Keystone logo
Paris School of Economics

Paris School of Economics

Paris School of Economics

Εισαγωγή

Ιδρύθηκε ως Ίδρυμα Επιστημονικής Συνεργασίας (Fondation de Coopération Scientifique) από το CNRS, το École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), το École normale supérieure (ENS-PSL), το École des Ponts ParisTech, το INRAE και το Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, η Paris School of Economics αποτελείται από μια κοινότητα περίπου 140 ερευνητών και 150 υποψήφιων διδακτορικών.

Το PSE διεξάγει έρευνα και διδάσκει μαθήματα οικονομικών στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, ενθαρρύνει ενεργά τις ανταλλαγές μεταξύ οικονομικών αναλυτών και άλλων κοινωνικών επιστημόνων, συμβάλλει στις συζητήσεις οικονομικής πολιτικής και καθιστά την επιστημονική του έρευνα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Η Paris School of Economics είναι το κορυφαίο τμήμα οικονομικών στην Ευρώπη και μεταξύ των πέντε κορυφαίων στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του RePEc.

Έχει οριστεί, από το Πρόγραμμα Επενδύσεων στο Μέλλον (PIA), μια Πανεπιστημιακή Σχολή Ερευνών (EUR), με το όνομα Paris Graduate School of Economics (PgSE), και ως εκ τούτου προικίστηκε με 23 εκατομμύρια ευρώ για 10 χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του PSE, υπό την προεδρία του Jean-Pierre-Danthine, αποτελείται από τα ιδρύματα ιδρυτικών μελών και τους επιστημονικούς εταίρους της PSE, καθώς και άλλα εξειδικευμένα άτομα. Διευθυντής του PSE είναι ο Jean-Olivier Hairault, οριζόμενος από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συμβουλή του CLEOR (το συμβούλιο εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του PSE). Το Επιστημονικό Συμβούλιο περιλαμβάνει κορυφαία διεθνή επιστημονικά πρόσωπα και ηγείται του Pierre-André Chiappori. Η Επιτροπή Δεοντολογίας του PSE παρακολουθεί την εφαρμογή του ηθικού της χάρτη, υπό τη διεύθυνση του Mireille Chiroleu-Assouline.

155157_pexels-photo-6141084.jpeg

Ηθική

Χάρτης δεοντολογίας PSE

Η διδασκαλία και η έρευνα PSE βασίζονται στα υψηλότερα ηθικά πρότυπα. Οι αξίες μας αντικατοπτρίζονται στην ακεραιότητα, την ηθική, την αριστεία και την ανεξαρτησία της έρευνάς μας, τον σεβασμό για όλα τα μέλη της κοινότητας PSE, και τις κοινωνικές, πολιτικές και περιβαλλοντικές μας ευθύνες.

Ως ίδρυμα, το PSE δεσμεύεται να υιοθετήσει μια υπεύθυνη προσέγγιση για όλες τις δραστηριότητές του και να διασφαλίσει τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων (μαθητές, καθηγητές, ερευνητές και προσωπικό υποστήριξης) στο ίδιο. Το PSE θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, με συλλογικό τρόπο, για να διασφαλίσει ότι οι τιμές του καθοδηγούν τη συμπεριφορά όλων.

Για το σκοπό αυτό, η PSE δημιουργεί μια επιτροπή δεοντολογίας η οποία έχει ως στόχο να καθορίσει τη μορφή και το περιεχόμενο των υποχρεώσεων που συνεπάγεται ο σεβασμός των αξιών που απαριθμούνται παρακάτω και να καθορίσει τις διαδικασίες που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της τήρησης του ιδρύματος και όλων των μελών του στις αρχές αυτές .

Η κοινότητα PSE αποτελείται από μαθητές σε διαπιστευμένα μαθήματα PSE, Ph.D. υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο PSE, υπάλληλοι του PSE, μέλη του PJSE και όλοι οι ερευνητές και οι καθηγητές-ερευνητές που είναι συνδεδεμένοι με το PSE, ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο είναι συνδεδεμένοι.

Οι αξίες μας

  1. Επιστημονική ακεραιότητα
  2. Ελευθερία και ανεξαρτησία της έρευνας
  3. Σεβασμός για όλους
  4. Κοινωνικές, πολιτικές και περιβαλλοντικές ευθύνες

Η Επιτροπή Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα παρακλάδι του CLEOR. Με επικεφαλής έναν εκπρόσωπο της διοίκησης PSE-PJSE, περιλαμβάνει επτά άλλα μόνιμα μέλη, που εκπροσωπούν Ph.D. υποψήφιοι, ερευνητές και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

EUR - Μεταπτυχιακή Σχολή Οικονομικών του Παρισιού

Το έργο PSE "Paris Graduate School of Economics (PgSE)" επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο πρόσκλησης υποβολής προτάσεων έργου για "olescoles Universitaires de Recherche, EUR" (Πανεπιστημιακές Σχολές Ερευνών), PIA3 (Επενδύσεις στο Μέλλον). Το πρόγραμμα επεκτείνει τις δραστηριότητες του Labex OSE (Open up Economics) και στοχεύει στην ολοκλήρωση της έρευνας στο υψηλότερο επίπεδο με την αριστεία στη διδασκαλία.

Υπό την ηγεσία του Agence Nationale de la Recherche, και ξεκίνησε από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας και τη Γενική Επιτροπή Επενδύσεων (CGI), αυτό το έργο EUR στοχεύει στην προώθηση του μεταπτυχιακού σχολικού μοντέλου στη Γαλλία, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο να «ενισχύσουμε τον αντίκτυπό μας και τη διεθνή φήμη […] σε έναν ή περισσότερους επιστημονικούς τομείς, ενώνοντας τους Masters και Ph.D. μαθήματα σε έναν ή περισσότερους τομείς που υποστηρίζονται από ένα ή περισσότερα ερευνητικά ιδρύματα ανώτερου επιπέδου ».

Οι στόχοι μας

Το Paris Graduate School of Economics θα βασιστεί στην εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω του Labex OSE για να επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες και τις δυνατότητές του αναπτύσσοντας ένα μεταπτυχιακό - Μεταπτυχιακό και Ph.D. - πρόγραμμα σπουδών σε οικονομικά παγκόσμιου επιπέδου, επέκταση και διαφοροποίηση επιστημονικών στόχων - μεθόδων, αντικειμένων, δεδομένων - και εμβάθυνση ανταλλαγών με άλλους κλάδους, συνεχίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή με τα ιδρυτικά ιδρύματα, εργαστήρια και συνεργάτες του PSE και του ΟΣΕ.

155158_pexels-photo-5965713.jpeg

Jourdan Campus (PSE / ENS)

Η ανανέωση του Πανεπιστημίου (2013 - 2017)

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017, εγκαινιάστηκε επίσημα το νέο κτίριο ENS-PSE άνω των 12.000 m², που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Jourdan στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού, από τον Πρόεδρο François Hollande. Παρευρέθηκε επίσης ο υπουργός σχολείων και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας Najat Vallaud-Belkacem, η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Île de France, Valérie Pécresse.

Ημερομηνίες κλειδιών

2007 - Η περιοχή Ile-de-France, στο μεγαλύτερο μέρος, και η πόλη του Παρισιού και το γαλλικό κράτος για τα υπόλοιπα αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός νέου κτηρίου στην πανεπιστημιούπολη Jourdan, για το PSE και το ENS.

2011 - Το πρακτορείο TVAA (Thierry Van de Wyngaert, Associated Architects Véronique Feigel) πρότεινε ένα φιλόδοξο και κομψό έργο στην αρχιτεκτονική παράδοση του άμεσου περιβάλλοντός του. Δείτε τα μοντέλα και το έργο 3D.

2017 - Η κατασκευή, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013, τελειώνει στις αρχές του 2017 όταν η κοινότητα PSE συγκεντρώνεται σε μία πανεπιστημιούπολη: μάθετε περισσότερα για την ανανέωση της πανεπιστημιούπολης. Τα εγκαίνια ήταν στις 23 Φεβρουαρίου 2017 (διαβάστε αυτά τα νέα). Το 2017, το PSE γιορτάζει επίσης την 10ετή επέτειο!

Βασικά στοιχεία

49 εκατ. € (Μικτές δαπάνες): 31,5 εκατ. Ευρώ Περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς, 14,5 εκατ. Ευρώ κράτος, 3 εκατ. Ευρώ Δημαρχείο του Παρισιού

Ένα νέο κτίριο 12.500 m² (σε πανεπιστημιούπολη 1 εκταρίου): 6300 m² PSE, 3900 m² ENS, 2300 m² κοινό - συμπεριλαμβανομένου ενός αμφιθεάτρου 300 θέσεων, μιας βιβλιοθήκης SHS 870 m² με περισσότερα από 50.000 βιβλία, μια φοιτητική κατοικία. ..

Σχεδόν 2.000 χρήστες: μαθητές, καθηγητές, ερευνητές και διαχειριστές ENS και PSE.

Το κτίριο είναι πιστοποιημένο "Bâtiments Tertiaires Démarche HQE / Label BBC Effinergie".

Τοποθεσίες

  • Paris

    48 Boulevard Jourdan, 75014 Paris, 75014, Paris

    Ερωτήσεις