Keystone logo
Miriam College

Miriam College

Miriam College

Εισαγωγή

Ιστορία

Η ιστορία του Miriam College χρονολογείται από το 1926 όταν ο Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα, τότε Άγιος Μιχαήλ O 'Doherty, ζήτησε από τις Αδελφές του Συλλόγου Maryknoll στη Νέα Υόρκη να ξεκινήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γυναικών στις Φιλιππίνες. Σε μια παλιά ανασχηματισμένη Αυγουστινική Μονή στο Μαλάμπον, Ριζάλ, ιδρύθηκε η Κανονική Σχολή Μαλαμπον. Το σχολείο μεταβίβασε τοποθεσίες αρκετές φορές μέχρι το 1953 τελικά, με το όνομα του να αλλάζει επίσημα στο Κολλέγιο Maryknoll, έθεσε τις μόνιμες ρίζες του στο Diliman (ή Loyola Heights), Quezon City.

Μετά το Βατικανό, η εκκλησία του Maryknoll άρχισε να αξιολογεί το έργο της, όχι μόνο στις Φιλιππίνες αλλά και παγκοσμίως, υπό το φως του αρχικού αποστόλωτός τους ως ιεραποστολικής τάξης. Στη δεκαετία του '60, η εκκλησία Maryknoll είδε την ετοιμότητα των λαϊκών των Φιλιππίνων να συνεχίσουν την εκπαιδευτική αποστολή που είχαν αρχίσει. Το 1977, η κυριότητα και η διοίκηση του σχολείου μετατράπηκαν σε διοικητές. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το όνομα Maryknoll επρόκειτο να αλλάξει για να ανοίξει το δρόμο για την προώθηση της μοναδικής ταυτότητας του σχολείου, ξεχωριστή αλλά όχι αποσυνδεδεμένη από την ταυτότητα των αδελφών Maryknoll. Το 1989, μετά από μια σειρά διαβουλεύσεων, το Maryknoll College μετονομάστηκε σε Miriam College .

76084_76055_MC02.png

Το όραμά μας

76085_76056_MC01.png

Miriam College είναι ένας κορυφαίος καθολικός φοιτηρικός θεσμός μάθησης που διαμορφώνει ηγέτες στην υπηρεσία που συνδυάζουν την ικανότητα με τη φροντίδα, έχουν τις ρίζες τους στον πολιτισμό των Φιλιππίνων και την ασιατική παράδοση και είναι όμως πολίτες του κόσμου.

Miriam College , ενσωματώνοντας το έργο της εκπαίδευσης με τη ζωή της πίστης, αναπτύσσει άτομα, ιδιαίτερα κορίτσια και νέες γυναίκες, για να χτίσουν το έθνος των Φιλιππίνων και να συν-δημιουργήσουν τη βασιλεία του Θεού στη γη.

Miriam College είναι αφοσιωμένο σε εξαιρετικά ακαδημαϊκά προγράμματα που εμπλουτίζονται με χριστιανικές αξίες, ενισχυμένα με σύγχρονη τεχνολογία και εμπλουτισμένα με εθνικές και διεθνείς διασυνδέσεις.

Τέλος, η Miriam College δεσμεύεται να δημιουργήσει και να ζει μέσα στην σχολική κοινότητα μας τις ίδιες τις αλλαγές που επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε στην κοινωνία.

Η αποστολή μας

Miriam College , σε συνεργασία με τις οικογένειες και την κοινότητα, προσφέρει ποιότητα και σχετική Χριστιανική εκπαίδευση που προετοιμάζει τους μαθητές για να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες, δια βίου μαθητές και παραγωγικοί πολίτες.

Προσφέρει εξαίρετα προγράμματα στα επίπεδα της βασικής, τριτοβάθμιας, μεταπτυχιακής και ενηλίκιας μέσω προσεγγίσεων που βασίζονται σε μαθητές, ενσωματώνουν αξία, βασίζονται στην έρευνα και καινοτόμες προσεγγίσεις.

Βασικές αξίες μας

76086_76057_MC03.png

Αλήθεια

Πιστεύουμε στην δύναμη της γνώσης και στην απελευθερωτική δύναμη της αλήθειας. Δεσμευόμαστε στη συστηματική και επιστημονική αναζήτηση της αλήθειας και της αμεροληψίας και της ανοικτότητας στην επιδίωξή της. Απορρίπτουμε όλες τις μορφές εξαπάτησης, ψευδαισθήσεων και ατιμωρησίας. Προσπαθούμε να επιτύχουμε την υψηλότερη ποιότητα πνευματικής και ακαδημαϊκής παραγωγής παράλληλα με την αναγνώριση και την αξία της σοφίας της καρδιάς.

δικαιοσύνη

Πιστεύουμε ότι όλα τα ανθρώπινα όντα πρέπει να είναι εξίσου ευλογημένα υπεύθυνα για και να απολαμβάνουν τους καρπούς της δημιουργίας γνώσεων και της κοινωνικής προόδου. Δεσμευόμαστε σε μια κοινωνία όπου η εξουσία και οι ευκαιρίες είναι εξίσου κοινές και όπου οι "γυμνοί ντυμένοι και οι πεινασμένοι τροφοδοτούνται". Απορρίπτουμε οποιαδήποτε διάκριση εναντίον οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας. Πιστεύουμε στην ισότητα των φύλων και προσπαθούμε και στηρίζουμε μια ποικιλόμορφη και αλληλένδετη ανθρώπινη κοινότητα στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία και η χειραφέτηση είναι σε κεντρικό επίπεδο.

Ειρήνη

Πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε οικοδόμοι της ειρήνης. Πιστεύουμε επίσης ότι η ειρήνη σημαίνει την απουσία βίας καθώς και την παρουσία αξιών, συμπεριφορών, συμπεριφοράς και τρόπων ζωής που βασίζονται στη μη βία και στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του κάθε ατόμου. Απορρίπτουμε τη βία κάθε μορφής και σε κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση και όλα τα θεσμικά όργανα. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για δημιουργικούς και εποικοδομητικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων και για την ενθάρρυνση σχέσεων φροντίδας και αγάπης μεταξύ όλων των ανθρώπων και μεταξύ ανθρώπων και υπόλοιπων δημιουργιών.

Ακεραιότητα της Δημιουργίας

Πιστεύουμε ότι ο Θεός μας έχει καλέσει να είμαστε διαχειριστές όλης της δημιουργίας και ότι η ευημερία και η ευτυχία των μελλοντικών γενεών βασίζονται σε βιώσιμα και δίκαια συστήματα και διαδικασίες παραγωγής και κατανάλωσης. Απορρίπτουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και την απώλεια φυσικών πόρων. Δεσμευόμαστε να φροντίζουμε τη γη και να ασκούμε έναν τρόπο ζωής που να στηρίζει την υγεία του πλανήτη από την οποία εξαρτάται όλη η ζωή.

Τοποθεσίες

  • Manila

    Katipunan Avenue, Loyola Heights, Quezon City, 1108 Metro Manila, , Manila

Ερωτήσεις