Keystone logo
POLI.design

POLI.design

POLI.design

Εισαγωγή

Η πρώτη πεντάδα κατάταξης, μοναδική για όσους την έχουν παρακολουθήσει.7 τομείς εκπαίδευσης, 5 μονοπάτια καινοτομίας, 80 εκπαιδευτικά έργα με περισσότερα από 25 Masters και πάνω από 25 Προχωρημένα Εκπαιδευτικά Μαθήματα.

POLI.design είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινοπραξίας που ιδρύθηκε από το Politecnico di Milano και μέσω αυτής έχει πρόσβαση στη μεγάλη δεξαμενή πολυεπιστημονικών δεξιοτήτων που υπάρχει στο πρώτο και σημαντικότερο ιταλικό τεχνικό πανεπιστήμιο.

Η παράδοση και η καινοτομία, η ποιότητα και η ικανότητα σύνδεσης με τον επαγγελματικό κόσμο είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που έχουν κάνει POLI.design από το 1999 μία από τις εταιρείες αναφοράς σε διεθνές επίπεδο για μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Μαζί με τη Σχολή Σχεδίου του Politecnico di Milano και το Τμήμα Σχεδίου, το POLI.design σχηματίζει το Σύστημα Σχεδιασμού του Politecnico, ένα σύνολο πόρων, δεξιοτήτων, δομών και εργαστηρίων, από τα πιο σημαντικά στον κόσμο.

POLI.design είναι η μεταπτυχιακή σχολή στο Design του Politecnico di Milano που υποστηρίζει και ολοκληρώνει τις διδακτικές διαδρομές της Σχολής Σχεδίου, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και την αποτελεσματική ένταξη στους πολλούς τομείς εργασίας στους οποίους δραστηριοποιείται σήμερα ο σχεδιαστής.

Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο μεταξύ πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, οργανισμών και ιδρυμάτων και επαγγελματικών κόσμων, λειτουργώντας με την προοπτική διεθνοποίησης και δημιουργώντας κατά καιρούς συνεργασίες με πανεπιστήμια, σχολεία, οργανισμούς, ιδρύματα, εταιρείες και εταιρείες.

Το όραμά μας

Σε πολύπλοκους και στενά αλληλένδετους κόσμους όπως αυτοί που ζούμε σήμερα, ο Σχεδιασμός αντιπροσωπεύει έναν πόρο που μπορεί να καθοδηγήσει τις κοινωνίες και τα συστήματα παραγωγής προς νέα μοντέλα ανάπτυξης. Είναι επίσης ένας πόρος που είναι σήμερα ζωτικής σημασίας για να αντισταθεί κανείς στον παγκόσμιο ανταγωνισμό όσον αφορά την ταυτότητα και την ποικιλομορφία.

Ο σχεδιασμός είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη που μπορεί να καθοδηγήσει ατομικές και συλλογικές επιλογές μέσα από πολιτιστικές τάσεις, καθοδηγητικές προτιμήσεις, συμπεριφορές, τρόπους ζωής και στυλ κατανάλωσης. Έχει πολυάριθμες και εξαιρετικά ποικίλες εφαρμογές: από την έρευνα και τις εφαρμογές που συνδέονται με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών έως το σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών, από τη μελέτη διεπαφών επικοινωνίας έως τη διαχείριση εργονομικών και περιβαλλοντικών ιδιοτήτων, από τον καθορισμό αστικών χώρων και του ίδιου του σώματος έως τις διαδικασίες διακυβέρνησης που συνδέονται με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές αειφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το POLI.design προτείνει:

 • ενώνουν την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κουλτούρα και τον κόσμο των επαγγελματιών της γνώσης.
 • να προωθήσει και να αναπτύξει ένα σχέδιο ως κλάδο και σύστημα επαγγελμάτων·
 • να ενθαρρύνουν τις ενάρετες σχέσεις μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, κατασκευαστών και επαγγελματιών·
 • υποστήριξη της ανάπτυξης δημιουργικών επιχειρήσεων.

5 τρόποι καινοτομίας

Διαδραστική μάθηση Σχεδιασμός Πολιτισμού Συνεργάτης στην Εκπαίδευση
Η ενεργοποίηση της γνώσης σχεδιασμού δημιουργώντας αξία για εταιρείες και ιδρύματα είναι ο στόχος αυτών των μονοπατιών. Η εκπαίδευση και η εφαρμοσμένη έρευνα προσανατολίζονται στην κατανόηση της νέας αγοράς και των απαιτήσεων των καταναλωτών, στη δημιουργία καινοτομίας. Η ακαδημαϊκή μας κουλτούρα και οι προκλήσεις της αγοράς σας συναντώνται σε μονοπάτια καινοτομίας στα οποία το POLI.design παρέχει πειθαρχικές γνώσεις και ενεργές διδακτικές εμπειρίες σε εταιρείες, ενώσεις και ιδρύματα. Η κουλτούρα του ντιζάιν μεγαλώνει με μοσχεύματα: ανάμεσα στον ακαδημαϊκό κόσμο, τις ενώσεις, τις εταιρείες, τους επαγγελματίες. Μια συνεργασία που προσφέρεται μέσα από εκπαιδευτικά μονοπάτια που θα προωθήσουμε μαζί, με τρόπους που ανταποκρίνονται στους στόχους σας.
Εμπειρία Πρακτικής Άσκησης Διαγωνισμοί & Εκδηλώσεις
Το design έχει πολλά πρόσωπα, όπως οι μαθητές μας: ένα χωνευτήρι πολιτισμών, γλωσσών, εμπειριών, εξειδικεύσεων. Και μόνο ένα κοινό χαρακτηριστικό: μια ακαδημαϊκή παιδεία τόσο σταθερή όσο ήταν κάποτε και τόσο ρευστή όσο απαιτούν οι καιροί μας. Ο σχεδιασμός είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, του πολιτιστικού προσανατολισμού, της εξέλιξης της γεύσης, της αλλαγής του τρόπου ζωής και της κατανάλωσης. Φροντίζουμε για αυτό στο POLI.design , και σε αυτά τα θέματα, μπορούμε να αναπτύξουμε διαγωνισμούς και πολιτιστικές εκδηλώσεις μαζί.

Σύστημα σχεδιασμού Politecnico

Μαζί με τη Σχολή Σχεδίου Politecnico και το Τμήμα Σχεδιασμού, το POLI.design σχηματίζει το Σύστημα Σχεδιασμού του Politecnico di Milano, ενός κέντρου έρευνας, εκπαίδευσης και προώθησης που είναι μοναδικό στον τομέα του στον κόσμο. POLI.design σχετίζεται επίσης σημαντικά με το Ιταλικό Σύστημα Σχεδιασμού, χάρη στη σχέση με τους Σχεδιασμούς, καθώς:

 • ADI Associazione per il Disegno Industriale
 • AIPi Associazione Italiana Progettisti d'Interni
 • AIAP Associazione Italiana Design della Comunicazione Visiva
 • Federlegno Arredo

Τμήμα Σχεδιασμού

Επιβεβαιώνοντας τη σημασία μιας ισχυρής σύνδεσης μεταξύ έρευνας και κατάρτισης, το τμήμα αναπτύσσει και προωθεί τις διδακτικές δεξιότητες στον τομέα του σχεδιασμού και των συναφών κλάδων.

Σχολή Σχεδιασμού

Σήμερα το μεγαλύτερο διεθνές πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση σχεδιαστών προϊόντων, επικοινωνίας, εσωτερικών χώρων και μόδας, τόσο από έναν αριθμό φοιτητών όσο και από διδακτικό προσωπικό.

POLI.design σε όλο τον κόσμο

POLI.design είναι ένα διεθνές δίκτυο γνώσης, συνδεδεμένο με την τοπική δυναμική σε όλο τον κόσμο. Πάντα ανοιχτός σε νέες συνεργασίες και πάντα προσανατολισμένος στην οικοδόμηση σταθερών σχέσεων με εκείνους στον κόσμο που σκέφτονται, παράγουν, διδάσκουν, μελετούν σχέδιο.

Πάνω από τα όρια, προς τη μοναδικότητα

Πιστεύουμε σε ένα σχέδιο που ξέρει πώς να σκέφτεται πέρα από τα παλιά όρια, να χτίζει νέα σχεδιαστική κουλτούρα, να δημιουργεί αξία. Για ανθρώπους, κοινότητες, επιχειρήσεις, σε όλο τον κόσμο.

Εργαζόμαστε για την προώθηση και τη διάδοση μιας περιεκτικής και βιώσιμης κουλτούρας σχεδιασμού, ενισχύοντας και εντείνοντας τις διεθνείς σχέσεις.

Έχουμε οικοδομήσει ισχυρές σχέσεις με εταιρείες και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας προγράμματα κατάρτισης για διεθνείς φοιτητές, επαγγελματίες και εταιρείες και οργανώνοντας εξατομικευμένα μαθήματα κατάρτισης και έργα ειδικά για τον ιστότοπο.

Λειτουργούμε ως γέφυρα μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των επαγγελματικών πλαισίων, μέσω πειραματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν φοιτητές και επαγγελματίες σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού. Καλωσορίζουμε μαθητές από περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Διεθνές δίκτυο POLI.design

POLI.design λειτουργεί σε ένα διεθνές δίκτυο, το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς χάρη στις ευρείας κλίμακας εμπειρίες και συνεργασίες σε μια ολοένα και πιο διασυνδεδεμένη και παγκόσμια διάσταση. Στόχος μας είναι η προώθηση και η διάδοση της σχεδιαστικής κουλτούρας, μέσω της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των διεθνών μας σχέσεων.

POLI.design έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με εταιρείες και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας προγράμματα κατάρτισης για διεθνείς φοιτητές, επαγγελματίες και εταιρείες και οργανώνοντας εξατομικευμένα μαθήματα κατάρτισης και έργα ειδικά για τον ιστότοπο.

Στόχος του POLI.design είναι να προωθήσει την ανταλλαγή, την πρόσβαση και την κινητικότητα στον κόσμο του σχεδιασμού, ενισχύοντας και εντείνοντας τις σχέσεις, σε μια προοπτική διάδοσης της κουλτούρας του design.

POLI.design περιλαμβάνει κάθε χρόνο διεθνείς φοιτητές που προέρχονται από 88 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως Κολομβία, Βραζιλία, Περού, Μεξικό, Χιλή, Εκουαδόρ, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Τουρκία, Ρωσία, Ινδία, Ουρουγουάη, Ελλάδα, Λίβανος, Ελβετία, Δανία, Κορέα, Ταϊλάνδη, Μαρόκο, Μαυρίκιος, Κατάρ, Ουγκάντα κ.λπ.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Campus Bovisa - Politecnico di Milano, το μεγαλύτερο Design Hub στην Ιταλία

Το Σύστημα Σχεδιασμού POLIMI που κατασκευάστηκε από το Τμήμα Σχεδιασμού, τη Σχολή Σχεδίου και την POLI.design , βρίσκεται στην περιοχή Bovisa, βόρεια της πόλης του Μιλάνου, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, σε ένα συμβολικό μέρος του βιομηχανικού Μιλάνου του παρελθόντος. Η γειτονιά βιώνει τώρα μια ευρεία διαδικασία αστικού μετασχηματισμού, που προορίζεται να γίνει πόλος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

Το Politecnico di Milano ξεκίνησε την ιστορία του στη Bovisa εγκαθιστώντας πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια σε αυτό που είναι τώρα η έδρα μέσω του Durando, στο αναπροσαρμοσμένο εργοστάσιο της πρώην Ceretti & Tanfani, όπου στο παρελθόν κατασκευάζονταν καλώδια για τελεφερίκ.

Εγκαταστάσεις & εργαστήρια

Το Σύστημα Σχεδιασμού POLIMI διαθέτει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς εργαστηριακά συστήματα.

Καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων στο κτίριο που στεγάζει τη Σχολή Σχεδίου και POLI.design διδακτικές δραστηριότητες.

  Εισαγωγές

  Πώς να υποβάλετε την αίτηση εισαγωγής για συμμετοχή σε Ειδικευόμενο Μάστερ

  Εάν είστε υποψήφιος με προσόντα που αποκτήσατε στην Ιταλία, για να υποβάλετε αίτηση για εισαγωγή σε Ειδικευόμενο Μάστερ θα πρέπει να προσκομίσετε στα γραφεία μας τα ακόλουθα έγγραφα:

  • αίτηση εισδοχής·
  • βιογραφικό σημείωμα;
  • σάρωση της πιστοποίησης?
  • αντίγραφο του εγγράφου ταυτότητας·
  • οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να ζητηθεί από τον συγκεκριμένο Master (δηλαδή: χαρτοφυλάκιο, πιστοποιητικά γνώσης της γλώσσας κ.λπ.).

  Εάν είστε υποψήφιος με τίτλο που αποκτήθηκε στο εξωτερικό, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε στα γραφεία μας τα ακόλουθα έγγραφα:

  • αίτηση για εισαγωγή·
  • βιογραφικό σημείωμα;
  • σάρωση του πτυχίου που αποκτήθηκε·
  • μετάφραση του πτυχίου στα ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά·
  • σάρωση του πιστοποιητικού με τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.
  • μετάφραση του πιστοποιητικού με τις εξετάσεις που δόθηκαν στα ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά·
  • αντίγραφο διαβατηρίου ή αντίγραφο εγγράφου ταυτότητας·
  • οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να ζητηθεί από τον συγκεκριμένο Master (δηλαδή: χαρτοφυλάκιο, πιστοποιητικά γνώσης της γλώσσας κ.λπ.).

  Μόνο μετά την ειδοποίηση του αποδεκτού μπορεί ο φοιτητής να ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης για βίζα και τυχόν έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή στο Politecnico di Milano.

  Τρόπος υποβολής της αίτησης εισαγωγής για συμμετοχή σε Μαθήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

  Για να υποβάλετε αίτηση για εισαγωγή σε κύκλο μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποστέλλονται τα ακόλουθα έγγραφα:

  • αίτηση εισδοχής·
  • βιογραφικό σημείωμα;
  • αντίγραφο του εγγράφου ταυτότητας·
  • αντίγραφο του φορολογικού κώδικα·
  • οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να απαιτείται από το ενιαίο Μάθημα (π.χ. χαρτοφυλάκιο, πιστοποιητικά γνώσης της γλώσσας κ.λπ.)
  • αντίγραφο της θεώρησης εισόδου και της άδειας διαμονής (μόνο φοιτητές εκτός ΕΕ), εάν απαιτείται.

  Αποτέλεσμα της αίτησης

  Μόλις περάσει το τεστ εισαγωγής τόσο για τα μεταπτυχιακά όσο και για τα μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το POLI.design θα σας ειδοποιήσει για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

  Στη συνέχεια, θα έχετε πρόσβαση στην προσωπική σας περιοχή, όπου θα βρείτε την επιβεβαίωση εισδοχής μαζί με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

  POLI.design θα επαληθεύσει τα φορτωμένα έγγραφα εγγραφής και τη σχετική απόδειξη πληρωμής.

  Πάντα εντός του προσωπικού σας χώρου, θα ειδοποιηθείτε για την πρόοδο του αιτήματός σας.

  Για φοιτητές στο εξωτερικό

  αα

  Απαιτήσεις Βίζας

  Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας σε Ειδικευόμενο Μάστερ, εάν είστε πολίτης εκτός ΕΕ, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα μακροχρόνιας σπουδής.

  Για την αίτηση, θα πρέπει να εγγραφείτε στον ιστότοπο του Universitaly και στη συνέχεια το Politecnico di Milano θα επιβεβαιώσει την εγγραφή σας στο σύστημα και όλα τα απαιτούμενα δεδομένα, ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την αίτησή σας.

  Επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης POLI.design για να έχετε κάποιες συμβουλές που μπορεί να είναι χρήσιμες στην εφαρμογή.

  Άδεια παραμονής για φοιτητές της Ε.Ε

  Εάν είστε πολίτης της Ευρώπης ή της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Ελβετίας, δεν είναι απαραίτητο να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής. Ωστόσο, για να διαμένετε στην Ιταλία για περίοδο που υπερβαίνει τους τρεις μήνες, είναι απαραίτητο να εγγραφείτε στο ληξιαρχείο του δήμου κατοικίας, επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

  Α. Φοιτητές που δεν σκοπεύουν να μεταφέρουν την κατοικία τους στην Ιταλία:

  Για να αποκτήσετε προσωρινή διαμονή στην Ιταλία, πρέπει να πάτε απευθείας στο ληξιαρχείο της επιλογής σας προσκομίζοντας τα ακόλουθα έγγραφα:

  • αντίγραφο και πρωτότυπο του έγκυρου διαβατηρίου/ταυτότητας·
  • αντίγραφο και πρωτότυπο του φορολογικού κώδικα·
  • αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής στο πρόγραμμα σπουδών, στα ιταλικά·
  • αντίγραφο και πρωτότυπο ευρωπαϊκό δελτίο υγείας (EHIC) της τρέχουσας κατάστασης ιδιοκτησίας·
  • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων (ελάχιστο 5.825 €) που παρέχεται μέσω του εντύπου Euro1 (συμπληρώστε το σημείο «» Β «» μόνο εάν υπάρχουν εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας). Στο έντυπο, στο τμήμα που αφιερώνεται στα προσωπικά δεδομένα, αναφέρετε τον τόπο διαμονής (αναφέρεται στη χώρα διαμονής σας) και τη διεύθυνση κατοικίας στο Μιλάνο.

  Η εγγραφή στο προσωρινό μητρώο ισχύει για ένα έτος από την ημέρα έκδοσης.

  Κεντρικό ληξιαρχείο: Municipio 1 – Περιοχή Εξυπηρέτησης Πολιτών – Γραφείο αλλοδαπών ή γκισέ (πάρτε εισιτήριο «C»), μέσω Larga 12, 20122 Μιλάνο – Ώρες λειτουργίας: συνεχίζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 15:30

  Β. Φοιτητές που σκοπεύουν να μεταφέρουν τη διαμονή τους στην Ιταλία:

  Παρακαλούμε ελέγξτε πρώτα εάν υπάρχουν συνέπειες για τη μόνιμη μετακίνηση της κατοικίας σας. Για να προχωρήσετε, πρέπει να εγγραφείτε στο γραφείο μητρώου στέλνοντας ένα email, επισυνάπτοντας τα ακόλουθα έγγραφα:

  • αντίγραφο εγγράφου ταυτότητας·
  • αντίγραφο του φορολογικού κώδικα·
  • πιστοποιητικό εγγραφής στο πανεπιστήμιο·
  • ασφάλιση υγείας (Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας/ενότητα S1/ιδιωτική ασφάλιση υγείας με ισχύ εγγραφής 1 έτους/εθελοντική εγγραφή στην εθνική υπηρεσία υγείας).
  • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων (τουλάχιστον 5825 €), που παρέχεται μέσω του εντύπου Euro1·
  • δήλωση κατοικίας που παρέχεται μέσω της αυτοπιστοποίησης της Δήλωσης Κατοικίας.

  Άδεια παραμονής για φοιτητές εκτός ΕΕ

  Εάν είστε πολίτης εκτός ΕΕ εντός 8 εργάσιμων ημερών από την άφιξή σας στην Ιταλία, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία για την έκδοση της άδειας διαμονής. Αυτή η διαδικασία απαιτεί τη σύνταξη ενός κιτ που μπορείτε να βρείτε στα ταχυδρομεία του «Sportello Amico».

  Το κιτ πρέπει να συμπληρωθεί και να συνοδεύεται από αντίγραφα των παρακάτω εγγράφων:

  • αντίγραφο της σελίδας βίζας και διαβατηρίου με προσωπικά δεδομένα·
  • αντίγραφο της βεβαίωσης πληρωμής ασφάλισης υγείας· στην περίπτωση ασφάλισης που αγοράζεται στο εξωτερικό, αυτό πρέπει να επικυρωθεί από την ιταλική πρεσβεία της χώρας σας και να μεταφραστεί στα ιταλικά (εάν δεν έχει εκδοθεί στα αγγλικά).
  • αντίγραφο της βεβαίωσης που πιστοποιεί την πορεία σπουδών που πρέπει να ακολουθηθεί, επικυρωμένη από την Ιταλική Διπλωματική/Προξενική Αντιπροσωπεία κατά την έκδοση της θεώρησης εισόδου.

  Η ενημερωμένη λίστα των απαιτούμενων εγγράφων είναι διαθέσιμη στο Immigration Portal.

  Στο ταχυδρομείο, θα σας δοθεί μια απόδειξη που θα πιστοποιεί την αίτησή σας για άδεια διαμονής. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του αιτήματός σας στον ιστότοπο της αστυνομίας ή στην πύλη μετανάστευσης. Θα ενημερωθείτε επίσης μέσω SMS για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο ανάκλησης της άδειας διαμονής σας. Οι αλλοδαποί φοιτητές με άδεια κανονικής παραμονής επιτρέπεται να εργάζονται για μέγιστο 20 ώρες την εβδομάδα και 1.040 ώρες ετησίως.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις οικονομικές μας ενισχύσεις και για να εγγραφείτε στα εξειδικευμένα μεταπτυχιακά μας προγράμματα.

  Κατάταξη

  • 1ος στην Ιταλία
  • στην Ευρώπη
  • 5ος στον κόσμο

  Politecnico di Milano - Κατάταξη QS 2022 στην κατηγορία Art&Design

  Τοποθεσίες

  • Milan

   POLI.Design, 38/A, via Durando, 20158, Milan

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις