Keystone logo
© Carrianna Field
Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Εισαγωγή

Η Επιτροπή Έρευνας της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας για την Κοινωνιολογία του Δικαίου και της Κυβέρνησης της Χώρας των Βάσκων ίδρυσε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Νόμου στο Oñati , Gipuzkoa, Ισπανία το 1988. Από την αρχή, το Ινστιτούτο δημιούργησε ακαδημαϊκούς δεσμούς και συνεργατικές σχέσεις με διάφορα Ευρωπαϊκά και μη ευρωπαϊκά πανεπιστήμια παρέχοντας διευκολύνσεις για σεμινάρια, εργαστήρια, επισκεπτόμενους μελετητές και έρευνα βιβλιοθηκών. Το Ινστιτούτο έχει ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μια σημαντική βάση για το παγκόσμιο δίκτυο μελετητών που ασχολούνται με θέματα νομικής και κοινωνικής επιστήμης.

Το Ινστιτούτο διευθύνεται από έναν εκ περιτροπής Επιστημονικό Διευθυντή, τον ανώτερο ακαδημαϊκό διαχειριστή (André-Jean Arnaud, 1989-91, Paavo Uusitalo, 1991-92, Rogelio Pérez Perdomo, 1992-93, Roberto Bergalli , 1993-95; Johannes Feest, 1995 -97; Jacek Kurczewski, 1997-98; Pierre Guibentif , 1998-00 ; William Felstiner , 2000-2002; Manuel Calvo-García, 2002-2003; Volkmar Gessner, 2003-2005; Joxerramon Bengoetxea, 2005-2007; Carlos Lista, 2007-2009; Sol Picciotto 2009-2011; Angela Melville 2011-2013; Adam Czarnota 2013-2016; Vincenzo Ferrari 2016-2018, Noé Cornago 2018-2020, Martin Ramstedt 2020-2022). Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος γίνεται επισκέπτης καθηγητής του Universidad del País Vasco και, με τη βοήθεια διαφόρων επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου, επιβλέπει τα προγράμματα διδασκαλίας και εργαστηρίων, την ανάπτυξη της βιβλιοθήκης, οι σχέσεις με τα πανεπιστήμια των Βάσκων και οι δημοσιεύσεις του Ινστιτούτου. Ο Διοικητικός Διευθυντής είναι η Maite Elorza Plazaola .

Το International Master's in The Sociology in Law του Ινστιτούτου δέχεται έως και 20 μαθητές ετησίως, συνήθως από δώδεκα χώρες σε όλο τον κόσμο: μέχρι σήμερα, οι μαθητές, προέρχονται από 55 χώρες. Τα μαθήματα, τα οποία διαρκούν δύο εβδομάδες κάθε Σεπτέμβριο έως Μάρτιο, διδάσκονται από κορυφαίους ειδικούς, επίσης από όλο τον κόσμο. Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο οι μαθητές ερευνούν και γράφουν μια διατριβή, υπό την επίβλεψη ειδικών, με την καλύτερη δημοσίευση αυτών των διατριβών.

Η κοινωνικο-νομική βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου, μια από τις πιο εκτεταμένες στην Ευρώπη, περιέχει σημαντικές συλλογές στα Αγγλικά και τα Ισπανικά και σημαντικό υλικό στα Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Η Βιβλιοθήκη καταγράφει όχι μόνο βιβλία, αλλά και μεμονωμένα κεφάλαια και άρθρα στον κοινωνικο-νομικό τομέα, και ο Κατάλογος είναι ανοιχτά προσβάσιμος μέσω του Διαδικτύου. Το Ινστιτούτο καλωσορίζει επισκέπτες σε κάθε επίπεδο, από διδακτορικό και μεταδιδακτορικό έως έμπειρο ερευνητή και προσφέρει υποτροφίες διαμονής ειδικά για φοιτητές διδακτορικού.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο πραγματοποιούνται εβδομαδιαία εργαστήρια, αποτέλεσμα διαγωνισμού από αιτούντες που προτείνουν θέματα και προσκαλούν τους συμμετέχοντες, ενώ το Ινστιτούτο φροντίζει τις τοπικές ρυθμίσεις. Τα εργαστήρια συγκεντρώνουν κορυφαίους διεθνείς μελετητές, επαγγελματίες και ακτιβιστές για εντατικές συζητήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων συνήθως δημοσιεύονται είτε σε μία από τις σειρές βιβλίων που συνδέονται με το Ινστιτούτο είτε στο διαδικτυακό διεθνές περιοδικό Oñati Socio-Legal Series. Άλλες συναντήσεις μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν κατόπιν αιτήσεως.

Το Ινστιτούτο στεγάζεται σε ένα ισπανικό αναγεννησιακό κτήριο που ολοκληρώθηκε το 1543 ως πανεπιστημιακή νομική σχολή. Το κτίριο, που παραχωρήθηκε από την επαρχιακή κυβέρνηση (" Diputación Foral") του Gipuzkoa, έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει τη βιβλιοθήκη, τα διοικητικά γραφεία, τις αίθουσες συναντήσεων και τάξεων και ένα κέντρο βίντεο . Αυτό το κτήριο βρίσκεται στην καρδιά του παλιού Oñati , σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το άλλο, το οποίο παρέχει καταλύματα για μαθητές, δασκάλους και όσους παρακολουθούν εργαστήρια στο Ινστιτούτο. Αυτή η κατοικία του 18ου αιώνα, το Palacio Antía, που διατίθεται από την πόλη Oñati , έχει επίσης πρόσφατα ανακαινιστεί και προσφέρει κοινόχρηστα δωμάτια για κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και άνετα, μοντέρνα καταλύματα.

Τοποθεσίες

  • Oñati

    Av de Unibertsitate,8, 20560, Oñati

    Ερωτήσεις