Keystone logo
Pomeranian Medical University in Szczecin

Pomeranian Medical University in Szczecin

Pomeranian Medical University in Szczecin

Εισαγωγή

Pomeranian Medical University in Szczecin

Pomeranian Medical University in Szczecin είναι ένα δημόσιο (κρατικό) πανεπιστήμιο με σύστημα ενδοσχολικών σπουδών πλήρους απασχόλησης. Επίπεδο προσόντων: μεταπτυχιακό πρόγραμμα. δίπλωμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης· πρόγραμμα μεγάλου κύκλου.

Υπάρχουν δύο σχολές στο Πανεπιστήμιο που προσφέρουν σπουδές στα αγγλικά:

 1. Ιατρική Σχολή
 2. Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής

Το Pomeranian Medical University in Szczecin προσφέρει σπουδές στην αγγλική γλώσσα από το 1996 στην Ιατρική Σχολή και στην Οδοντιατρική Σχολή από το 2006. Επί του παρόντος, Pomeranian Medical University in Szczecin έχει πάνω από 600 φοιτητές στο Πρόγραμμα Αγγλικών τόσο στην Ιατρική όσο και στην Οδοντιατρική Σχολή. Πάνω από 250 φοιτητές έχουν ήδη αποφοιτήσει με επιτυχία από την Ιατρική Σχολή. Κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο προσφέρει 100 θέσεις στην Ιατρική Σχολή και 30 στη Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής.

Πληροφορίες που προσδιορίζουν το επίπεδο εκπαίδευσης

Η Πολωνία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει σε πλήρη ισχύ και ισχύει η Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Pomeranian Medical University in Szczecin προσφέρει πρόγραμμα σπουδών συμβατό με τις οδηγίες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ECTS.

Η αποφοίτηση από Pomeranian Medical University in Szczecin , τόσο από τη Σχολή Ιατρικής όσο και από τη Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής, με εξουσιοδοτεί να:

 1. πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: δυνατότητα υποβολής αίτησης για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
 2. έναρξη της διαδικασίας για την Ιατρική Τελική Εξέταση [ Lekarski Egzamin Końcowy ].
 3. αίτηση για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει μόνιμη (δωρεάν για φοιτητές) πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του Διαδικτύου όπως MEDLINE, SCOPUS, Science Direct, Wiley Online Library, UpToDate. ERIC, Science Direct; Συλλογή Cochrane; Επιστήμη και Τεχνολογία ProQuest. Ιατρική Βιβλιοθήκη ProQuest; Web EndNote; EBSCO; McGraw-Hill; MedTube; και τα λοιπά.

Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με πολλές άλλες ιατρικές σχολές, νοσοκομεία και κλινικές στην Ευρώπη. Ένας μαθητής με υψηλούς βαθμούς μπορεί να εισέλθει στο πρόγραμμα ERASMUS. Το PMU έχει υπογράψει τη συμφωνία με τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυνατότητες πρακτικής κατάρτισης και επιστημονικής ανταλλαγής για το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Οι μαθητές διαπιστώνουν ότι το Szczecin είναι μια ζωντανή πόλη με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Με τη μελέτη στο Szczecin, λαμβάνει κανείς το πρόσθετο πλεονέκτημα της εκμάθησης μιας νέας κουλτούρας. Οι ιατρικές σπουδές καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής του μαθητή, αλλά το Szczecin μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον ελεύθερο χρόνο σας. Οι δραστηριότητες κυμαίνονται από γκολφ, ποδόσφαιρο και αθλητικά γυμναστήρια μέχρι μπόουλινγκ, μπιλιάρδο και παμπ. Η πόλη έχει μια ευρεία πολιτιστική ζωή με τη φιλαρμονική της, την όπερα, τις γκαλερί τέχνης, τα κλαμπ, κ.λπ. Κατά καιρούς, ο καιρός μπορεί να είναι ζοφερός και μπορεί κανείς να νοσταλγεί ή να λυπάται, και είναι φυσικό να θέλει κρυφτείτε κάτω από την κουβέρτα με ένα καλό βιβλίο ή ταινία, οι μαθητές του PUM αποκτούν τη συνήθεια να αναζητούν ένα ανώτερο μέρος για να συναντήσουν φίλους, να χαλαρώσουν ή απλώς να πιουν ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ. Το Szczecin έχει πολλά τέτοια μέρη. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι φοιτητές του Προγράμματος Αγγλικών προέρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου, οι σπουδές στο PMU προσφέρουν όχι μόνο εξαιρετική κατάρτιση για μελλοντικούς γιατρούς ή οδοντιάτρους, αλλά και μια φανταστική ευκαιρία να ζήσουν και να εργαστούν σε ένα ποικίλο περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να μάθει μια νέα γλώσσα, να κατανοήσει άλλο πολιτισμό ή ακόμη και να παρατηρούν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

Τέσσερις λόγοι για να σπουδάσεις ιατρική στην Πολωνία

 1. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Τον Μάιο του 2013, μια Πολωνική χειρουργική ομάδα έγινε η πρώτη που πέτυχε το μέχρι τότε αδιανόητο: μια πρωτοποριακή, σωτήρια μεταμόσχευση πλήρους προσώπου. Όχι μόνο ήταν η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία ο 33χρονος ασθενής έλαβε μεταμόσχευση δέρματος και οστού αφού έχασε τη μύτη, την άνω γνάθο και τα μάγουλά του σε ένα ατύχημα, αλλά ήταν επίσης το πιο γρήγορο χρονικό διάστημα στον κόσμο για μια τόσο περίπλοκη λειτουργία. «Οι μεταμοσχεύσεις προσώπου είναι εξαιρετικά περίπλοκες, σχετικά σπάνιες διαδικασίες που συνήθως απαιτούν εκτεταμένη προετοιμασία, συνήθως μήνες ή χρόνια», αναφέρει η Daily Mail. Στην πρώτη γραμμή αυτού και πολλών άλλων ιατρικών πεδίων, χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το εξειδικευμένο προσωπικό του; Πολωνία.
 2. Αν μιλάτε αγγλικά, είστε έτοιμοι. Ανησυχείτε επειδή δεν μιλάτε πολωνικά; Μην είσαι. Οι ιατρικές σχολές της Πολωνίας προσφέρουν σπουδές στα αγγλικά σε τομείς ειδικότητας, όπως η φαρμακευτική, η νοσηλευτική και η φυσιοθεραπεία.
 3. Θα είσαι σε εξαιρετική παρέα. Οι διεθνείς φοιτητές αποτελούν το 8,58 τοις εκατό του συνολικού φοιτητικού σώματος των ιατρικών πανεπιστημίων της Πολωνίας, με φοιτητές από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών αποστολής. Ως μέρος της διαδικασίας της Μπολόνια, τα πολωνικά πανεπιστήμια χορηγούν πτυχία αναγνωρισμένα σε όλη την Ευρώπη και διαπιστευμένα από πολλά από τα πιο αξιόπιστα ιδρύματα του κόσμου. Η Πολωνία συνεργάζεται επίσης με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Το takeaway; Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε δίπλα σε ένα διαφορετικό φοιτητικό σώμα, αλλά θα έχετε επίσης την ευκαιρία να διευρύνετε το δίκτυό σας και να κάνετε συνδέσεις -- όχι μόνο στην Πολωνία αλλά σε όλο τον κόσμο.
 4. Θα ξοδέψετε λιγότερα σε κορυφαία ποιότητα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ιατρικών Κολλεγίων (AAMC), το μέσο κόστος ενός έτους δημόσιας ιατρικής σχολής, συμπεριλαμβανομένων των διδάκτρων, των τελών και της ασφάλισης υγείας, στις ΗΠΑ ήταν 34.592 $ στην πολιτεία και 58.668 $ εκτός πολιτείας το 2016 -2017 ακαδημαϊκό έτος. Τα δίδακτρα και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν τα 50.000 δολάρια. Και αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν χρεώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός πανεπιστημίου, όπως στέγαση, βιβλία και τρόφιμα. Το κόστος ενός πτυχίου ιατρικής είναι σημαντικά χαμηλότερο στην Πολωνία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης: Οι σπουδές πλήρους φοίτησης σε δημόσια σχολεία είναι δωρεάν για Πολωνούς και ξένους φοιτητές που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της ΕΕ/ΕΟΧ . Άλλοι ξένοι φοιτητές θα εξακολουθήσουν να έχουν μια ευκαιρία -- πληρώνοντας μόλις 3.000 ευρώ (περίπου 3.200 USD) ετησίως για σπουδές. Όχι μόνο αυτό, αλλά απολαμβάνουν επίσης ένα σημαντικά χαμηλότερο κόστος ζωής σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Τοποθεσίες

 • Szczecin

  Pomeranian Medical University in Szczecin Rybacka 1, , Szczecin

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις