Keystone logo
Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Εισαγωγή

Το MOME είναι ένα πανεπιστήμιο για καλλιτέχνες, σχεδιαστές, δημιουργούς και καινοτόμους που δεσμεύονται να σπάσουν το καλούπι της μετριότητας. Εστιάζουμε στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης ατόμου μέσω καθοδήγησης και δημιουργίας ενός οικοσυστήματος τεχνών και σχεδιασμού που βασίζεται στην αξία στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη).

Το MOME καλωσορίζει διεθνείς φοιτητές για περισσότερα από 30 χρόνια στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με σχεδόν εκατό πανεπιστήμια τέχνης και σχεδίου σε όλο τον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο του 2024 το MOME εγκαινιάζει έξι μεταπτυχιακά προγράμματα πλήρους απασχόλησης στην αγγλική γλώσσα.

Η ανάπτυξη του διεθνούς φοιτητικού μας σώματος παραμένει βασικός στόχος των μελλοντικών μας στόχων, καθώς η παρουσία ξένων φοιτητών διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της ποικιλόμορφης κοινότητας και κουλτούρας μας.

Το MOME παρέχει υποστήριξη με δίδακτρα σε αλλοδαπούς φοιτητές που γίνονται δεκτοί σε διεθνή προγράμματα, προέρχονται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και πληρούν τις προϋποθέσεις για υποστήριξη με βάση τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα.

Η υπερσύγχρονη πανεπιστημιούπολη 29.000 m2 του MOME άνοιξε τις πύλες της το 2019. Τα ανανεωμένα ακαδημαϊκά κτίρια υποστηρίζουν συνεργατικές, διεπιστημονικές ευκαιρίες για πολυβάθμια εκπαίδευση. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε μορφές κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, προσφέροντας δεξιότητες βελτίωσης της γνώσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργική βιομηχανία, παράλληλα με τα προπτυχιακά μαθήματα.

Το TechPark στην πανεπιστημιούπολη παρέχει την υπερσύγχρονη ικανότητα εργαστηρίου και στούντιο που απαιτούνται για την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, μια εγκατάσταση είναι επίσης ένας χώρος πειραματισμού, πρωτοτύπων και ανάπτυξης περιεχομένου πολυμέσων, καθώς και επαγγελματικής υλοποίησης.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην κοινότητά μας!

Εισαγωγές

Για τα αγγλόφωνα προγράμματα μεταπτυχιακών μας σπουδών, απαιτείται επίσης η προσκόμιση αποδεικτικών επάρκειας αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον Β2 ή άπταιστα αγγλικών δεξιοτήτων εκτός από ακαδημαϊκό πτυχίο.

Διαδικασία εφαρμογής

Το πτυχίο πανεπιστημίου (πτυχίο ή μεταπτυχιακό) αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης σε αυτά τα προγράμματα. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται με βάση το χαρτοφυλάκιό τους που παρουσιάζει το επαγγελματικό τους ταξίδι, αλλά και την προσωπική τους εισαγωγή (πρακτική εξέταση). Με αυτόν τον τρόπο, οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να επιλεγούν με βάση το ταλέντο, τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα.

1. βήμα

(Για πολίτες της ΕΕ:) Υποβάλετε την αίτησή σας μέσω της διεπαφής app dot mome dot hu ή του ιστότοπου felvi dot hu (ο τελευταίος είναι διαθέσιμος μόνο στα ουγγρικά). Έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων: Δεκέμβριος, ακριβής ημερομηνία TBC.

2. βήμα

Οι απαιτήσεις περιεχομένου και μορφής για τη μεταφόρτωση του χαρτοφυλακίου, καθώς και το ποσό και ο τρόπος πληρωμής του ειδικού διαδικαστικού τέλους, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του πανεπιστημίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

3. βήμα

Μεταξύ 8 Μαΐου και 4 Ιουνίου 2023: Ανεβάστε το χαρτοφυλάκιό σας

4. βήμα

3 έως 7 Ιουλίου 2023: Πάρτε τις πρακτικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Το πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την περίοδο των εισαγωγικών εξετάσεων, καθώς και τη σειρά, το περιεχόμενο και τον τρόπο εκτέλεσης των επιμέρους εργασιών εξέτασης. Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Σε ευθυγράμμιση με τη μακροπρόθεσμη διεθνή στρατηγική του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές που γίνονται δεκτοί από τις ακόλουθες χώρες θα είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για την υποτροφία: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Λευκορωσία, Κροατία, Κόσοβο, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία και Ρωσία.

Οι σκέψεις για τη χορήγηση της υποτροφίας θα περιλαμβάνουν τα επαγγελματικά επιτεύγματα και την εισοδηματική κατάσταση των υποψηφίων. Η υποτροφία θα χορηγηθεί σε ποσό που θα καλύπτει το 25%, το 50%, το 75% ή το 100% των διδάκτρων, με απόφαση επιτροπής που ορίζεται από τον Πρύτανη και τον Πρύτανη. Ο αριθμός των δικαιούχων της υποτροφίας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου που προορίζεται για το σκοπό αυτό από τα έσοδά του.

Η υποτροφία θα χορηγείται για όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εφόσον ο δικαιούχος της υποτροφίας συγκεντρώνει τουλάχιστον 15 μόρια ανά εξάμηνο. Εάν δεν πληρούται αυτή η απαίτηση, η χορηγούμενη υποτροφία θα τερματιστεί αυτόματα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Αίτηση για την υποτροφία

Η αίτηση για την υποτροφία ξεκινά στις 8 Μαΐου 2023. Εάν είστε πολίτης μιας χώρας που πληροί τις προϋποθέσεις για να υποβάλετε αίτηση για την υποτροφία και έχετε υποβάλει επιτυχώς αίτηση είτε με αίτηση dot mome dot hu είτε με felvi dot hu για ένα πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτούμενου, θα πρέπει να ανεβάσετε μια φόρμα δημοσιοποίησης οικονομικών στοιχείων κατά τη διάρκεια την περίοδο υποβολής χαρτοφυλακίου. Θα λάβετε ένα email στα τέλη Απριλίου με πληροφορίες σχετικά με το πού να ανεβάσετε τη δήλωση και πώς να υποβάλετε αίτηση για την υποτροφία. Πρέπει να ολοκληρώσετε την υποβολή της αίτησής σας έως τις 4 Ιουνίου 2023. Λάβετε υπόψη ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το κράτος στο felvi dot hu ΔΕΝ δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για την Υποτροφία Περιφερειακής Κινητικότητας.

Απαιτήσεις Βίζας

Εάν κάνετε αίτηση για τα προγράμματά μας από χώρα εκτός ΕΟΧ/ΕΕ, ίσως χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα άδειας διαμονής (βίζα D) για να εισέλθετε στην Ουγγαρία. Για να υποβάλετε αίτηση για βίζα D πρέπει να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο Ουγγρικό Προξενείο στο σπίτι σας.

Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αίτησης βίζας είναι μακρά, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες, επομένως συνιστάται ανεπιφύλακτα να κανονίσετε το ραντεβού σας με το προξενείο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Τα ραντεβού για τα μέσα Ιουλίου πρέπει να κλείσετε τον Μάιο ή τις αρχές Ιουνίου.

Μετά την επιτυχή εισαγωγή στο επιλεγμένο πρόγραμμα, θα σας δώσουμε μια επιστολή αποδοχής την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αίτησή σας για βίζα. Θα λάβετε επίσης βεβαίωση εγγραφής αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής στην αρχή του εξαμήνου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για φοιτητική βίζα (βίζα D) στον ιστότοπο των Προξενικών Υπηρεσιών.

Οι φοιτητές από τρίτες χώρες που προέρχονται από χώρα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής για σκοπούς σπουδών κατά την άφιξή τους στην Ουγγαρία. Το γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων θα σας βοηθήσει στη διαδικασία αίτησης για άδεια διαμονής.

Η αίτηση για άδεια διαμονής μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης του Γραφείου Μετανάστευσης, EnterHungary. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να κανονίσετε την αίτησή σας στο διαδίκτυο, κάντε λήψη του εγχειριδίου.

Τακτοποίηση της ασφάλισης υγείας σας

Οι μαθητές θα πρέπει να μεριμνήσουν για την κατάλληλη ασφάλιση υγείας στη χώρα καταγωγής τους. Όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες θα πρέπει να ελέγξουν αν καλύπτονται και από ασφάλιση υγείας. Οι μαθητές που λαμβάνουν οποιοδήποτε φάρμακο τακτικά θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ουγγαρία. Δεν είναι δυνατή η λήψη φαρμάκων μέσω ταχυδρομείου από τη χώρα σας, καθώς μπορεί να καθυστερήσει στο τελωνείο λόγω της διαφοράς μεταξύ των κανονισμών της ΕΕ και των τρίτων χωρών.

Το να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις στη χώρα σας θα είναι σχεδόν σίγουρα λιγότερο δαπανηρό από το να τις κάνετε εδώ στην Ουγγαρία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πριν εγγραφείτε σε μια ασφαλιστική εταιρεία τον αριθμό των κέντρων υγείας με τα οποία έχουν συμβληθεί στην Ουγγαρία/Βουδαπέστη και το εύρος των υπηρεσιών που περιλαμβάνονται.

Επί του παρόντος, στην Ουγγαρία, η ακόλουθη ουγγρική ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει ατομικά προγράμματα ασφάλισης υγείας για φοιτητές για διεθνείς φοιτητές: Generali

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αγγλόφωνη εξυπηρέτηση πελατών τους για να λάβετε μια προσφορά στο +36 30 211 2770 ή να επικοινωνήσετε μαζί τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα αιτήματος πληροφοριών.

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω μια λίστα με ιδιωτικά κέντρα υγείας που μπορεί να είναι χρήσιμα κατά την αναζήτηση ασφαλιστικού παρόχου: Όλα αυτά τα κέντρα υγείας έχουν αγγλόφωνους γιατρούς και βοηθούς και παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ειδικών υγείας. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές/κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στη Βουδαπέστη, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλισή σας έχει συναφθεί με το μέρος που επισκέπτεστε. Μερικά παραδείγματα:

 • FirstMed
 • Ιατρικό Κέντρο Rozsakert
 • Medicover
 • Κέντρο Υγείας της Βούδας

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Υπνωτήριο

Η άνεση των μαθητών μας εξασφαλίζεται από 40 δίκλινα υπνοδωμάτια με τα δικά τους ξεχωριστά μπάνια. Και οι δύο όροφοι του κοιτώνα διαθέτουν κοινόχρηστη κουζίνα και κοινό πλυσταριό, το οποίο οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα. Υπάρχει επίσης ένα ευρύχωρο σαλόνι σε κοινή χρήση. Παρέχεται πρόσβαση στο Internet ανά δωμάτιο.

Φέτος το ακαδημαϊκό έτος μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για τοποθέτηση σε φοιτητική εστία μέσω του συστήματος Neptun. Αφού συνδεθείτε στο Neptun, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας επιλέγοντας την επιλογή Εφαρμογές στο στοιχείο μενού Διαχείριση.

Οι διεθνείς φοιτητές μας (Photography MA and Interaction Design MA) θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους μας σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας μετακόμισης σε κοιτώνα.

Κόμβοι έρευνας

Το Κέντρο Καινοτομίας διεξάγει έρευνα σε πέντε βασικούς τομείς, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύεται από έναν ξεχωριστό κόμβο.

Κόμβος Έρευνας Υλικού

Διεπιστημονική ερευνητική ομάδα με επίκεντρο την απτή τεχνολογία, τις δυναμικές επιφάνειες, τα βιοϋλικά, τα ηλεκτρονικά υφάσματα και τη μαλακή ρομποτική. Αναπτύσσουν πρωτότυπα, μεθοδολογίες κατασκευής ερευνών και δημιουργούν νέα υλικά.

Data Storytelling Hub

Η συλλογή δεδομένων είναι μια καθημερινή πρακτική στον 21ο αιώνα, αλλά οι ιστορίες πίσω από τα δεδομένα σπάνια αποκαλύπτονται. Η αφήγηση δεδομένων βοηθά με διαδραστικά εργαλεία και αφηγηματικές μεθόδους για να δείξουμε μοτίβα που μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε αποφάσεις.

Βιώσιμος Βιομηχανικός Κόμβος

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή οικολογική γνώση, τις τεχνολογίες αιχμής και την ανθρώπινη ευρηματικότητα και διαίσθηση, διερευνούμε τρόπους με τους οποίους η βιομηχανία θα μπορούσε να κάνει περισσότερα με λιγότερα και να εξυπηρετήσει όχι μόνο την οικονομία αλλά και τις οικολογίες.

Interaction & Immersion Hub

Στο Interaction and Immersion Hub, εξετάζουμε τα σχεδιαστικά κενά των περιβαλλόντων που μοιάζουν με το Metaverse και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τέτοια πρωτότυπα που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.

Social Design Hub

Ανάπτυξη και υποστήριξη έρευνας σχεδιασμού που βασίζεται στην πρακτική, προκειμένου να αναζητηθούν ευκαιρίες για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και οικονομία.

Επώαση

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε επιχειρηματικές δεξιότητες, να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση και να βοηθήσουμε στη μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε πιο ανεπτυγμένες επιχειρηματικές ιδέες. Έχουμε ενσωματώσει τα δυνατά μας σημεία στην καλλιέργεια νέων ταλέντων σε ένα πρόγραμμα επώασης με γνώμονα το σχεδιασμό.

Η MOME έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να είναι ο κορυφαίος κόμβος δημιουργικής βιομηχανίας και καινοτομίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έως το 2030. Για να συμπληρώσουμε τις προσπάθειες του πανεπιστημίου για την επίτευξη αυτού του στόχου, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα επώασης με γνώμονα το σχεδιασμό για να βοηθήσουμε νέους καινοτόμους, ερευνητές και επίδοξους επιχειρηματίες στην Ουγγαρία.

Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επώασης, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό υπόβαθρο, τον κλάδο, τη βιομηχανία ή τον τομέα σπουδών του. Στόχος μας είναι να έχουμε μια διεπιστημονική ομάδα συμμετεχόντων και προτιμώνται εκείνα τα έργα που επικεντρώνονται στον αντίκτυπο, συνδέονται με την ευημερία ή με άλλο τρόπο ευθυγραμμίζονται με τους τομείς εξειδίκευσης ή έρευνας του MOME.

TechPark

Το Τεχνολογικό Πάρκο MOME (TechPark) - με 25 εργαστήρια και στούντιο - παρέχει την Τεχνολογία, τον εξοπλισμό, τα εργαστήρια και την εφαρμοσμένη γνώση που απαιτούνται για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Ένα μέρος όπου οι μαθητές μπορούν να πειραματιστούν, να βιώσουν και να ζωντανέψουν τις ιδέες τους με υποστήριξη και καθοδήγηση από ειδικούς του Techpark.

Το TechPark αποτελείται από εργαστήρια/εργαστήρια/στούντιο ανεξάρτητα από τα τμήματα της σχολής εκπαίδευσης που εποπτεύονται από τη διοίκηση του TechPark - λειτουργούν και ευθυγραμμίζονται με συνεχή διαβούλευση με τα τμήματα της σχολής σχετικά με θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης.

Το TechPark εργάζεται ως κέντρο τεχνολογικών υπηρεσιών, παρέχοντας τεχνογνωσία, κατασκευαστική ικανότητα και πρόσβαση σε υποδομές για την Ακαδημία και το IK (IC) και επιπλέον σε εξωτερικούς πελάτες (παραγωγή ταινιών, ηχογράφηση, εκδηλώσεις, μαθήματα, κατασκηνώσεις κ.λπ.).

Τα εργαστήρια/εργαστήρια/στούντιο είναι πλήρως ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους τους φοιτητές, ανάλογα με την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και προνομίων, με την επιφύλαξη των διδακτικών και ερευνητικών προτεραιοτήτων και ικανοτήτων. (χρήση/ενοικίαση εξοπλισμού και δωματίων).

Εργαστήρια και στούντιο

Concrete Lab

Το εργαστήριο παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναμειγνύουν και να χυτεύουν διάφορα είδη σκυροδέματος. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: •

 • Μικρό μίξερ
 • Μίξερ 50 L
 • Ζυγός
 • Δονούμενοι Πιθανοί κίνδυνοι

Απαγορεύεται η παραμονή στο εργαστήριο χωρίς εκπαιδευτή. Η χρήση του εξοπλισμού είναι δυνατή μετά από εκπαίδευση πρόληψης ατυχημάτων και επαγωγή.

Εργαστήριο δέρματος

Εκτός από την εκτέλεση εργασιών από την Εξειδίκευση Σχεδιασμού Αξεσουάρ Ενδυμάτων του Προγράμματος Σχεδιασμού Κλωστοϋφαντουργίας, διδάσκονται επίσης τεχνολογίες κατασκευής παπουτσιών και καπέλων. Πρόκειται για ένα εργαστήριο μοντελοποίησης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που αλληλεπιδρά και με άλλα συνεργεία (Μοντελοποίηση, Μέταλλο, 3D Εκτυπωτής, Κοπή Laser). Εκτός από πρώτες ύλες από φυσικό δέρμα, αυτό το εργαστήριο ασχολείται και με υφάσματα, μεμβράνες και άλλα εναλλακτικά υλικά.

Εργαστήριο δημιουργίας ψηφιακών αντικειμένων

Το εργαστήριο εισάγει τη σύγχρονη τεχνολογία στον κόσμο της δημιουργίας αντικειμένων. Οι τεχνολογίες του εργαστηρίου περιλαμβάνουν την κοπή με λέιζερ, τη χάραξη, την τρισδιάστατη εκτύπωση, τη σάρωση 3D, την κοπή φιλμ βινυλίου (κοπή με πλότερ), την εκτύπωση κεραμικών χαλκομανιών και τη δημιουργία πρωτοτύπων. Υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές στη διάθεση των μαθητών. Λάβετε υπόψη σας ότι η εκτύπωση μπορεί να διαρκέσει έως και 10-20 ώρες, γι' αυτό παρακαλούμε βρείτε εγκαίρως τυχόν απαραίτητες πληροφορίες. Παρακαλούμε φέρτε τα τρισδιάστατα μοντέλα σας στο .stl μορφή.

  Τοποθεσίες

  • Budapest

   Zugligeti út,9-25, 1121, Budapest

  Ερωτήσεις