Keystone logo
National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

Εισαγωγή

Η πρώτη δημόσια Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε μετά την οικονομική άνθηση της Ταϊβάν στη δεκαετία του 1980, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Chung Cheng έσπασε το έδαφος μετά το Εκτελεστικό Yuan περάσει το σχέδιο για την κατασκευή του πανεπιστημίου το 1986 προς τιμήν του αείμνηστου προέδρου Τσιάνγκ Κάι-σεκ και για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Yun-lin, Chia-Yi, και τις περιοχές Ταϊνάν. Ιδρύθηκε επίσημα την 1η Ιουλίου 1989 ο Δρ LIN Ching-Jiang είναι ο πρώτος πρόεδρος του Πανεπιστημίου. Κατά την πρώιμη φάση του Πανεπιστημίου, πέντε σχολές στήθηκαν: το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, το Κολέγιο των Επιστημών, η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, του Σώματος των Μηχανικών, και το College of Management.

Ο Δρ CHENG Kuo-Σουνγκ, ο οποίος εξέτισε ποινή τριών ετών από την 21η Οκτωβρίου, 1996 έως τις 21 Οκτωβρίου του 1999, ήταν ο δεύτερος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου στην ιστορία CCU. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το College of Law και το Κολέγιο της Εκπαίδευσης ιδρύθηκαν το 1998 και το 1999, αντίστοιχα. Συνολικά, το Πανεπιστήμιο αποτελείται σήμερα από επτά κολέγια που προσφέρουν 29 Προπτυχιακά Προγράμματα, 44 Μεταπτυχιακά Προγράμματα, 29 Ph.D. Προγράμματα, 17 σε υπηρεσία Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Το Πανεπιστήμιο έχει περισσότερα από 960 μέλη ΔΕΠ / προσωπικό και περίπου 12.000 φοιτητές.

Ως προσανατολισμένο προς την έρευνα πανεπιστήμιο, CCU έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές με τις προηγμένες δεξιότητες και βαθιά γνώση στους τομείς των ανθρωπιστικών επιστημών, των επιστημών, της τεχνολογίας, του δικαίου και της διαχείρισης. Με την εκπαίδευση των φιλελεύθερων τεχνών και των επιστημών, CCU αναμένει οι μαθητές μαθαίνουν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πολυπλοκότητα των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Χτίζοντας πάνω στα θεμέλια του τα τελευταία 20 χρόνια, ο σημερινός Πρόεδρος, ο Δρ Fong, Zhang Hua, οδηγεί το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακαδημαϊκή αριστεία, διεθνοποίηση, και την ενεργό αλληλεπίδραση με την παγκόσμια κοινότητα.

Campus Περιβάλλον

Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Chia-Yi County, 15 χιλιόμετρα από την πόλη του Chia-Yi, η οποία είναι περίπου 250 χιλιόμετρα νότια της Ταϊπέι. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε ένα ανοιχτό τοπίο των 132 στρεμμάτων σε ένα λόφο, με περισσότερα από 200.000 δέντρα διαφόρων ειδών. Σε μια περιοδεία πανεπιστημιούπολη, κάποιος μπορεί να εκπλαγείτε από τα κομψά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών στυλ, που περιβάλλεται από ψηλά δέντρα, ανοικτούς χώρους πρασίνου, καθώς και δρόμους με στροφές πλαισιώνεται με ανθισμένα δέντρα και θάμνοι ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές. Η ίδια η πανεπιστημιούπολη είναι ένα όμορφο πάρκο με ηρεμία και διαφάνεια, και είναι κυριολεκτικά μια ανάσα φρέσκου αέρα σε σύγκριση με πιο αστικό πανεπιστημιουπόλεις της Ταϊβάν. Θέαση από τις παρακάτω πεδιάδες, το Πανεπιστήμιο μοιάζει με ένα υπέροχο παλάτι πάνω σε ένα λόφο. Παρά την εικόνα του πανεπιστημίου, όπως φαινομενικά αποκλεισμένους γυάλινο πύργο, το πανεπιστήμιο είναι φιλικό πραγματικότητα ανοιχτές σε όλους και εξυπηρετεί την κοινότητα με πολλούς τρόπους.

Το Κτίριο Διοίκησης, στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης είναι ελικοειδής, κινέζικο στιλ βήμα πυραμίδα, που ενεργεί ως γείωση κομβικό σημείο για τη δραστηριότητα που συμβαίνουν γύρω από αυτό. Μπροστά από αυτό είναι μια μεγάλη τούβλο δρόμο που οδηγεί προς την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης. Ο δρόμος είναι μπλοκαρισμένος στην κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων για περπάτημα και ποδηλασία, μια κύρια διαδρομή για τους φοιτητές που εισέρχονται και εξέρχονται από την πανεπιστημιούπολη. Από την αντίθετη πλευρά βρίσκει κανείς μια άλλη διάβαση πεζών τούβλο που συνορεύει με δέντρα και χώρους πρασίνου. Αυτό το μονοπάτι οδηγεί στην εντυπωσιακή πλατεία τούβλα που βρίσκεται μπροστά από την κύρια Αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης, και ανοίγει σε ένα κυκλικό χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού το οποίο είναι ένα κοινό ορόσημο και σημείο συνάντησης.

Αντιμετωπίζοντας την Αμφιθέατρο είναι το κτίριο της Βιβλιοθήκης και Πληροφόρησης, ένα εντυπωσιακό, πανύψηλα ορόσημο του πανεπιστημίου. Έχει περισσότερα από 891.610 βιβλία, 7.315 περιοδικά και πάνω από 1.212.927 μικροφίλμ, μικροδελτία και CD-ROM (01/17/2010 ενημερώθηκε). Υπολογιστικό Κέντρο του υποστηρίζει την ακαδημαϊκή έρευνα, με τη βοήθεια υπολογιστή διδασκαλίας, on-line υπηρεσίες καταχώρησης, βίντεο-διασκέψεις, βίου μάθηση εξ αποστάσεως, και άλλες υπηρεσίες πολυμέσων. Οπτικοακουστικά Κέντρο της βιβλιοθήκης μπορεί να υπερηφανεύεται για το πιο ενημερωμένο, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό AV. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, ο ήλιος οροφή εσωτερικό δικαστήριο προσθέτει το φυσικό φως στις περιοχές ανάγνωση. Είναι μεγάλη χαρά να μελετήσουν και την έρευνα σε αυτό το ευρύχωρο και ήσυχο περιβάλλον.

Το Γυμνάσιο είναι ένα από τα πιο υπέροχα και ακριβά κατασκευές στη νότια Ταϊβάν. Έχει δύο ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες (η μία σε εσωτερικούς χώρους και υπαίθρια), μια αίθουσα παγοδρομίας πατινάζ, μπόουλινγκ, και κλειστά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον και. Επιπλέον, διαθέτει δωμάτια για τζούντο, άρση βαρών και κυκλική προπόνηση, εσωτερικούς τοίχους αναρρίχηση, εξωτερική Ολυμπιακό στίβο γήπεδο και εγκαταστάσεις φυσικά, πινγκ-πονγκ. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το εκτεταμένο πανεπιστημιούπολη έχει ακόμη ένα γήπεδο γκολφ με 20 δίαυλοι.

Το Κέντρο Δραστηριότητα σπουδαστών βρίσκεται από Tranquility στη λίμνη. Η ίδια η δομή είναι πολύ μοναδικό με διαφορετικά υψόμετρα στο εσωτερικό. Από αυτά τα πατώματα μπορεί κανείς να έχει μια πανέμορφη θέα της όμορφα τοξωτό γεφύρι που διασχίζουν τη λίμνη. Το ισόγειο είναι ευρύχωρο και συνορεύει από τη μία πλευρά από τη λίμνη, σε ένα άλλο από μία από τις διάφορες καφετέριες στο κέντρο, και σε ένα άλλο από μια μεγάλη σκάλα. Αυτή η περιοχή είναι συχνά το στάδιο για διάφορες παραστάσεις και τις δραστηριότητες της ομάδας των σπουδαστών.

Η λίμνη είναι ένα αγαπημένο μέρος για τους επισκέπτες και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε μια ηλιόλουστη μέρα θα βρει κανείς τις οικογένειες και τα παιδιά βόλτα κατά μήκος πέτρινα μονοπάτια του. Σύντομα-να-να παντρεμένα ζευγάρια, με πλήρη ενδυμασία γάμου, θεωρούνται συχνά θέτουν για το γάμο πορτρέτα τους. Κύκνοι, πάπιες, ορτύκια, χελώνες και ψάρια διαφόρων ειδών σχηματίσουν τη δική τους κοινότητα στη λίμνη. Κάνουν αυτό το όμορφο μέρος της πανεπιστημιούπολης ένα ελκυστικό οικογενειακό καταφύγιο στις γειτονικές πόλεις και κομητείες, καθώς και ένα μέρος για ρομαντικούς περιπάτους στο μονοπάτι γύρω από τη λίμνη.

Τα κτίρια για τις επτά κολλέγια διάσπαρτα σε ένα πάρκο-όπως την πανεπιστημιούπολη, το καθένα με μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ της συμβολικής του σκοπού και την ατομικότητα του. Όλοι σπιτιού διάφορες περιοχές ανάπαυσης, φοιτητής τρέξει καφετέριες και μικρές αυλές.

Τοποθεσίες

  • Chiayi City

    No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

    Ερωτήσεις