Keystone logo
Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Στατιστική

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Milano Fashion Institute ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

  Ένας σύγχρονος, ευάερος και κομψός χώρος εμπνευσμένος από τον αστικό σχεδιασμό του Μιλάνου, για την εξασφάλιση της πιο ομαλής και αποτελεσματικής εμπειρίας μάθησης.

  ΑΝΕΣΕΙΣ

  • Εσωτερικοί χώροι σχεδιασμένοι από κορυφαίους Ιταλούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων
  • 12 ώρες παρακολούθησαν λόμπι με κυματοειδείς εγκαταστάσεις τοίχου
  • Λόμπι κοινωνικής λειτουργίας stand-up
  • Σύγχρονη αίθουσα με επιμελημένη ιταλική γκαλερί μόδας
  • Πολυτελείς εγκαταστάσεις, ευρύχωρες τουαλέτες και άνετοι χώροι κοινωνικών διαλειμμάτων
  • Σύνδεση wi-fi υψηλής ταχύτητας, δωρεάν για τους φοιτητές σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιούπολης
  • Κλιματισμός για ψύξη και θέρμανση
  • Θυροτηλεόραση 24 ωρών ασφαλείας με πλήρως εξοπλισμένη ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας
  • Ανεξάρτητη πρόσβαση και σύνδεση εσωτερικών προσβάσεων μεταξύ των κτιρίων MFI
  • Εξωτερική αυλή με χώρους πρασίνου

  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙΩΝ

  • Η/Υ, σύστημα κάμερας πολλαπλών προβολών, βιντεοπροβολέας, ενισχυτής και πολυμέσα εξ αποστάσεως εκμάθησης
  • εξοπλισμός για ζωντανή αλληλεπίδραση.
  • Ψηφιακές μαυροπίνακες με οθόνη αφής wi-fi.
  • Δωρεάν σύνδεση υψηλής ταχύτητας wi-fi στο internet.
  • Ατομικοί σταθμοί φόρτισης ρεύματος και πρίζες usb σε όλα τα φοιτητικά θρανία.
  • Σύστημα ηχείων Bose®.
  • Ανοιχτής διαρρύθμισης συνδεδεμένες αίθουσες διδασκαλίας μέσω αρθρωτών κινητών τοίχων.
  • Ηχομονωτικοί γυάλινοι τοίχοι από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
  • Κλιματισμός για ψύξη και θέρμανση.
  • Αυτοματοποιημένο σύστημα παραθυρόφυλλων ηλιακού φωτός.
  • Καθημερινά ενεργοποιημένα διεθνώς πιστοποιημένα συστήματα απολύμανσης.
  • Ηχομονωτικά ανοιγόμενα παράθυρα.
  • Εργονομικά πιστοποιημένα καθίσματα.

  Η πιο εξειδικευμένη επιλογή εξοπλισμού, υπηρεσιών και ανέσεων που ενσωματώνουν και συνδυάζουν τα πανεπιστημιακά πρότυπα υψηλής εκπαίδευσης και το επιμελημένο πνεύμα του Μιλάνου, της πρωτεύουσας της μόδας.

   Εισαγωγές

   Διαδικασία επιλογής

   Η διαδικασία επιλογής είναι ανοιχτή από τις 16 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 30 Νοεμβρίου 2024, για το Masters in Fashion Direction. Μετά την παραλαβή αυτής της Αίτησης, Milano Fashion Institute διενεργεί προεπιλογή σύμφωνα με τα αποσταλμένα έγγραφα. Στη συνέχεια, η Ακαδημαϊκή Επιτροπή θα σας ενημερώσει εάν η Αίτηση είναι κατάλληλη/ή όχι. Εάν είναι επιλέξιμοι, οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθήσουν προφορική συνέντευξη με την Ακαδημαϊκή Επιτροπή, μετά την οποία θα κοινοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα (εισδοχή ή μη).

   Οι συνεντεύξεις εξ αποστάσεως γίνονται δεκτές για διεθνείς φοιτητές.

   Η διαδικασία συνήθως απαιτεί μια περίοδο 3 έως 6 εβδομάδων. Καλούμε λοιπόν τους υποψηφίους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το συντομότερο δυνατό. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται καθ' όλη την περίοδο ανοίγματος των επιγραφών, σε ξεχωριστές συνεδρίες επιλογής.

   Ημερομηνία έναρξης διαλέξεων Masters in Fashion Direction: 27 Ιανουαρίου 2025.

   Απαιτήσεις Βίζας

   Milano Fashion Institute δεσμεύεται να καθοδηγεί διεθνείς φοιτητές, και ιδιαίτερα εκτός ΕΕπολίτες, προκειμένου να κατανοήσουν πλήρως ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμείνετε στην Ιταλία και να παρακολουθήσετε το MFI Master.Οι πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω είναι εναλλακτικά για πολίτες εκτός ΕΕ και για πολίτες της ΕΕ.

   Μη πολίτες της ΕΕ

   Πριν την άφιξη στην Ιταλία

   1. Φοιτητική VISA

   Βίζα είναι μια άδεια που χορηγείται σε πολίτες άλλης χώρας που δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εισέλθουν στο έδαφος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

   Για να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό Milano Fashion Institute , οι υποψήφιοι φοιτητές που δεν είναι πολίτες της ΕΕ πρέπει να έχουν τη φοιτητική VISA.Αυτή η βίζα είναι ειδικά αφιερωμένη σε φοιτητές που θα παρακολουθήσουν ένα μάθημα και θα παραμείνουν στην Ιταλία για περισσότερες από 90 ημέρες.

   Η φοιτητική βίζα πρέπει να ζητηθεί στην Ιταλική Πρεσβεία ή στο Ιταλικό Προξενείο στη χώρα καταγωγής σας ή στη χώρα στην οποία διαμένει μόνιμα ο φοιτητής, πριν από την αναχώρηση για την Ιταλία.

   Για να μάθετε ποια είναι τα έγγραφα που απαιτούνται για να κάνετε αίτηση για βίζα και να βρείτε το πλησιέστερο μέρος για να το ζητήσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://vistoperitalia.esteri.it/home/en

   2. MFI Πιστοποιητικό εγγραφής

   Κατά τη διαδικασία αίτησης της βίζας, οι φοιτητές πρέπει να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εγγραφής τους στην τοπική Ιταλική Πρεσβεία ή Προξενείο.

   Milano Fashion Institute παρέχει το πιστοποιητικό εγγραφής στους δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές έως 5 εργάσιμες ημέρες. Μετά την άφιξη στην Ιταλία

   3. Άδεια διαμονής (permesso di soggiorno)

   Ο ιταλικός νόμος για τη μετανάστευση προβλέπει ότι οι πολίτες εκτός ΕΕ, που σχεδιάζουν να μείνουν στην Ιταλία για περισσότερο από 3 μήνες, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την άδεια διαμονής εντός 8 ημερών από την άφιξή τους στην Ιταλία.

   Οι επιπλέον πολίτες της ΕΕ πρέπει να υποβάλουν την αίτηση άδειας διαμονής σε οποιοδήποτε ταχυδρομείο όπου υπάρχει διαθέσιμος γκισέ Sportello Amico.Για να γίνει αυτό, οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν το κιτ απευθείας από το ταχυδρομείο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.Παρακαλούνται επίσης να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: διαβατήριο, MFI πιστοποιητικό εγγραφής, φωτοτυπία απόδειξης ασφάλισης υγείας, ένσημα τελών 16,00 € (μπορείτε να το αγοράσετε στο Καπνοπωλείο, π.χ.μαγαζί ταμπάτσι).Ωστόσο, η Milano Fashion Institute συνιστά να διαβάσετε προσεκτικά και να συμμορφωθείτε με τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες στο κιτ.

   Το κόστος αυτής της αίτησης που πρέπει να καταβληθεί στο ταχυδρομείο είναι 30,00 €.Από το ταχυδρομείο θα σας δοθεί ραντεβού (ημέρα και ώρα) για να πάτε στο Γραφείο Μετανάστευσης της Κεστούρα για να σας δακτυλογραφήσουν.Σε αυτό το ραντεβού θα σας ζητηθεί να φέρετε 4 πανομοιότυπες φωτογραφίες διαβατηρίου και τα πρωτότυπα έγγραφα, τα αντίγραφα των οποίων εσωκλείονταν στο κιτ της αίτησης, συμπεριλαμβανομένου τυχόν εγγράφου που θα μπορούσε να λείπει από την αίτησή σας.

   4. Κωδικός φορολογικού μητρώου (δηλΚώδικας Fiscale)

   Μόλις ο μαθητής φτάσει στην Ιταλία, είναι απαραίτητο να αποκτήσει το codice fiscale, που είναι ένας μοναδικός κωδικός φορολογικής αναγνώρισης που χρησιμοποιείται σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με κρατικούς φορείς και τη δημόσια διοίκηση στην Ιταλία, καθώς και για άλλους σκοπούς (όπως το άνοιγμα τράπεζας λογαριασμό, υπογραφή σύμβασης για ενοικίαση διαμερίσματος ή δωματίου, υπογραφή συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.).

   Η αίτηση είναι εύκολη και πρέπει να γίνει στο τοπικό γραφείο του Agenzie delle Entrate με την επίδειξη έγκυρου διαβατηρίου ή άδειας παραμονής.

   Τα γραφεία της Agenzia delle Entrate που είναι διαθέσιμα στο Μιλάνο, και στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι φοιτητές, βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

   Via dei Missaglia, 97.Τηλ: 02.893075;
   E-mail: [email protected]
   Via Abetone, 10.Τηλ: 02.540011 ή 02.54100729;
   E-mail: [email protected]
   Via della Moscova, 2. Τηλ: 02.636791;
   E-mail: [email protected]
   Via Ugo Bassi, 4°.Τηλ: 02.697161;
   E-mail: [email protected]
   Via Leonardo Bistolfi, 5. Τηλ: 02.210491;
   E-mail: [email protected]
   Piazzale Carlo Stuparich, 2. Τηλ: 02.330251;
   E-mail: [email protected]

   Πολίτες της ΕΕ, μαζί με τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία

   Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με πολίτες από τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία, που θα παραμείνουν στην Ιταλία για περισσότερους από 90 μήνες, απαιτείται υποχρεωτικά να εγγραφούν στο Ufficio Anagrafe (Γραφείο Μητρώου) του δήμου στην πόλη του Μιλάνου.

   Για να εγγραφείτε στο Ufficio Anagrafe απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

   - Διαβατήριο ή ισοδύναμο έγγραφο
   - Ιταλικός Κωδικός Φορολογικού Μητρώου (Codice fiscale)
   - Το συμβόλαιο ενοικίασης διαμερίσματος ή δήλωση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπου διαμένει ο φοιτητής, ότι ο φοιτητής είναι φιλοξενούμενος. Η εγγραφή ολοκληρώνεται αφού η Polizia Municipale (Τοπική Αστυνομία) πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διεύθυνση προκειμένου να επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

   Πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες

   Εάν είστε αλλοδαπός φοιτητής, μπορείτε να ανοίξετε τρεχούμενο λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ταχυδρομείο.Για να ανοίξετε τρεχούμενο λογαριασμό στην Ιταλία, απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

   - Αριθμός φορολογικού μητρώου (Codice Fiscale)
   - Έγκυρο διαβατήριο ή ισοδύναμο έγγραφο
   - Άδεια διαμονής (το έγγραφο αυτό δεν απαιτείται για πολίτες της ΕΕ, της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας).

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Για ποια μεταπτυχιακά είναι δυνατόν να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία;

   Διατίθενται υποτροφίες ίση με 9.000 € (απαλλαγή από την πληρωμή της τρίτης και τέταρτης δόσης), ίση με το 50% της αξίας των Masters, είναι διαθέσιμες για τους Masters in Fashion Direction 2025: Brand & Product Management; Διοίκηση επωνυμίας και επιχειρήσεων. Διαχείριση επωνυμίας και επικοινωνίας. Brand & Luxury Management: Fashion Design & Management.

   Πώς λειτουργεί;

   Η χορήγηση των υποτροφιών πραγματοποιείται πριν από την έναρξη του μαθήματος, λαμβάνοντας υπόψη τόσο εισοδηματικά όσο και αξιοκρατικά κριτήρια, από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή. Η εισαγωγή στο Master είναι ανεξάρτητη από τη χορήγηση οποιασδήποτε υποτροφίας.

   Πώς να εφαρμόσει?

   Το έντυπο αίτησης για υποτροφίες περιλαμβάνεται στη "Φόρμα Αίτησης" , και μπορεί να συμπληρωθεί από αυτόν τον ιστότοπο, στη σελίδα "Αίτηση". Αφού υποβάλετε το Έντυπο Αίτησης, η Ακαδημαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει, κατά τις περιοδικές συνεδρίες αξιολόγησης, την πιθανή απόδοση, με κοινοποίηση του αποτελέσματος μέχρι την έναρξη του μαθήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τους κανόνες εντός της ενότητας. Σε ποιους απευθύνονται οι υποτροφίες;

   Οι υποτροφίες απευθύνονται τόσο στους ιταλούς πολίτες όσο και στους αλλοδαπούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Δασκάλους του Ινστιτούτου μόδας του Μιλάνου.

   Από πότε πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

   Η αίτηση για υποτροφία θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.

   Τοποθεσίες

   • Milan

    Milano Fashion Institute via Durando, 38, 20158, Milan

   Ερωτήσεις