Keystone logo
© TESS
Paris School Of Architecture

Paris School Of Architecture

Paris School Of Architecture

Εισαγωγή

115751_people01.jpg

Η Paris School Of Architecture είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης με διεθνή έμφαση στο κέντρο του Παρισιού. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά και το σχολείο προετοιμάζει τους αποφοίτους του να λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το PSA είναι μια επιχειρηματική σχολή που διδάσκει φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν μια ειδικότητα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικής αλλού ή που σκέφτονται να καθιερώσουν τη δική τους πρακτική μετά την αποφοίτησή τους.

Το διδακτορικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο PSA προσφέρει ένα εξειδικευμένο και καινοτόμο τρόπο αρχιτεκτονικής μελέτης που αντικατοπτρίζει την μεταβαλλόμενη φύση της αρχιτεκτονικής πρακτικής.

Το μάθημα απευθύνεται ειδικά σε πτυχιούχους τριετούς κύκλους σπουδών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη μεταπτυχιακή τους μελέτη για να ειδικευτούν σε ένα συγκεκριμένο τομέα της αρχιτεκτονικής. Τα μέλη του σχολείου συνδυάζουν τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές σπουδές τους με αναδυόμενα και ενοχλητικά θέματα και τεχνολογίες, στα οποία γίνονται ειδικοί.

Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, το σχολείο βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς πόλεις του κόσμου.

Συνεχίζοντας αυτή τη διεθνή εστίαση, το πρόγραμμα σπουδών μας προετοιμάζει τους αποφοίτους να είναι ηγέτες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της κατασκευής, της φιλοσοφίας, της δημοσιογραφίας και των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Η Paris School Of Architecture εξοπλίζει τα μέλη της με τις καλλιτεχνικές, φιλοσοφικές, πνευματικές και τεχνικές δεξιότητες που απαιτεί η βιομηχανία για την παραγωγή εξαιρετικών μελλοντικών επαγγελματιών. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, ενημερωμένος από τον ευρωπαϊκό χώρο σχεδίασης και κατασκευής, με μαθήματα Master που παρέχονται από τη σχολή ηγετών στις δημιουργικές βιομηχανίες από όλο τον κόσμο, η Σχολή είναι εσκεμμένα διεθνής. παράγοντας την επόμενη γενιά παγκόσμιων αρχιτεκτονικών επαγγελματιών.

115750_parisatmosphere01.jpg

Το σχολείο ιδρύθηκε για να προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή στην αρχιτεκτονική και σε συναφείς κλάδους σε απάντηση στις ριζικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική πρακτική τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι περισσότερες σχολές αρχιτεκτονικής ακολουθούν μια παιδαγωγική μεθοδολογία που υιοθετήθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα και έχει γίνει λιγότερο σχετική με τις πραγματικότητες της αρχιτεκτονικής σήμερα. Η Σχολή του Παρισιού προσφέρει ένα νέο σύστημα, συνδυάζοντας τα βασικά αρχιτεκτονικά συστατικά με τις αναδυόμενες επαγγελματικές απαιτήσεις, προετοιμάζοντας καλύτερα τους πτυχιούχους για την πρακτική τους εργασία, δημιουργώντας τις δικές τους πρακτικές ή εργάζοντάς τους σε άλλους τομείς όπως η ανάπτυξη ακινήτων, η διαχείριση κατασκευών, η δημοσιογραφία, το σχεδιασμό και την εικονική πραγματικότητα.

Ένα Ευρωπαϊκό Σχολείο

Το σχολείο ιδρύθηκε από επαγγελματίες του Παρισιού που εργάζονται σε όλη την ΕΕ, είτε έχουν διδάξει είτε έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Καθώς η αγγλική γλώσσα τείνει τη θέση της ως παγκόσμια lingua franca και η κανονιστική μεταρρύθμιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει μεγαλύτερη ομοιομορφία στην αρχιτεκτονική πρακτική μέσα στο μπλοκ, η ανάγκη για ένα αγγλοφω- νικό ευρωπαϊκό σχολείο στο Παρίσι δεν ήταν ποτέ πιό πιεστικό.

Επιπλέον, το σχολείο δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μελέτη της αρχιτεκτονικής, της νομικής και της κατασκευαστικής ορολογίας που σχετίζεται με διαφορετικές δικαιοδοσίες για να επιτρέψει στους πτυχιούχους να εργάζονται άψογα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτή η πολιτιστική ανταλλαγή προωθεί και ενισχύει τη διεθνή εστίαση του σχολείου και την παιδαγωγική του.

Ένα νέο σχολείο

Σε εξέλιξη από το 2015 και άνοιγμα για την πρώτη πρόσληψή του το Σεπτέμβριο του 2019, η Σχολή Παρισιού προσφέρει μια σειρά από προγράμματα, από προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γλωσσική μελέτη και θερινά σχολεία.

Τα πρώτα μαθήματα θα αρχίσουν στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, όταν η πρώτη πρόσληψη μαθητών του έτους 1 θα γίνει στο σχολείο (ισοδύναμη με το πρώτο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών).

Το ECTS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων) θα ισχύει για το σχολείο, το διήμερο μάθημα που προσφέρει συνολικά 120 Credits.

Το σχολείο ολοκληρώνει επίσης τη διαδικασία εγγραφής με την Répertoire national des certifications professionnelles που πιστοποιεί ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία. Η ομάδα μαθητών μας θα αποτελέσει ένα κρίσιμο κομμάτι της ανάπτυξης των μαθημάτων μας, με ένα φοιτητικό συμβούλιο που θα έχει την εξουσία να προτείνει επιπλέον θέματα, καθώς θα εξελίσσονται οι τεχνολογίες και οι πολιτισμοί, θα αναπτύσσει σχέσεις ανταλλαγής με άλλους θεσμούς και θα τροποποιεί και θα ψηφίζει για το χάρτη και την ηγεσία του σχολείου.

Ακαδημαϊκή ζωή

Η παιδαγωγική της Paris School Of Architecture του Paris School Of Architecture έχει τις ρίζες της στη δοκιμή των σύνθετων και αποκλινόντων θεμάτων στα οποία υπάρχει αρχιτεκτονική μέσα από ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο, ετήσιο πρόγραμμα στούντιο.

Η ανάπτυξη ενός μεταπτυχιακού αρχιτεκτονικού έργου από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο επιτρέπει μεγαλύτερο χρόνο έρευνας, αφήγησης, έκφρασης, φιλοσοφικής εμπλοκής και βιοτεχνικής παραγωγής από ό, τι βρίσκεται σε άλλα ιδρύματα με εξειδικευμένα σεμινάρια.

Τέτοια έργα είναι διανοητικά απαιτητικά και κριτικά αυστηρά, με αποφοίτους να αποχωρούν με χαρτοφυλάκια με έργα μεγάλης εμβέλειας και πολυπλοκότητας.

Η ενδυνάμωση αυτής της εκπαιδευτικής παιδαγωγικής είναι μια σειρά Master Classes που φέρνουν επαγγελματίες από τους κόσμους του σχεδιασμού, του δικαίου, του κινηματογράφου, της επικοινωνίας και της προμήθειας κτιρίων. Αυτά τα μαθήματα Master όχι μόνο χρησιμεύουν για να προσδώσουν εξειδικευμένες γνώσεις, βασισμένες στην επαγγελματική πρακτική, αλλά να τροφοδοτήσουν το έργο του στούντιο, επιτρέποντας σε κάθε μαθητή να αναπτύξει ιδιαίτερα ατομικές απαντήσεις.

Κάθε ακαδημαϊκός χρόνος κορυφώνεται στο τέλος του έτους, μια έκθεση δημόσιας έκθεσης των εργασιών κάθε φοιτητή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Παρισιού. Αυτό προσφέρει στους μαθητές μας την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε οικογένεια, φίλους και δυνητικούς εργοδότες και επενδυτές.

Οι αξιολογήσεις του ετήσιου προγράμματος στούντιο γίνονται μετά από μια τελική παρουσίαση την ημέρα πριν από την έναρξη της νύχτας του τέλους του έτους show. Πρόσθετες αξιολογήσεις σε κάθε κύριο μάθημα γίνονται σε ένα θέμα ανά θέμα, ανάλογα με το θέμα. Όλες οι κύριες τάξεις πρέπει να περάσουν για να παρουσιαστούν στην εκπομπή.

Ένα μοναδικό στοιχείο της παιδαγωγικής φιλοσοφίας της Σχολής είναι ότι δεν εφαρμόζουμε ένα σύστημα ταξινόμησης, το οποίο σημαίνει ότι τα έργα κρίνεται είτε ως Pass είτε ως Fail. Αυτό ενθαρρύνει τη μέγιστη ελευθερία έκφρασης και επιτρέπει στους μαθητές να αναλαμβάνουν κινδύνους και να καινοτομούν. Εξαιρετικά έργα στούντιο μπορούν να απονεμηθούν σε Διακριτική Διακριτική Ευθύνη, ως διακριτική ευχέρεια του Προϊσταμένου του Έτους. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα γαλλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους θα μπορούν να το κάνουν. Αυτό θα βοηθήσει τον σπουδαστή στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ ζουν στο Παρίσι. Αυτά θα προσφέρονται τόσο σε αρχικό όσο και σε ενδιάμεσο επίπεδο.

Τα στούντιο PSA εξοπλίζονται όπως είναι απαραίτητο για τους σπουδαστές να αναλάβουν τα έργα τους στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων 3d εκτύπωσης, των μηχανών κοπής λέιζερ, των εκτυπωτών, των προβολέων και του εξοπλισμού κατασκευής μοντέλων. Συνιστάται ιδιαίτερα οι φοιτητές να αγοράσουν φορητό υπολογιστή για τη διετή περίοδο.

Τοποθεσίες

  • Paris

    5 rue Durantin, Paris, 75018, Paris

    Ερωτήσεις