Keystone logo
Mahasarakham University

Mahasarakham University

Mahasarakham University

Εισαγωγή

MSU με μια ματιά

 • Το MSU είναι ένα ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο, αποτελούμενο από 17 σχολές, 2 κολέγια, 1 σχολείο και 1 ίδρυμα.
 • Το MSU διαθέτει 2 πανεπιστημιουπόλεις
 • Το MSU προσφέρει 177 προγράμματα σπουδών: 87 προγράμματα πτυχίου, 57 προγράμματα σπουδών και 33 προγράμματα σπουδών.
 • Το 2016, η MSU διαθέτει 1.268 ακαδημαϊκούς και 2.316 βοηθητικούς υπαλλήλους.
 • Το 2016 υπάρχουν 40.759 φοιτητές στη MSU, μεταξύ των οποίων 49 πτυχιούχοι (0.12%), 37.644 πτυχιούχοι (92.36%), 2.206 φοιτητές (5.41%) και 860 διδακτορικοί (2.11%).
 • Το 2016, η MSU έχει εγγραφεί σε 123 διεθνείς φοιτητές από την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, το Λάος, το Πακιστάν, τη Νότια Κορέα, το Σουδάν, την Ταϊβάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Βιετνάμ.
 • Η MSU στεγάζει πάνω από 30 βασικές μονάδες συμμετοχής της κοινότητας και υποστηρίζει την εκπαίδευση.
 • Το 2016, η MSU ανέλαβε 148 έργα κοινοτικής δέσμευσης με συνολικό προϋπολογισμό 11.570.000 THB) και πολλά άλλα που θα ξεκινήσουν τα επόμενα χρόνια.
 • Το 2016, η MSU διενήργησε 166 διάφορα ερευνητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 46.100.628 THB.

Mahasarakham University (MSU), που ιδρύθηκε το 1967, είναι ένα δημόσιο και προοδευτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην καρδιά της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Είναι γνωστό ως το Κέντρο Εκπαίδευσης, προσφέροντας ένα πανόραμα παγκόσμιας κλάσης με πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη ύπαρξη και βιώσιμα έργα. Η MSU έχει μια μακρά και περήφανη παράδοση ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας. Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, η MSU αναγνωρίζει μια εγγενή υποχρέωση να υπηρετεί τον κόσμο της υποτροφίας, τους φοιτητές και τους αποφοίτους, τα επαγγέλματα και την κοινωνία.

MSU πιστεύεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα περιεκτικά πανεπιστήμια στην Ταϊλάνδη. Από πολλά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ασία, ιδιαίτερα στο ASEAN, η MSU αποδείχθηκε ότι είναι ένα ίδρυμα που έχει παράσχει στους φοιτητές του πλήθος επιτυχημένων πτυχίων. Ως ολοκληρωμένο δημόσιο πανεπιστήμιο, η MSU προσφέρει συνολικά 177 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων 87 προγραμμάτων Bachelor, 57 Master και 33 διδακτορικών σπουδών στους τομείς των Επιστημών Υγείας, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών και Τεχνολογίας. Από αυτές τις μεγάλες σειρές των βαθμών, MSU προσφέρει επίσης διεθνή προγράμματα με τα αγγλικά ως μέσο διδασκαλίας που αποτελείται από 4 Bachelor, 1 Master και 2 Διδακτορικά προγράμματα, δηλαδή Bachelor of Business Administration (International Business), Bachelor of Λογιστική, Bachelor of Arts Διεθνής Διοίκηση Τουρισμού), Πρόγραμμα Bachelor of Arts στα Αγγλικά για τη Διεθνή Επικοινωνία, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Παλαιοντολογία), Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (Παλαιοντολογία) και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (Τεχνολογία Τροφίμων).

Το MSU έχει σήμερα (από το 2017) 17 σχολές, 2 κολλέγια, 1 σχολείο και 1 ίδρυμα ως εξής: Κολλέγιο Μουσικής, Κολλέγιο Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Τμήμα Πολιτισμικής Επιστήμης, Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Νομική Σχολή, Τμήμα Τουριστικής και Διοίκησης Ξενοδοχείων, Σχολή Επιχειρήσεων Μαχαασαράκχαμ, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Νοσηλευτικής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής και Επιστήμης των Ζώων, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αστική Σχεδίαση και Δημιουργικές Τέχνες, Τμήμα Μηχανικών, Τμήμα Περιβάλλοντος και Μελετών Πόρων, Τμήμα Πληροφορικής, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Τεχνολογίας και Ινστιτούτο Ερευνών Walai Rukhavej.

Η MSU απασχολεί πάνω από 3.584 άτομα. Από αυτούς, 1.268 είναι μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού διδασκαλίας και 2.316 είναι πανεπιστημιακοί διοικητικοί και υποστηρικτικοί υπάλληλοι. Η συνολική σχολική εγγραφή στο MSU το ακαδημαϊκό έτος 2017 ανήλθε σε 41.000 μαθητές.

119074_pexels-photo-1543895.jpeg

Η MSU θεωρείται από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ταϊλάνδη και έχει θεωρήσει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως. Το MSU είναι το μοναδικό ταϊλανδικό πανεπιστήμιο που προσφέρει M.Sc. και Ph.D. στην Παλαιοντολογία και BA στη γλώσσα των Χμερ. MSU είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη για να προσφέρει ένα πρόγραμμα Bachelor of Arts στη Λογιστική και το δεύτερο για να ξεκινήσει ένα Ph.D. μαθήματα στο ίδιο θέμα. Το MSU είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας που ιδρύει μια Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Το MSU είναι το πρώτο ταϊλανδικό πανεπιστήμιο που συμμετέχει στο πρόγραμμα Microsoft Regional Campus IT. Επιπλέον, η Εκπαιδευτική Σχολή, η ναυαρχίδα της MSU, ψήφισε ως καλύτερη σχολή της Ταϊλάνδης από την Εθνική Υπηρεσία Εκπαίδευσης. Η MSU ίδρυσε το American Corner και ένα νέο Κέντρο Μελετών ASEAN στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εκτός αυτού, το MSU διαθέτει το πρώτο φυσικό μουσείο μανιταριών στην Ταϊλάνδη και την Ασία που ονομάζεται Μουσείο Φυσικών Ιατρικών Μανιταριών, το οποίο ιδρύθηκε ως κέντρο εκμάθησης για την επέκταση και διάδοση των γνώσεων σχετικά με τα φυσικά ιαματικά μανιτάρια.

Η ποιότητα της παγκόσμιας κλάσης της MSU έχει καταστεί σαφής σύμφωνα με διάφορους διεθνείς οργανισμούς, όπως το URAP, το QS Asian University Ranking, το World Reporting Rankings (SIR), το UI GreenMetric World Ranking Universities, το Webrometric, . Η επιτυχία αυτή συνεπάγεται ότι στο εγγύς μέλλον η MSU θα επιτύχει την εξαιρετική της αναγνώριση σε εθνική κλίμακα και παγκοσμίως.

119077_pexels-photo-256262.jpeg

Η MSU είναι αναγνωρισμένη και αναγνωρισμένη για την αριστεία της διδασκαλίας και της έρευνας, τις όμορφες και σύγχρονες πανεπιστημιουπόλεις της, τη δέσμευσή της στην κοινότητα και την ποιότητα των αποφοίτων της. Η MSU έχει βραβευτεί με 5 αστέρια για διδασκαλία, εγκαταστάσεις και αφοσίωση στην αξιολόγηση QS Stars. Αυτό καθιστά προφανές ότι η MSU διαθέτει εγκαταστάσεις αιχμής και διεθνώς αναγνωρισμένη διδακτική σχολή καθώς και περιφερειακή και κοινοτική δέσμευση. Επιπλέον, η MSU κατατάσσεται στην UI GreenMetric World University Ranking, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην εκστρατεία «Πράσινο Πανεπιστήμιο», καθώς και την ευημερία τόσο των ανθρώπων όσο και του περιβάλλοντος. Η MSU προσπαθεί επίσης να προωθήσει την προσβασιμότητα στις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις και έχει καταταγεί στην Κατάταξη Webometrics. Η MSU θα συνεχίσει το σχέδιό της για ακαδημαϊκό εμπλουτισμό και δεσμεύεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με τους εταίρους μας και τις κοντινές κοινότητες μέσω της "Κοινότητας των μελετητών".

Κάθε χρόνο, υπάρχουν αρκετοί ερευνητές και επισκεπτών καθηγητών από κυβερνητικά και μη κυβερνητικά τμήματα σε όλο τον κόσμο που επισκέπτονται τη MSU για τη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων σε τομείς που σπάνια βρίσκονται κάπου αλλού ή διαφορετικοί από άλλα μέρη του κόσμου. για παράδειγμα, στο Κέντρο Παλαιοντολογικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Βοτανικής Έρευνας Walai Rukhavej, Κέντρο Διατήρησης Γραμμάτων Βορειοανατολικής Ευρώπης και Μουσείο Φυσικών Φαρμακευτικών Μανιταριών.

Ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, η MSU συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούμε πλέον να τραβήξουμε τη γραμμή στις συμβατικές αποστολές διδασκαλίας και έρευνας, αλλά πρέπει επίσης να αγκαλιάσουμε την αποστολή να μεταφέρουμε τη γνώση στις κοινότητες. Η MSU πιστεύει ακράδαντα ότι με τη διεύρυνση της συμμετοχής στις κοινότητες, το Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία και την προσθήκη αξιών καθώς και στη βελτίωση των δυνατοτήτων ενός ευρέος φάσματος ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών παγκόσμιας κλάσης, των τοπικών ερευνητών, του προσωπικού MSU, των φοιτητών MSU, των κοινοτήτων και των κατοίκων της περιοχής. Ως εκ τούτου, η ισχυρή απόδοση της MSU σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αφοσίωση οδηγεί το Πανεπιστήμιο να είναι επαγγελματίας στον κόσμο της εκπαίδευσης πιστεύοντας ότι ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης δεν πρέπει μόνο να είναι σε θέση να παράγει και να δημοσιεύει έρευνα σε διεθνές επίπεδο αλλά επίσης να μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και βελτίωση των βάσεων στην κοινωνία.

119076_pexels-photo-1059116.jpeg

Η MSU έχει καθοριστεί με αποφασιστικότητα και αποσκοπεί στην περαιτέρω διεθνή αναγνώριση.

Για να διευκολύνει την ακαδημαϊκή συνεργασία με τους ξένους εταίρους, η MSU έχει υπογράψει μνημόνια συμφωνίας με πάνω από εκατόν πενήντα ιδρύματα σε είκοσι οκτώ χώρες, συγκεκριμένα την Αυστραλία, το Βέλγιο, το Μπρουνέι, την Καμπότζη, τον Καναδά, την Κίνα, τη Δανία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Λάος, Μαλαισία, Μογγολία, Μιανμάρ, Κάτω Χώρες, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρωσία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Βιετνάμ.

Προχωρώντας προς το καλύτερο μέλλον σε ένα στάδιο παγκόσμιας κλάσης, η MSU συνέχισε τη στενή συνεργασία της με τους συνεργάτες της παγκοσμίως μέσω μιας σειράς ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν από κοινού. για παράδειγμα, τα κοινά προγράμματα σπουδών μεταξύ της MSU και των πανεπιστημίων εταίρων, όπως το Groupe Sup De Co Montpellier Business School (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο Hue (Βιετνάμ), το Πανεπιστήμιο Guangxi για τις εθνικότητες (Κίνα) και το Πανεπιστήμιο Nanjing Audit (Κίνα).

Επιπλέον, ως ερευνητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, οι ερευνητές της MSU συμμετέχουν σε μελέτες παγκόσμιας σημασίας. Υπογραμμίζουν τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις που αντλούνται από τις επιστήμες, τις κοινωνικές επιστήμες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η MSU υποστηρίζει πλήρως την ερευνητική της κοινότητα για να προωθήσει τη μάθηση μέσω της δημιουργικής αλληλεπίδρασης της διδασκαλίας και της έρευνας υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, η MSU συνεργάζεται με τοπικά, περιφερειακά, εθνικά και διεθνή μέλη της ερευνητικής κοινότητας για να προωθήσει και να διαχειριστεί την αριστεία στην έρευνα (αναγνωρισμένη από ομοτίμους, υψηλού επιπέδου, με εθνική και διεθνή αναγνώριση). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διεπιστημονική έρευνα με τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τμημάτων, προγραμμάτων, επιστημονικών κλάδων, κέντρων και ινστιτούτων και στη συμμετοχή των φοιτητών (μεταπτυχιακών και προπτυχιακών) σε ερευνητικές εργασίες και έργα.

119078_people-coffee-notes-tea.jpg

Η MSU αναλαμβάνει πολλά προγράμματα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη των σπουδαστών για την ενίσχυση της κινητικότητας των σπουδαστών καθώς και για τη διάδοση των ακαδημαϊκών γνώσεων σε όλη την περιοχή. Το 2015, η MSU ανέλαβε 126 έργα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη των σπουδαστών με συνολικό προϋπολογισμό 5.958.740 μπατ και διεξήγαγε πάνω από 760 ερευνητικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό έρευνας από εσωτερικούς και εξωτερικούς πόρους 94.435.305 μπατ.

Τώρα και στο μέλλον, η MSU προσπαθεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την έρευνα που είναι απαραίτητη, συναρπαστική και υπεύθυνη, επιδιώκοντας παράλληλα να διασφαλίσει ότι οι σχολές μας σέβονται τις αρχές της θεμελιώδους έρευνας προσπαθώντας να ανοίξουν μια νέα επιστημονική εποχή με πρωτοποριακή έρευνα.

Η MSU κατέχει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της χώρας από διακεκριμένη και ποιοτική έρευνα και αυξανόμενο αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τομείς αιχμής όπως η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, η μηχανική και η μεταξοτυπία. Έτσι, πιστεύεται ότι η MSU θα μπορούσε να εργαστεί για τη βελτίωση της ποιότητας της έρευνας και της παραγωγής, γεγονός που σύντομα θα καταστήσει το MSU ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της χώρας και της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η MSU υποστηρίζει επίσης τις συνεργασίες πανεπιστημίου-βιομηχανίας στον τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια των επιχειρήσεων που βασίζονται στην κοινότητα να αποκτήσουν τεχνολογικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό τους. Το Κέντρο Συνεργασίας Πανεπιστημίου-Βιομηχανίας της MSU (UIC) που χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ταϊλάνδης και το Εθνικό Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (NSTDA) παρέχει συνδέσμους μεταξύ φοιτητών, προσωπικού, ερευνητών, κυβερνητικών υπηρεσιών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτομίας ή προϊόντων μέσω της χρήσης του βέλτιστου διαθέσιμου τεχνολογικού και ερευνητικού πόρου.

Με το σύνθημά της «Η δημόσια αφοσίωση είναι μια αρετή των μαθητευόμενων», η MSU δεσμεύεται να παρέχει στους υποψήφιους σπουδαστές και τους πιθανούς εταίρους της προγράμματα υψηλής ποιότητας, οι γνώσεις που θα αποκτήσουν θα διευκολύνουν τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ κοινοτήτων και μορφωμένων ατόμων. Έχοντας συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα της τοπικής εγκατάστασής της, η MSU θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει διεθνώς, προκειμένου να ενισχύσει τη σοφία των τοπικών πληθυσμών και, κυρίως, το διαμέτρημα των σπουδαστών και του προσωπικού της ως ειδικευμένων ερευνητών.

Τοποθεσίες

 • Kham Riang

  Khamriang Sub-District, Kantarawichai District, 44150, Kham Riang

  Ερωτήσεις