Keystone logo
Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Επιχειρήσεων της Πράγας (VSE), που ιδρύθηκε το 1953, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων στην Τσεχική Δημοκρατία. Το VSE διαθέτει έξι σχολές που προσφέρουν στους αιτούντες ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών πτυχίου, μεταπτυχιακού, διδακτορικού και MBA. Πέντε σχολές βρίσκονται στο κέντρο της Πράγας – η Σχολή Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, η Σχολή Διεθνών Σχέσεων, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Πληροφορικής και Στατιστικής και η Σχολή Οικονομικών Επιστημών. Η Σχολή Διοίκησης βρίσκεται στην πόλη Jindrichuv Hradec. Οι σπουδές στο VSE πληρούν τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 14.000 φοιτητές στο VSE. Το VSE προσφέρει προγράμματα σπουδών πτυχίου στα Τσεχικά, Αγγλικά και Ρωσικά. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσφέρονται στα τσέχικα και τα αγγλικά. Από το 2007 λειτουργεί Κέντρο Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο VSE (πρώην Κέντρο Φοιτητών με Αναπηρία).

Σπουδές στο VSE

Πολλοί σημαντικοί Τσέχοι και ξένοι οικονομολόγοι έχουν λάβει τον τίτλο honoris causa του πανεπιστημίου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι νικητές του βραβείου Νόμπελ Καθ. Robert A. Mundell, ο καθηγητής Milton Friedman και ο καθηγητής Gary S. Becker. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο VSE είναι εγγυημένα και παρέχονται από περισσότερους από 600 καταρτισμένους ακαδημαϊκούς και ειδικούς στις επιχειρήσεις. Εκτός από τα εξειδικευμένα μαθήματα, το VSE δίνει έμφαση στις σπουδές ξένων γλωσσών. Οι μαθητές του VSE μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Σουηδικά και Κινέζικα.

Το VSE παρέχει στους φοιτητές του ένα περιβάλλον και συνθήκες σπουδών υψηλής ποιότητας . Η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη περιέχει περισσότερα από 430 χιλιάδες βιβλία και 330 περιοδικά και παρέχει πρόσβαση σε πολυάριθμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων με ηλεκτρονικά περιοδικά και περιοδικά για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκατοντάδες σταθμούς υπολογιστών στην πανεπιστημιούπολη, ένα ασύρματο δίκτυο ή το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών μελέτης (InSIS). Για φοιτητές που δεν προέρχονται από την Πράγα, υπάρχουν σχεδόν 4.000 διαθέσιμες κλίνες στις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο έχει τις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις . Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύγχρονο αθλητικό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων που άνοιξε το 2009. Το γυμναστήριο έχει επιφάνεια 1.400 m2 και επαρκεί για τρία γήπεδα βόλεϊ ή δύο γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, πάτωμα, ποδόσφαιρο εσωτερικού χώρου και άλλα αθλήματα. Υπάρχει τεχνητός τοίχος αναρρίχησης και αίθουσα ασκήσεων αποκατάστασης. Στο χώρο των εγκαταστάσεων του κοιτώνα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα. Επίσης διοργανώνονται θερινά και χειμερινά αθλητικά μαθήματα.

Το VSE υποστηρίζει πολλές φοιτητικές λέσχες και δραστηριότητες . Παραδείγματα αυτών των δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν μια χορωδία, μια ορχήστρα δωματίου, μια λαογραφική ομάδα, μια κινηματογραφική λέσχη, μια θεατρική ομάδα και φοιτητικά περιοδικά. Υπάρχουν διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις και υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα ενώσεων ενδιαφέροντος στο VSE.

Αποστολή

Η αποστολή του VSE είναι να παρέχει άριστη τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο σε Τσέχους όσο και σε αλλοδαπούς φοιτητές σε ένα ευρύ φάσμα διευθυντικών, οικονομικών και πληροφορικής καθώς και άλλα προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor, Master και διδακτορικό για να τους προσφέρει πολύ καλές ευκαιρίες τη διεθνή αγορά εργασίας. Τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές υψηλής ειδίκευσης, ικανούς και με κίνητρα.

Το VSE αναπτύσσει συστηματικά τις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητές του, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας φοιτητών σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών, ενώ σέβεται το αδιαίρετο των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων και της επιστημονικής έρευνας. Κατά συνέπεια, το VSE είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επαγγελματικός χώρος εργασίας και εταίρος συνεργασίας με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς και τον επιχειρηματικό τομέα.

Οι προτεραιότητες αξίας του VSE περιλαμβάνουν το άνοιγμα σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις. Το πανεπιστήμιο προσπαθεί να υποστηρίξει συλλογικές συνεργασίες εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας και υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση απόψεων και ιδεών. Το Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Επιχειρήσεων της Πράγας είναι ένα κοινωνικά υπεύθυνο ίδρυμα που οδηγεί τους φοιτητές του προς την ηθική συμπεριφορά καθώς και την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις του παγκοσμιοποιούμενου κόσμου και πτυχές που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η αποστολή VSE βασίζεται στις ακόλουθες τιμές:

 • μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την επίτευξη υψηλής ποιότητας παιδαγωγικών, επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων·
 • η διεθνοποίηση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος ως θεμελιώδης προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού.
 • ανάπτυξη ακαδημαϊκών υποτροφιών με σεβασμό των ακαδημαϊκών ελευθεριών και της αυτοδιοίκησης·
 • παραδοσιακές ηθικές αξίες της ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας·
 • ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξή της.

Οραμα

Στόχος/όραμα του VSE είναι να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στην αγορά της διοίκησης, της οικονομικής και πληροφορικής εκπαίδευσης στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Το VSE θέλει να είναι ένα περιζήτητο ερευνητικό πανεπιστήμιο διεθνώς, το οποίο παρέχει ελίτ πτυχιακή, μεταπτυχιακή και διδακτορική εκπαίδευση σε διοικητικά, οικονομικά, πληροφορική και άλλους συναφείς τομείς σε όλες τις σχολές, καθώς και εξαιρετικά προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης σχεδιασμένα για κορυφαία στελέχη. Το VSE επιθυμεί να παράγει πτυχιούχους που θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, την ευρεία κοινωνική, ηθική και περιβαλλοντική ευθύνη στην κοινωνία.

Εισαγωγές

Η Οικονομική Σχολή ειδικεύεται στην προετοιμασία Οικονομολόγων με υψηλά προσόντα για θέσεις τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια σφαίρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων από διάφορους κλάδους, όπως τα οικονομικά, το δίκαιο, την ιστορία και άλλα. Διάλεξη στη Σχολή πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και από τη Δημόσια Διοίκηση.

Επτά λόγοι για να σπουδάσετε στην Οικονομική Σχολή

Διεθνής Ποιότητα Εκπαίδευσης

Δεν χρειάζεται να πάτε στη Δύση για μια ποιοτική εκπαίδευση – Μελέτη στο Κέντρο της Πράγας σε διεθνές επίπεδο υπό την καθοδήγηση διάσημων καθηγητών και εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο. Είμαστε πιο απαιτητικοί, αλλά αποδίδει! #έλα μαζί μας

Εφαρμογή στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

Οι επιτυχίες των αποφοίτων μας είναι απόδειξη της ευρείας εφαρμογής τους με την εκπαίδευση από την Οικονομική Σχολή. Αφήστε μας να ξεκινήσουμε τη σπουδαία σταδιοδρομία σας στις επιχειρήσεις ή στο δημόσιο τομέα μαζί μας σε θέσεις που οι άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν! Σε αντίθεση με άλλα πανεπιστήμια, η εκπαίδευσή μας και η προσέγγισή μας στη διδασκαλία σας προσφέρουν μια ευρεία άποψη, μια κατανόηση περίπλοκων διαδικασιών και την τέχνη της λήψης σημαντικών αποφάσεων. Ελάτε να μας συμμετάσχετε!

Διεθνές περιβάλλον

Οι περισσότερες από τις διαλέξεις είναι στα αγγλικά, επομένως δεν θα έχετε πρόβλημα με τη γλώσσα. Επιπλέον, οι μισοί από τους μαθητές στο Vše είναι από το εξωτερικό, δίνοντάς σας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε νέους φίλους από όλο τον κόσμο! Ελάτε να ανακαλύψετε τον κόσμο μαζί μας!

Επιστήμη και έρευνα

Οι ερευνητές μας δημιουργούν έρευνα παγκόσμιας κλάσης, επιλύουν μεγάλες επιχορηγήσεις και δίνουν διαλέξεις σε διακεκριμένα συνέδρια. Σπρώχνουν τα όρια της γνώσης και τη μεταδίδουν στους μαθητές. Ας γίνουμε μέρος επιστημονικών ομάδων ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών σας!

Κοινότητα

Συνδέουμε τους καθηγητές μας με τους μαθητές, καθώς και τους μαθητές μεταξύ τους. Το δίκτυο που θα δημιουργήσετε κατά τη διάρκεια της μελέτης θα γίνει ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα στην επόμενη καριέρα σας. Εσείς και οι συμμαθητές σας θα γίνετε σύντομα επιτυχημένοι CE Os and Managers, Θα είναι πλεονέκτημα να γνωρίζετε ο ένας τον άλλον!

Εκτίμηση

Ήμασταν εδώ και πολύ καιρό μία από τις τρεις καλύτερες σχολές οικονομικών επιστημών στην Τσεχική Δημοκρατία σύμφωνα με τις κατατάξεις φοιτητών και επαγγελματιών! Την ίδια στιγμή, Εκτιμούμε τις εμπνευσμένες προσωπικότητες: Μπορείτε επίσης να γνωρίσετε τους νικητές του βραβείου Νόμπελ εδώ!

Μελέτη και Πρακτική

Όλοι γνωρίζουν ότι η σύνδεση της μελέτης και της πρακτικής είναι στον σημερινό κόσμο μια αναγκαιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που προσφέρουμε διαλέξεις από επιτυχημένους εμπειρογνώμονες από τον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο και υποστηρίζουμε την πρακτική άσκηση των φοιτητών. Μπορείτε επίσης να συντάξετε ένα χρονοδιάγραμμα ανάλογα με τις χρονικές σας ανάγκες, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Εφαρμογή

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανοίγει κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Ωστόσο, ορισμένα προγράμματα διαφέρουν ως προς τις προθεσμίες (ανατρέξτε στην ενότητα "Ειδήσεις" ή "Σημαντικές ημερομηνίες" όπου παρατίθενται όλες οι σημαντικές πληροφορίες).

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες; Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα για:

 • Προγράμματα Bachelor
 • Μεταπτυχιακά προγράμματα
 • MBA προγράμματα
 • Ph.D. προγράμματα

Εισαγωγές

Το τέλος αίτησης για όλα τα προγράμματα Bachelor και Master είναι 50 EUR (1.300 CZK) και πρέπει να καταβληθεί μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος μετά την εγγραφή της ηλεκτρονικής αίτησης. Το τέλος διαχείρισης δεν επιστρέφεται.

Για να γίνει δεκτός στο VŠE, οι εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να περάσουν με επιτυχία. Αυτές οι εξετάσεις έχουν διάφορες απαιτήσεις ανάλογα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες των προγραμμάτων για να ελέγξετε πρώτα τις λεπτομέρειες ή μπορείτε να κατεβάσετε ένα φυλλάδιο όπου αναφέρονται όλες οι απαιτήσεις.

Αξιολόγηση Προηγούμενων Μελετών

Εάν έχετε αποκτήσει το πτυχίο Bachelor/Master στα Οικονομικά ή παρόμοιο τομέα, η νοσηλεία μπορεί να γίνει στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Επιχειρήσεων της Πράγας (VŠE).

Το VŠE ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο οποίο έχει απονεμηθεί θεσμική διαπίστευση δικαιούται, σύμφωνα με το άρθρο 48 (4) έως (6) του νόμου περί ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μην απαιτεί στη διαδικασία εισαγωγής έγγραφο σχετικά με τη γενική αναγνώριση της ισοδυναμίας της εκπαίδευσης που αποκτήθηκε στο εξωτερικό και μπορεί η ίδια, για τη διαδικασία εισαγωγής, να αξιολογήσει εάν η εκπαίδευση του αιτούντος που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό πληροί τη νόμιμη προϋπόθεση για εισαγωγή σε σπουδές.

Απαιτήσεις Βίζας

Το έργο «Student Mode» είναι η έννοια της διευκόλυνσης της έκδοσης βίζας για φοιτητές-αλλοδαπούς από επιλεγμένες τρίτες χώρες που γίνονται δεκτοί για σπουδές σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία.

Με την εγγραφή τους στο Student Mode, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να λάβουν προνομιακά ραντεβού για Visa .

Είναι απαραίτητο να προσκομίσετε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διαφορετικά, ο μαθητής θα αφαιρεθεί από το Student Mode.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Η VŠE δεν προσφέρει υποτροφίες ούτε οικονομική βοήθεια – εκτός από υποτροφίες που βασίζονται στην αξία .

Κατάταξη

Διεθνής κατάταξη

Το VŠE κατατάσσεται από τους Financial Times ετησίως και έχει ήδη αξιολογηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από το έργο Eduniversal Ranking ως ένα από τα καλύτερα «σχολεία επιχειρήσεων» στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τοποθεσίες

 • Prague 3

  náměstí Winstona Churchilla, 1938/4, 120 00, Prague 3

  Προγράμματα

   Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

   Ερωτήσεις