Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
Mediterranea University of Reggio Calabria
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Reggio Calabria, Ιταλία
Γλώσσες
Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Oct 2024
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στοχεύει να παρέχει, με βάση μια σταθερή προετοιμασία σχετικά με τις θεωρητικές-επιστημονικές πτυχές που αποκτήθηκαν στο τριετές πτυχίο στην τάξη L-26, προηγμένες γνώσεις στον τομέα της τεχνικής διαχείρισης της γεωργίας. συστήματα τροφίμων και αλυσίδες εφοδιασμού. Το μάθημα εκπαιδεύει επίσης επαγγελματίες υψηλού προφίλ ικανούς να χρησιμοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων για να ερμηνεύσουν, να περιγράψουν και να λύσουν, με καινοτόμο τρόπο, προβλήματα που συνδέονται με τις αλυσίδες αγροδιατροφής. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει συγκεκριμένες γνώσεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων.
Η εκπαιδευτική διαδρομή του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων αρθρώνεται μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην παροχή:
- επιστημονική και τεχνολογική προετοιμασία για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της καινοτομίας της παραγωγής αγροδιατροφής·
- γνώσεις για την εμβάθυνση των θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση της χημικής, φυσικής, θρεπτικής, μικροβιολογικής και αισθητηριακής ποιότητας των προϊόντων διατροφής και των απαραίτητων πρώτων υλών·
- τις δεξιότητες για την ορθολογική επιλογή των καταλληλότερων διαδικασιών και φάσεων μετασχηματισμού για τη σύγχρονη παραγωγή ή/και διαχείριση τροφίμων.
- τις δεξιότητες αξιολόγησης της επίδρασης των μεταβολικών διεργασιών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης στις διαδικασίες διατήρησης και μετασχηματισμού εν όψει της εμπορικής τους χρήσης
- τις δεξιότητες χρήσης παραδοσιακών ή/και αναδυόμενων τεχνολογιών για τη συντήρηση, τον μετασχηματισμό και την προετοιμασία των τροφίμων και την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους όσον αφορά τη διάρκεια ζωής και την υγιεινή-υγειονομική ασφάλεια
- τις δεξιότητες για την ενίσχυση τυπικών προϊόντων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών μετασχηματισμού και διατήρησης και με έρευνα αγοράς και στρατηγικές.
Η επαγγελματική του δραστηριότητα πραγματοποιείται κυρίως σε αγροδιατροφικές εταιρείες και σε όλες τις εταιρείες που ενσωματώνουν την αλυσίδα παραγωγής, μετατροπής, διατήρησης και διανομής τροφίμων, σε εταιρείες λιανικής μεγάλης κλίμακας, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που πραγματοποιούν σχεδιασμό, ανάλυση, έλεγχο , πιστοποίηση, καθώς και σε αυτές που πραγματοποιούν επιστημονικές έρευνες για την προστασία και ενίσχυση της παραγωγής τροφίμων, σε ιδρύματα κατάρτισης, σε ερευνητικά γραφεία και στο ελεύθερο επάγγελμα.
Το επαγγελματικό προφίλ του μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων είναι επαρκώς διαφοροποιημένο, με εις βάθος ανάλυση συγκεκριμένων επαγγελματικών τομέων και με την επίτευξη συγκεκριμένων επαγγελματικών προφίλ, ώστε να διασφαλίζεται η απαραίτητη ευελιξία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας , τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια.
Έτος Ι
- Σταθεροποίηση και Συντήρηση Τροφίμων
- Διαχείριση Διαδικασιών Βιομηχανιών Τροφίμων
- Διαδικασίες Τεχνολογίας Τροφίμων
- Τεχνολογία Αλκοολούχων Ποτών
- Διαχείριση της αγροδιατροφικής επιχείρησης
- Εργαστήριο Στατιστικής Επεξεργασίας και Εξόρυξης Δεδομένων Πειραματικών Δεδομένων
- Φυσική και Αισθητηριακή Ανάλυση Προϊόντων Τροφίμων
- Ποώδεις καλλιέργειες τροφίμων
- Μηχανική Αγροβιομηχανικών Συστημάτων
- Συστήματα Υδάτων και Διαχείριση Λυμάτων
- Σχεδιασμός και Διαχείριση Κτιρίων και Εγκαταστάσεων για τη Γεωργική Βιομηχανία
- Ασφάλεια Τροφίμων και Αναλυτικές Τεχνικές για Έλεγχο
Έτος II
- Προστασία εμπορευμάτων και μετασυλλεκτική παθολογία
- Μετασυλλεκτική Παθολογία και Μυκοτοξίνες
- Ζωική Παρασιτολογία Τροφίμων
- Μετασυλλεκτική Φυσιολογία
- Μικροβιολογική Ποιότητα Τροφίμων
- Τεχνική ζωοτροφής και ποιότητα ζωοτροφών
- Θέματα επιλογής
- Πρακτικές και Εξωτερικές Πρακτικές
- Εκπαίδευση Πρακτικής Άσκησης και Προσανατολισμός
- Τελική δοκιμασία
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
MSc επιστήμη τροφίμων
- Guildford, Ηνωμένο Βασίλειο
Master in Design for Food
- Milan, Ιταλία
Μεταπτυχιακό στα Τρόφιμα και Ανάπτυξη
- Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο