Keystone logo
Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Εισαγωγή

Mendel University in Brno είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο εξειδικευμένο πανεπιστήμιο στην Τσεχική Δημοκρατία. Ιδρύθηκε ως Πανεπιστήμιο Γεωργίας στο Μπρνο το 1919 και από το 2010 χρησιμοποιεί το όνομα Mendel University in Brno (MENDELU). Το πανεπιστήμιο φέρει με υπερηφάνεια το όνομα του JG Mendel, ιδρυτή της σύγχρονης γενετικής, που πραγματοποίησε τα περίφημα πειράματα στο Μπρνο.

Το MENDELU είναι ένα από τα τσεχικά κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τομέα των βιοεπιστημών. Το πανεπιστήμιο αποτελείται από πέντε σχολές - Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Δασολογίας και Τεχνολογίας Ξύλου, Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών, Τμήμα Κηπευτικής και Σχολή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διεθνών Σπουδών. Στα σύγχρονα εργαστήρια του, το ακαδημαϊκό προσωπικό ασχολείται όχι μόνο με την καλλιέργεια και την κτηνοτροφία, αλλά και με την παραγωγή τροφίμων, την αγρο-οικολογία, την εικονική πραγματικότητα ή την τεχνολογία ξύλου. Το 2011, η ίδρυση ενός ανεξάρτητου πανεπιστημιακού ιδρύματος CEITEC MENDELU στο πλαίσιο της Γεωπονικής Σχολής ενσωμάτωσε το Πανεπιστήμιο σε ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο αριστείας, το Κεντροευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών στα αγγλικά, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε σύγχρονους τομείς σπουδών. Το MENDELU παρέχει προγράμματα σπουδών στον τομέα της γεωργίας, της δασοκομίας και της επεξεργασίας ξύλου, της κηπευτικής, της οικονομίας, της πληροφορικής ή των διεθνών σπουδών. Το πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί το πιστωτικό σύστημα ECTS το οποίο επιτρέπει την απλή και σαφή αναγνώριση των μαθημάτων / των αποτελεσμάτων της μελέτης. Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα (χειμώνα και καλοκαίρι). Κάθε μία περιλαμβάνει 13 εβδομάδες διδασκαλίας, ακολουθούμενη από περίοδο τεσσάρων / πέντε εβδομάδων. Τα περισσότερα προγράμματα έχουν μια σαφώς καθορισμένη διάρθρωση και χρονοδιάγραμμα μαθημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν.

Στο πανεπιστήμιο σπουδάζουν περίπου 10 χιλιάδες σπουδαστές και σχεδόν το 10 τοις εκατό είναι διεθνές. Το MENDELU υποστηρίζει το δικό του διεθνή φοιτητικό σύλλογο που διοικεί το πρόγραμμα του συστήματος buddy - Τσέχοι εθελοντές βοηθώντας τους εισερχόμενους φοιτητές και συνεργάτες με την προσαρμογή κατά την άφιξη. Το πανεπιστήμιο συμμετέχει επίσης σε πολλά ακαδημαϊκά προγράμματα ανταλλαγής και διοργανώνει ειδικά εργαστήρια, συνέδρια, σεμινάρια και καλοκαιρινά μαθήματα. Οι περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες είναι στα αγγλικά.

Το πανεπιστήμιο είναι γνωστό για ισχυρή διεθνή συνεργασία με πανεπιστήμια-εταίρους σε όλο τον κόσμο. Οι διεθνείς εκπαιδευτικοί και οι ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό κάνουν το MENDEL πολύ ελκυστικό για τους αλλοδαπούς φοιτητές.

Για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο εφαρμοσμένη έρευνα και κατάρτιση, το πανεπιστήμιο διαχειρίζεται διάφορες εγκαταστάσεις του. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης. Το ινστιτούτο προσφέρει μια ευρεία επιλογή επαγγελματικών, γλωσσικών και εξειδικευμένων μαθημάτων και εργαστηρίων ειδικά σχεδιασμένων για συγκεκριμένα ακροατήρια. Για τους διεθνείς φοιτητές προσφέρουν ένα έτος σπουδών Τσεχίας για τους αλλοδαπούς. Για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών υπάρχουν ορισμένες ειδικές μονάδες: Επιχείρηση δασικής κατάρτισης (Forest Masaryk) στο Křtiny, Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα στο Žabčice και Pavilion Mendel - ένας κοινόχρηστος χώρος στην πανεπιστημιούπολη για όλες τις σχολές, προσφέροντας ανώτερες εγκαταστάσεις στους σπουδαστές για την έρευνά τους. Ολοκληρωμένο τμήμα της πανεπιστημιούπολης είναι το Βοτανικό Κήπο και το Αρμποτέρ, το οποίο είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για προγράμματα σπουδών

• Επιλέξτε μια σχολή όπου θέλετε να σπουδάσετε στην ιστοσελίδα www.mendelu.cz/en.

• Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ιστοσελίδα της σχολής που έχετε επιλέξει.

• Συμπληρώστε τη φόρμα ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση http://mendelu.cz/en/25225-admissions-procedures και επισυνάψτε το βιογραφικό σας σημείωμα.

Απευθυνθείτε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που έχετε στις ακόλουθες επαφές σε κάθε σχολή:

Τοποθεσίες

  • Brno-sever

    Zemědělská,1, 613 00, Brno-sever

Ερωτήσεις