Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Εισαγωγή

Προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση της Βραζιλίας

Η εκπαιδευτική αριστεία, η επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην καινοτομία και η πολυπολιτισμική μάθηση αποτελούν τους πρωταρχικούς στόχους του PUCPR. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο Pontifícia Católica do Paraná έχει κερδίσει εθνική και διεθνή αναγνώριση μέσω της σπουδαιότερης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο: η Times Higher Education, η οποία έχει τοποθετήσει το PUCPR στα κορυφαία πανεπιστήμια της Βραζιλίας. Με σχεδόν 60 χρόνια αφοσίωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, το PUCPR είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτεία Paraná και ένα από τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια στη Βραζιλία.

107111_2012-059APC_3663.JPG

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

23.000 προπτυχιακοί φοιτητές

1.200 Μεταπτυχιακοί φοιτητές

1.650 μέλη του Τμήματος

280 Διδακτικά και ερευνητικά εργαστήρια

Το PUCPR παρέχει εκπαίδευση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες, ώστε να ενεργούν ως μεταμορφωτικοί ηγέτες στην κοινωνία. Μέσω της προώθησης των δεοντολογικών αξιών και της δέσμευσης προς την τοπική και περιφερειακή κοινότητα, το PUCPR εδραίωσε την ταυτότητά του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας.

Με την πάροδο του χρόνου, το PUCPR έχει αποφοιτήσει από πάνω από 100.000 μαθητές. Το Πανεπιστήμιο έχει ακολουθήσει μια πορεία προς την παγκοσμιοποίηση, ενσωματώνοντας αρκετούς πολιτισμούς και μοιράζοντας τη γνώση σε διεθνές επίπεδο. Το PUCPR καθίσταται βασικός υποστηρικτής της καινοτομίας και ενισχύει ένα δίκτυο που διεγείρει την ανταλλαγή γνώσεων και την εφαρμοσμένη έρευνα.

Αποστολή

Το Πανεπιστήμιο Pontifícia Católica do Paraná, με καθοδηγημένες από δεοντολογικές, χριστιανικές και μαριανικές αρχές, έχει ως Αποστολή την ανάπτυξη και τη διάδοση της γνώσης και του πολιτισμού και την προώθηση πλήρους και μόνιμου προσόντος πολιτών και επαγγελματιών αφοσιωμένων στη ζωή και στην πορεία της κοινωνίας .

Οραμα

Να γίνει, μέχρι το 2022, ένα ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκόσμιας κλάσης, με αριστεία στη διδασκαλία, παραγωγή γνώσεων, υπηρεσίες και κοινωνική συνάφεια.

107112_2012-059APC_3620.JPG

Πού είμαστε

Το PUCPR έχει τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις στην πολιτεία Paraná της Βραζιλίας, που είναι η κύρια πανεπιστημιούπολη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Curitiba. Η όμορφη και ζωντανή κεντρική πανεπιστημιούπολη μοιράζεται καθημερινά από μια κοινότητα περίπου 40.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των διδασκόντων, των ερευνητών και του προσωπικού, και είναι ένα αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Με περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, η Curitiba είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νότια Βραζιλία. Το κεφάλαιο έχει ένα από τα καλύτερα κατά κεφαλήν πράσινο διαστημικούς συντελεστές στη Βραζιλία. Περίπου 30 πάρκα και δάση ομορφύνουν την πόλη και χρησιμεύουν ως μέρη για να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό. Η πόλη δημιούργησε επίσης πρωτοποριακές προσπάθειες ανακύκλωσης και βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων στη Βραζιλία. Επιπλέον, η δημόσια συγκοινωνία της πόλης είναι μια παγκόσμια αναφορά, καθώς το λεωφορείο υψηλής ταχύτητας, το οποίο κυκλοφορεί σε αποκλειστικές λωρίδες, χρησίμευσε ως έμπνευση για πόλεις όπως η Μπογκοτά, η πόλη του Μεξικού και το Λος Άντζελες.

Οι πρόσθετες τοποθεσίες πανεπιστημιουπόλεων είναι Maringá, Londrina, και Τολέδο. Η Maringá είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Paraná και μία από τις 50 καλύτερες πόλεις για να ζήσει στη Βραζιλία, σύμφωνα με το 2016 Ηνωμένων Εθνών raking. Το Londrina είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη νότια Βραζιλία, με περίπου 600.000 κατοίκους. Το Londrina είναι ένα κέντρο για την περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη και η πανεπιστημιούπολη επικεντρώνεται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγροτική βιομηχανία. Η πόλη του Τολέδο, που βρίσκεται στη δυτική Paraná, είναι ένας κορυφαίος παραγωγός σιτηρών στην πολιτεία. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 130.000 κατοίκους.

Παγκόσμιο PUCPR

Η διεθνοποίηση ανοίγει τις πόρτες του πανεπιστημίου στον κόσμο. Το PUCPR πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε πέρα από τα σύνορα για να διασφαλίσουμε ότι η παγκόσμια γνώση, η έρευνα και η ανθρώπινη ανάπτυξη είναι προσιτά σε όλους.

 • Σύμπραξη με 240 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.
 • 50 μαθήματα που διδάσκονται στα αγγλικά σε διάφορα προπτυχιακά προγράμματα.
 • 500 προπτυχιακοί φοιτητές εγγράφονται κάθε χρόνο σε προγράμματα ανταλλαγής (εισερχόμενες και εξερχόμενες).
 • Παρουσία διεθνών καθηγητών και ερευνητών από όλο τον κόσμο στο PUCPR.
 • Συμφωνίες διπλού βαθμού με πανεπιστήμια παγκοσμίως στους τομείς της οικονομίας, της διαχείρισης των επιχειρήσεων, της αρχιτεκτονικής και του πολεοδομικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού προϊόντων, της λογοτεχνίας, της δημοσιογραφίας, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της μηχανικής.

Global Partners

Το PUCPR έχει συμφωνίες ακαδημαϊκής συνεργασίας με περισσότερα από 240 πανεπιστήμια-εταίρους από περισσότερες από 25 χώρες σε όλες τις ηπείρους, το οποίο παρέχει στους φοιτητές και τα μέλη των σχολών από διάφορα ιδρύματα ακαδημαϊκή εμπειρία της Βραζιλίας.

Μάθετε περισσότερα για τα διεθνή έργα του PUCPR:

Αγγλικό Εξάμηνο

Το PUCPR είναι ένα από τα πρώτα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βραζιλία που προσφέρουν ακαδημαϊκά μαθήματα που διεξάγονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά τόσο στην διεθνή όσο και στην τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα

Πρόγραμμα Buddy

Μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τους σπουδαστές PUCPR, το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει τους σπουδαστές διεθνών πολιτιστικών και κοινωνικών προσαρμογών στο PUCPR κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανταλλαγών τους.

Αμερικανική ακαδημία

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα στο οποίο οι φοιτητές ξεκινούν τις προπτυχιακές σπουδές τους στη Βραζιλία και κάνουν τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με δυνατότητα διπλού πτυχίου. Μια εταιρική σχέση μεταξύ του PUCPR και του Κέντ Καντ Πανεπιστήμιο (Ohio-ΗΠΑ) που φέρνει στη Βραζιλία το πιο καινοτόμο πρόγραμμα στη Λατινική Αμερική.

PIBIC International

Ερευνητικές ευκαιρίες για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Ερευνών έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τους μαθητές στο περιβάλλον της επιστημονικής έρευνας, ενώ ο Master PIBIC επικεντρώνεται σε ταλαντούχους ανώτερους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να επιτύχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα στο PUCPR.

107113_2012-059APC_3638.JPG

Στρατηγικό Σχέδιο Διεθνοποίησης

Η διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν αποτελεί πλέον επιλογή αλλά μάλλον μια αναγκαιότητα για κάθε πανεπιστήμιο που έχει δεσμευτεί για την ποιότητα της διδασκαλίας, της έρευνας και της επέκτασης. Οι μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας, αν και έχουν τοπικό αντίκτυπο, είναι παγκόσμιας κλίμακας - η ενέργεια, η βιωσιμότητα, οι πόλεις, η υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων - και ως εκ τούτου οι λύσεις τους εξαρτώνται από το σχηματισμό ηγετών με παγκόσμιο όραμα και παρουσία.

Το PUCPR αποφάσισε να αναλάβει αυτό το καθήκον όταν επέλεξε τη διεθνοποίηση ως θεσμική προτεραιότητα. Σε αυτό το σενάριο, το Rectory, μέσω του Pro-Rectory για την Έρευνα, Μεταπτυχιακά Προγράμματα και την Καινοτομία και το Γραφείο Διεθνοποίησης, δημιούργησε μια πρόταση για διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου για την περίοδο από το 2016 έως το 2022. Το σχέδιο οργανώνεται σε δύο άξονες, που ονομάζεται InPUC - διεθνοποίηση στην πανεπιστημιούπολη - και OutPUC - οι δραστηριότητες εξωτερικής διεθνοποίησης - το καθένα με τρεις κατευθυντήριες γραμμές και συμπληρώνεται από ένα σχέδιο δραστηριοτήτων, μερικές ήδη σε εξέλιξη και άλλες προγραμματισμένες για το μέλλον.

Η πρόταση αποσκοπεί να συμπεριλάβει ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μια προσπάθεια να καταστεί το PUCPR ένα πραγματικά απεριόριστο Πανεπιστήμιο.

Τοποθεσίες

 • Curitiba

  R. Imaculada Conceição, 1155 - Prado Velho, Curitiba - PR, 80215-901 Brazil, , Curitiba

  • Londrina

   Av. Jockey Club, 485 - Hipica, Londrina - PR, 86072-360 Brazil, , Londrina

   • Maringá

    Av. Duque de Caxias, 1020 - Zona 7, Maringá - PR, 87020-025 Brazil, , Maringá

    • Toledo

     Avenida União, 500 - Jardim Coopagro, Toledo - PR, 85902-532 Brazil, , Toledo

     • Kent

      Kent State University P.O. Box 5190, 850 University Esplanade, Kent, Ohio 44242, , Kent

      Προγράμματα

       Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

       Ερωτήσεις