Keystone logo
Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Εισαγωγή

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Μηχανικής Γνώσης έχουν σχεδιαστεί γύρω από τη μέθοδο διδασκαλίας με επίκεντρο το έργο (PCL). Το εκπαιδευτικό μοντέλο PCL είναι μικρής κλίμακας και προσανατολίζεται στους μαθητές. Εργάζεστε σε μικρές ομάδες σε πολύπλοκα και απαιτητικά έργα που απαιτούν από εσάς να αναπτύξετε μια ποικιλία δεξιοτήτων, όπως δεξιότητες γραφής και παρουσίασης και εργασία σε ομάδα. Οι δεξιότητες που μαθαίνετε αποτελούν σημαντική προετοιμασία για τη μελλοντική σας καριέρα. Εφαρμόζετε αμέσως αυτό που έχετε μάθει από το υλικό του μαθήματος και τις διαλέξεις σε προβλήματα της πραγματικής ζωής. Μαζί με τους συμφοιτητές σας ερευνάτε ποιες πληροφορίες απαιτούνται και πώς παρουσιάζονται καλύτερα. Στο τέλος κάθε έργου, παραδίδετε ένα λειτουργικό προϊόν και παρουσιάζετε τα ευρήματά σας στους συμμαθητές σας, τους δασκάλους ή/και τον πελάτη. Τα έργα που προσφέρονται στη ΔΚΕ είναι:

 • ανάπτυξη κλιματικών μοντέλων
 • μηχανές παιχνιδιών πολλαπλών χρήσεων
 • έξυπνες μηχανές αναζήτησης
 • συστήματα αναγνώρισης όρασης
 • διαδραστικά μαθήματα μαθηματικών


Τα έργα υποβάλλονται συχνά από εταιρείες και ινστιτούτα δίνοντας στους μαθητές μας την ευκαιρία να αποκτήσουν ανεκτίμητη εμπειρία εφαρμόζοντας την εκπαίδευσή τους στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.


Ποιότητα των μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν διαπιστευθεί νομικά σύμφωνα με τον ολλανδικό νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα. Η εθνική επιτροπή διαπίστευσης αξιολόγησε τα μεταπτυχιακά προγράμματα ότι ανήκουν στα καλύτερα στην Ολλανδία. Επιπλέον, η επιτροπή διαπίστευσης αξιολόγησε την καθοδήγηση σπουδών και την υποστήριξη των φοιτητών ως άριστες, δίνοντας έμφαση στη διεθνώς ανταγωνιστική ποιότητα αυτών των υπηρεσιών».

Επιλέξτε το δικό σας πρόγραμμα σπουδών

Κατά το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού σας θα αποκτήσετε εις βάθος γνώση σχετικά με τα πιο σχετικά θέματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη ή στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Κατά το δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να επικεντρώσετε το πρόγραμμα στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και τους στόχους σταδιοδρομίας σας. Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του δεύτερου έτους μπορείτε:

• Παρακολούθηση μαθημάτων επιλογής, επίσης σε άλλες σχολές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ

• πάρτε μαθήματα επιλογής του άλλου μεταπτυχιακού προγράμματος

• συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα του ακαδημαϊκού προσωπικού

• να λάβει μέρος σε πρακτική άσκηση σε εταιρεία ή έρευνα

• ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ανταλλαγών σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού Στο δεύτερο εξάμηνο, θα ολοκληρώσετε το μεταπτυχιακό σας γράφοντας μια μεταπτυχιακή διατριβή. Για αυτό, θα επιλέξετε ένα θέμα έρευνας στο οποίο θα εργαστείτε υπό την επίβλεψη ενός από τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Η έρευνα μπορεί να πραγματοποιηθεί εσωτερικά ή εξωτερικά σε μια εταιρεία ή άλλο πανεπιστήμιο. Η διατριβή σας πρέπει επίσης να υπερασπιστεί δημόσια.

*Σημειώστε ότι όλες οι επιμέρους επιλογές προγραμμάτων εποπτεύονται από τον σύμβουλο σπουδών και το ακαδημαϊκό προσωπικό μας και αξιολογούνται πάντα ως προς την ποιότητα από την Επιτροπή Εξεταστών.

Έρευνα στο Τμήμα Επιστήμης Δεδομένων και Μηχανικής Γνώσης

Η ΔΚΕ συμμετέχει ενεργά σε διάφορους τομείς έρευνας. Το ακαδημαϊκό διδακτικό προσωπικό της ΔΚΕ αποτελείται από έμπειρους διδάσκοντες και ερευνητές γνωστούς στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.


Εντός του τμήματος η έρευνα οργανώνεται σε τρεις ομάδες: «Βιομαθηματικά και Βιοπληροφορική» (BMI), «Ρομπότ, Πράκτορες και Αλληλεπίδραση» (RAI) και «Δίκτυα και Στρατηγική Βελτιστοποίηση» (NSO). Τα μέλη του Τμήματος συμμετέχουν σε πολλαπλές ερευνητικές ομάδες και ως εκ τούτου ενισχύουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων.

Η έρευνα για τα Βιομαθηματικά και τη Βιοπληροφορική καλύπτει βασικούς τομείς της Βιολογίας Συστημάτων και της Βιοπληροφορικής, όπως η αίσθηση, η ανάλυση, η μοντελοποίηση και η πρόβλεψη βιολογικών και ιατρικών φαινομένων. Το Robots, Agents, and Interaction Group (RAI) εστιάζει στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την εφαρμογή συστημάτων που αποτελούνται από υπολογιστικούς πράκτορες – δηλαδή οντότητες λογισμικού ή ρομπότ – που επιδιώκουν στόχους αυτόνομα και διαδραστικά σε πολύπλοκα (π.χ. αβέβαιο, ανοιχτό, δυναμικό , δύσκολα προβλέψιμα) περιβάλλοντα. Για την ερευνητική ομάδα για τα Δίκτυα και τη Στρατηγική Βελτιστοποίηση, η έμφαση δίνεται σε θέματα Μηχανικής Γνώσης που σχετίζονται με τη μελέτη του ανταγωνισμού. Η ομάδα έχει μεγάλη τεχνογνωσία στην έρευνα ανταγωνισμού σε επιτραπέζια παιχνίδια και στη θεωρητική μοντελοποίηση παιχνιδιών.

Διεθνής χαρακτήρας των μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων

Το Τμήμα Επιστήμης Δεδομένων και Μηχανικής Γνώσης ανήκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Επιστημών. Αυτή η σχολή έχει την υψηλότερη αναλογία ξένων φοιτητών στο πανεπιστήμιο. Το DKE συνεργάζεται στα προγράμματα σπουδών του με καθιερωμένα πανεπιστήμια όπως το Aarhus University στη Δανία, το Université de Montreal στον Καναδά, το Πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, το UESTC στην Κίνα και το Universiteit Hasselt στο Βέλγιο. Οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγών σε αυτά τα πανεπιστήμια. Τα μέλη ΔΕΠ της ΔΚΕ συνεργάζονται σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, επιτρέποντας διεθνή πρακτική άσκηση για τους φοιτητές μας.

Τοποθεσίες

 • Maastricht

  Maastricht University Department of Data Science and Knowledge Engineering P.O. Box 616 , 6200 MD, Maastricht

Προγράμματα

  Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

  Ερωτήσεις