Keystone logo
© TESS
Mines ParisTech

Mines ParisTech

Mines ParisTech

Εισαγωγή

230 χρόνια ιστορίας για το Μεταπτυχιακό Σχολείο.

1281 φοιτητές, 18 ερευνητικά κέντρα, 286 ταλαντούχους ερευνητές, 1ο σχολείο για έρευνα εταιρικής σχέσης, ένας μοναδικός δεσμός με τις εταιρείες.

Τιμές που χτίστηκαν τα χρόνια, τα οποία είμαστε περήφανοι να δείξουμε, να διατηρήσουμε, να μοιραστούμε.

Καλώς ήλθατε στο Mines ParisTech !

Mines ParisTech ιδρύθηκε το 1783 όταν η εκμετάλλευση ορυχείων ήταν βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Πολύ φυσικά, η Σχολή ακολούθησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας και των Mines ParisTech και σήμερα οι σπουδές αναπτύσσουν και διδάσκουν όλες τις τεχνικές που είναι χρήσιμες για τους μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών.

Χάρη στη διεπιστημονική διδασκαλία της, η Σχολή εκπαιδεύει μη εξειδικευμένους μηχανικούς, που είναι σε θέση να επιλύσουν ένα πραγματικό περίπλοκο πρόβλημα, να πραγματοποιήσουν ένα βιομηχανικό σχέδιο και να αντιμετωπίσουν όλες τις πτυχές τόσο τεχνικές όσο επιστημονικές, κοινωνιολογικές, οικονομικές ή ηθικές.

Το υπόβαθρο της Σχολής, που συνδέεται με τη βιομηχανία ορυχείων, συγκεντρώνει όλες τις επιστημονικές γνώσεις, ανοίγει όλα τα πεδία της έρευνας σήμερα: μεταφορές, ενέργεια, μηχανική κλπ.

Από το 1783, η Σχολή ήταν πάντα σε θέση να προχωρήσει μπροστά σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, συμμετέχοντας σε έργα και ξεκινώντας με μελλοντικές δυνατότητες.


Τα 225 χρόνια ιστορίας, παράδοσης και κληρονομιάς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας και της αντοχής των Mines ParisTech . Προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε 1500 μαθητές. Το Ίδρυμα διαθέτει 15 ερευνητικά κέντρα, 250 ταλαντούχους καθηγητές-ερευνητές και κατατάσσεται στο # 1 ινστιτούτο έρευνας έρευνας, ένας μοναδικός δεσμός με τις εταιρείες. Είμαστε υπερήφανοι για την προβολή, τη διατήρηση, τη διανομή των αξιών μας που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μια γαλλική "Grande Ecole"

Mines ParisTech όπως και άλλα γαλλικά Grandes Ecoles είναι αφιερωμένα στην εκπαίδευση κορυφαίων μηχανικών για βιομηχανίες, υπηρεσίες και έρευνα. Τα σχολεία αυτά είναι σχετικά μικρές δομές (περίπου 150 πτυχιούχοι MSc ανά έτος, 100 πτυχιούχοι Διδακτορικού Διπλώματος, 200 καθηγητές-ερευνητές) επικεντρώνονται σε κορυφαία θέματα μηχανικής. Η εκπαίδευση, η έρευνα και οι επιχειρήσεις συνδέονται στενά με ακαδημαϊκά προγράμματα και ερευνητικές δραστηριότητες.

Τα περισσότερα από τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για μεταπτυχιακούς φοιτητές με τουλάχιστον πτυχίο BSc. Τα γαλλικά "Grandes Ecoles" μπορούν να θεωρηθούν ως ινστιτούτο αριστείας για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα, μεταξύ των οποίων η Mines ParisTech είναι μία από τις ναυαρχίδες.

Διεθνείς Ευκαιρίες

Mines ParisTech έχουν υπογράψει περισσότερες από εκατό συμφωνίες σε όλες τις ηπείρους για να συνεργαστούν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο πρόγραμμα Science & Executive Engineering. οι συμφωνίες αυτές υπογράφονται με το δικό μας όνομα ή μέσω των κοινοπραξιών ParisTech ή Institut MINES-TELECOM. Mines ParisTech είναι μέλος του Προγράμματος ΑΘΗΝΑ και των διεθνών δικτύων της IDEA League.

Καριέρα

Έχετε επιλογές να κάνετε όσες επαγγελματικές ευκαιρίες θα σας ανοίξουν μετά την αποφοίτησή σας από το Ινστιτούτο. Μια ποικιλία επαγγελμάτων θα είναι προσβάσιμη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε το σχέδιο καριέρας σας σε στενή αρμονία με τις φιλοδοξίες σας. Είτε πρόκειται για τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες ή την έρευνα, θα έχετε πρόσβαση στον ευρύ κόσμο.

 • Απασχολησιμότητα.
 • Κάθε φοιτητής προσφέρεται εργασία πριν από το τέλος της εκπαίδευσης.
 • Αρκετοί από τους διευθύνοντες συμβούλους των 40 κορυφαίων γαλλικών εταιρειών (CAC 40) είναι πρώην πτυχιούχοι του Ινστιτούτου.
 • Δύο βραβευθέντες Νόμπελ εκπαιδεύτηκαν στο Ινστιτούτο: Georges Charpak (Physics, 1992) και Maurice Allais (Economics, 1988).

Διεξάγουμε μια ετήσια έρευνα για να μάθουμε τι κάνουν οι πρόσφατοι πτυχιούχοι μας. Το ποσοστό απάντησης για αυτήν την έρευνα είναι 100%.

Τα τελευταία μας στοιχεία δείχνουν ότι:

 • Το 75% ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα.
 • Το 5% προετοιμάζει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μέσω ειδικών προγραμμάτων (παρόμοια με τα «μεταπτυχιακά fast-tracks»).
 • Το 18% παρακολουθεί σπουδές, είτε για διπλό πτυχίο, συμπληρωματικό κύριο, μεταπτυχιακό σύντομο πρόγραμμα ή διδακτορικό δίπλωμα.

Στη διεθνή σκηνή:

 • Το 11% αρχίζει να εργάζεται στο εξωτερικό.

Λαμβανομένων υπόψη των τομέων, οι δυνατότητες είναι τεράστιες:

 • Το 52% εργάζεται στη βιομηχανία (με υπεροχή στην ενέργεια και τη μεταποίηση).
 • Το 47% εργάζεται στις υπηρεσίες (με κυρίαρχο ρόλο στη διαβούλευση, τον λογιστικό έλεγχο, τη χρηματοδότηση / τραπεζική, την πληροφορική, τη βιομηχανική διαχείριση, την αλυσίδα εφοδιασμού, την έρευνα / ανάπτυξη).

Stephane Boda / Mines ParisTech

132232_SundayAtSchool-RetourensoleillealaMineencetterentreeCStephaneBodaMinesParisTechPSL.jpg

10 λόγοι για να ανακαλύψετε Mines ParisTech

Από τους πολλούς λόγους για την επιλογή του Mines ParisTech , έχουμε επιλέξει 10 για την καθοδήγησή σας:

1. 225 χρόνια ιστορίας

Mines ParisTech , το École des Mines de Paris, είναι ένα από τα παλαιότερα γαλλικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα της μηχανικής. Ενώ το μοντέλο της έμπνευσης δεν έχει αλλάξει, οι μέθοδοι διδασκαλίας και η έρευνά του έχουν προβλέψει και συνοδεύουν την εποχή του από το 1783.

2. Αριστεία της έρευνας

Δύο βραβευθέντες Νόμπελ εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή: Georges Charpak (Φυσική, 1992) και Maurice Allais (Economics, 1988). Οι απόφοιτοι απολαμβάνουν προκλητική καριέρα σε διάφορους τομείς.

Έχετε μια περιέργεια και θέλετε να κινηθείτε προς τον κόσμο του αύριο, τότε θα δείτε ότι η έρευνα στο Mines ParisTech βασίζεται στη δημιουργικότητα και την πρόβλεψη ενός συνεχώς εξελισσόμενου κόσμου. με το ευρύ φάσμα των επιστημονικών κλάδων, η Σχολή είναι ηγέτης σε πολλούς τομείς. Εδώ είναι πέντε μεγάλα πεδία στα οποία υπερέχει:

 • Τις επιστήμες της γης και το περιβάλλον.
 • Ενέργεια και τεχνολογία επεξεργασίας.
 • Μηχανολογία και υλικά.
 • Μαθηματικά και συστήματα.
 • Οικονομικά, διαχείριση και κοινωνία.
 • 18 ερευνητικά κέντρα που εκτείνονται σε πέντε διαφορετικούς τομείς.
 • 286 ερευνητές.
 • Το κορυφαίο σχολείο στη Γαλλία για τον όγκο της συμβατικής έρευνας.
 • Τα βασικά ερευνητικά θέματα βασίζονται ουσιαστικά στα προβλήματα που ανακύπτουν από τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των MITAL, EDF, TOTAL, RENAULT, PSA, SNECMA, GDF και SAINT-GOBAIN, καθώς και της κοινωνίας στο σύνολό της.
 • Έσοδα ύψους 30 εκατ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένων συμβάσεων με επιχειρηματικούς εταίρους.

3. Ακαδημαϊκοί

Οι 286 ερευνητές παρέχουν στους φοιτητές υψηλού επιπέδου διδασκαλία. Το περιορισμένο μέγεθος των ετήσιων δόσεων τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν χρήση καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων σε συσχετισμό με τον κόσμο της βιομηχανίας, την κοινωνία και τις μελλοντικές φιλοδοξίες.

Στόχος είναι η ακαδημαϊκή αριστεία με 286 ερευνητές, 100 εργασίες και 400 άρθρα ή βιβλία σε βασικούς ερευνητικούς τομείς που δημοσιεύονται κάθε χρόνο.

4. Η διεθνής διάσταση

Η διεθνής διάσταση είναι μια πραγματική πτυχή του Mines ParisTech . Η ζωή στη Σχολή θα σας φέρει σε επαφή με φοιτητές από περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες. Ανάμιξη φοιτητών από διαφορετικά χρόνια. Τα ερευνητικά κέντρα είναι ανοικτά σε διεθνή ανταλλαγή. Οι φοιτητές πρέπει να έχουν εντολή δύο ξένων γλωσσών και τοποθετήσεις που διαρκούν μεταξύ τεσσάρων και δώδεκα μηνών σε ένα ξένο ίδρυμα για σπουδαστές μηχανικής είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό του διεθνούς επαγγέλματος της Σχολής.

Mines ParisTech έχει δημιουργήσει συνεργασίες με μερικά από τα καλύτερα ιδρύματα παγκοσμίως:

 • Συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών με 100 πανεπιστήμια-εταίρους παγκοσμίως.
 • Το 30% της πρόσληψης σπουδαστών στα Mines ParisTech , στα διάφορα προγράμματα της, προέρχεται από περίπου 50 διαφορετικές χώρες.
 • το Φόρουμ Δικτύου Αθηνών / Cesaer Leuven.
 • μαθήματα κατάρτισης;
 • γλωσσικά δίδακτρα για όλους τους μαθητές. Κάθε φοιτητής αναμένεται να μιλά άπταιστα σε δύο γλώσσες.
 • 10 δυνατότητες ξένων γλωσσών για τους μαθητές.

5. Υψηλά πρότυπα διδασκαλίας σε μικρής κλίμακας πλαίσια

Θα παρακολουθήσετε τα έτη σπουδών σας στα Mines ParisTech σε περιορισμένες κατηγορίες πρόσληψης, ανεξάρτητα από την επιλογή του προγράμματος. Η Σχολή θα σας προσφέρει οδηγίες καθοδήγησης και ουσιαστικά ατομική προσοχή. Θα είστε σε θέση να σχεδιάσετε την καριέρα σας σε στενή αρμονία με τις φιλοδοξίες και τις φιλοδοξίες σας. Η περιορισμένη ετήσια πρόσληψη παρέχει τη δυνατότητα χρήσης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας:

 • Ένας καθηγητής για κάθε μαθητή,
 • Διδασκαλία σε περιβάλλον μικρής κατηγορίας,
 • 400 φοιτητές που σπουδάζουν πάνω από τρία χρόνια και 260 μέλη του προσωπικού που παρέχουν εξαιρετικό επίπεδο εποπτείας.

Stephane Boda / Mines ParisTech

133025_69836021_10157513930789084_8532481866748395520_o.jpg

6. ParisTech

 • Την έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένα σύνολο αριστείας.
 • Mines ParisTech είναι ένα ιδρυτικό μέλος του δικτύου ParisTech που συγκεντρώνει 11 ινστιτούτα μηχανικών και μία σχολή επιχειρήσεων στο Παρίσι για να προωθήσει και να συνδυάσει την ανάπτυξη μιας διεθνούς διάστασης και να προσφέρει μια σειρά κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 • Το δίκτυο ParisTech διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

7. Ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Έχετε επιλογές να κάνετε όσες επαγγελματικές ευκαιρίες θα σας ανοίξουν μετά την αποφοίτησή σας από το σχολείο. Μια ποικιλία επαγγελμάτων θα είναι προσβάσιμη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε το σχέδιο καριέρας σας σε στενή αρμονία με τις φιλοδοξίες σας. Είτε πρόκειται για τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες ή την έρευνα, θα έχετε πρόσβαση στον ευρύ κόσμο.

 • Η απασχολησιμότητα,
 • Κάθε φοιτητής προσφέρεται εργασία πριν από το τέλος της εκπαίδευσης,
 • Αρκετοί από τους διευθύνοντες συμβούλους των 40 κορυφαίων γαλλικών εταιρειών (CAC 40) είναι πρώην απόφοιτοι της Σχολής,
 • Δύο βραβευθέντες Νόμπελ εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή: Georges Charpak (Φυσική, 1992) και Maurice Allais (Economics, 1988).

8. Δίκτυο

 • Το δίκτυο αποφοίτων ParisTech περιλαμβάνει 220.000 πρώην φοιτητές.
 • Το δίκτυο GEM Intermines περιλαμβάνει 17.000 πρώην μαθητές.
 • Mines ParisTech επωφελούνται από ένα σημαντικό δίκτυο αποφοίτων που κατέχουν θέσεις κλειδιά. Υπάρχουν 9.000 αποφοίτοι Mines ParisTech σε όλο τον κόσμο.

9. Φοιτητική ζωή

 • Συλλόγων και συλλόγων
 • Αθλημα
 • Διαγωνισμοί
 • Ορχηστρικό συγκρότημα, θεατρική κοινωνία κλπ.

10. Παρίσι (τοποθεσία)

Mines ParisTech παρέχουν ένα μοναδικό περιβάλλον προς όφελός σας. Το Καρτιέ Λατέν βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού και αποτελεί κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας με κινηματογράφους, μουσεία και προσωρινές εκθέσεις που ζωντανεύουν τη ζωή αυτής της περιοχής κοντά στον ποταμό Σηκουάνα, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια της, προσφέροντας τόσες πολλές ευκαιρίες για να ανακαλύψετε τη ζωή Γαλλία.

Η θέση των ερευνητικών κέντρων της Σχολής είναι επίσης χαρακτηριστική των διαφόρων πτυχών της Γαλλίας: το Fontainebleau στο γοητευτικό του περιβάλλον, το Evry και το Palaiseau, αναδεικνύοντας το μέλλον του και το Sophia Antipolis, ένα τεχνολογικό κέντρο αιχμής σε ένα ελκυστικό προβηγκιακό περιβάλλον, από τα οποία η Σχολή ήταν ένας από τους ιδρυτές.

133034_therankings.png

Βασικά στοιχεία & αριθμοί

 • Ένας διεθνής επαγγελματισμός και επιχειρηματικό πνεύμα
 • Ιδρυτικό μέλος του ParisTech και του Groupe des Ecoles des Mines
 • 50 πανεπιστήμια-εταίρους σε όλο τον κόσμο
 • Νέοι τομείς μελέτης που εφευρέθηκαν στο σχολείο περιλαμβάνουν γεωστατιστικά και μορφολογικά μαθηματικά
 • Έρευνα που συνδέεται με τη βιομηχανία
 • 230η επέτειος το 2013

 • Συνολικά 1.027 μόνιμο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 286 ερευνητών, 391 φοιτητές και 890 φοιτητές
  • Το 37% των ξένων φοιτητών
  • Αντιπροσωπεύθηκαν 50 εθνικότητες
  • Εκπαίδευση μέσω της Αριστείας
  • Οι απόφοιτοι ετησίως σύμφωνα με το πρόγραμμα:
   • 155 φοιτητές από το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην επιστήμη και την εκτελεστική μηχανική
   • 170 φοιτητές σε μεταπτυχιακά πτυχία
   • 27 μηχανικούς στο Corps des Mines ParisTech
   • 90 διδακτορικά
   • 166 εκπαιδευόμενους σε συνεχή κατάρτιση

 • 18 ερευνητικά κέντρα σε πέντε βασικούς τομείς:
 • Οι επιστήμες της γης και το περιβάλλον
 • Ενέργεια και τεχνολογία επεξεργασίας
 • Μηχανική και υλικά
 • Μαθηματικά και συστήματα
 • Οικονομικά, διαχείριση και κοινωνία

 • 30 εκατ. € ερευνητικών συμβάσεων ετησίως
 • Η κορυφαία γαλλική σχολή μηχανικών για τον όγκο της συμβατικής έρευνας
 • 200 βιομηχανικοί εταίροι
 • 16 διδακτικές και ερευνητικές έδρες
 • 100 Ph.D. και περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις ετησίως
 • 30 εταιρείες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια
 • Μουσείο Ορυκτολογίας
  • 100.000 αντικείμενα
  • Το μουσείο κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως για τις συστηματικές συλλογές του
  • Το μουσείο κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως για τον πλούτο των συλλογών του

 • Μια βιβλιοθήκη με εξαιρετικούς πόρους
  • 200.000 δημοσιεύσεις, χάρτες και έγγραφα αρχειοθέτησης
  • Τεκμηριωμένο ταμείο προσαρμοσμένο στην έρευνα και τη διδασκαλία

Stephane Boda / Mines ParisTech

133026_70005665_10157513930764084_8175306536667578368_o.jpg

Τοποθεσίες

 • Sophia Antipolis

  Rue Claude Daunesse,1, 06904, Sophia Antipolis

Ερωτήσεις