση να προτείνετε συνθήκες επεξεργασίας για τη βιομηχανική παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε όρους θρεπτικών και αισθητηριακών ιδιοτήτων και σε σχέση με τις πρώτες ύλες, την ευκολία, την ενέργεια και τη βιωσιμότητα.
Ευκαιρίες καριέρας
Προοπτικές καριέρας
Η μελλοντική σας δουλειά θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στον κόσμο. σε μια μικρή ή μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ένα ερευνητικό ινστιτούτο, ένα πανεπιστήμιο ή μια κρατική αρχή. Περίπου οι μισοί από τους αποφοίτους μας έχουν βρει δουλειά σε εταιρείες όπως η Arla Foods, η Tetra Pak, η Optifreeze, η Albina Snacks, η Glucanova και η AAK. Περίπου το 25% συνέχισε να σπουδάζει σε διδακτορικό επίπεδο και το υπόλοιπο έχει βρει δουλειά στον δημόσιο τομέα ή σε ερευνητικό ίδρυμα.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
MSc Food Innovation
- Chatham, Ηνωμένο Βασίλειο
MSc Food Innovation with Industrial Practice
- Chatham, Ηνωμένο Βασίλειο
MSc Εφαρμοσμένη Ασφάλεια Τροφίμων και Διαχείριση Ποιότητας
- Chatham, Ηνωμένο Βασίλειο