Keystone logo
Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Εισαγωγή

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2011 από μια διεθνή ομάδα μελετητών.

Στόχος μας είναι η ανανέωση των ανθρωπιστικών επιστημών (ειδικά της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας και της γεωγραφίας της λεκάνης της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής) μέσω της μελέτης διαφορετικών πολιτισμών, και ιδίως της αναβίωσης των γλωσσών που βασίζονται στον δυτικό πολιτισμό. Είμαστε δεσμευμένοι στην ιδέα ότι η εκμάθηση από το παρελθόν ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών και λαών στη Μέση Ανατολή και τη Δύση. Μόνο ο διάλογος που βασίζεται σε αυτές τις αρχές θα οδηγήσει σε αιώνια ειρήνη στην περιοχή.

Βραβείο Μεταπτυχιακού τίτλου τρίτων

Η Polis απονέμει Πιστοποιητικά Ολοκλήρωσης για όλα τα μαθήματα γλώσσας, προγράμματα ενός έτους και δύο ετών. Παρόλο που η Polis δεν είναι εγκεκριμένο από το πανεπιστήμιο ίδρυμα, απολαμβάνουμε συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη που αναγνωρίζουν την ποιότητα των διετών προγραμμάτων μας και θεωρούν ορισμένα από αυτά ισότιμα με το μεταπτυχιακό δίπλωμα τέχνης που χορηγείται από τα ιδρύματά τους. Για παράδειγμα, οι φοιτητές της Πόλης που ολοκληρώνουν επιτυχώς το Διετές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα στην Αρχαία Φιλολογία, μπορούν να εγγραφούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (Βαρκελώνη, Ισπανία) και να λάβουν Μεταπτυχιακό στην Αρχαία Φιλολογία από το ίδρυμα μόλις ολοκληρώσουν απαιτήσεις. Ομοίως, οι φοιτητές της Πόλης που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Διετές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα στις Γλώσσες της Εγγύς Ανατολής, μπορούν να εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρα (Παμπλόνα, Ισπανία) και να λάβουν μεταπτυχιακό τίτλο στις Γλώσσες της Εγγύς Ανατολής . Λάβετε υπόψη ότι οι ακαδημαϊκές ώρες που πληρούν τις προϋποθέσεις για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστώσεων (ECTS) απονέμονται από τα ιδρύματα διαπίστευσης και όχι από την Polis.

165433_logos.JPG

Η Μέθοδος Πόλης της Δεύτερης Γλώσσας Απόκτησης

Το Ινστιτούτο Polis χρησιμοποιεί μια μοναδική μέθοδο διδασκαλίας γλωσσών - τη Μέθοδο Polis, η οποία βασίζεται κυρίως στη συνολική εμβάπτιση στη γλώσσα-στόχο, αλλά προσαρμόζει και άλλες αρχές όπως η Δυναμική Ανάπτυξη Γλώσσας (DLD). Η μέθοδος μας επιτρέπει στους μαθητές να προχωρήσουν πιο ολιστικά σε σύγκριση με ένα αυστηρά γραμματικό μέτρο. Κατά τη διαδικασία της εκμάθησης να μιλούν, οι μαθητές αποκτούν μια διαισθητική κατανόηση της γλώσσας. Οι μαθητές επωφελούνται επίσης από τη συνεχιζόμενη έρευνα στην Πόλη. Οι παλιές ιδέες αμφισβητούνται συνεχώς, ενώ οι νέες φωτίζονται. Οι αίθουσες διδασκαλίας μας είναι ζωντανά εργαστήρια για να δοκιμάσουν τις πιο ελπιδοφόρες τεχνικές. Επί του παρόντος, οι εκπαιδευτές μας πειραματίζονται με το Living Sequential Expression (LSE), μια αρχή που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Πόλις και εμπνεύστηκε από το έργο του François Gouin. Η Μέθοδος Polis βελτιώνεται συνεχώς καθώς ενσωματώνουμε νέες γνώσεις στην Απόκτηση Δεύτερης Γλώσσας.

Διαφορετικό Φοιτητικό Σώμα και Σχολή

Το φοιτητικό μας σώμα και η σχολή μας είναι εξαιρετικά διεθνή και προέρχονται από διαφορετικά πολιτιστικά και θρησκευτικά υπόβαθρα. Τα προγράμματα και τα μαθήματά μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους μαθητές της Σημιτικής φιλολογίας, της δημοσιογραφίας, των γλωσσών (και της παιδαγωγικής), της αρχαιολογίας, της θεολογίας, της ιστορίας και της κλασικής φιλοσοφίας, αλλά ανοιχτά σε όποιον επιθυμεί μια πιο αυθεντική κατανόηση των αρχαίων κειμένων που διαμόρφωσαν τον Εβραίο, Χριστιανικοί και ισλαμικοί πολιτισμοί της περιοχής. Στην Πόλη, οι μαθητές έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν άτυπα για πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς μεταξύ τους. Οι εκπαιδευτικοί επωφελούνται επίσης από την έκθεση σε διαφορετικές παιδαγωγικές μεθόδους και με την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Είμαστε περήφανοι που καλλιεργούμε μια ατμόσφαιρα πολυπολιτισμικότητας, διαφάνειας και σεβασμού. Υπό αυτήν την έννοια, είμαστε μια όαση σε μια πόλη όπως η Ιερουσαλήμ, η οποία διασχίζεται από πολλά εικονικά όρια. Η ανοιχτή μας προσέγγιση μας οδήγησε επίσης σε πολλά συναρπαστικά προγράμματα συνεργασίας τόσο με τοπικά όσο και με διεθνή ιδρύματα.

Φοιτητική ζωή στην Ιερουσαλήμ

Το Ινστιτούτο Polis βρίσκεται ακριβώς έξω από την Αρχαία Πόλη της Ιερουσαλήμ, ένα μέρος ιερό για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Μέσα σε λίγα λεπτά με τα πόδια οι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν το υπόλοιπο Δυτικό Τείχος του Εβραϊκού Ναού, την Εκκλησία του Αγίου Τάφου ή το Τζαμί Al-Aqsa. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά σημαντικά ιστορικά μνημεία της άμεσης περιοχής. Η Ιερουσαλήμ είναι επίσης μια σύγχρονη πόλη με εστιατόρια, μουσεία και διασκέδαση παγκόσμιας κλάσης. Η κοντινή πλατεία Zion είναι το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Ιερουσαλήμ. Πολλοί από τους γύρω δρόμους είναι ζώνες μόνο για πεζούς και είναι διάσπαρτοι με παγκάκια, τραπέζια καφέ και ομπρέλες. Φοιτητές από όλα τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ιερουσαλήμ μπορεί να βρεθεί να επισκέπτεται τις άνετες παμπ, καφετέριες και καταστήματα. Δωρεάν υπαίθριες συναυλίες και παραστάσεις στο δρόμο είναι κοινά αξιοθέατα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities","author_url":"","source":""}" />

162110_thumbnail_image003.png

Γιατί να επιλέξετε Πόλις;

  • Η μέθοδος Polis - Το Ινστιτούτο Polis χρησιμοποιεί μια μοναδική μέθοδο απόκτησης δεύτερης γλώσσας που έχει αποδειχθεί εύκολη και αποτελεσματική. Οι μαθητές επωφελούνται επίσης από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο Polis και τη συνεχή βελτίωση της μεθόδου Polis. Η μάθηση στην τάξη συμπληρώνεται από τα δικά μας ειδικά αναπτυγμένα και δημοσιευμένα εγχειρίδια γλωσσών για την ολοκλήρωση της μαθησιακής εμπειρίας.
  • Μια μοναδική τοποθεσία - Η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι μοναδικά θεμελιώδης για τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες. Ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ. Είναι ένα μέρος όπου το Αρχαίο Ελληνικό, το Εβραϊκό, το Λατινικό και το Αραβικό έχουν κυριαρχήσει σε διάφορες περιόδους καθ 'όλη τη διάρκεια της ταραχώδους ιστορίας του. Μέχρι σήμερα, η κληρονομιά αυτών των πολιτισμών συνεχίζει να αφήνει ένα αποτύπωμα. Οι μαθητές της Πόλης έχουν το πλεονέκτημα ότι ζουν μέσα στο πλαίσιο και το πλαίσιο των σπουδών τους, το οποίο επηρεάζει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κατανοούν την εργασία τους. Υπάρχει επίσης πληθώρα ιστορικών χώρων, μουσείων και αρχείων στα χέρια τους, τα οποία προσφέρουν πολλές μοναδικές ερευνητικές ευκαιρίες.
  • Μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα - Η Πόλις είναι ένα μικρό ίδρυμα με περίπου 60 φοιτητές πλήρους απασχόλησης ανά πάσα στιγμή. Οι μαθητές προέρχονται από όλο τον κόσμο και συμμετέχουν και από διεθνείς σχολές. Η πανεπιστημιούπολη είναι ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό με μια όμορφη αυλή που μερικές φορές διπλασιάζεται ως εξωτερική τάξη ή χώρος για πικνίκ. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι συμμετέχουν μαζί σε εκδρομές και ειδικές εκδηλώσεις. Είναι πραγματικά σπίτι τόσο για φοιτητές όσο και για καθηγητές.

Η ιστορία μας

2011 - Ξεκινά στην Ιερουσαλήμ

Η Πόλις ανοίγει επίσημα. Το πρώτο μάθημα διεξάγεται τον Ιούλιο, ένα καλοκαιρινό εντατικό μάθημα στο Spoken Arabic, που προσελκύει 16 μαθητές. Το εναρκτήριο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά το φθινόπωρο και περιλαμβάνει μαθήματα στα Αρχαία Ελληνικά, Βιβλικά Εβραϊκά, Σύγχρονα Εβραϊκά, Ομιλούμενα Αραβικά, Αραμαϊκά και Ισπανικά.

2013 - Το πρώτο διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα: Αρχαία φιλολογία

Το διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα στην αρχαία φιλολογία ξεκινά επίσημα με μια εναρκτήρια τάξη 11 μαθητών. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι φοιτητές δικαιούνται να εγγραφούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (Βαρκελώνη, Ισπανία) και να απονέμουν μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αρχαία Φιλολογία από το ίδρυμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται στην Ιερουσαλήμ και σε συνεργαζόμενα ιδρύματα στο εξωτερικό δημιουργούν ενδιαφέρον για τη Μέθοδο Πόλης ως τρόπο εκμάθησης αρχαίων και σύγχρονων γλωσσών. Η Polis διοργανώνει το πρώτο της διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα « Οι ρίζες του αλφαβήτου».

2014 - Θερινά μαθήματα Συνεχίστε να επεκτείνετε

Τα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στη Φλόριντα, τη Ρώμη και την Ιερουσαλήμ προσελκύουν σχεδόν 200 μαθητές. Οι γλώσσες που διδάσκονται περιλαμβάνουν Αρχαία Ελληνικά, Βιβλικά Εβραϊκά, Λατινικά, Σύγχρονα Εβραϊκά και Αραβικά. Ένα επίσημο πρόγραμμα πιστοποιητικών βασισμένο σε μια συντομευμένη έκδοση του MA στην Αρχαία Φιλολογία ξεκινά επίσημα. Η Πόλις μετακινείται σε νέες εγκαταστάσεις, με βιβλιοθήκη και έξι αίθουσες διδασκαλίας.

2015 - Το δεύτερο διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα: Κοντινές ανατολικές γλώσσες

Κυκλοφορεί επίσημα το διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα στις κοντινές ανατολικές γλώσσες. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι φοιτητές δικαιούνται να εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρα (Παμπλόνα, Ισπανία) και να απονέμουν μεταπτυχιακό δίπλωμα Master in Near East Languages από αυτό το ίδρυμα. Η Πόλη συνεργάζεται με το Ισραηλινό Υπουργείο Τουρισμού για να σηματοδοτήσει και να προωθήσει το Emmaus Trail - ένα μονοπάτι κοντά στην Ιερουσαλήμ στο οποίο ο Ιησούς εμφανίστηκε στους μαθητές του όπως καταγράφεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά. Η Polis διοργανώνει το δεύτερο διεπιστημονικό της συνέδριο στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , στην οποία συμμετέχουν δέκα μελετητές από τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αγγλία. Το Polis Institute Press κυκλοφόρησε με τη δημοσίευση της ομιλίας αρχαίων ελληνικών ως ζωντανής γλώσσας.

2016 - Ένα ειδικό διεπιστημονικό συνέδριο

Η Polis διοργανώνει το τρίτο διεπιστημονικό της συνέδριο για να σηματοδοτήσει την εκατονταετία της έκδοσης Cours de linguistique générale από τον Ferdinand de Saussure. Η εκδήλωση προσελκύει μελετητές από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ισραήλ. Η Polis δημοσιεύει το Forum, ένα ζωντανό λατινικό βιβλίο.

2017 - Δύο νέα προγράμματα πιστοποιητικών

Εγκαινιάζονται δύο νέα προγράμματα ενός έτους πιστοποιητικών: Η Αρχαία Ελληνική Άπνοια, και Έμφαση στη Διδασκαλία Αρχαίων Γλωσσών.

2018 - Ένα νέο μάθημα γλωσσών: Bohairic Coptic

Η Polis προσθέτει το Bohairic Coptic στη λίστα μαθημάτων γλωσσών. Η Πόλις διοργανώνει το τέταρτο διεπιστημονικό της συνέδριο, Μεταδίδοντας μια Κληρονομιά: Η Διδασκαλία των Αρχαίων Γλωσσών από την Αρχαιότητα έως τον 21ο αιώνα , στην οποία συμμετέχουν μελετητές από περισσότερες από δέκα χώρες.

2019 - Το πρώτο εγχειρίδιο LSE

Η Polis εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τη γλώσσα που περιλαμβάνει το Living Sequential Expression (LSE), μια αρχή εκμάθησης που αναπτύχθηκε στην Polis. Ένα τριήμερο σεμινάριο αρχαιοελληνικής εμβάπτισης πραγματοποιείται στο Christendom College στη Βιρτζίνια στο οποίο όλα τα γεύματα, τα μαθήματα και οι δραστηριότητες διεξήχθησαν στα αρχαία ελληνικά. Στην Ιερουσαλήμ, η νεότερη πρόσληψη φοιτητών MA αυξάνεται σε 35.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Προθεσμία εφαρμογής
ArchimedesSeptember 1, 2021

Τοποθεσίες

  • Jerusalem

    8 HaAyin Het St, 9511208, Jerusalem

Ερωτήσεις